انفجار مهیب در رشت با دست‌کم ۱۳ مصدوم + فیلم و جزئیات (۲۹ تیر ۱۴۰۴) قتل وکیل دادگستری با تصادف عمدی در خیابان زعفرانیه تهران قاتل بازار میوه تره‌بار تهران قبل از فرار به ترکیه در دام قانون افتاد ابتلای ۱.۴ میلیون ایرانی به بیماری صرع | میگرن شایع‌ترین نوع سردرد هشدار جدی سازمان غذا و دارو درباره ظروف تفلون بازسازی شده هشدار یک مهندس درباره حوادث ناشی از تغییرات غیرمجاز توسط مالکان ساختمان در مشهد همدستی زن خیانتکار با دو جوان برای قتل شوهر تزریق داروی بیهوشی به دختر بیمار برای سرقت گوشواره وقوع آتش سوزی در پارک ملی تندوره خراسان رضوی (۲۹ تیر ۱۴۰۴) راهکارهایی برای صرفه‌جویی در مصرف کولرهای گازی در روزهای داغ تابستان | سرما در گرما وزیر آموزش و پرورش: راه شهیدان باید در زندگی ما متجلی شود ورود بیش از ۴ هزار و ۴۰۰ معلم تازه‌نفس به مدارس خراسان رضوی در سال تحصیلی ۰۵-۱۴۰۴ خودرو‌های عازم اربعین با ۸۰ درصد تخفیف بیمه می‌شوند احیای تالاب بندعلیخان در دستورکار سازمان حفاظت محیط زیست هر ۷دقیقه یک ایرانی مبتلا به آلزایمر می‌شود تدوین طرح جامع و ملی مدیریت قاچاق حیات وحش در کشور (۲۹ تیر ۱۴۰۴) نجات ایران با آب وارداتی؟ | سناریوی رفع بحران تا ۱۴۰۹ چه اشتباهاتی در تابستان به پوست آسیب می‌زند؟ آموزش و پرورش خراسان رضوی برای پیگیری حقوق داوطلبان سمپاد اعلام آمادگی کرد | صدای مردم، لبیک مسئولان پرونده شهید هدایت‌الله دیده‌بان برای دستگیری ضارب سوم همچنان باز است زنگ خطر تابستانی برای دستگاه گوارش زندان، پایان بازی سارقان خشن گیم نت‌ها کشف ۱۶ میلیون لیتر سوخت قاچاق از کارت‌های مهاجر (۲۹ تیر ۱۴۰۴) نحوه صحیح برخورد با کودکان و نوجوانان در دوران پساجنگ | آیا آگاهی‌بخشی سیاسی به کودک ضرورت دارد؟ واریز حقوق تیرماه بازنشستگان تأمین‌اجتماعی و مستمری‌بگیران آغاز شد (۲۹ تیر ۱۴۰۴) | بازنشستگان حساب خود را چک کنند بیمارستان ام‌البنین(س)، قطب سلامت مادران و نوزادان در شرق کشور، ICU ندارد! بازنشستگان برای هزینه‌های روزمره خود به دنبال وام و تسهیلات بانکی هستند تأمین‌اجتماعی برای ایفای تعهدات خود به بازنشستگان و کارگران، باید منابع حق‌بیمه را به‌موقع دریافت کند آیا ارتقای درجه شغلی بر حقوق و مستمری بازنشستگی کارگران تأمین‌اجتماعی تاثیر دارد؟
سرخط خبرها

ویدئو| مصائب یک زخم کاری | زخم‌پای دیابتی چه عارضه‌ای را برای مبتلایان به مرض قند درپی دارد؟

  • کد خبر: ۳۰۰۱۲۱
  • ۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۷
ویدئو| مصائب یک زخم کاری | زخم‌پای دیابتی چه عارضه‌ای را برای مبتلایان به مرض قند درپی دارد؟
چهاردهم نوامبر به عنوان «روز جهانی دیابت» معرفی شده است و هدف از این اقدام، آگاه‌سازی جامعه از این بیماری و تبعات کنترل‌نکردن قندخون است. یکی از جدی‌ترین عوارض کنترل‌نشدن قندخون، زخم‌پای دیابتی است که بدترین اتفاق برای فرد مبتلا به دیابت عنوان می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دیابت وضعیتی است که در آن قندخون (گلوکز) بیش از حد بالا باشد و زمانی ایجاد می‌شود که پانکراس نمی‌تواند انسولین کافی برای بدن تولید کند. علاوه بر این، ممکن است پانکراس به‌طور کلی انسولین تولید نکند یا بدن فرد به‌درستی به اثرات انسولین پاسخ ندهد.

هر فرد مبتلا به دیابت باید در دوران درمان و مراقبت، تمامی دستورالعمل‌های پزشکی اعم از دریافت دارو، تغذیه رژیم مناسب و همچنین ورزش را در برنامه زندگی خود رعایت کند. اما متأسفانه برخی به این مسئله بی‌توجه هستند و این باعث می‌شود فرد مبتلا، دچار عوارض جبران‌ناپذیری از جمله «زخم‌پای دیابتی» شود.

زخم‌پای دیابتی چیست؟

دکتر حمیدرضا رحیمی، استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد و متخصص پزشکی مولکولی، در گفت‌وگویی با شهرآرانیوز با اشاره به این عارضه عنوان کرد: زخم‌پای دیابتی معمولاً به‌دلیل گردش خون ضعیف و قندخون بالا در افراد مبتلا به بیماری دیابت ایجاد می‌شود. علاوه بر پاها، این زخم‌ها می‌توانند روی سایر اندام‌های بدن نیز به وجود بیایند. این زخم‌ها با روش‌هایی مانند رژیم غذایی، ورزش و درمان با انسولین کنترل نمی‌شوند؛ بنابراین مراقبت صحیح از پاها و انجام روش‌های پیشگیری می‌توانند به بروز این علائم کمک کنند.

وی ادامه داد: زخم‌های پا یکی از عوارض شایع دیابت هستند که به‌دلیل ترک‌خوردن بافت پوست و نمایان‌شدن لایه‌های زیرین آن ایجاد می‌شوند. این زخم‌ها بیشتر در زیر انگشتان بزرگ و کف پاها ایجاد می‌شوند و می‌توانند تا استخوان‌های پاها نیز گسترش یابند. تمام افراد مبتلا به دیابت ممکن است به زخم‌های پا دچار شوند؛ اما مراقبت درست از پاها می‌تواند به پیشگیری از ابتلا به این عارضه کمک کند.

رحیمی افزود: کوچک‌ترین تغییرات در مورد پای خود را به پزشک اطلاع دهید تا مطمئن شوید که مشکل جدی نیست؛ زیرا زخم‌های عفونی در صورت نادیده‌گرفته‌شدن می‌توانند منجر به قطع عضو شوند.

این پزشک و استاد دانشگاه تأکید کرد: قابل‌مشاهده‌ترین علامت زخم پا، بافتی سیاه‌رنگ است که به آن «اسکار» نیز گفته می‌شود و در اطراف زخم به وجود می‌آید. این اسکار به دلیل جریان‌نداشتن خون سالم در ناحیه اطراف زخم ایجاد می‌شود. 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->