به گزارش شهرآرانیوز، سیگار کشیدن دائم در سنین جوانی نه تنها منجر به افزایش احتمال سیگار کشیدن در سنین بالاتر میشود بلکه میتواند آسیب جدی به قلب در جوانی وارد کند.
کارشناسان دریافتهاند کودکانی که در اوایل زندگی سیگار میکشیدند، احتمال بیشتری دارد که این عادت و خطرات ناشی از آن را در مراحل بعدی زندگی خود ادامه دهند. اکنون، مطالعه جدید تصور بهتری از آسیبی که در اوایل وارد میکند نشان میدهد.
دکتر «امیلی بوچولز»، استادیار اطفال در دانشکده پزشکی دانشگاه کلرادو، گفت: «سیگار کشیدن نوجوانان نه تنها خطر بیماری قلبی را در مراحل بعدی زندگی افزایش میدهد، بلکه باعث آسیب زودهنگام و پایدار به عضلات و عملکرد قلب میشود».
به طور کلی، این مطالعه نشان داد که سیگار کشیدن مداوم از کودکی تا بزرگسالی با بیش از ۵۰ درصد افزایش خطر آسیب زودرس قلبی مرتبط است. آسیب، مانند بزرگ شدن قلب یا افزایش فشار در جریان خون به قلب، تا سن ۲۴ سالگی مشهود بود.
این تجزیه و تحلیل بیش از ۱۹۰۰ بزرگسال جوان را دنبال کرد که پرسشنامه سیگار کشیدن را در سنین ۱۰، ۱۳، ۱۵، ۱۷ و ۲۴ سالگی پر کرده بودند و آزمایشاتی را برای اندازه گیری ساختار و عملکرد قلب در سنین ۱۷ و ۲۴ سال انجام داده بودند.
نتایج نشان میدهد که شیوع هیپرتروفی بطن چپ (ضخیم شدن دیواره قلب) از تقریباً ۳٪ به نزدیک به ۵٪ در سن ۲۴ سالگی افزایش یافته است.
سیگار کشیدن در این زمان رشد با ۳۳ تا ۵۲ درصد احتمال آسیب ساختاری و عملکردی قلبی زودرس همراه بود.
تحقیقات نشان میدهد که سیگار کشیدن زودهنگام باعث همان نوع آسیب قلبی میشود که با ایسکمی (کاهش جریان خون)، التهاب، تروما یا بیماریهای مزمن مرتبط است.
این مطالعه بزرگترین و طولانیترین مطالعه برای ردیابی سیگار کشیدن فعال و اسکنهای مکرر قلب است.
منبع: خبرگزاری مهر