رجیستری آیفون در سامانه جامع تجارت آغاز شد (۱۷ دی ۱۴۰۳) وزیر اقتصاد: آزادسازی معادن منجمد شده را پیگیری می‌کنیم کاهش ۰.۴ درصدی نرخ بیکاری در پاییز ۱۴۰۳ نسبت به سال قبل تغییر سهامداران مستقیم شرکت تولیدکننده روغن خوراکی بهشهر تکذیب شد گرانفروشی و عدم درج قیمت، در صدر تخلفات لاستیک فروشان مشهد (۱۷ دی ۱۴۰۳) اطلاعیه جدید عرضه خودرو‌های وارداتی منتشر شد | آغاز ثبت‌نام از امروز (۱۷ دی ۱۴۰۳) + جزئیات بررسی قیمت روز موبایل‌های شیائومی (۱۷ دی ۱۴۰۳) محدودیت عرضه روغن در بازار تکذیب شد (۱۷ دی ۱۴۰۳) ممنوعیت فروش نان به نرخ آزاد در نانوایی‌های دولتی افت ۶۰ هزار تومانی قیمت طلا در مشهد (۱۷ دی ۱۴۰۳) نشست شورای عالی کار فردا (۱۸ دی ۱۴۰۳) برگزار می‌شود سقف‌شکنی شاخص هم‌وزن، بورس را مثبت کرد | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۷ دی ۱۴۰۳) افزایش ۴۲ درصدی کشفیات قاچاق در خراسان رضوی افزایش نرخ دلار، موبایل را گران کرد؟ | رشد ۲۰ درصدی قیمت موبایل طی پنج ماه گذشته (۱۷ دی ۱۴۰۳) هشدار مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی به مشترکان پرمصرف مهلت تعریف حساب وکالتی خودرو‌های وارداتی تمدید شد قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۷ دی ۱۴۰۳) | چانگان یک میلیارد و ۷۹۰ میلیون تومان قیمت خورد نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۷ دی ۱۴۰۳) | دلار به زیر ۸۰ هزار تومان افت کرد تداوم روند کاهشی قیمت خودرو‌های داخلی، امروز (۱۷ دی ۱۴۰۳) | ری‌را ۴۰ میلیون تومان کاهش یافت نگرانی نیرو‌های شرکتی از عدم ثبت عنوان آن‌ها در «سامانه سایر» | از طرح سامان‌دهی عقب نمانیم؟ انتقاد نماینده مردم مشهدوکلات در مجلس از روند ساخت آزادراه حرم تا حرم قیمت رسمی فروش نفت ایران اعلام شد (۱۷ دی ۱۴۰۳) چطور از قوانین فربه و ناکارآمد مالیاتی دور شویم؟ خریداران سکه از حراج منتظر باشند | پیشنهاد اخذ مالیات ارزش افزوده از سکه کنترل و نظارت مداوم بر بازار مشهد و انبار‌ها | فرماندار مشهد: مشکلی برای تأمین میوه شب عید ۱۴۰۴ وجود ندارد آخرین قیمت دلار توافقی نیما اعلام شد (۱۷ دی ۱۴۰۳) | دلار حواله ۶۶ هزار و ۱۷۲ تومان شد افزایش قیمت‌های مواد پاک‌کننده در بازار | سوز چشم مردم از گرانی شوینده‌ها فرصت ۱۵ روزه دستگاه‌ها برای ثبت اطلاعات حقوق و دستمزد (دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳) دلیل افزایش قسط آورده متقاضیان نهضت ملی مسکن اعلام شد
سرخط خبرها

بلبشو قیمت‌ها، قوز بالاقوز گرانی!

  • کد خبر: ۳۰۸۹۹۸
  • ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۳
بلبشو قیمت‌ها، قوز بالاقوز گرانی!
اینکه هرکس برای یک کالای واحد، قیمت متفاوت داشته باشد را با کدام متر و معیار می‌توان پذیرفتنی دانست. «انصاف» اگر نیست، متولیان «اصناف» که هستند تا برای حفظ حرمت خود جلو این بی‌حرمتی گسترده را بگیرند.

اگر اسمش بلبشو نیست، پس چیست؟ اینکه هر روز که به خرید برویم با قیمتی روبه‌رو شویم، چه می‌شود عنوان داد؟ اینکه هرکس برای یک کالای واحد، قیمت متفاوت داشته باشد را با کدام متر و معیار می‌توان پذیرفتنی دانست. «انصاف» اگر نیست، متولیان «اصناف» که هستند تا برای حفظ حرمت خود جلو این بی‌حرمتی گسترده را بگیرند.

وضعیت به‌گونه‌ای است که اصلا تعارف برنمی‌دارد. باید با تعریفِ دقیق و اجرای تمام ساحتی قانون جلو این هرج و مرج قیمتی گرفته شود. پدر خانواده به ازای هر بار خرید، خُرد و خمیر می‌شود. سرش پایین است جلو خانواده و به‌ویژه کودکانش وقتی نمی‌تواند خواسته‌هایشان را برآورده کند.

مسئله‌ای که بسیار آزاردهنده شده این است که ما توأمان با کاهش ارزش پول ملی و بلبشو و چندگانگی قیمت‌ها روبه‌روییم. هم تورم و گرانی داریم و هم نامیزانی ترازوها. این باعث شده است تا به موازات کاهش ارزش پول ملی، سرمایه ملی اعتماد عمومی هم کاهشی شود.

مایی که به «مواسات» و غمخوارگی نسبت به هم پشت اپیدمی کرونا را به خاک مالیدیم، اکنون در غبارِ بی‌انصافی، گرفتار می‌شویم. ببخشید اگر کلمات، با عصبانیت ادا می‌شود. ما نگفته فراوان داریم و قضای آن هم بر ذمه ماست. باید بگوییم اگر تورم و گرانی را- به فرض محال- نمی‌شود در کوتاه‌مدت چاره کرد، قوزِ چندگانگی قیمت‌ها را که باید بشود با مدیریت میدانی، مهار کرد تا بالای قوز گرانی ننشیند. مسئولان محترم اگر سری به بازار بزنند همه چیز دست‌گیرشان خواهد شد.

به‌ویژه در حوزه مواد غذایی و خودِ غذا که نیاز روزمره و سه وعده‌ای مردم است. گیریم بشود تعداد وعده‌ها را کاهش داد، اما برای همان یک وعده هم نیاز به ثبات و آرامش هست. نیست؟ خب، باید کاری کرد. آیا سیرابی هم باید هرجا یک قیمت داشته باشد؟ گفتم سیرابی یاد یکی از شعرا افتادم که در سال‌های ابتدایی دهه هفتاد، سیرابی پختن مادر خانواده را نشان فقر آورده بود.

نمی‌دانم آن شاعر محترم این روز‌ها گذرش به سیرابی‌فروشی‌ها افتاده است تا دگر باره بسراید که سیرابی هم باید به خاطرات بپیوندد. آنکه پیش‌تر‌ها غذایی مستضعفی‌تر از آن نبود تا شاعر بدان مثال بزند، امروز دارد پله‌های پادشاهی را می‌پیماید. 

هم قیمت بالاست و هم نرخ چندگانه. هرکس برای خود قیمتی می‌گذارد و با عنوان‌دادن به آن توجیه برای تفاوت می‌سازد. انگار نرخ‌نامه اتحادیه برای نقش دیوار است. چه سختی را باید تحمل کند دیوار با این نقش‌های چندگانه که بر آن می‌زنند! بگذریم، بلبشوست آنچه ما می‌بینیم. خدا کند متولیان محترم برای آن به چاره برخیزند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->