وجود حدود ۹۵۰ عنوان کتاب‌های درسی غیرانگلیسی در مدارس کشور تلاش دولت درراستای کاهش هزینه‌های مهدکودک برای مادران شاغل پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) | رگبار باران پراکنده در برخی نقاط استان چطور پس از تعطیلات به روال عادی زندگی برگردیم؟ احکام جدید حقوق ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی چه زمانی صادر می‌شود؟ گردشگران خاک بر دست شایع‌ترین بیماری‌های خون در ایران زمان برگزاری آزمون اعزام فرهنگیان به مدارس جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۴ اعلام شد ماجرای پرتاب شیء آتش‌زا به داخل برج مسکونی باران مشهد چیست؟ + فیلم رئیس سازمان بهزیستی: مدارس جدید با تمرکز بر مهارت‌های شغلی و سلامتی راه‌اندازی می‌شوند راهکارهایی برای کاهش نشانه‌های آزاردهنده حساسیت فصلی | بهار حساس‌ها زمان واریز حقوق فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی، کشوری و لشکری اعلام شد + جدول تکذیب نقص موتور پرواز مشهد- رامسر (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) آلرژی بهاری هر لحظه شما را تهدید می‌کند زنگ خطر بلوغ زودرس کودکان | هشدار: این موسیقی‌ها خانمان‌سوزند! عذرخواهی، درس نخوانده ما و مسئولان! نوروز و دغدغه‌های مردم در ۱۵ روز ابتدای سال | از جای خالی متخصص‌ها تا نیمه‌فعال‌بودن ادارات پلمب ۲۲۴ مرکز متخلف تهیه و توزیع مواد غذایی در خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) مهم‌ترین چالش داروخانه‌ها در آغاز سال جدید جزئیاتی از  پرونده نزاع مرگ بار در روز اول سال ۱۴۰۴ تشخیص زودهنگام سرطان روده بزرگ برای زنان بسیار مهم است زلزله ۷.۲ ریشتری پاپوآ گینه‌نو در اقیانوس آرام را لرزاند آیا معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در فروردین ۱۴۰۴ پرداخت می‌شود؟ غرق‌شدن کودک سه‌ساله در رودخانه کارون (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس به مسافران: ترافیک سنگین در جاده‌های خراسان رضوی و کلان‌شهرها ادامه دارد گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ | آب، یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ابتلا به تب دنگی به واسطه شرایط آب‌وهوایی افزایش یافته است

  • کد خبر: ۳۰۵۸۸۲
  • ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۲
ابتلا به تب دنگی به واسطه شرایط آب‌وهوایی افزایش یافته است
سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره ارتباط فعالیت پشه آئدس و بیماری تب دنگی با «توسعه» و همچنین ضرورت بهسازی محیط زندگی و پیرامونی جهت جلوگیری از تکثیر این پشه توضیح داد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر قباد مرادی، با بیان اینکه «تب دنگی» به واسطه شرایط آب‌وهوایی در برخی نقاط کره زمین افزایش یافته، اظهار کرد: پشه «آئدس» که عامل انتقال تب دنگی محسوب می‌شود در بسیاری از کشور‌های جهان حضور دارد؛ به نحوی که بررسی‌ها بیانگر این است این پشه در ۱۴۰ کشور حضور دارد.

شرایط اقلیمی برای گسترش تب دنگی 

وی با بیان اینکه پشه «آئدس» ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد دارد، توضیح داد: به نظر می‌رسد که پشه آئدس به هر منطقه‌ای که ورود کند در آن منطقه مستقر می‌شود. با توجه به ویژگی‌های پشه آئدس، هنگامی که آئدس در یک منطقه مستقر می‌شود به سادگی نمی‌توان این پشه را از آن منطقه بیرون کرد.

وضعیت تب دنگی در برخی کشور‌ها

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه بسیاری از کشور‌ها با چالش پشه آئدس مواجه هستند، گفت: بنابر آمار و ارقام، بیش از ۵ میلیون نفر در کشور برزیل طی سال جاری میلادی به تب دنگی مبتلا شده‌اند. همچنین گفته می‌شود که تعداد مبتلایان به تب دنگی در هند حدود ۳۲ میلیون نفر است. 

مرادی گفت: هنگامی که یک اقلیم جغرافیایی از نظر دما و رطوبت دارای شرایط ایده‌آل برای پشه آئدس باشد، این پشه در آن منطقه مستقر شده و شرایط برای انتقال تب دنگی مهیا می‌شود. 

ناگزیری مواجهه با برخی بیماری‌ها

وی با بیان اینکه کشور‌هایی که در نیمه جنوبی کره زمین قرار دارند سال‌ها است که با بیماری تب دنگی مواجه هستند، گفت: انتقال تب دنگی در کشور‌های افغانستان و پاکستان که در همسایگی ایران قرار دارند نیز گزارش شده است. با توجه به همسایگی با کشور‌های افغانستان و پاکستان و همچنین ویژگی‌های مرزی با این کشورها، ورود برخی بیماری‌ها به کشور اجتناب‌ناپذیر است.

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه پشه آئدس در کشور حضور دارد، افزود: می‌بایست تمام تلاش خود را به‌کار گیریم که پشه آئدس در تمام کشور مستقر نشود.

وی با بیان اینکه تب دنگی با «توسعه» ارتباط مستقیم دارد، خاطرنشان کرد: تعداد بیماری محدودی را می‌شناسم که مانند تب دنگی با توسعه ارتباط مستقیم دارد. منظور از ارتباط تب دنگی با توسعه این است که عوامل اجتماعی موثر بر سلامت بر بیماری تب دنگی در مقایسه با سایر بیماری‌ها بسیار اثرگذار است.

چگونگی مواجهه با تب دنگی و پیشگیری از این بیماری

مرادی درباره چگونگی مواجهه با بیماری تب دنگی توضیح داد: اگر خواهان مبارزه و کنترل تب دنگی هستیم، می‌بایست نسبت به بهسازی محیط زندگی و پیرامونی خود اقدام کنیم. به طور مثال، سیستم لوله کشی و همچنین سیستم دفع فاضلاب و زباله می‌بایست استاندارد باشد. به عنوان مثال متاسفانه شرایط زندگی و حاشیه‌نشینی در شهر چابهار به نحوی است که شرایط گسترش بیماری تب دنگی را فراهم می‌کند.

وی گفت: اگرچه بیماری تب دنگی در ۱۴۰ کشور دنیا حضور دارد، اما این موضوع نباید به این معنا باشد که نسبت به این بیماری بی‌تفاوت باشیم. تمام سازمان‌ها و مجموعه‌هایی که می‌توانند در زمینه کنترل و پیشگیری از بیماری تب دنگی اثرگذار باشند، می‌بایست به پای کار بیایند. به طور مثال، دفع مناسب پسماند‌ها و سیستم لوله کشی مناسب در پیشگیری از تب دنگی بسیار اثرگذار است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->