تفاوت ویزای ۱۸۹ و ۱۹۰ استرالیا چیست؟ آیا معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی تا شب عید واریز می‌شود؟ رئیس کل دادگستری خراسان رضوی: به اجرای احکام متعالی الهی و اسلامی در قالب قوانین فقهی و عرفی افتخار می‌کنیم بیمه شدگان، قطع بودن سامانه درمانی تامین اجتماعی را اطلاع بدهند ایران به رتبه چهارم میراث ناملموس جهانی دست یافت اولین کارت ملی هوشمند به زودی تولید خواهد شد درباره تعهد در روابط اجتماعی | ماندن بر سر پیمان، تا پای جان! رژیم گیاهخواری؛ انتخابی سالم یا چالش تغذیه‌ای؟ نوجوانان با این راهکار سلامت را تضمین کنند اصلاح فرایند جامعه پذیری برای پرورش شهروندی محیط زیستی در نشست کانون عالی کارگران بازنشسته با نمایندگان مجلس چه گذشت؟ انفجار مواد محترقه در تهران، ۱ قربانی و ۵ مصدوم بر جای گذاشت دستگیری عاملان کلاهبرداری چهار هزار میلیارد ریالی پیش فروش مسکن در مشهد (۱۷ بهمن ۱۴۰۳) جسد جمشید شارمهد پیش از اعدام به آلمان منتقل شد پلنگ دماوند به دلیل بیماری تلف شد عرضه ماهانه ۲۰ قوطی شیرخشک به کودکان زیر ۲ سال اهدای عضو به یک بیمار زندگی دوباره بخشید  (۱۷ بهمن ۱۴۰۳) تعیین تکلیف قرارداد خرید خدمات معلمان تا پایان بهمن ۱۴۰۳| تعطیلی مدارس در منطقه ۲۲ برای میتینگ سیاسی شایعه بود فرودگاه دوحه کجاست؟ آشنایی با فرودگاه حمد قطر و امکانات آن پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۱۷ بهمن ۱۴۰۳) | بارش باران در برخی نقاط استان از فردا پاتایا یا بانکوک؛ کدام مقصد جذاب تری است؟ جزییات جدید شهادت ۲ قاضی دیوان عالی| صادق زیبا کلام با قرار کفالت آزاد است تقویت آموزش و پرورش با مصوبه تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور تعداد روز‌های آلوده تهران به ۱۳۰ رسید ثبت نام عمره رمضان از امروز (چهارشنبه، ۱۷ بهمن ۱۴۰۳) آغاز شد ربیعی: ۴۸.۷ درصد از کودکان کار و خیابان در ایران، بازمانده از تحصیل هستند استرداد هزار و ۱۸۵ تبعه غیرمجاز افغانستانی از مرز دوغارون به کشورشان از ابتدای ۱۴۰۳ پایان درگیری شاکی و دزد با ورود بموقع پلیس مشهد | ماجرای یک دزدی عجیب سالانه ۵۰ هزار نفر در کشور به دلیل مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند دارویی که سبب ابتلا به دیابت می‌شود ۴۹۰ نوزاد نارس در نیشابور با شیر اهدایی مادران تغذیه شدند
سرخط خبرها

نوجوانان با این راهکار سلامت را تضمین کنند

  • کد خبر: ۳۱۴۹۰۳
  • ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۷
نوجوانان با این راهکار سلامت را تضمین کنند
به گفته محققان الگوی خواب نوجوانان با قرار گرفتن در معرض نور در طول روز مرتبط است و نوجوانانی که در طول روز در معرض نور بیشتری قرار می‌گیرند کمی زودتر به رختخواب می‌روند و صبح روز بعد کمی زودتر از خواب بیدار می‌شوند که این روند بر سلامت آنان تاثیرگذار خواهد بود.

به گزارش شهرآرانیوز، خواب، فرآیند بیولوژیکی طبیعی و ضروری است که به بدن و مغز اجازه استراحت و بهبودی می‌دهد همچنین شامل مراحل مختلفی ازجمله خواب عمیق و خواب با حرکت سریع چشم (REM) می‌شود که به جنبه‌های مختلف سلامت جسمی و روانی کمک می‌کند. خواب برای سلامت جسمانی مهم و زمانی است که بدن بافت‌ها را ترمیم، متابولیسم را تنظیم و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. خواب نقش مهمی در عملکرد مغز، حمایت از تثبیت حافظه، تنظیم هیجان و عملکرد شناختی دارد.

کمبود خواب می‌تواند منجر به مشکلاتی مانند اختلال در تمرکز، اختلالات خلقی و ضعف پاسخ ایمنی شود. کم‌خوابی مزمن خطر ابتلا به بیماری‌های جدی ازجمله بیماری قلبی، دیابت و چاقی را افزایش می‌دهد.

مقاله «ارتباطات بین الگو‌های قرار گرفتن در معرض نور در زندگی واقعی و رفتار خواب در نوجوانان» نشان داد، مغز رفتار خواب را با ترکیبی از فرآیند‌هایی تنظیم می‌کند که در آن نیاز به خواب در طول روز جمع می‌شود و در طول خواب از بین می‌رود. این فرآیند توسط مکانیسم زمان‌بندی داخلی کنترل می‌شود که ریتم شبانه‌روزی بدن را ایجاد می‌کند. فعالیت بدن و عوامل خارجی مختلف نیز می‌تواند بر الگوی خواب و کیفیت خواب تاثیر بگذارند.

این تحقیق با هدف بررسی ارتباط بین قرار گرفتن در معرض نور در طول روز و خواب انجام شد. محققان همچنین به دنبال بررسی الگو‌های خواب و قرار گرفتن در معرض نور دانش‌آموزان دبیرستانی و تفاوت در این الگو‌ها بین روز‌های مدرسه و روز‌های تعطیل بودند. شرکت‌کنندگان ۳۵ دانش‌آموز دبیرستانی بودند که بین ۱۵ تا ۱۷ سال سن داشتند و ۶۹ درصد آنان را دختران تشکیل دادند. محققان پس از بررسی‌های لازم از آنان برای شرکت در تحقیق دعوت کردند.

این شرکت‌کنندگان اکتی‌گراف‌هایی را روی مچ دست خود بستند که حرکت و در نتیجه خواب و قرار گرفتن در معرض نور را ثبت می‌کرد در این تحقیق خورشید ساعت ۶ صبح طلوع و ۶ بعد از ظهر غروب می‌کرد. محققان سطوح قرار گرفتن در معرض نور را در چهار دوره از روز محاسبه کردند و تمام داده‌ها از سوابق اکتی‌گراف استخراج شد. اکتی‌گرافی، روش تشخیصی غیرتهاجمی و قابل اعتماد برای ارزیابی الگوی خواب و بیداری و مدت خواب شبانه‌روزی افراد است.

نتایج نشان داد که به‌طور متوسط، دانش‌آموزان بین ساعت ۶ تا ۹ صبح در روز‌های مدرسه بیشتر از روز‌های تعطیل در معرض نور بودند و برعکس، در روز‌های تعطیل نسبت به روز‌های حضور در مدرسه بین ساعت ۳:۰۰ تا ۶:۰۰ بعد از ظهر در معرض نور بیشتری قرار گرفتند. در روز‌های تعطیل، شرکت‌کنندگان دیرتر و بیشتر از روز‌های مدرسه می‌خوابیدند.

شدت قرار گرفتن در معرض نور با ویژگی‌های خواب مرتبط بود؛ در روز‌هایی که دانش‌آموزان در معرض نور بیشتری بودند، تمایل داشتند زودتر بخوابند و صبح روز بعد زودتر از خواب بیدار شوند. به ازای هر ۱۰۰ لوکس اضافی (معیار شدت روشنایی نور) که در طول روز در معرض آن قرار گرفتند، شرکت کنندگان حدود هشت دقیقه زودتر به خواب رفتند و حدود هفت دقیقه زودتر از حد معمول بیدار شدند. این ارتباط حتی با قرار گرفتن در معرض نور در اوایل روز قوی‌تر بود، با این حال، افزایش قرار گرفتن در معرض نور در فواصل شبانه با دیرتر از حد معمول به خواب رفتن همراه بود.

یافته‌های اصلی این تحقیق شامل این موارد است؛ میانگین زمان خواب نمونه حتی در روز‌های تعطیل ناکافی بود، قرار گرفتن در معرض نور روزانه بیشتر، در تمام فواصل تجزیه و تحلیل شده، با شروع زودتر دوره‌های بعدی خواب همراه شد و همین اثر با افزایش میزان دقیقه قرار گرفتن در معرض نور شدید مشاهده شد. قرار گرفتن بیشتر در معرض نور در اوایل روز بر جبران خواب تاثیر گذاشت.

این تحقیق به درک علمی الگو‌های خواب و بیداری نوجوانان کمک می‌کند. با این حال، باید توجه داشت که طراحی تحقیق کنونی اجازه نمی‌دهد استنتاج علّی از نتایج حاصل شود و کاملا ممکن است که تغییرات مشاهده شده در الگوی خواب ناشی از قرار گرفتن در معرض نور نباشد، بلکه بیشتر به دلیل فعالیت‌هایی باشد که دانش‌آموزان انجام می‌دهند که بر میزان نور دریافتی آنان نیز تاثیر می‌گذارد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->