توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) جست‌و‌جو‌های آنلاین ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۳؛ پژواکی از بحران‌ها و آرزو‌های یک ملت مرحله دوم ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۴ از ۱۶ فروردین آغاز می‌شود+ جزئیات اشغال ۹۰ درصدی هتل‌های اطراف حرم مطهر رضوی در ایام نوروز | حدود ۱۰ درصد افزایش سفر‌ها به مشهد را خواهیم داشت ورود بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۱ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا پایان هفته پیش‌بینی بارش باران در برخی نقاط کشور (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) مراقب باشید؛ «آنفلوانزای معده» در کمین سلامتی درمان سرطان خون در کودکان و شانس بهبودی تا ۹۰ درصد کبد چرب؛ مهمانی خاموش که بی‌صدا پیشروی می‌کند! چگونه کودکان را به خوردن میوه علاقه‌مند کنیم؟ تعیین تکلیف نحوه فروش اینترنتی دارو در ۱۴۰۴ رانندگان مصرف غذا‌های پُرچرب و سنگین در سفر را محدود کنند پلمب ۱۳ داروخانه در بازدید‌های طرح سلامت نوروزی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) نوجوان مرگ مغزی به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) جرائم عدم صدور صورت‌حساب الکترونیکی پزشکانی که از کارت‌خوان بانکی استفاده کردند، بخشیده شد انفجار ساختمان مسکونی در شمال تهران ۷ نفر را مصدوم کرد (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) اسامی مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس کرمان اعلام شد | حال ۵ نفر وخیم است (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) دستگاه قضا به حادثه اتوبوس کرمان ورود کرد | ۱۴ کشته، ۲۹ مصدوم و ۵ نفر بدحال (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) افزایش تعداد جان‌باختگان حادثه واژگونی اتوبوس کرمان به ۱۳ نفر (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) جان‌باختگان حادثه اتوبوس جیرفت - مشهد به ۱۰ نفر افزایش یافت (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) واژگونی اتوبوس با ۷ کشته و ۳۰ مصدوم در کرمان (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) اطلاعیه سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص بازگشت مسافران نوروزی بازدید بیش از ۱۲۷ هزار گردشگر از موزه‌ها و اماکن تاریخی خراسان رضوی در ایام نوروز ۱۴۰۴ اسامی دو‌شهید حادثه انفجار در کلانتری مشهد + عکس(۱۰ فروردین ۱۴۰۴) شهادت دو نیروی پلیس طی انفجار در کلانتری رجایی مشهد انفجار در یک کلانتری در مشهد| ۳ نفر از کارکنان پلیس مصدوم شدند
سرخط خبرها

آیا «طرح پزشک خانواده» اجرایی شده است؟

  • کد خبر: ۳۰۵۷۳۵
  • ۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۳
آیا «طرح پزشک خانواده» اجرایی شده است؟
سال‌های زیادی از استقرار پزشک خانواده در دو استان فارس و مازندران می‌گذرد، اما به نظر می‌رسد که قرار نیست وارد سایر شهر‌های کشور شود.

به گزارش شهرآرانیوز، شاید یکی از آرزو‌های مدیران نظام سلامت کشور، اجرای بی کم و کاست و سراسری برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع است. در واقع، اجرایی شدن این برنامه که کشور‌های زیادی در دنیا، سال‌های سال است که آن را اجرا کرده‌اند؛ تبدیل به یک حسرت بر دل مانده برای مسئولان حوزه سلامت ما شده است.

علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت، برای پاسخ به این حسرت چندین ساله مدیران نظام سلامت کشور، می‌گوید: یکی از وظایفی که در قانون برنامه هفتم توسعه بر عهده دولت و وزارت بهداشت گذاشته شده، اجرای برنامه پزشکی خانواده به عنوان یکی از راه‌های ساماندهی نظام سلامت است که البته سال‌ها است در استان‌های فارس و مازندران شروع شده، اما فقط محدود به سطح یک خدمات است.

وی معتقد است؛ تا زمانی که برنامه پزشکی خانواده در سطوح ۲ و ۳ خدمات، اجرایی نشود قطعاً پویایی و اثربخشی لازم را ندارد. این برنامه باید به درستی با توسعه زیرساخت شبکه بهداشت کشور و فراهم کردن الزامات آن اجرایی شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت کمک و حمایت دولت، مجلس و مردم را در اجرای برنامه‌های حوزه سلامت به ویژه برنامه پزشکی خانواده ضروری می‌داند و می‌گوید: کیفیت خدمات به معنی رضایت داشتن مشتری است، اما باید رضایت و مشتری را درست تعریف کنیم. رضایت باید برای ارائه دهنده و گیرنده خدمات ارزش افزوده به همراه داشته باشد و بیمار در زمان مراجعه به پزشک و مراقب سلامت باید بسته خدمتی خوب و مناسب دریافت کند. همیشه رضایت مشتری از مسیر رضایت ارائه کننده خدمات می‌گذرد. اگر ارائه دهنده خدمات را راضی کردیم مراجعه کنندگان ما نیز راضی خواهند بود بنابراین برای افزایش کیفیت باید رضایت کارکنان نظام سلامت را جلب کنیم.

رئیسی، به تأکیدات رئیس جمهور مبنی بر اجرای صحیح برنامه پزشکی خانواده در سطح ملی اشاره دارد و می‌افزاید: برای اجرای صحیح برنامه پزشکی خانواده در سطح ملی، تیم وزارت بهداشت بیش از پیش با حمایت رئیس جمهور و دولت، پیگیر رفع چالش‌ها و دغدغه‌های موجود در این برنامه است.

وی با بیان اینکه نظام سلامت کشور نیازمند ساماندهی است، می‌گوید: شفاف سازی در زمینه‌های مختلف، یکی از اصول اساسی در توسعه یافتگی در دنیا به شمار می‌رود که این امر در نظام سلامت به ویژه در اجرای صحیح برنامه پزشکی خانواده نیز مؤثر است.

رئیسی ادامه می‌دهد: برای اجرای برنامه پزشکی خانواده در سطح ملی، باید چالش‌ها و مشکلات این برنامه در استان‌های فارس و مازندران رفع شود و پس از اجرای صحیح و ساماندهی آن در این دو استان، در سطح کشور قابلیت اجرا می‌یابد.

وی با بیان اینکه پزشکی خانواده بدون نظام ارجاع، معنا ندارد، می‌گوید: پزشکان خانواده در صورت نیاز، بیماران را به سطوح بالاتر ارجاع می‌دهند و خدمات دارویی و پاراکلینیک تجویز شده از سوی پزشکان خانواده نیز تحت پوشش بیمه‌ای قرار می‌گیرد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت می‌افزاید: اجرای صحیح برنامه پزشکی خانواده در کشور، به معنای تحول بزرگ در نظام سلامت است و تغییر و تحول، نیازمند بازنگری و اصلاح برخی فرایند‌ها و رفع چالش‌های این برنامه است.

رئیسی همچنین از راه اندازی یک اتاق فکر متشکل از نماینده وزارت بهداشت و نمایندگانی از پزشکان خانواده، پزشکان عمومی و مراقبان سلامت در دانشگاه‌های علوم پزشکی شیراز و مازندران، در آینده نزدیک خبر می‌دهد و می‌افزاید: در این اتاق فکر، نظرات، ایده‌ها و پیشنهادات مطرح، جمع آوری و به وزارت بهداشت ارسال می‌شود.

این توضیحات معاون بهداشت وزارت بهداشت که سابقه مدیریت این جایگاه را در دولت دوازدهم نیز داشته است، از نظر کارشناسان حوزه سلامت، شاید قابل توجیه باشد؛ اما واقعیت این است که به نظر می‌رسد پزشک خانواده در کشور ما طلسم شده است و شاید دست‌هایی در کار است که نمی‌خواهند خانواده ایرانی، برای خودش پزشک شخصی داشته باشد. زیرا، در طول این سال‌ها، طرح‌ها و برنامه‌های زیادی در حوزه سلامت کشور اجرا شده است که بودجه‌های زیادی صرف آنها شده است. اما، چرا پزشک خانواده هنوز در مازندران و فارس، توقف کرده است.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->