راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

توزیع ناعادلانه انسولین در مشهد

  • کد خبر: ۳۰۲۹۳۶
  • ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۴
توزیع ناعادلانه انسولین در مشهد
تداوم گلایه بیماران دیابتی در مشهد: مشکل کمبود انسولین وارداتی همچنان باقی است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در هفته‌های اخیر، بسیاری از بیماران دیابتی مشهد از کمبود شدید انسولین خارجی گلایه کرده‌اند. انسولین‌های وارداتی که برای بسیاری از بیماران حساسیت کمتر و تأثیر بیشتری دارند، مدت هاست در داروخانه‌های این شهر کمیاب شده‌اند. این وضعیت سبب نگرانی و سردرگمی بسیاری از شهروندان شده است.

خردادماه امسال بود که موضوع کمبود انسولین وارداتی در صفحه صدای مردم منتشر شد. موضوعی که مدیر عامل انجمن دیابت استان نیز آن را تایید کرد.

گلایه‌های مردمی؛ «زندگی ما به این دارو وابسته است»

یکی از بیماران در تماس با روزنامه مشکل را این گونه مطرح کرد: من سال هاست از انسولین خارجی استفاده می‌کنم و تغییر برند برای من مشکل ساز است. هر روز داروخانه‌ها را زیر پا می‌گذارم، اما به نتیجه‌ای نمی‌رسم. زندگی ما به این دارو وابسته است و حالا با این کمبود، نمی‌دانیم چه کنیم.

شهروند دیگری در پیام خود به روزنامه نوشته است: اگر انسولین خارجی نیست، چرا جایگزین مناسبی برای ما فراهم نمی‌شود؟ من نمی‌توانم ریسک استفاده از انسولین داخلی را بپذیرم، چون قبلا دچار عوارض شدید شده‌ام.

خطر افزایش عوارض بیماری برای بیماران دیابتی

بسیاری از متخصصان هشدار می‌دهند که تغییر اجباری داروی بیماران دیابتی ممکن است عوارض جبران ناپذیری برای آن‌ها به همراه داشته باشد. این کمبود در حالی رخ داده که نیاز به انسولین وارداتی برای مدیریت دقیق قند خون در بسیاری از بیماران حیاتی است.

مطالبه شهروندان؛ شفاف سازی و تأمین فوری دارو

بیماران دیابتی و خانواده هایشان از مسئولان می‌خواهند که هر چه سریع‌تر برای تأمین انسولین خارجی اقدام کنند و دلایل این کمبود را شفاف سازی کنند. آن‌ها معتقدند که با توجه به شرایط خاص بیماران دیابتی، نمی‌توان این بحران را نادیده گرفت.

خبرنگار ما در جست وجوی انسولین

خبرنگار ما برای بررسی بیشتر این موضوع به چند داروخانه در نقاط مختلف شهر مراجعه کرد، اما در تمامی این داروخانه ها، انسولین خارجی موجود نبود. یکی از مسئولان داروخانه‌ای در خیابان احمدآباد گفت: ما ماه هاست انسولین خارجی دریافت نکرده‌ایم و هر روز با بیماران زیادی روبه روییم که ناامیدانه به دنبال این دارو هستند.  این وضعیت نشان می‌دهد کمبود انسولین در سطح شهر گسترده و جدی است.

بحران کمبود انسولین؛ مشکلی قدیمی که تکرار می‌شود

وحید آذری فر مدیرعامل انجمن دیابت خراسان رضوی است. او در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما ضمن تأیید این موضوع، به ابعاد مختلف این مشکل و چالش‌های تأمین انسولین خارجی پرداخت.

آذری فر اظهار داشت: کمبود انسولین خارجی موضوع جدیدی نیست. این مشکل در دوره‌های مختلف تکرار شده و شدت آن متغیر است. گاهی این دارو به وفور یافت می‌شود و گاهی بیماران برای پیدا کردن آن باید داروخانه‌های بسیاری را جست‌و‌جو کنند.
به گفته وی، انسولین‌های تـــولـــید داخل و دارو‌های خوراکی دیابت به اندازه کافـــی موجود هستند، اما انسولین‌های خارجی به دلیــــــل عوامـــــل مختلفی کمیاب شده‌اند.

چرا انسولین خارجی کمیاب است؟

آذری فر توضیح داد: بسیـــاری از بیماران ترجـــیح مـــی دهـــنـــد از انـــســـولـــیـــن‌های خارجــــــی اســتفاده کنند، زیرا کیفیت این محصولات از نظر اثرگذاری بهتر ارزیابی می‌شود. هرچند مسئولان سازمان غذاودارو و وزارت بهداشت معتقدند کیفیت دارو‌های داخلی و خارجی تفاوت چندانی ندارد.

بی فایده بودن انسولین داخلی مورد تأیید نیست

مدیرعامل انجمن دیابت خراسان رضوی این تأکید را نیز دارد: اینکه ادعا می‌شود انسولین ایرانی برای بیمار فایده‌ای ندارد از نظر علمی پذیرفته شده نیست، اما ممکن است که نسبت به تعیین دز آن انسولین و مشابه خارجی آن تفاوت‌هایی باشد که ما به بیماران توصیه می‌کنیم با نظر پزشک معالج انسولین تزریق کنند.

وی با اشاره به چالش‌های توزیع انسولین خارجی افزود: در حال حاضر توزیع این دارو‌ها محدود و غیرعادلانه است. ممکن است در شهرستان‌های کوچک با جمعیت کمتر، سهمیه‌ای برابر با مراکز بزرگ‌تر توزیع شود، در حالی که تعداد بیماران دیابتی در شهر‌هایی مانند مشهد بسیار بیشتر است. به طور مثال، در مشهد بیش از ۲۰۰ هزار بیمار دیابتی وجود دارد که حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد آن‌ها وابسته به انسولین هستند.

مشکلات تأمین انسولین خارجی

آذری فر یکی از دلایل کمبود انسولین خارجی را تحریم‌های بین المللی دانست، اما تأکید کرد: نمونه‌های تولیدی در هند و ترکیه در ایران در دسترس هستند.

وی همچنین به موضوع افزایش قیمت ارز و تأثیر آن بر واردات اشاره کرد: شرکت‌های توزیع کننده دارو به دلیل نوسانات ارز، در توزیع انسولین خارجی با احتیاط بیشتری عمل می‌کنند. این شرایط سبب شده است بسیاری از بیماران نتوانند سهمیه کامل خود را دریافت کنند و تنها تعداد محدودی از دز‌های مورد نیاز در اختیارشان قرار گیرد.

چالش‌های مصرف کنندگان؛ از مکانیک انسولین‌ها تا اثربخشی متفاوت

آذری فر همچنین به مشکلات کیفی انسولین‌های داخلی و برخی نمونه‌های خارجی اشاره کرد و گفت: برخی بیماران گزارش داده‌اند که استفاده از انسولین‌های داخلی یا نمونه‌های هندی و ترکیه‌ای به دلیل مشکلات پن‌های تزریقی یا اثربخشی کمتر برایشان دشوار است. به عنوان مثال، سفت بودن دکمه انتهای پن انسولین در برخی از این برند‌ها سبب می‌شود دارو به سختی تزریق شود.

نیاز به شفاف سازی و توزیع عادلانه

مدیرعامل انجمن دیابت خراسان رضوی با تأکید بر ضرورت تلاش بیشتر مسئولان در این زمینه افزود: این وظیفه سازمان غذاودارو و وزارت بهداشت است که درباره وضعیت واردات انسولین خارجی و علل کمبود آن شفاف سازی کنند. در شرایطی که برخی بیماران ماهانه به ۶ تا ۷ قلم انسولین نیاز دارند، توزیع ناعادلانه و ناکافی این دارو‌ها مشکلات بسیاری ایجاد کرده است. دانشگاه علوم پزشکی و سازمان غذا و دارو باید تعداد بیماران وابسته به انسولین را به شرکت‌های توزیع کننده در شهر‌های مختلف اعلام کنند و بر اساس میزان مصرف استان یا شهرستان‌های استان، آن را توزیع کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->