هشدار محققان به کسانی که چای کیسه‌ای استفاده می‌کنند پس از چند روز بی‌خبری، بالاخره کاوشگر «پارکر» از مأموریت خورشیدی‌اش سیگنال فرستاد هشدار پاوز به کاربران: امتیازات خود را قبل از اسنپ شات برگردانید! + آموزش و تاریخ بزرگ‌ترین شکست‌های حوزه فناوری در سال ۲۰۲۴ بالاخره تاریخ لیست بازی شکست خورده «تپ سواپ» مشخص شد! اختلال واتساپ برطرف شد (۷ دی ۱۴۰۳) OpenAI قصد دارد ربات‌های انسان‌نمای پیشرفته بسازد فلز طلا چطور در پوسته زمین شکل می‌گیرد؟ | تحقیقی جدید پاسخ می‌دهد فضانوردان ناسا از ایستگاه فضایی بین‌المللی سال نو میلادی را تبریک گفتند + فیلم محققان اسکاتلندی: افزایش بیماری‌های روانی ارتباطی مسقیم با آلودگی هوا دارند ۱۰ دنیای رنگی برای ۷ تا ۱۸ ساله‌ها در گوگل، اسکویید گیم بازی کنید! + آموزش هم‌افزایی در راستای تحقق ۵۵هزار اتصال فیبر نوری در خراسان رضوی فضاپیمای ناسا رکورد نزدیک‌شدن به خورشید را شکست! افغانستان و ایران تفاهم‌نامه اتصال شبکه‌های اینترنت امضا کردند ۵۰۰۰ پهپاد، به مناسبت کریسمس، رکورد طولانی‌ترین نمایش پهپاد‌ها را شکستند + فیلم ویدئو | پشتک‌زدن ربات انسان‌نمای «بوستون داینامیکس» با لباس بابانوئل رفع فیلتر واتساپ و گوگل‌پلی رسماً آغاز شد (۵ دی ۱۴۰۳) تشخیص دیابت با هوش مصنوعی در بیمارستان‌های انگلیس زمان رفع فیلتر واتس‌آپ و گوگل پلی مشخص شد
سرخط خبرها

پس از چند روز بی‌خبری، بالاخره کاوشگر «پارکر» از مأموریت خورشیدی‌اش سیگنال فرستاد

  • کد خبر: ۳۰۷۶۸۶
  • ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۱
پس از چند روز بی‌خبری، بالاخره کاوشگر «پارکر» از مأموریت خورشیدی‌اش سیگنال فرستاد
کاوشگر پارکر بالاخره سیگنالی به زمین فرستاد که نشان می‌دهد از نزدیک‌ترین برخورد با خورشید که تاکنون توسط یک فضاپیما انجام شده، جان سالم به در برده است.

شهرآرانیوز؛ ۲۴ دسامبر، کاوشگر خورشیدی «پارکر» ناسا به نزدیک‌ترین فاصله‌ی خود از خورشید رسید؛ تنها چند میلیون کیلومتر بالاتر از سطح سوزان آن. تیم ماموریت با نگرانی منتظر بودند تا کاوشگر سیگنالی بفرستد و مطمئن شوند پارکر از این مواجهه جان سالم به در برده است. سپس، چند دقیقه مانده به نیمه شب پنجشنبه، پارکر با زمین تماس گرفت.

نور راوافی، اخترفیزیکدان در آزمایشگاه فیزیک کاربردی جانز هاپکینز و دانشمند پروژه، می‌گوید این کاوشگر چهار سیگنال ارسال کرد که نشان می‌داد سالم است.

پارکر از زمان پرتابش در سال ۲۰۱۸، با کمک نیروی جاذبه زهره، در یک سری پرواز‌های نزدیک، به تدریج به خورشید نزدیک‌تر شده است. در مراحل اولیه ماموریت، تیم نسبت به نزدیک‌شدن فضاپیما به خورشید نگران بود. اما با گذشت زمان، مدار‌های موفق پارکر - ۲۱ مدار و بیشتر - اعتماد به نفس را افزایش داد.

با این حال، این بار کمی ترس وجود داشت که کاوشگر می‌تواند زنده بماند یا نه. سپر حرارتی پارکر طوری طراحی شده است که جلوی آن بتواند در برابر گرمای سوزان جو بیرونی خورشید که به میلیون‌ها درجه می‌رسد مقاومت کند، در حالی که پشت آن، که حاوی ابزار‌های حساس کاوشگر است، دمایی در حدود ۸۵ درجه فارنهایت (حدود ۲۹ درجه سانتیگراد) دارد.

جوزف وستلیک، مدیر هلیوفیزیک در ناسا، گفته است: «یک طرف پارکر دمایی غیرقابل تصور دارد؛ و پشت آن مثل یک روز آفتابی گرم است.»

فضاپیما همچنین تحت تأثیر محیط طوفانی خورشیدی قرار دارد، زیرا خورشید در حال حاضر در اوج فعالیت خود است.

جدیدترین پرواز نزدیک پارکر در شب کریسمس انجام شد، در فاصله‌ی ۳.۸ میلیون مایلی بالای سطح خورشید و با سرعت سرسام‌آور ۴۳۰ هزار مایل در ساعت.

دکتر راوافی گفت: «من به آنچه که به دست آمده افتخار می‌کنم. این واقعا یک نقطه عطف تاریخی در اکتشافات فضایی است.»

انتظار می‌رود داده‌های خورشیدی جمع‌آوری‌شده توسط کاوشگر، در روز اول ژانویه به زمین برسد. این داده‌ها به دانشمندان در مطالعه جنبه‌های مختلف خورشید، از جمله منشأ بادهای خورشیدی، کمک خواهد کرد.

داده‌های پارکر همچنین به دانشمندان کمک می‌کند تا بفهمند چگونه جو بیرونی خورشید، معروف به تاج، می‌تواند صدها برابر گرمتر از سطح خورشید است. دکتر وستلیک گفته است: «تصور کنید شما در کنار آتش نشسته‌اید و چند قدم به عقب می‌روید، اما ناگهان هوا گرم‌تر شود. این اصلاً منطقی نیست.»

پارکر هنوز کارش تمام نشده است. قبل از پایان ماموریت اصلی در سپتامبر، این کاوشگر دو پرواز نزدیک به خورشید دیگر در همان ارتفاع را باید انجام دهد.

اما دانشمندان امیدوارند که این مأموریت حداقل چند سال دیگر تمدید شود تا چرخه خورشیدی را کامل کند. پارکر زمانی پرتاب شد که خورشید در مرحله آرامی بود، اما تا اکتبر گذشته، ناسا اعلام کرد که فعالیت خورشید - شعله‌ها و خروج پلاسما که آسمان ما را با نور‌های رقصان روشن می‌کند - به حداکثر رسیده است.

در همین حال، محققان مشتاقانه منتظر دیدن شگفتی‌هایی هستند که ممکن است از جدیدترین مجموعه داده‌های خورشیدی به دست آید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->