راهکار قطعی حذف شبکه واسطه گری از بازار خودرو روند کاهش قیمت گوجه فرنگی طی روزهای آینده بانک‌ها ملزم به آزادسازی منابع منجمد شدند سبزپوشی بورس با رشد ۴۵ هزار واحدی | گزارش وضعیت بازار سرمایه (۲۶ آبان ۱۴۰۳) رفسنجان، میزبان نخستین کارخانه آلودگی‌زدایی از خشکبار مبتنی بر فناوری پلاسما لایحه تعطیلی پنجشنبه‌ها در مراحل پایانی تصویب قرار دارد قیمت گواهی اسقاط خودرو اعلام شد + شرایط فرسودگی و نحوه ثبت نام قیمت طلا و سکه در مشهد اعلام شد (۲۶ آبان ۱۴۰۳) | طلا حدود ۴.۳ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۲۶ آبان ۱۴۰۳) | دیگنیتی پرستیژ، ۲ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۶ آبان ۱۴۰۳) | پژو پارس ۱۸ میلیون تومان گران‌تر شد پیش‌بینی برداشت بیش از یک میلیون و ۱۴۰ هزار تن ذرت علوفه‌ای در خراسان رضوی قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ آبان ۱۴۰۳) | دلار بازار آزاد ۶۸ هزار و ۳۰۰ تومان جزئیات حق گمرکی واردات انواع آیفون اعلام شد + جدول ویدئو | قالیباف: همه در کشور باید ثروت جدید خلق کنند | با این وضع بورس اعتماد مردم جلب نمی‌شود آغاز کوچ پاییزه عشایر خراسان رضوی به مناطق قشلاقی ویدئو | همتی: حجم دلاری نقدینگی ما ۱۴۰ میلیارد دلار است | اشکال ندارد بانک‌ها به سمت بنگاه‌سازی بروند جزئیات برگزاری حراج ربع سکه جدید از ساعت ۱۲ امروز (شنبه، ۲۶ آبان ۱۴۰۳) | هر متقاضی حداکثر چند سکه می‌تواند سفارش دهد؟ آغاز فروش ۲ محصول مدیران‌خودرو از امروز (شنبه، ۲۶ آبان ۱۴۰۳) + جدول قیمت چرا کارگران، مشاغل کاذب را به حقوق قانون‌کار ترجیح می‌دهند؟ ویدئو | فرزین: شرط اصلی تحقق رشد اقتصادی تأمین مالی است | حدود ۴۷۰ همت اضافه برداشت از بانک مرکزی داریم نامه جنجالی دبیر انجمن خودروسازان به معاون اول رئیس جمهور | افزایش ۸۰ درصدی قیمت خودرو در راه است؟ میوه در مشهد چند؟ (۲۶ آبان ۱۴۰۳) + جدول قیمت برای مصرف سالانه هر نفر در خراسان رضوی، کمتر از ۶۰۰ مترمکعب آب باقی مانده است | کسری مخازن آب استان به یک میلیارد مترمکعب رسید تحلیل نشریه بلومبرگ از خاموشی‌های ایران با وجود ذخایر گسترده گاز آغاز توزیع برنج‌های تنظیم بازار | برنج خارجی در بازار چند؟ (۲۶ آبان ۱۴۰۳) چرا طرح ساماندهی نیرو‌های شرکتی تصویب نمی‌شود؟ (۲۶ آبان ۱۴۰۳) قیمت طلای جهانی امروز چقدر شد؟ (۲۶ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

آغاز کوچ پاییزه عشایر خراسان رضوی به مناطق قشلاقی

  • کد خبر: ۳۰۰۲۵۸
  • ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۲
آغاز کوچ پاییزه عشایر خراسان رضوی به مناطق قشلاقی
مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی از آغاز کوچ پاییزه عشایر خراسان رضوی به مناطق قشلاقی خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد حسین جعفری با اعلام این خبر، اظهار کرد: عشایر با توجه به شرایط آب و هوایی، بارندگی و وضعیت معیشت خود کوچ می‌کنند که بر این اساس عشایر درون کوچ شامل تعدادی از عشایر شهرستان‌های قوچان، چناران، نیشابور و مشهد است که در کوچ پاییزه در مناطق قشلاقی استان در شهرستان‌های سرخس، کلات و حوزه شهرستان مشهد (میامی) مستقر می‌شوند و سایر عشایر در مناطق گرمسیری در حوزه شهرستان‌های خود استقرار می‌یابند.

مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی ادامه داد: همچنین۲۷۴ خانوار از عشایر طایفه طاهری و ایلخانی شهرستان بردسکن و سبزوار با بیش از ۲۷ هزار راس دام برای زمستان‌گذرانی راهی شهرستان طبس در استان خراسان جنوبی شده و با پیمودن مسافت حدود ۱۳۰ کیلومتری در مناطق قشلاقی "کوه سفید، گود کادوی، تپه داغ" و "چاه مسافر" مستقر می‌شوند.

جعفری افزود:بخشی از عشایر خواف نیز به تعداد ۱۱۰ خانوار با حدود ۱۱ هزار راس دام به شهرستان "زیرکوه" در استان خراسان جنوبی و شماری از عشایر شهرستان‌های سبزوار و بردسکن که حدود ۵۵ خانوار هستند با پنج هزار راس دام به شهرستان میامی در استان سمنان کوچ می‌کنند.

مدیرکل عشایر خراسان رضوی گفت: با توجه به هماهنگی‌های صورت گرفته و در راستای آیین‌نامه سامان‌دهی عشایر، دستگاه‌های مرتبط شامل نیروی انتظامی، بسیج عشایری، آموزش و پرورش، دامپزشکی، منابع طبیعی و بهداشت و درمان موظفند امنیت و خدمات‌رسانی مناسب به عشایر در مناطق قشلاقی را تامین کنند.

جعفری به عمده‌ترین فعالیت‌ها و خدمات‌رسانی به عشایر استان از سوی امور عشایر به‌ویژه در زمان کوچ اشاره کرد و افزود: تسطیح و مرمت سه هزار و ۶۱۸ کیلومتر راه‌های دسترسی عشایری در ۲ نوبت، تامین آب شرب مورد نیاز انسان و دام عشایر از طریق ناوگان آب‌رسانی و منابع آبی در اختیار، تامین و توزیع علوفه، سوخت (نفت سفید و گاز مایع)، آرد و دیگر ارزاق عمومی مورد نیاز عشایر از جمله خدمات این اداره کل و شبکه‌های تعاونی عشایری است.

وی ادامه داد: بیش از یک و نیم درصد جمعیت ایران را عشایر تشکیل می‌دهند و خراسان رضوی نیز دارای ۵۱ طایفه عشایری با هشت هزار و ۲۰۰ خانوار شامل ۳۳ هزار و ۴۵۶ نفر است که در ۱۸ شهرستان و ۳۶۴ محله عشایری پراکنده‌اند و ۲۴ درصد مراتع استان را در اختیار و در ۶۰ درصد مراتع استان قلمرو ترددی دارند.

مدیرکل عشایر خراسان رضوی گفت: اکثریت عشایر استان در شهرستان‌های - مشهد، کلات، سرخس، چناران، قوچان، درگز، نیشابور، سبزوار، خوشاب، خواف، کاشمر، خلیل آباد و بردسکن مستقر هستند.

جعفری افزود: زمان حضور عشایر خراسان رضوی در مناطق قشلاقی بر اساس شرایط آب و هوایی حدود پنج ماه از سال است و زمان کوچ پاییزه عشایر از اوایل آذرماه آغاز و حداکثر اواخر فروردین ماه سال بعد در مناطق قشلاقی پایان می‌یابد و از اوایل اردیبهشت ماه کوچ بهاره آنان و بازگشت از مناطق قشلاقی به سمت مراتع ییلاقی را آغاز می‌کنند.

وی اضافه کرد: امسال با توجه به شرایط خشکسالی حاکم بر ۲ شهرستان سرخس و کلات کوچ عشایر به مناطق قشلاقی این ۲ شهرستان با تاخیر انجام خواهد شد، ضمناً کوچ عشایر استان به مناطق قشلاقی مراوه تپه در استان گلستان از دهم آبان ماه شروع شده است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->