ایوب و گندوز در لیست خروجی پرسپولیس احتمال حضور کادر پزشکی ترک در پرسپولیس گل‌محمدی به فکر جبران اشتباه بزرگ الونگ الونگ در گذشت + عکس سایه‌های ترس در تبریز | استرس تراکتور در هفته‌های باقی مانده فرامرز ظلی درگذشت (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) تبریز آماده جشن قهرمانی در اهواز می‌شود واکنش افشین پیروانی به احضار از سوی کمیته اخلاق قهرمانی تراکتور آرزوی یک استقلالی سیاست‌گذاری غلط در کمیته داوران فدراسیون فوتبال، نتیجه استفاده از افراد بی‌تجربه رحمتی با شکست استقلال و پرسپولیس دوباره احیا شد پایان جشنواره ورزشی رمضان | تأکید مسئولان بر تشکیل تیم لیگ‌برتری در مشهد + فیلم ساز ناکوک پرسپولیس؛ قهرمانی پَر نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: حیف است این شورونشاط اجتماعی مقطعی باشد رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد: ورزش یکی از سیاست‌های اصلی شورای ششم است رئیس کمیسیون ورزش و جوانان شورای اسلامی شهر مشهد: جام رمضان مشهد باید در سطح ملی ثبت شود «املاک امیرثابتی» قهرمان فوتسال جام رمضان مشهد شد + فیلم پخش زنده بازی شمس آذر و پرسپولیس (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) + تماشای آنلاین
سرخط خبرها
علم و ورزش

نقش مربیان در ایجاد انگیزش ورزشکاران

  • کد خبر: ۳۰۴۹۹
  • ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۷
نقش مربیان در ایجاد انگیزش ورزشکاران
به گزارش شهرآرانیوز، تابه‌حال ماجرای شگفت‌انگیز صعود کوه‌نوردان به قلل مرتفع را شنیده‌ایم. تحمل روز‌های دشوار و پرخطر برای صعود که گاه با غم و اندوه ازدست‌دادن یار هم‌نورد قرین است، چه توجیهی دارد؟ در اینجا نقش انگیزش به‌خوبی روشن است. انگیزش ورزشی، نیرویی است که انسان را به‌سمت هدف هدایت می‌کند. در بعضی افراد این انگیزش آن‌قدر زیاد است که ساعت‌ها در روز را صرف تمرینات ورزشی می‌کنند، اما بعضی دیگر مانند دانش‌آموزانی که در زنگ ورزش حتی حاضر به تعویض لباس خود نیستند، همواره از ورزش گریزان‌اند. دراین‌رابطه به نظر می‌رسد که برخی افراد ذاتا عاشق ورزش هستند و از ماهیت آن لذت می‌برند و برخی دیگر تحت‌تأثیر مشوق‌های بیرونی قرار دارند.

انگیزه‌های درونی و بیرونی
عاملی که از درون ما را برای انجام کاری ترغیب می‌کند، انگیزه درونی است، مانند زمانی که فرد بدون هیچ دلیل بیرونی و تنها به‌دلیل لذت‌بردن از ورزش، به تمرین می‌پردازد. اما زمانی که ما توسط یک عامل بیرونی تحریک می‌شویم تا هدفی را دنبال کنیم، دارای انگیزه بیرونی هستیم؛ مثل زمانی که فرد به‌دلیل گرفتن پول بر سر تمرینات خود حاضر می‌شود. تنظیم دقیق و بموقع این انگیزه‌ها، میزان فشار‌های متعدد موجود در تمرین و امور ورزشی را کاهش می‌دهد. نکته مهم، وجود تناقض بین انگیزه درونی و بیرونی است. اگر به‌عنوان یک مربی می‌خواهید ورزشکارانی که زیرنظر شما به فعالیت می‌پردازند بهترین بازده را داشته باشند، همت خود را در ایجاد هماهنگی انگیزه‌های درونی و بیرونی به کار ببندید. به‌عنوان مربی، مدیر ورزشی یا اسپانسر، هدفتان دستیابی به موفقیت است و این هرگز محقق نمی‌شود مگر اینکه ورزشکاران شما دارای انگیزه بالایی برای موفق‌شدن باشند و دراین‌میان باید حواستان به انگیزه درونی ورزشکار و البته انگیزه بیرونی همچون مباحث مالی باشد. این محاسبات درزمینه انگیزه نیاز به ارزیابی بسیار دقیقی از رفتار ورزشکاران دارد؛ بنابراین ارزیابی دقیق رفتار ورزشکار و تعیین نیاز‌های او به‌عنوان نیروی انگیزش، سرنوشت رسیدن به قله موفقیت ورزشی را مشخص می‌کند.

پرتگاه پوچی ورزشکاران
انگیزه‌ها با توجه به تفاوت‌های فردی ممکن است به‌سادگی از بین بروند و جای خود را به احساس بی‌تفاوتی بدهند. این حالت، ورزشکار را به پرتگاه پوچی و رخوت می‌کشاند که در ورزش به‌معنای ازبین‌رفتن تمام پتانسیل مربی است که در دنیای ورزش مشغول هدایت ورزشکاران است. باید به‌خوبی بازتاب‌های روانی و رفتاری ورزشکار خود را تحلیل کرده و هرگز شتاب‌زده نسبت به آن‌ها عمل نکنید. باخت، ناداوری، علاقه‌نداشتن ورزشکار به مربی، عدم تأمین مالی ورزشکار، فشار بیش‌از‌اندازه تمرین، تأکید بسیار بر نتیجه در مسابقات، نبود تفریح و شادی مکمل ورزش، پیشرفت‌نکردن در مهارت، پیروزنشدن، توجه‌نداشتن به توانایی‌های فردی و نظرات منفی اطرافیان، همگی عواملی هستند که باعث کاهش انگیزه ورزشکار می‌شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->