رئیس جمهور دستور اصلاح و اجرای الگوی کشت سراسری را صادر کرد توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | افت ۵ تا ۸۰ میلیونی قیمت‌ها قیمت خودرو‌های داخلی بدون نوسان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | رانا پلاس ۷۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت نفت تحت تاثیر داده‌های مثبت چین و تعدیل تنش‌های تجاری (۲۶ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول ۷۸ درصد ‌صادرات‌ ایران به ‌اوراسیا با تعرفه صفر انجام می‌شود ضرورت اجرای پروژه‌های فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی | بزرگ‌ترین قرارداد نفت ایران معطل مصوبه صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اعلام شد + جزئیات برنامه قطعی برق مناطق برگزاری کنکور در مشهد و خراسان رضوی لغو شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت نفت خام سنگین ایران افزایش یافت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از پرواز با دلار جا ماند قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | کاهو و کلم از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فروش اجباری بلیت دوطرفه اربعین ممنوع است | پروازهای چارتر‌ی حذف شدند خودرو دیگر برای دلالان نمی‌صرفد | کاهش فاصله قیمت کارخانه و بازار خودرو بازگشایی فرودگاه بین‌المللی اصفهان پس از ۳۴ روز وقفه (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ورود ۵ فروند هواپیمای پهن پیکر بویینگ ۷۷۷ به کشور بیانیه حزب الله در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به سوریه| حزب‌الله: صهیونیست‌ها تنها زبان زور را می‌فهمند برگزاری مزایده واگذاری فضا‌های زیر پل عابر پیاده و محل استقرار کافه‌ون‌ها در مشهد پیش بینی قیمت دلار و طلا (پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش تعرفه واردات خودرو + جدول (۲۵ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

بلبشو قیمت‌ها، قوز بالاقوز گرانی!

  • کد خبر: ۳۰۸۹۹۸
  • ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۳
بلبشو قیمت‌ها، قوز بالاقوز گرانی!
اینکه هرکس برای یک کالای واحد، قیمت متفاوت داشته باشد را با کدام متر و معیار می‌توان پذیرفتنی دانست. «انصاف» اگر نیست، متولیان «اصناف» که هستند تا برای حفظ حرمت خود جلو این بی‌حرمتی گسترده را بگیرند.

اگر اسمش بلبشو نیست، پس چیست؟ اینکه هر روز که به خرید برویم با قیمتی روبه‌رو شویم، چه می‌شود عنوان داد؟ اینکه هرکس برای یک کالای واحد، قیمت متفاوت داشته باشد را با کدام متر و معیار می‌توان پذیرفتنی دانست. «انصاف» اگر نیست، متولیان «اصناف» که هستند تا برای حفظ حرمت خود جلو این بی‌حرمتی گسترده را بگیرند.

وضعیت به‌گونه‌ای است که اصلا تعارف برنمی‌دارد. باید با تعریفِ دقیق و اجرای تمام ساحتی قانون جلو این هرج و مرج قیمتی گرفته شود. پدر خانواده به ازای هر بار خرید، خُرد و خمیر می‌شود. سرش پایین است جلو خانواده و به‌ویژه کودکانش وقتی نمی‌تواند خواسته‌هایشان را برآورده کند.

مسئله‌ای که بسیار آزاردهنده شده این است که ما توأمان با کاهش ارزش پول ملی و بلبشو و چندگانگی قیمت‌ها روبه‌روییم. هم تورم و گرانی داریم و هم نامیزانی ترازوها. این باعث شده است تا به موازات کاهش ارزش پول ملی، سرمایه ملی اعتماد عمومی هم کاهشی شود.

مایی که به «مواسات» و غمخوارگی نسبت به هم پشت اپیدمی کرونا را به خاک مالیدیم، اکنون در غبارِ بی‌انصافی، گرفتار می‌شویم. ببخشید اگر کلمات، با عصبانیت ادا می‌شود. ما نگفته فراوان داریم و قضای آن هم بر ذمه ماست. باید بگوییم اگر تورم و گرانی را- به فرض محال- نمی‌شود در کوتاه‌مدت چاره کرد، قوزِ چندگانگی قیمت‌ها را که باید بشود با مدیریت میدانی، مهار کرد تا بالای قوز گرانی ننشیند. مسئولان محترم اگر سری به بازار بزنند همه چیز دست‌گیرشان خواهد شد.

به‌ویژه در حوزه مواد غذایی و خودِ غذا که نیاز روزمره و سه وعده‌ای مردم است. گیریم بشود تعداد وعده‌ها را کاهش داد، اما برای همان یک وعده هم نیاز به ثبات و آرامش هست. نیست؟ خب، باید کاری کرد. آیا سیرابی هم باید هرجا یک قیمت داشته باشد؟ گفتم سیرابی یاد یکی از شعرا افتادم که در سال‌های ابتدایی دهه هفتاد، سیرابی پختن مادر خانواده را نشان فقر آورده بود.

نمی‌دانم آن شاعر محترم این روز‌ها گذرش به سیرابی‌فروشی‌ها افتاده است تا دگر باره بسراید که سیرابی هم باید به خاطرات بپیوندد. آنکه پیش‌تر‌ها غذایی مستضعفی‌تر از آن نبود تا شاعر بدان مثال بزند، امروز دارد پله‌های پادشاهی را می‌پیماید. 

هم قیمت بالاست و هم نرخ چندگانه. هرکس برای خود قیمتی می‌گذارد و با عنوان‌دادن به آن توجیه برای تفاوت می‌سازد. انگار نرخ‌نامه اتحادیه برای نقش دیوار است. چه سختی را باید تحمل کند دیوار با این نقش‌های چندگانه که بر آن می‌زنند! بگذریم، بلبشوست آنچه ما می‌بینیم. خدا کند متولیان محترم برای آن به چاره برخیزند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->