عامل اصلی طغیان ملخ در تاغ‌زار‌های خراسان‌رضوی، خشکسالی است زلزله نسبتا شدید قم را لرزاند (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جزئیات آیا واکسن کرونا در بروز برخی بیماری‌ها تأثیر داشته است؟ هوش مصنوعی جای معلم را نمی‌گیرد | معلم پرورش‌دهنده امید در دانش‌آموزان است المپیاد‌های ورزشی درون مدرسه‌ای از اول مهر ۱۴۰۴ تقویت می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) | آغاز روند کاهش دما از فردا شایعات و واقعیت‌های واکسن HPV و بیماری زگیل تناسلی در فضای مجازی | تب مجازی گارداسیل به احترام بزرگ تر‌ها خطر آلودگی روغن‌های سنتی فاقد نشان سیب سلامت انجام ۴۰ عمل جراحی قلب باز در بیمارستان شهید هاشمی‌نژاد مشهد (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ظرفیت دفن در بهشت‌زهرا(س) رو به اتمام است | اموات تهرانی‌ها از مِهر ۱۴۰۴ روی زمین می‌مانند کاهش ۷ درصدی زادوولد‌ها در  خراسان رضوی | جوانی جمعیت رو به زوال خطر پوکی استخوان در کمین این افراد است هشدار متخصصان درباره مصرف زیاد دارچین مراقب توت خوری در خیابان باشید ویتامینی مهم برای سوخت و ساز بدن افزایش تعرفه زایمان بدون درد لاغری سریع، مرگ آرام! تصویب ۹ رشته هنری جدید برای هنرستانی‌ها بحران آب در ۴۴ سد کشور | وضعیت اسف‌بار سفره آب‌های زیرزمینی به دلیل برداشت‌های بی‌رویه تولد سالانه ۳ تا ۴ هزار نوزاد کم شنوا در کشور طرح محیط‌یار در مدارس اجرا می‌شود | باید دانش‌آموزان را با مفاهیم محیط زیست آشنا کنیم انتظار بازنشستگان تأمین‌اجتماعی برای صدور احکام حقوقی بر مبنای متناسب‌سازی ۷۰ درصدی | بازنشستگان: واریز حقوق را به تعویق نیندازید قتل دایی بر سر ارث و میراث | فرزندان مقتول خواستار قصاص پسر عمه‌شان شدند شربت مرگبار و سرقت ۱۰ میلیاردی در مشهد؛ افشای شگرد شیطانی سارقان خارجی در پوشش نظافتچی منزل! مدارس و دانشگاه‌های کدام استان‌ها فردا (سه‌شنبه، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) غیرحضوری است؟ گرایش گسترده جوانان به بازی‌های رایانه‌ای | درآمد ماهانه گیمر‌های حرفه‌ای از ۱۵ تا ۴۰۰ میلیون! شیطان کودک‌آزار در یک‌قدمی چوبه دار طرح وزیر میراث فرهنگی برای لغو روادید میان ایران و ۳۲ کشور عضو «دی‌هشت» بودجه قطره‌چکانی، دردی از جاده‌های پرخطر فریمان خراسان رضوی دوا نمی‌کند
سرخط خبرها

سوخت دوم، تدبیری برای مواقع بحرانی

  • کد خبر: ۳۰۴۷۳۷
  • ۲۰ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۴
سوخت دوم، تدبیری برای مواقع بحرانی
صرف سرمایه‌های گزاف برای تأمین انرژی نانوایی‌ها و البته معضل ناترازی انرژی، ما را بر آن داشت تا طرح تجهیز نانوایی‌های مشهد به سوخت دوم و برق حاصل از انرژی خورشیدی را اجرا کنیم.
محسن داوری
نویسنده محسن داوری

بیش از ۶۰ درصد از سبد غذایی مشهدی‌ها از نان تأمین می‌شود، اما صرف سرمایه‌های گزاف برای تأمین انرژی نانوایی‌ها و البته معضل ناترازی انرژی، ما را بر آن داشت تا طرح تجهیز نانوایی‌های مشهد به سوخت دوم و برق حاصل از انرژی خورشیدی را اجرا کنیم.

سوخت دوم مشتمل بر ترکیب نفت با نفت‌گاز است و طبق سند چشم‌انداز بهینه‌سازی مصرف انرژی در شهرستان مشهد، حداقل ۳۰درصد از نانوایی‌ها به‌منظور توانمندسازی شهر در مواقع بحرانی، باید به این سوخت نیز مجهز باشند.

نانوایی‌ها به‌عنوان یکی از مصرف‌کنندگان بزرگ گاز شهری، سهم مؤثری در تعیین کیفیت مصرف این سرمایه خدادادی در شهر‌ها دارند. برودت بی‌سابقه هوا در سال۱۴۰۱ و قطعی موقت گاز در برخی نقاط استان نیز زنگ خطر را فعال کرد تا از همین الان برای مواقع بحرانی چاره‌اندیشی کنیم، لذا با آغاز فصل سرما، نگرانی‌هایی درباره تکرار برودت شدید در مشهدالرضا (ع) وجود دارد و باید برای این موضوع چاره‌اندیشی کرد.

هدف‌گذاری اولیه برای اجرای این طرح در واحد‌های بزرگ با مصرف بیش از چهارصد کیسه در ماه است. تاکنون دربیش از پانزده جلسه در محل اتحادیه، فرمانداری و دستگاه‌های مختلف مسئول، مقرر شده است تا واحد‌هایی که همکاری مناسب نمی‌کنند یا در اجرای طرح کارشکنی می‌کنند، با ۳۰درصد کاهش سهمیه ماهیانه، جریمه شوند.

طبق نتایج برآمده از اجرای آزمایشی، کمتر از شش ساعت زمان نیاز است تا در مواقع بحرانی، بیش از ۹۰هزار لیتر سوخت دوم میان نانوایی‌های تجهیزشده توزیع شود؛ سوختی که معادل پخت یک‌میلیون‌و۵۰‌هزار قرص نان در هر شیفت خواهد بود؛ لذا استفاده از سوخت دوم به‌دلیل ظرفیت گرمایی بیشتر نسبت‌به گاز طبیعی، بازدهی نانوایی‌ها را به ازای مقدار مشابهی آرد به میزان ۲۳درصد افزایش می‌دهد. به عبارت دیگر اجرای این طرح در سه شیفت فعالیت نانوایی‌ها، به معنای ایجاد ظرفیت جدیدی به اندازه ۷۰درصد توان پخت فعلی است.

در این طرح، از طریق نود تیم بازرسی، نانوایی‌هایی را که از این سوخت استفاده می‌کنند، بازرسی کردیم تا کم‌وکیف اجرای این مانور آسیب‌شناسی شود.

نانوایی جابر در شهرک مهرگان مشهد، نخستین واحد پخت و توزیع نان در کشور است که به نیروگاه خرد خورشیدی مجهز شده است و علاوه‌بر این، هشت نانوایی دیگر نیز در شهر مشهد برای تجهیز خود به این زیرساخت، اعلام آمادگی کرده‌اند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->