سمیرا شاهیان/ شهرآرانیوز، علی رسولیان در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی که در سالن جلسات شهید باهنر استانداری برگزار شد، با اشاره به مهمترین برنامه کاری استان که در دستورکار استانداری قرار گرفته است، افزود: این برنامهها شامل به سرانجام رساندن طرحهای نیمهتمام، شناسایی ظرفیت بنگاههای اقتصادی، بازسازی، نوسازی و توسعه واحدهای صنعتی، تأمین مالی، سرمایهگذاری خارجی و داخلی و کمک به شرکتهای دانشبنیان است. بهتازگی شناسایی کامل قوانین و مقررات مزاحم توسعه کسبوکار نیز انجام و موارد آن احصا و تدوین شده است. توسعه مراودات با کشورهای همسایه نیز در دستورکار قرار دارد که در همین راستا از ابتدای امسال ۴ جلسه با حضور سفیر ایران در ترکمنستان برگزار کردهایم و جلساتی نیز با کنسول عراق داشتیم.
900تن مرغ بین مددجویان بهزیستی و کمیته امداد توزیع میشود
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گفت: ما در استان بیشترین بسته معیشتی را در ایام شیوع کرونا توزیع کردیم که یک قلم آن توزیع ۲۲۰۰ تن برنج بود. همچنین بیش از ۹۰۰ تن مرغ منجمد بهصورت رایگان در اختیار اداره کل بهزیستی و کمیته امداد قرار خواهد گرفت که بین مددجویان زیر پوشش این مجموعهها توزیع میشود.
سرمایهگذاری در پهنه مس
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی اظهار کرد: هفته گذشته استاندار و مدیر شرکت مس ایران تفاهمنامه بهرهبرداری از بزرگترین پهنه مس را امضا کردند که سرمایهگذاری آن ۳۵۰۰ میلیارد تومان است. اکتشافات سایر پهنههای صنعتی استان نیز بهزودی آغاز میشود. همچنین آموزش نیروی کار بهصورت ویژه انجام میشود که کار به درستی پیش برود.
رسولیان با اشاره به اینکه ۲۶ برنامه عملیاتی مشخص را در استان تدوین کردهایم، گفت: امسال برای ایجاد ۷۶ هزار شغل برنامهریزی شده است و امیدواریم ۳۵۰ میلیارد تومان پروژه را نیز به بهرهبرداری برسانیم. هدفگذاری ما برای جذب سرمایهگذاری خارجی نیز ۱۵۰میلیون دلار است. همچنین برای امسال ۴۵۰ تفاهمنامه جدید سرمایهگذاری برنامهریزی شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی یکی از برنامههای مهم استان را الگوی مثلث توسعه اقتصادیفرهنگی دانست و گفت: اکنون در قالب این برنامه ۲۲۴ معین اقتصادی تعیین شده است و هنوز متقاضیان زیادی برای معین شدن وجود دارند. برنامه دیگر ما تفاهمنامههای سرمایهگذاری زیر الگوی مثلث توسعه اقتصادیفرهنگی است. مجموع این تفاهمنامهها تا امروز به ۱۲۲۹ رسیده که در مرحله صدور مجوز یا پیشرفت فیزیکی است. ضمن اینکه مجموع این تفاهمنامهها ۲۰۵ هزار میلیارد تومان است که ۲۰۷ هزار و ۵۴۰ شغل ایجاد خواهد کرد. میانگین پیشرفت فیزیکی این تفاهمنامهها نیز ۴۷ درصد است. از 1229تفاهمنامه امضا شده، 16درصد تحقق سرمایهگذاری در استان داریم که اینها در سامانه مشخص با اطلاعاتی نظیر مشخصات سرمایهگذار و پروژه ثبت میشود و قابل پایش است.
رسولیان افزود: امیدواریم تا پایان سال درصد تحقق این سرمایهگذاریها افزایش یابد. ۲۴ درصد این تفاهمنامهها مربوط به مشهد است. مشهد با ۳۱ درصد، بیشترین حجم سرمایهگذاری را در استان در اختیار دارد که متوسط پیشرفت فیزیکی طرحهای آن در ابتدای آذرماه ۹۸، ۳۱ درصد بوده است. در این شهر ۶۴ پروژه از پروژههای مربوط به سرمایهگذرای افتتاح شده و در ابتدای دیماه پیشرفت فیزیکی سایر طرحها به ۳۶ درصد رسیده است. همچنین ۸۱ پروژه بهرهبرداری شده است.
وی اظهار کرد: تعداد پروژههای بالای ۵۰ میلیارد تومان در استان ۳۳۴ پروژه است که میزان سرمایهگذاری آن ۱۹۰ هزار میلیارد تومان است. این پروژهها را بهصورت ویژه با استاندار رصد میکنیم و تسهیلات مورد نیاز نیز کاملا مشخص شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: عرضه مستقیم محصولات تولیدی، بهویژه تولیدات کشاورزی نیز در استان کلید خورده است که باعث شده در تنظیم بازار، نرخ تورم ما بین استانهای کشور کمترین میزان رشد را داشته باشد. همچنین توانستهایم بازار کالای اساسی را مدیریت کنیم، بهطوری که نرخ عمده محصولات و کالاهای اساسی عرضه شده در استان از متوسط قیمت کشوری پایینتر است.