صالحی‌امیری: بخش خصوصی موتور محرکه توسعه گردشگری است کشف عامل مشکل حافظه و تمرکز در مبتلایان به کووید طولانی مدت معاون گردشگری: شرایط سفر برای همه مردم فراهم می‌شود صبحانه پُرکالری برای بیماران قلبی چه فایده‌ای دارد؟ دستگیری «تینیو» به اتهام قتل اهمیت شناخت علائم سینوزیت و روش‌های درمان آن آیا مدارس، ادارات و بانک‌های مشهد و خراسان رضوی فردا (چهارشنبه، ۲۴ بهمن ۱۴۰۳) تعطیل است؟ خراسان رضوی و ۲ استان دیگر کشور زلزله‌خیزترین استان‌ها در هفته گذشته (۲۳ بهمن ۱۴۰۳) آلودگی تجهیزات باشگاه‌های ورزشی بیشتر از سرویس‌های بهداشتی است! آنتی‌بیوتیک، درمان آنفلوانزا نیست استعمال سیگار الکترونیکی در اماکن عمومی «هنگ کنگ» ممنوع می‌شود سینما، بستری برای ارتقای سلامت روان جامعه است گفتگو با ۳ دانشمند از دانشگاه علوم پزشکی مشهد | انقلاب علمی در عرصه درمان پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲۳ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم روند افزایش نسبی دما تا جمعه پرونده الهه محمدی و نیلوفر حامدی مشمول عفو شد چرا قطار بهترین گزینه برای سفر به مشهد است؟ پزشکیان: ایران برای تمام سلایق، باور‌ها و اقوام است قتل هولناک دختربچه ۱۰ساله به دست نامادری این فراورده‌های خوراکی غیرمجاز را نخرید وزیر علوم: افزایش تعداد سهمیه عمره دانشجویی را پیگیری خواهم کرد طرح غربالگری «سایبان سلامت» در مدارس منتخب مشهد اجرا می‌شود  (۲۳ بهمن ۱۴۰۳) آخرین وضعیت دارو‌های ضدسرطان در فهرست دارویی کشور (۲۳ بهمن ۱۴۰۳) انجام نخستین عمل ترمیمی قلب با روش مینیمال توراکوتومی در شمال شرق کشور (۲۳ بهمن ۱۴۰۳) ارائه بیش از ۲ هزار خدمت توان‌بخشی در مناطق کم‌برخوردار مشهد سبک زندگی سالم از بروز مشکلات ستون فقرات جلوگیری می‌کند چرا مردم از دریافت خدمات باکیفیت پرستاری محروم‌اند؟ علائم سرطان ریه چیست؟ نقش ۷۰ درصدی تغذیه در بروز سرطان‌ها از خواص کشک چه می دانید؟ برف در غرب خراسان رضوی ۲ قربانی گرفت (۲۲ بهمن ۱۴۰۳) تکذیب حادثه سقوط مرگبار از هواپیما در مشهد| بانوی سالخورده بر اثر سکته فوت کرد (۲۲ بهمن ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

بررسی عفونت‌های بیمارستانی و مرگ پنهان بیماران!

  • کد خبر: ۳۰۸۰۵۲
  • ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۵
بررسی عفونت‌های بیمارستانی و مرگ پنهان بیماران!
عفونت‌های بیمارستانی را می‌توان یکی از عوامل مهم افزایش مرگ‌ومیر بیماران بستری در بیمارستان‌ها دانست.

به گزارش شهرآرانیوز، عفونت‌های بیمارستانی همزمان با گسترش بیمارستان‌ها همواره یکی از مشکلات عمده بهداشتی و درمانی بوده و با افزایش مدت اقامت بیمار در بیمارستان موجب افزایش ابتلاء و مرگ و میر از این عفونت‌ها شده و در نتیجه هزینه‌های بیمارستانی را به شدت افزایش می‌دهد.

بیماران چنانچه بیش از سه تا پنج روز در بیمارستان بستری باشند تا حد بسیار بالایی در معرض ابتلاء به عفونت‌های بیمارستانی هستند. این نوع عفونت در بیماران با علائم مختلفی بروز می‌کند که بارزترین و معمول‌ترین علامت آن تب و لرز است و به نوعی علامتی دال بر عفونت خونی به شمار می‌رود. احتمال ابتلاء به این میکروب‌ها در بخش مراقبت‌های ویژه بیش از هر بخش دیگری مشاهده می‌شود به طوری که احتمال ابتلای بیمارانی که در این بخش‌ها بستری می‌شوند، بین ۷۰ تا ۸۰ درصد است و همین خطر مرگ و میر را بالا می‌برد.

همچنین خطر مرگ و میر ناشی از عفونت‌های بیمارستانی در بیشتر کشور‌ها بین ۱۰ تا ۱۵ درصد است. میزان خطرناک بودن عفونت بیمارستانی بسته به میزان عفونت و محل عفونت داشته و می‌تواند پوست، خون یا دستگاه تنفس را درگیر کند که از راه توجه به بهداشت فردی و مکانی می‌توان از آن پیشگیری کرد. البته نیز باید توجه داشت که استقرار طولانی مدت بیمار در بیمارستان نیز می‌تواند به این مسئله دامن بزند؛ لذا تشخیص و درمان به موقع، می‌تواند از بستری طولانی مدت و مقاومت آنتی بیوتیک و مرگ ناشی از عفونت بیمارستانی جلوگیری نماید.

کمال بصیری رئیس مرکز اورژانس بیمارستانی وزارت بهداشت، درباره میزان ابتلاء به عفونت بیمارستانی در ایران گفت: بر اساس آمار‌های استخراج شده از سامانه‌های وزارت بهداشت، ۱.۵ درصد بیماران بستری در بیمارستان‌ها، دچار عفونت بیمارستانی می‌شوند.

وی در پاسخ به اینکه مطابق شاخص‌های سازمان جهانی بهداشت ابتلاء به عفونت بیمارستانی در ایران چند درصد تخمین زده می‌شود، افزود: عفونت بیمارستانی شاخص دیگری هم دارد، بر اساس این شاخص، فرد در صورتی که بین سه هفته تا سه ماه پس از ترخیص در بیمارستان دچار عفونت بیمارستانی شود، مورد عفونت بیمارستانی محسوب می‌شود.

بصیری ادامه داد: این شاخص در کشور ما به دقت پایش نمی‌شود، اما اگر بخواهیم بر اساس این شاخص آمار بدهیم، حدود ۵ درصد تخمین زده می‌شود.

وی گفت: میزان ابتلاء به عفونت بیمارستانی در بسیاری کشور‌ها تا ۳۰ درصد گزارش شده است، در آمریکا و کشور‌های توسعه یافته احتمال ابتلاء به عفونت بیمارستانی ۵ درصد گزارش شده است. سازمان جهانی بهداشت احتمال ابتلاء به عفونت بیمارستانی را ۸ تا ۱۰ درصد تخمین زده است.

محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، در واکنش به تهدیدات عفونت بیمارستانی، گفت: از سال‌های قبل در هر بیمارستان، کمیته کنترل عفونت‌های بیمارستانی وجود داشته که باید ضوابط و استاندارد‌ها کاملاً رصد و کنترل شود.

وی افزود: یکی از برنامه‌های وزارت بهداشت، این است که بتوانیم با گسترش تجهیزات و امکانات مورد نیاز، بر کمیته‌های عفونت بیمارستانی نظارت بیشتری داشته باشیم.

تعدادی از مرگ‌هایی که در بیمارستان‌ها رخ می‌دهد و یا اینکه بیمار بعد از ترخیص از بیمارستان، در منزل فوت می‌کند؛ می‌تواند ناشی از عفونت‌های بیمارستانی باشد که از نگاه‌ها پنهان می‌ماند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->