نگهداری از ۹۹ کتاب نایاب ترجمه انگلیسی شاهنامه فردوسی در کتابخانه آستان قدس رضوی رییس جمهور در پیامی برای روز فردوسی: زبان فارسی آینه فرهنگ مشترک اقوام ایران زمین است رئیس انجمن آثار و مفاخر کشور: شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی شناسنامه‌ای از اصالت و هویت ما است یک کتاب جادویی برای فردوسی در نمایشگاه تهران | شاهنامه سه بعدی ویژه کودکان برای نخستین بار رونمایی شد + فیلم آغاز مراسم بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) علی‌محمد مؤدب: شعر، جان‌پناه تمدن ایرانی است | بازآفرینی فردوسی‌ها مانع اسیدپاشی فرهنگی می‌شود تشویق ۵ دقیقه‌ای برای «ماموریت غیرممکن» تام کروز نقدپذیری به سبک فراستی؛ «هیچی، مزخرف می‌گویند» فروش ۳۵۰ میلیاردی در سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران اعتراض کارکنان جشنواره فیلم کن به وضعیت حقوقی خود نام‌آوران شاهنامه بر روی پرده تبارشناسی آمدند ابراز همدردی و اظهارات رئیس صداوسیما در بازدید از محل انفجار بندر شهید رجایی بندرعباس معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی تأکید کرد: لزوم احیای سازمان کشور‌های فارسی‌زبان با محوریت مشهد معاون سیاسی استانداری خراسان رضوی: نباید بین هویت ملی و مذهبی تقابل ایجاد کرد | شاهنامه ظرفیتی مغفول در گردشگری فرهنگی رئیس انجمن نسخ خطی ایران از روشی جدید برای تعیین قدمت اسناد خبر داد نقالی، صدای امروزِ فردوسی | گفت‌وگو با پریسا سیمین‌مهر، نقال بین‌المللی شاهنامه فردوسی یاحقی: شاهنامه با نقش‌آفرینی در ساخت هویت فرهنگی ایرانیان، از دیگر آثار متمایز شده است + فیلم
سرخط خبرها

فلسفه تمدن‌ساز است

  • کد خبر: ۳۰۱۰۳۰
  • ۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۱
فلسفه تمدن‌ساز است
عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: بونصر فارابی به‌عنوان معلم ثانی، توانسته بین دیانت و فلسفه ارتباط ایجاد کند؛ چراکه می‌دانسته فلسفه تمدن‌ساز است.
فاطمه غلامی
خبرنگار فاطمه غلامی

به گزارش شهرآرانیوز، غلامرضا جلالی با بیان اینکه بین دیانت و فلسفه ارتباط وجود دارد، اظهار کرد: اهمیت تمدن‌سازی برای فارابی روشن بوده و می‌دانسته که تمدن چیست، گرچه وی واژه تمدن را به کار نبرده است. این واژه برای نخستین بار، به‌طورکلی در جهان اسلام و تمدن اسلامی و حتی تمدن انسانی توسط خواجه نصیرالدین طوسی ابداع شده است.

وی با اشاره به اینکه طبق سخنان امام رضا (ع)، عدل و احسان، موجب استمرار نعمت در جامعه می‌شود، افزود: در تمدن‌سازی آنچه بالاتر از عدالت در جامعه می‌تواند اثرگذار باشد، مهرورزی است. به عبارتی، مهرورزی مهم‌ترین عامل تأثیرگذار بر تمدن‌سازی است. مهرورزی با اندیشه‌های کهن ایرانی نیز در هم آمیخته شده است.

عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با ذکر نام برخی فیلسوفان دنیا در دوره‌های مختلف تاریخی و اعتقادات آنان و تغییراتی که فارابی در این فلسفه ایجاد کرده است، گفت: جریان تشیع ازجمله جریان‌هایی بوده که از فلسفه‌ای که با تفکر اسلامی تطبیق داده شده، استقبال کرده است.

این عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: علم الهی بر تمام علوم اشراف دارد؛ پس در حقیقت، تمام علوم موضوعات خود را از علم الهی اخذ می‌کنند و به‌این‌ترتیب، وحدت علوم شکل می‌گیرد. دراین‌میان، اگر فلسفه قدرت نظارت داشته باشد، می‌تواند یک جامعه آرمانی بسازد.

جلالی با تأکید بر اهمیت فلسفه، ادامه داد: بخش اعظم از فلسفه فارابی نیز به علم سعادت و چگونگی دستیابی به سعادت اختصاص دارد. براین‌اساس، بالاترین سعادت، رسیدن به علمی است که حقیقت پدیده‌ها را به شما نشان دهد.

وی افزود: به عبارتی، اگر با حقیقت پنهان پدیده‌ها ارتباط برقرار کردید، تکثیر می‌شوید و در جهان تنها نمی‌مانید و دنیا را به‌عنوان جهان مأنوس خود در نظر می‌گیرید. تفکر فارابی به ما بسیار نزدیک است. این فیلسوف هم تمدن کهن ایرانی را فهمیده و هم تمدن اسلامی را از نزدیک ادراک کرده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->