اما و اگر‌های تزریق واکسن آنفولانزا به زنان باردار پیش‌بینی بارش باران و برف در ۱۶ استان کشور (۲۳ دی ۱۴۰۳) فواید روانی ورزش در کاهش فشار‌های زندگی علائم و راه درمان ویروس hmpv از زبان متخصصان عیدی و پاداش آخر سال کارگران بازنشسته و مستمری بگیران همانند شاغلان پرداخت شود گرانی دارو برای بیماران چگونه اتفاق می‌افتد؟ معرفی چند نوشیدنی گرم زمستانی مبلغ همسان‌سازی حقوق برخی از بازنشستگان نیرو‌های مسلح افزایش یافت (۲۳ دی ۱۴۰۳) کتاب «أنیس» رونمایی شد (۲۲ دی ۱۴۰۳) تصادف در شرق قوچان ۶ مصدوم برجای گذاشت (۲۲ دی ۱۴۰۳) دخل و خرج خانوار‌های شهری ایران در سال ۱۴۰۲ ناتراز بود مدارس، ادارات و بانک های مشهد و خراسان رضوی فردا (یکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳) دایر است تصادف در جاده مشهد ـ نیشابور ۶ مصدوم بر جای گذاشت (شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳) آیا مدارس استان تهران فردا یکشنبه (۲۳ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ مدارس و ادارات کدام استان‌های کشور فردا (یکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳) تعطیل شده است؟ آیا مدارس، ادارات و بانک‌های مشهد و خراسان رضوی فردا (یکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ هلاکت ۴ انتحاری داعش در یمن (۲۲ دی ۱۴۰۳) آیا مدارس تا پایان سال ۱۴۰۳ غیرحضوری شده است؟ مقام شیخ‌ احمد جام، نمونه‎ای چشم‌نواز از تجمیع همه عناصر معماری ایرانی‌اسلامی اسامی کرم‌ها و ماسک‌های غیرمجاز اعلام شد (۲۲ دی ۱۴۰۳) درباره بایدها و نباید‌های بازسازی و ساخت و سازها در محیط آپارتمان | همراهی برای نونواری یادی از مرحوم پروفسور محسن هشترودی | ریاضی‌دانی که با اعداد شعر می‌گفت شدت بیماری‌زایی hmpv شبیه به آنفلوانزاست ۴ نوشیدنی معجزه‌گر برای درمان سنگ کلیه شیوع ۶۵ درصدی کم تحرکی و اضافه وزن در کشور پلیس مشهد با دستگیری ۲  متهم شگرد کثیفی را کشف کرد | فروش لاشه خودرو‌های سرقتی به مالکانشان خراسان رضوی، رتبه دوم تولد و ازدواج در هفت ماه نخست ۱۴۰۳ | بالانشینی در ولادت و وصلت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۲۲ دی ۱۴۰۳) | ورود سامانه بارشی از روز دوشنبه ۵ عامل تشدیدکننده بیماری‌های تنفسی فصل اصلاح قیمت برخی اقلام دارویی با افزایش پوشش‌های بیمه‌‌ای بررسی دلایل زایمان زودرس و ناباروری تنها ۴ درصد ریه‌های اهدایی قابل استفاده است
سرخط خبرها

اعتیاد اینترنتی کودکتان را جدی بگیرید

  • کد خبر: ۳۰۴۴۹۹
  • ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۹
اعتیاد اینترنتی کودکتان را جدی بگیرید
کارشناس جامعه‌شناسی گفت: استفاده مداوم از اینترنت باعث ایجاد اختلال روانی کودک می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، مریم سادات ظهوریان گفت: اعتیاد یعنی وابستگی و عادت فوق‌العاده زیاد به هرچیزی.. اینترنت نیز فضایی است که کودک را با موقعیت‌های جدیدی آشنا می‌کند که تاکنون آن موقعیت را تجربه نکرده و از نظر فیزیکی برای او وجود نداشته است.

ظهوریان گفت: کودک فضای اطراف خود را درک کرده و دسترسی به تجربه‌های جدید برای او جذابیت دارد. زمانی که وارد دنیای جدیدی می‌شود که تا به امروز با آن آشنا نبوده و با موضوعاتی جدید روبه‌رو می‌شود که تا امروز با آن درگیر نبوده و نمی‌توانسته آن موضوعات را درک کند، بنابراین کنجکاوی او اشباع نشده و به دلیل جذابیت‌های متعدد، ساعت‌ها با گوشی کار می‌کند.

وی ادامه داد: شاید استفاده از تلفن‌همراه خستگی فیزیکی برایش نداشته است، اما بعد چند ساعت زمانی که از آن فضا بیرون می‌آید به از نظر روحی خسته می‌شود. 

اعتیاد چگونه آغاز می‌شود

جامعه‌شناس اظهار داشت: اعتیاد کودک به اینترنت زمانی شکل می‌گیرد که کودک وارد فضایی می‌شود که جذابیت‌های خاص برایش دارد. اینکه کودک از نظر فکری در پی چه نوع جست‌وجویی باشد، به مرور آن فضا را کشف کرده و توانسته با علایقش همسویی داشته باشد.

وی بیان کرد: بخشی از نادانسته‌ها و کنجکاوی کودکان باید تأمین شود، اما اینکه چقدر خانواده می‌تواند تأمین کننده باشد نیز اهمیت دارد. خانواده برای اینکه فرزند را سرگرم کند او را مقابل تلویزیون قرار می‌دهد، کمی که بزرگ‌تر شد، برای آرام کردن کودک از تلفن همراه نیز استفاده می‌کند و کودک را وارد فضای بازی می‌کند. اعتیاد کودک دقیقاً از همین‌جا استارت می‌خورد. گوشی همراه ممکن است در سن بزرگسالی یک مکمل برای کار‌های روزمره زندگی محسوب شود؛ اما برای کودک از همان ابتدا با گوشی تبدیل به یک ابزار اولیه و ضروری زندگیش خواهد شد.

ظهوریان اذعان کرد: ما باید در استفاده از این ابزار در سنین پایین تعدیل ایجاد کرده و اینکه بدانیم این ابزار قرار است در کجا استفاده شود. آموزش استفاده درست و به موقع از تکنولوژی به کودک یکی از وظایف خانواده است. خانواده باید بداند که چه مقدار از زمان فرزندش را به اینترنت و گوشی اختصاص دهد. خانواده باید بداند کجا، کی به چه ضرورتی و با چه هدفی تلفن همراه را در اختیار فرزندش بگذارد.

هدف‌گذاری استفاده از تلفن‌همراه

کارشناس جامعه‌شناسی گفت: هر وسیله‌ای که در اختیار کودک قرار داده می‌شود با هدفی اتفاق می‌افتد. باید بدانیم گوشی و تبلت با چه هدفی در اختیار کودک قرار داده می‌شود. گاهی ممکن است برای کلاس آنلاین، انجام تکالیف، اوقات فراغت با کنترل والدین صورت گیرد و اگر هدفی پشت استفاده از گوشی توسط کودک به شدت می‌تواند خطر آفرین باشد.

استفاده از تلفن همراه = اختلال روانی

ظهوریان مطرح کرد: استفاده درست و به موقع از اینترنت و تکنولوژی ضرری نمی‌رساند، اما استفاده مداوم از این تکنولوژی باعث ایجاد اختلال روانی می‌شود، زیرا خیلی از مطالب که دیده می‌شود برای کودک ممکن است قابل دسترس و مناسب نباشد، به همین خاطر دائم خود را با کسانی که آن سبک زندگی را دارند مقایسه می‌کند و این موجب به وجود آمدن عقده‌های درونی خواهد شد. همچنین می‌تواند اعتماد به نفس و عزت نفس کودک را سرکوب کند، کودک دچار افسردگی، گوشه‌گیری و انزوا شود. چون فکر می‌کند چرا در زندگی آن امتیازات دنیای مجازی را ندارد و نمی‌تواند مانند همسالان خود داشته باشد و مانند کودکان اینترنتی تفریح کنند. این مقایسه‌های مداوم سبب می‌شود که از موقعیت‌های خود استفاده نکرده و از زندگی لذت نبرده و از نظر روحی به شدت لطمه می‌خورد.

تک فرزندی یا چند فرزندی در اعتیاد به اینترنت تفاوتی ندارد

کارشناس جامعه‌شناسی اظهار داشت: اعتیاد به اینترنت به آموزش و سطح آگاهی خانواده بستگی دارد پس ابتدا خانواده‌ها باید به کودکان خود چگونه در اجتماع زیستن را یاد دهند. شاید در ارتباط اولیه درون خانواده کودک تک فرزند کمتر از بقیه بهره‌مند شود، اما در فضا‌های دیگر مانند مهدکودک، مدرسه و فامیل ارتباط گرفتن با دیگران امکان پذیر است. خانواده باید شرایط ارتباط کودک با دیگر همسالان خودش را فراهم کند.

وی افزود: کودک باید با حضور پیدا کردن در اجتماع را یاد گیرد و همچنین بداند که چه امکاناتی را دارد، چه امکاناتی را باید داشته باشد و چگونه از این امکانات به نحو احسنت استفاده کند. اگر استفاده از اینترنت تحت کنترل خانواده و با حضور خانواده باشد زمانی که کودک یک زندگی متفاوت را در فضای مجازی می‌بیند خانواده می‌تواند او را آگاه سازد که این ویدئو ساختگی و یا فقط بخشی از زندگی آن فرد است و واقعیت ممکن است کاملاً متفاوت باشد تا کودک به دنبال مقایسه زندگی خودش با بقیه همسالان در فضای مجازی نبوده و هر چه که می‌بیند را در آن فضا باور نکند.

راهکار برای اعتیاد پیدا نکردن کودک به اینترنت

ظهوریان مطرح کرد: راهکار اول این است که باید خانواده بداند که برای جلوگیری از هرگونه اعتیاد به وسیله ارتباطی این وسایل با چه هدفی در اختیار کودک قرار گیرد. همچنین خانواده وقت قابل توجهی را در اختیار کودک بگذارد و از زیر بار مسئولیت‌های خود نسبت به فرزندش شانه خالی نکند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: بیشترین وقت و همراهی و رفاقت را خانواده باید با فرزندانشان داشته باشند. خیلی از والدین امروزه برای سرگرم کردن کودک و رسیدگی به کار‌های روزمره خودشان تلفن همراه را در اختیار فرزندشان می‌گذارند تا سرگرم شود. انجام این کار خود منجر به اعتیاد کودک به اینترنت خواهد شد.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->