مرگ ۲ سرنشین موتورسیکلت در تصادف با خودرو در تربت جام خراسان رضوی ویدئو| تصاویری از محل وقوع حادثه تروریستی در بندرلنگه (۸ دی ۱۴۰۳) محکومیت با پابند مهدی یراحی پایان یافت (۸ دی ۱۴۰۳) مرگ ۷ نفر بر اثر گازگرفتگی در تهران عوارض روحی سقط جنین در مادران چیست؟ خودروهای شوتی ۲۶۹ نفر را به کام مرگ کشاندند در چه صورتی سقط جنین باعث مرگ مادر می‌شود؟ همه آنچه باید درباره تجربه دندان درآوردن کودکتان بدانید | چالش‌های یک اتفاق دندانی تصادفات جاده‌ای در خراسان‌رضوی ۱۷ مصدوم بر جای گذاشت (۸ دی ۱۴۰۳) روغن‌کاری چرخ زنگاری توسعه از طریق نخبگان تسهیلات اشتغال تبصره ۱۸ به تأسیسات گردشگری استان خراسان رضوی پرداخت می‌شود ضرب و شتم شدید بازرس غذا و دارو در کرج میز کار مخصوص کمردرد ابداع شد افزایش قابل‌توجه آمار ابتلا به آنفلوانزا در کشور (۸ دی ۱۴۰۳) پراید، آلاینده‌ترین خودروی مشهد است معوقات حقوق بازنشستگان در ۳ ماه باقی‌مانده از سال ۱۴۰۳ با اعمال متناسب‌سازی واریز خواهد شد هشدار پلیس فتا درباره دو شگرد معروف کلاهبرداران تلفنی و پیامکی سقط جنین و خطر جدی باقی‌ماندن بقایای جفت در بدن مادر آنفلوانزا در رأس فهرست ویروس‌های درگردش کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، ۸ دی ۱۴۰۳) | بارش باران و برف در روز‌های پایانی هفته بازسازی صحنه نزاع منجر به قتل | دوئل مرگ‌بار دهه‌هشتادی ها آیا حق عائله‌مندی برای زنان بازنشسته تأمین اجتماعی برقرار می‌شود؟ پارابن، عامل مهم سرطان پستان ده ماده غذایی برای رشد خوب مو‌ها خطرات جدی سوخت مازوت برای سلامت مردم اعتراف «بوقلمون‌های شمشیرکش» به ۶۰ فقره زورگیری | این زورگیران را شناسایی کنید + عکس کدام استا‌ن‌های کشور در هفته جاری بارانی می‌شود؟ (۸ دی ۱۴۰۳) + فیلم قتل پدر پولدار توسط پسر و عروس به خاطر تجدید فراش آلودگی هوا به مغز جنین آسیب می‌رساند «تناسب اندام» باعث سلامت مغز در سالمندان می‌شود دارو‌هایی که خطر لخته‌شدن خون را افزایش می‌دهند
سرخط خبرها

پارابن، عامل مهم سرطان پستان

  • کد خبر: ۳۰۷۵۵۲
  • ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۹
پارابن، عامل مهم سرطان پستان
یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی می‌گوید: برخی لوازم آرایشی فیک و ارزان قیمت حاوی میزان زیادی پارابن یا مشتقات آن هستند. برخی پارابن‌ها خواص استروژنی و تمایل زیادی به چربی‌ها دارند و مطالعات زیادی نشان می‌دهد که پارابن‌ها ارتباط مستقیمی با سرطان پستان متاستاز (بدخیم) دارند.

به گزارش شهرآرانیوز، پارابن‌ها، ترکیبات شیمیایی و ساخته دست بشر هستند که به عنوان نگهدارنده‌ای رایج در محصولات آرایشی و بهداشتی با خواص آنتی باکتریال و ضد قارچ سبب افزایش ماندگاری محصول می‌شوند. پارابن‌ها اغلب به دلیل قیمت کم و موثر بودن در افزایش عمر محصولات در بیشتر فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی ارزان قیمت و فیک به کار می‌روند. این ترکیب شیمیایی و مشتقات آن با اثرات مختلف در صابون‌ها، شامپوها، مرطوب کننده‌ها، خمیر دندان‌ها، کرم پودرها، ریمل، خط چشم، خط ابرو، رژ لب، برخی ضدتعریق‌ها و دئودورانت‌ها و… یافت می‌شوند. سوال بسیاری از خانم‌ها این است که آیا پارابن موجود در مواد آرایشی و بهداشتی، موجب سرطان پستان خواهد شد؟

پارابن‌ها، نگهدارنده‌هایی پرخطر

دکتر محمد امانی، می‌گوید: برخی لوازم آرایشی فیک و ارزان قیمت حاوی میزان زیادی پارابن یا مشتقات آن هستند. برخی پارابن‌ها خواص استروژنی و تمایل زیادی به چربی‌ها دارند و مطالعات زیادی نشان می‌دهد که پارابن‌ها ارتباط مستقیمی با سرطان پستان متاستاز (بدخیم) دارند. در مقاله‌ای در سال ۲۰۲۲ در مطالعه‌ای که بر روی اثرات پارابن‌ها بر تومور‌های بدخیم و خوش خیم سرطان پستان انجام شده نشان می‌دهد که در نمونه پاتولوژی بافت بدخیم سرطانی پستان، میزان پارابن بسیار بالا بوده است. در واقع ترکیبات پارابن از طریق جذب پوستی می‌توانند وارد بافت و سلول‌های پستان شده و محیط را برای سرطان‌زایی آماده و سبب جهش زایی و فعالیت سلول‌های سرطانی و بدخیم پستان شوند که در مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۴ نیز انجام شده بود اثرات مستقیم پارابن در بافت‌های سرطانی را نشان می‌داد.

دکتر امانی می‌افزاید: در مطالعه‌ای دیگر بر روی خانم‌های سنگین وزن با اضافه وزن بالا و بی‌ام آی بالای ۲۸، ۲۹ و ۳۰، میزان پارابن در سلول‌های سرطانی بدخیم بالا بوده است و این نشان می‌دهد افزایش وزن و چاقی در کنار پارابن‌ها عامل موثر دیگری در ابتلای این افراد به سرطان پستان بدخیم است.

پارابن‌ها به میزان اندک در مواد غذایی، آب، خاک و دارو‌ها وجود دارند، اما میزان آن در حد خطر و آسیب زننده نیست، اما لوازم آرایشی ارزان قیمت نظارت نشده که اغلب با برند‌های غیرمعتبر و در مراکز ناشناخته عرضه می‌شوند دارای درصد بالای پارابن هستند و این می‌تواند سلامت خانم‌هایی که روزانه و به میزان زیاد از این محصولات استفاده می‌کنند را تهدید کند.

پارابن‌ها چگونه آسیب می‌زنند؟

تحقیقات نشان می‌دهد که پارابن‌ها، می‌توانند به عمق پوست نفوذ کرده و با تخریب لایه‌های زیرین پوست، به آن آسیب جدی وارد کنند، از این آسیب‌ها می‌توان به سوزش، خارش، التهاب و حساسیت‌های پوستی اشاره کرد. همچنین پارابن‌ها با جذب پوستی می‌توانند به جریان خون منتقل شوند.

بعضی پارابن‌ها، پتانسیل استروژنی دارند، یعنی می‌توانند مثل استروژن عمل کنند، این مواد شیمیایی، با افزایش تولید استروژن، سبب تکثیر غیرطبیعی سلول‌هایی می‌شوند که در سرطان به خصوص سرطان پستان، نقش دارند.

برخی پارابن‌ها می‌توانند رفتار و عملکرد آندوژن را تقلید می‌کنند، این عمل باعث می‌شود، تعادل هورمون‌های بدن به هم ریخته و فرد دچار، اختلالات هورمونی و جنسی شود. همچنین برخی از پارابن‌ها، در تماس طولانی مدت با پوست، باعث تکثیر و رشد دو برابری و غیر عادی سلول‌ها می‌شوند و می‌توانند با ایجاد سرطان مرتبط باشند. در نهایت اینکه اگر پارابن موجود در محصولات آرایشی و بهداشتی موجب نگرانی و اضطراب شما شده است، می‌توانید از محصولات فاقد پارابن و انواعی که تحت کنترل و نظارت وزارت بهداشت تولید می‌شوند، استفاده کنید.

منبع: سلامت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->