شرکت متا می‌خواهد برای مصرف برق مراکز داده و هوش‌ مصنوعی‌اش انرژی هسته‌ای بخرد ادوبی اپلیکیشن اندروید فتوشاپ را به‌صورت آزمایشی منتشر کرد بسته‌های ویژه همراه اول ویژه عرفه تا اربعین ۱۴۰۴ + روش فعالسازی بخش زیادی از ثروت ۲۰۰ میلیارد دلاری بیل گیتس برای توسعه آفریقا صرف می‌شود به‌کارگیری پهپادها و هوش مصنوعی برای رصد حریم تهران خبرهایی از دردست‌ساخت‌بودن نسخه چندنفره بازی مرد عنکبوتی چین اولین ربات انسان‌نمای نظافت‌گر هتل را رونمایی کرد + فیلم آیا XChat همان‌قدر که ایلان ماسک ادعا می‌کند امنیت دارد؟ نامه وزارت اقتصاد به رئیس‌جمهور درباره ممنوعیت همکاری داروخانه‌ها با پلتفرم‌های توزیع دارو مایکروسافت قوانین ویندوز ۱۱ برای پورت‌های USB-C را تغییر داد بهرام عکاشه، نخستین استاد زلزله‌شناسی ایران درگذشت NotebookLM: ده نکته طلایی برای استادشدن در ابزار قدرتمند گوگل + راهنما به‌زودی امکان پرداخت با ریال دیجیتال در فروشگاه‌های اینترنتی فراهم می‌شود معرفی بازی Tofu Drifter + دانلود اندروید و IOS هشدار مایکروسافت به کاربران اپلیکیشن Authenticator: رمزهای عبور خود را ذخیره کنید واردات همه برند‌های گوشی همراه آزاد شد (۱۰ خرداد ۱۴۰۴) شرکت ایکس سرویس پیام‌رسان XChat را برای برخی کاربران فعال کرد نمونه ارتقایافته ماهواره کوثر آماده پرتاب می‌شود واکنش ایلان ماسک به اضافه‌شدن گراک به تلگرام: هنوز قراردادی امضا نشده است! گوگل: برای حل مشکل خالی‌شدن سریع باتری در اندروید اینستاگرامتان را آپدیت کنید!
سرخط خبرها

حسگر مینیاتوری برای تشخیص گاز آلاینده دی‌اکسید نیتروژن ساخته شد

  • کد خبر: ۳۰۶۳۹۱
  • ۳۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۴
حسگر مینیاتوری برای تشخیص گاز آلاینده دی‌اکسید نیتروژن ساخته شد
گروهی از دانشمندان استرالیایی نوعی حسگر مینیاتوری ساخته‌اند که قادر به تشخیص سطوح پایین گاز سمی و آلاینده دی اکسید نیتروژن (NO۲) است و عملکرد خوبی فعلا در سطح آزمایشگاهی داشته است.

به گزارش شهرآرانیوز، حسگری که این دانشمندان از دانشگاه نیو ساوث ویلز سیدنی طراحی کرده و ساخته‌اند، می‌تواند حسگر یکوچک و انعطاف پذیر است که می‌تواند گاز مضر دی اکسید نیتروژن را در زمان واقعی بدون نیاز به منبع انرژی خارجی تشخیص دهد. حسگر‌های گاز، کاربرد‌های وسیعی دارند؛ به‌ویژه در بخش بهداشت و درمان، ضوابط ایمنی کار، نظارت بر وضعیت و میزان گاز‌های قابل قابل اشتعال و سمی در محیط دارند.

این حسگر که تقریباً ابعادی ۲ سانتی‌متر در ۲ سانتی‌متر با ضخامت آن فقط ۴ دهم میلی‌متر دارد؛ توانسته برخی محدودیت‌های موجود در حسگر‌های گاز فعلی؛ از جمله اندازه محدود، هزینه بالا و مصرف انرژی را رفع کرده است.

نمونه اولیه این حسگر که توسط گروهی از دانشمندان مدرسه علوم و مهندسی مواد دانشگاه نیو ساوث ویلز استرالیا ساخته شده است، حساسیت بالایی نسبت به گاز دی‌اکسید نیتروژن دارد.

آخرین مطالعه‌ای که در مورد این حسگر در نشریه علوم پیشرفته/ Advanced Science منتشر شده است، همچنین نشان می‌دهد چگونه اجزای کلیدی حسگر به‌طور پایدار با استفاده از روش‌های چاپ پیچیده تولید شده‌اند.

پروفسور چو یکی از محققان و از سازندگان حسگر یادشده گفت: ساخت این حسگر فقط در زمینه علمی مفید نیست و ظرفیت زیادی برای استفاده در کاربرد‌های عملی دارد. همچنین عملکرد پایدار این حسگر در آزمایشگاه، باعث شده مطمئن شویم انقلابی در حسگر‌های گاز پدید آمده است که در آینده می‌توانند در کاربرد‌های حسگر پوشیدنی و تولید در مقیاس بزرگ نیز اجرا شود.

بر اساس این خبر، حسگر‌های گاز کاربرد‌های مختلفی دارند، در زمینه بهداشت و درمان و ایمنی برای تشخیص سطوح خطرناک گاز‌های سمی، از جمله مونوکسید کربن و دی اکسید نیتروژن استفاده می‌شوند. سطح گاز دی اکسید نیتروژن در مناطقی که منابع انتشار زیاد دارد، از جمله جاده‌های شلوغ، کارخانه‌ها و نیروگاه‌ها بالاست.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->