طالبان: اشتغال زنان در سازمان‌های غیر دولتی ممنوع است اولین قطار ترانزیتی چین به افغانستان از خاک ایران عبور کرد قلب کشور دوست در مشهد طالبان راه یک رودخانه دیگر را هم سد کرد (۹ دی ۱۴۰۳) وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳) روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است سخنگوی دولت: ۳۲۰ هزار مهاجر غیرمجاز در دولت چهاردهم به کشورشان بازگردانده شدند عکس‌هایی از بازی فوتبال با حداقل امکانات در افغانستان سفر خبرنگار صداوسیما به محل فرود بزرگ‌ترین بمب غیرهسته‌ای آمریکا در افغانستان + فیلم کاظمی‌قمی با نماینده چین در افغانستان دیدار کرد (۵ آذر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

کاظمی قمی: اولویت ما توسعه روابط ریلی ایران و افغانستان است

  • کد خبر: ۳۰۰۶۱۹
  • ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۲
کاظمی قمی: اولویت ما توسعه روابط ریلی ایران و افغانستان است
نماینده ویژه رئیس جمهور ایران برای افغانستان در دیدار با هیئت راه آهن افغانستان ضمن بررسی چالش‌های موجود تاکید کرد که توسعه روابط ریلی ایران و افغانستان در اولویت قرار دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه رئیس جمهور ایران برای افغانستان امروز در دیدار با هیئت راه آهن افغانستان گفت: از جمله اولویت‌های ما در اتصال مسیر‌ها از طریق راه آهن مسئله چابهار است که سفر آقای ملابردار نیز در این خصوص انجام شد.

وی در ادامه افزود که درخصوص مسئله مسیر به هرات و مسیر به قندهار هم یکسری اقداماتی انجام شده است.

از سوی دیگر، هیئت طالبان نیز اظهارداشت که ما تمایل به همکاری و انتقال تجارب ایران هستیم و بخش خصوصی باید در این مساله درگیر شود.

همچنین این هیئت تصریح کرد که سرمایه گذاری و امنیت خوب بسیار مهم است و درخصوص کریدور سه جانبه باید پیگیر‌های لازم انجام شود.

طرف افغانستانی در این دیدار از پیام ایران بابت ساخت قطعه سوم راه آهن خواف- هرات تشکر کرد و اظهار داشت که مایل به انجام قرارداد برای ساخت ریل هستند.

هیئت طالبان در خصوص چالش‌های پیش رو نیز اظهار داشت که اعتبار پروژه خواف - هرات در نزد شرکت‌های خصوصی از بین رفته است و از اداره خط راه آهن افغانستان شکایت دارند.

آنها همچنین بیان داشتند که کنسرسیوم نتوانسته مسئولیت‌های خود را انجام دهد.

به گفته این نمایندگان هرچند ارتباطات بین دو کشور رو به پیشرفت است و هر روز افزون‌تر می‌شود، اما بخش خصوصی افغانستان از روند کند قطعه سوم ناراضی هستند.

آنها افزودند که قرارداد با اعتبار دفتر نماینده ویژه با کنسرسیوم صورت گرفته است به همین جهت آنها درخواست رفع مشکل در این رابطه را دارند.

براساس گفته‌های هیئت افغانستان، انتقال کمک‌های سازمان ملل از طرف خط آهن خواف- هرات نشان دهنده ارزش بالای این مسیر است که انجام و تداوم این کار به کمک طرف ایرانی نیاز دارد.

درخصوص خط آهن زرنج - قندهار و زرنج - هرات نیز مطالعات انجام شده و لازم به ذکر است که مشکلات در فاز کنسرسیوم، کریدور چین به اروپا و اتصال راه آهن بین دو کشور از طریق زرنج نیز با اهمیت است.

در همین رابطه، کاظمی قمی نیز بیان داشت: نظر بر حل مشکلات است. توانمندی کنسرسیوم را قبول داریم. شرکت‌های با تجربه‌ای هستند. یکسری مشکلات داخلی درخصوص کنسرسیوم داشتیم و البته ما هم بر سرعت روند کنسرسیوم تاکید می‌کنیم.

وی افزود به رفع مشکلات در بخش دولتی توجه داریم و کمک می‌کنیم. انشالله نشستی در سطح سفرا یا مقامات ریلی ۳ کشور در ظرف یکماه آینده برگزار شود.

طرف ایرانی همچنین تصریح کرد که پاک سازی خط باید انجام شود و نیز یکسری سختگیری‌هایی درخصوص استانداردسازی وجود دارد.

منبع: ایراف

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->