حمله موشکی از باریکه غزه به سوی سرزمین‌های اشغالی (۱۲ آذر ۱۴۰۳) وزیر خارجه پاکستان وارد مشهد شد (۱۲ آذر ۱۴۰۳) ده‌ها تروریست در ریف حماه و ادلب به هلاکت رسیدند (۱۲ آذر ۱۴۰۳) حزب‌الله یک پایگاه رژیم صهیونیستی را در پی نقض آتش‌بس هدف قرار داد (۱۲ آذر ۱۴۰۳) کلمبیا: خواستار اقدامات فوری جامعه جهانی برای نجات مردم غزه از کشتار گسترده هستیم سید عباس عراقچی وارد مشهد شد (۱۲ آذر ۱۴۰۳) ورود حشد شعبی به خاک سوریه تکذیب شد مصر: در حال رایزنی برای کمک به مهار بحران سوریه هستیم برگزاری اولین شب مراسم عزاداری حضرت فاطمه (س) با حضور رهبر انقلاب+ فیلم (۱۲ آذر ۱۴۰۳) پزشکیان: برخورد‌های سلیقه‌ای باعث دل‌زده کردن مردم از دین می‌شود ایران و ترکیه در زمینه‌های فرهنگی و دینی اشتراکات زیادی دارند پوتین و پزشکیان درباره سوریه گفت‌و‌گو کردند واکنش وزارت خارجه به بیانیه سران شورای همکاری خلیج فارس| ادعا‌های بی‌اساس باعث تغییر تاریخ و جغرافیا نخواهد شد عراقچی ترکیه را به مقصد مشهد ترک کرد رزمایش امنیتی پرشدت مسلحانه ارتش در منطقه شمال شرق برگزار شد + عکس هلاکت بیش از ۴۰۰ تروریست طی ۲۴ ساعت گذشته در سوریه (۱۲ آذر ۱۴۰۳) نشست خبری وزرای امور خارجه ایران و ترکیه در آنکارا نورالدین آهی مشاور رئیس‌جمهور در امور تشکل‌ها و احزاب شد (۱۲ آذر ۱۴۰۳) + بیوگرافی و سوابق گفت‌وگوی تلفنی پزشکیان و بشار اسد (۱۲ آذر ۱۴۰۳) بازدید وزیر امور خارجه تاجیکستان از آرامگاه فردوسی (۱۲ آذر ۱۴۰۳) آغاز چهارمین جلسه بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور در مجلس شورای اسلامی (۱۲ آذر ۱۴۰۳) وزارت کشور عراق: مرز‌ها ایمن است، نیازی به کمک خارجی نداریم (۱۲ آذر ۱۴۰۳) بغداد الیوم مدعی شد: ارسال پیام کوتاه تهران به واشنگتن درخصوص سوریه تماس تلفنی پزشکیان با امیر قطر (۱۲ آذر ۱۴۰۳) وزیر امور خارجه پاکستان عازم مشهد شد (۱۲ آذر ۱۴۰۳) ایران قطعنامه اخیر پارلمان اروپا را محکوم کرد مخالفان سوری درصدد تأسیس سفارت رژیم صهیونیستی در دمشق و بیروت هستند رئیس اداره اکو و سازمان‌های چندجانبه اقتصادی وزارت امور خارجه: نماینده‌ای از افغانستان در اجلاس اکو حضور ندارد + فیلم
سرخط خبرها

مسکو: شراکت میان روسیه و ایران، شامل حوزه‌های امنیتی و دفاعی است

  • کد خبر: ۳۰۱۸۷۷
  • ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۰
مسکو: شراکت میان روسیه و ایران، شامل حوزه‌های امنیتی و دفاعی است
معاون وزیر خارجه روسیه با بیان اینکه روابط ایران و روسیه بر پایه محکم دوستی استوار است، گفت: هیچ‌کسی نمی‌تواند اختلافی میان این دو کشور ایجاد کند و شراکت میان آن‌ها «حوزه‌های امنیتی و دفاعی» را شامل می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «آندری رودنکو» در مصاحبه با خبرگزاری تاس عنوان کرد: «ایران به‌عنوان یک کشور مستقل، حق دارد سیاست‌های خارجی خود را آن‌طور که صلاح می‌داند دنبال کند. ما به نوبه خود می‌دانیم که روابط بین روسیه و ایران دارای پایه محکمی از دوستی و همسایگی است و به‌رغم تلاش‌های کثیف دشمنان ما، شکاف و اختلافی میان این ۲ کشور ایجاد نخواهد شد.»

معاون وزیر خارجه روسیه خاطر نشان کرد که اعضای ارشد دولت ایران، از جمله کسانی که اخیرا با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه دیدار کرده‌اند، او را نسبت به «آمادگی خود را برای تقویت طیف وسیعی از روابط و اجرای پروژه‌های دوجانبه سودمند دولت قبلی مطابق با مسیر راهبردی که توسط رهبر ایران تعیین شده است»، مطمئن ساخته‌اند.

او همچنین تاکید کرد که روسیه و ایران پیش‌نویس معاهده‌ای را درخصوص شراکت استراتژیک راهبردی جامع تکمیل کرده‌اند و در آینده‌ای نزدیک آن را امضا خواهند کرد.

رودنکو با بیان اینکه شراکت میان روسیه و ایران، حوزه‌های امنیتی و دفاعی را پوشش خواهد داد، گفت: «من جزئیاتی را در این خصوص افشا نخواهم کرد، اما می‌خواهم صرفا تاکید کنم که این شراکت تمامی چالش‌ها و نیازمندی‌ها زمان ما را تقریبا در تمامی حوزه‌های همکاری میان روسیه و ایران پوشش خواهد داد.»

این دیپلمات روسی با اشاره به سند مشابهی در سال ۲۰۰۱ اظهار کرد: «ماهیت تعامل در ۲ دهه گذشته به طور قابل‌توجهی تغییر کرده است و پویایی‌ها و کیفیت‌های کاملا متفاوتی به دست آمده است. ما از نزدیک رویکرد‌ها را با دوستان ایرانی خود هماهنگ می‌کنیم و اقدامات لازم را برای تقویت صلح و امنیت انجام می‌دهیم.»

آمریکا از تایوان برای تشدید تنش در آسیا استفاده می‌کند

معاون وزیر خارجه روسیه با حمایت از موضع چین در قبال تایوان، گفت آمریکا از مسئله این جزیره برای تشدید تنش در آسیا استفاده می‌کند.

معاون وزیر امور خارجه روسیه به خبرگزاری تاس گفت: «ما مشاهده می‌کنیم که واشنگتن با نقض اصل چین واحد، استقلال تایوان را به‌رسمیت می‌شناسد و قرارداد‌های نظامی و سیاسی را با تایپه تقویت می‌کند.»

پکن اصرار می‌ورزد که مسئله تایوان یک مساله «داخلی» است و از دولت‌های خارجی خواسته که در این موضوع دخالت نکنند. مقامات چینی بار‌ها از واشنگتن به دلیل حمایت از جزیره تایوان، انعقاد قرارداد‌های دفاعی و ارسال تسلیحات به این جزیره انتقاد کرده‌اند.

همزمان با اینکه دولت ایالات متحده روابط غیررسمی با تایوان دارد و به این جزیره تسلیحاتی را ارسال می‌کند، تنش‌ها میان آمریکا و چین بر سر تایوان بالا گرفته است، زیرا پکن، جزیره تایوان را بخشی از خاک خود می‌داند و هرگونه دخالت کشور‌های غربی را در این مساله «نقض حاکمیت» خود تلقی می‌کند.

رودنکو با بیان اینکه آمریکا ارسال تسلیحات به تایوان را افزایش می‌دهد، گفت: «هدف دخالت‌های آمریکا در امور منطقه واضح است و می‌خواهد چین را تحریک کند و بحرانی را در آسیا به نفع خودش به‌راه بیندازد.»

تعامل روسیه و افغانستان با به‌رسمیت شناختن طالبان

معاون وزیر خارجه روسیه درخصوص حذف وضعیت «سازمان تروریستی» که علیه طالبان وضع کرده، گفت: «تکمیل مراحل قانونی حذف وضعیت سازمان تروریستی از جنبش طالبان، انگیزه مثبتی به تعامل روسیه و افغانستان در حوزه‌های مختلف و در وهله اول در اقتصاد خواهد داد.»

او تصریح کرد: «زود است در مورد موضوع به رسمیت شناختن رسمی مقامات فعلی افغانستان صحبت کنیم. بیایید به تدریج و گام به گام عمل کنیم، البته ما قصد نداریم روندی را در این خصوص مختل کنیم.»

ژاپن قصدی برای تغییرات مثبت ندارد

«آندری رودنکو» درخصوص اقدامات ضدروسی ژاپن گفت: «متاسفم از اینکه می‌گویم ژاپن هیچ قصدی برای تغییر مسائل به سمت رویه مثبت ندارد.»

او تاکید کرد: «در چنین شرایطی، ما مجبور خواهیم شد به پاسخ سخت در واکنش به اقدامات ضدروسی ادامه دهیم.»

همکاری‌های نظامی هند و روسیه علیه سایر کشور‌ها نیست

معاون وزیر خارجه روسیه در رابطه با همکاری‌های نظامی با هند گفت: «همکاری فنی-نظامی با روسیه نقش مهمی در نوسازی و تجهیز دوباره نیرو‌های مسلح هند خواهد داشت.»

وی افزود: «به طور کلی، هند شریک قابل اعتماد و تثبیت‌شده ما است. ما صمیمانه برای دوستی خود ارزش قائلیم و به دنبال تقویت انحصاری آن در آینده هستیم. همکاری نظامی-فنی روسیه و هند سابقه طولانی دارد، این همکاری مبتنی بر اعتماد متقابل عمیق است و مشمول ملاحظات سیاست خارجی نیست. رهبری هند آن را عامل مهمی در تضمین سطح مورد نیاز رزمی نیرو‌های مسلح ملی، حل مشکلات نوسازی و تجهیز مجدد آنها می‌داند.»

رودنکو در پاسخ به سوالی درباره تامین سامانه‌های موشکی ضدهوایی اس-۴۰۰ روسیه به هند، تاکید کرد که مسکو به تعهدات قراردادی خود شدیدا عمل می‌کند.

او در پایان گفت: «تمام مسائل با همکاری نزدیک هند حل‌وفصل می‌شود. همکاری‌های دوجانبه بین مسکو و دهلی نو در این زمینه، از جمله تولید مشترک تسلیحات مدرن، به نفع حفظ امنیت و ثبات در منطقه و جهان در حال توسعه است و در مجموع این همکاری‌ها هرگز علیه سایر کشور‌ها نبوده است.»

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->