طرح نظام قانونگذاری در مجلس شورای اسلامی تصویب نشد سرنوشت گزارش شورای حکام در گرو نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا پدافند هوایی روسیه ۹ پهپاد اوکراینی را سرنگون کرد سخنگوی وزارت خارجه: جامعه بین‌الملل در برابر اقدام آمریکا در تحریم و ارعاب قضات دیوان بین‌المللی کیفری به پا خیزد نمازی: میزان و شتاب غنی‌سازی، اهرم خوبی برای چانه‌زنی ایران است قالیباف: رئیس جمهور آمریکا اگر واقعاً به دنبال توافق است باید رویکرد خود را تغییر دهد + فیلم اعلام وصول و معرفی وزیر پیشنهادی اقتصاد در دستور کار امروز مجلس (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) واکنش حماس به شهادت دبیرکل جنبش اسلامی فلسطین (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) طرح تجارت گسترده ژاپن و اتحادیه اروپا برای دور زدن آمریکا افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در کمین خان یونس تظاهرات گسترده شهرک‌نشینان در مخالفت با ادامه جنگ در غزه + فیلم (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) گفت‌وگوی تلفنی پزشکیان و پادشاه بحرین واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) توافق ایران و پاکستان برای تقویت همکاری‌های دوجانبه رئیس سازمان برنامه و بودجه: مطالبات گندمکاران و بازنشستگان با نظم در حال پرداخت است ترامپ، ایلان ماسک را تهدید کرد ۸ فلسطینی در بمباران جبالیا به شهادت رسیدند (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) تکمیل ۱۰ کیلومتر از جاده محور تربت حیدریه–زاوه سنای آمریکا رأی به خروج سوریه از لیست کشور‌های سرکش داد ترامپ رأی دادگاه تجدیدنظر را به‌دست آورد القسام درباره کشته شدن یک اسیر اسرائیلی توسط رژیم صهیونیستی هشدار داد روسیه: اوکراین مبادله اسرا را به تعویق انداخته است قوه قضائیه: متهم به قتل الهه حسین‌نژاد سابقه تجاوز و سرقت نداشته است دستگیری عاملان شهادت قاضی احسان باقری عراقچی در گفت‌وگوی تلفنی با اسحاق‌دار، بر ضرورت وحدت امت اسلامی تأکید کرد افشای یکی از بزرگ‌ترین ضربات اطلاعاتی تاریخ به رژیم صهیونیستی (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) اوکراین یک جنگنده سوخو-۳۵ روسیه را سرنگون کرد بهروزآذر: میزان خشونت علیه زنان در جامعه ۳۰ برابر مردان است | لزوم صدور گواهی سلامت روان برای رانندگان
سرخط خبرها

پزشکیان: نمی‌توان با امر و نهی با نسل جوان رفتار کرد

  • کد خبر: ۳۰۷۲۸۱
  • ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۶
پزشکیان: نمی‌توان با امر و نهی با نسل جوان رفتار کرد
رئیس‌جمهور، با بیان اینکه سخن گفتن از نماز برای من بسیار سخت است، گفت: اقامه نماز با خواندن نماز تفاوت دارد و در آیات قرآن نیز اقامه و برپایی نماز مورد اشاره قرار گرفته است.

به گزارش شهرآرانیوز، «مسعود پزشکیان» امروز ظهر چهارشنبه پنجم دی‌ماه ۱۴۰۳ در سی و یکمین اجلاس سراسری نماز در بجنورد مرکز استان خراسان شمالی، با بیان اینکه آیاتی که در قرآن مربوط به صراط مستقیم است چیست که هر روز طلب می‌کنیم، گفت: صراط مستقیم یعنی اینکه براساس عدل و انصاف عمل کنید.

پزشکیان افزود: اگر ما در اعمال، رفتار، مدیریت و زندگی خود متعهد به حرفهایمان باشیم و براساس حق و عدالت رفتار کنیم و به کسی ظلم نکنیم، در واقع نماز را اقامه کرده‌ایم.

رئیس‌جمهور با اشاره به آیات قرآن درمورد صراط مستقیم، افزود: براساس آیات قرآنی صراط مستقیم این است که دروغ نگویی، وعده غلط ندهی، به مال دیگران تجاوز نکنی، آدم نکشی، حق مظلوم و یتیم را ناحق نکنی، براساس عدالت و انصاف وزن کنی. در آیات دیگر قرآن هم صراط مستقیم به صورت کامل تشریح شده است.

پزشکیان تاکید کرد: قرآن می‌فرماید در لبه آتش هستید وقتی که در تفرقه هستید، وحدت کنید تا از آتش خارج شوید. نعمت خدا یعنی اینکه قبیله گرایی، قومیت و جنسیت را کنار بگذاریم و همه به ریسمان الهی چنگ بزنیم، تفرقه عذاب عظیم است، راه مستقیم یعنی دعوا نکنیم و وحدت و انسجام داشته باشیم. 

رئیس جمهور با قرائت آیه إِنَّ ٱللَّهَ رَبِّی وَرَبُّکُمۡ فَٱعۡبُدُوهُۚ هَٰذَا صِرَٰاطࣱ مُّسۡتَقِیمࣱ گفت: این آیه سه بار در قرآن تکرار شده است، صراط مستقیم این است که خدا را عبادت کنیم. صراط مستقیم یعنی اینکه مسلمانان دست به دست هم بدهند و وحدت داشته باشند. اقامه نماز یعنی اینکه وحدت و انسجام را در زندگی خود پیاده‌سازی کنیم.

وی ادامه داد: ضلالت و گمراهی یعنی اینکه تابع نفس خود شویم و منیت، قومیت، جنسیت و حزب و دسته من بر حق غالب شود.

پزشکیان تاکید کرد: دستورات کتاب خدا زمانی اجرا نمی‌شود که انسان تابع هوای نفس است و غیرمنصفانه با مردم و جامعه برخورد می‌کنیم. ضلالت زمانی حاکم می‌شود که حق و حقوق دیگران را نادیده می‌گیریم. نماز یادآور این است که به عنوان حاکم و مدیر، مسیر مستقیم را طی کنم، وقتی وعده دادم عمل کنم و وقتی حرف زدم پایبند باشم.

رئیس جمهور در ادامه تصریح کرد: اگر در مدیریت و آموزش به حرف‌ها و عملکرد‌های خود متعهد باشیم، جز حق نگوییم و با همه براساس انصاف برخورد کنیم، نماز را اقامه کرده‌ایم. اما اگر این کار‌ها را نکنیم، اما سر وقت نماز بخوانیم، شب و روز هم نماز بخوانیم، تفاوتی ندارد.

پزشکیان افزود: تلاش برای اقامه نماز یعنی اینکه این ادبیات را در جامعه پیاده کنیم، در این صورت است که حق زندگی می‎‌شود. 

رئیس جمهور اظهارداشت: وقتی می‌گوییم بسم الله الرحمن الرحیم یعنی در زندگی ما رحمت و رحمانیت وجود داشته باشد، نه اینکه وجودمان پر از خشم و نفرت نسبت به مردم باشد. خداوند رحمان است و به مسلمان و کافر رحم می‌کند، هر روز هم این را می‌گوییم، اما انجام نمی‌دهیم و خودمان اینگونه نمی‌شویم، این گیر و مشکلی است که ما داریم. آنچه باید برپا شود مفاهیمی است که هر روز در مقابل خدا می‌ایستیم و تکرار می‌کنیم.

پزشکیان با تاکید بر اینکه به دلیل برپا نکردن نماز است که مردم از ما فراری هستند، ادامه داد: امکان ندارد بر اساس عدالت و انصاف برخورد کنیم و مردم از ما دور شوند. 

وی با اشاره به اینکه نمی‌توان با امر و نهی با نسل جوان رفتار کرد، گفت: نسل جوان می‌خواهد بفهمد که ما چرا این کار را انجام می‌دهیم. من با اعتقاد است که این حرف‌ها را می‌زنم نه برای اینکه در روز قیامت ثوابی به من بدهند یا نه. نماز باید در لحظه لحظه زندگی جاری و ساری شود، در اینصورت برای زندگی و امروز کاربرد دارد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه اگر بدانیم حساب و کتابی هست خیلی از کار‌ها را نمی‌کنیم، تاکید کرد: نماز ستون دین است و باید در نوع رفتار و زندگی ما جاری شود. امیدوارم که خداوند کمک کند که زبانی گویاتر، معنی‌دارتر و مفهومی بلندتر برای گفت‌و‌گو با نسل جوان که این روز‌ها به سادگی حرف‌های ما را قبول ندارند، پیدا کنیم.

پزشکیان در پایان یادآور شد: اقامه نماز یعنی پیاده کردن آن چیز‌هایی که خداوند در قرآن فرموده و ما وظیفه داریم آنرا برپا کنیم.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->