راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

رشد صعودی شاخص تعداد سالمندان کشور، بعد از سال ۱۴۲۰

  • کد خبر: ۳۰۹۰۸۸
  • ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۱
رشد صعودی شاخص تعداد سالمندان کشور، بعد از سال ۱۴۲۰
بررسی‌ها نشان می‌دهد بین سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۴۲۰، افراد در سن کار بیشترین سهم از جمعیت کشور را دارند، اما پس از ۱۴۲۰، کشور با رشد سریع شاخص جمعیت سالمندی رو‌به‌رو خواهد بود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در حال حاضر براساس برآورد‌های مرکز آمار ایران، جمعیت کشورمان ۸۶ میلیون و ۸۴ هزار و ۸۷۴ نفر است. برآورد‌های جمعیتی ارائه شده از سوی برخی کارشناسان نشان می‌دهد که جمعیت کشور تا سال ۱۴۰۰، ۸۴ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر بوده که این مقدار به نسبت سال ۱۳۹۰، (۷۵ میلیون نفر)، حدود ۱/۲۴ درصد رشد داشته است.

بررسی نمودار‌های جمعیتی نشان می‌دهد که جمعیت ایران از سال ۱۳۴۰ به بعد همواره با افزایش چشمگیری همراه بوده، به طوری که از دهه ۱۳۴۰ تا ۱۴۰۰ به ترتیب جمعیت ایران ۲۲/۵، ۲۲/۵، ۲۹/۳، ۴۰/۲، ۵۷/۴، ۶۷/۱، ۷۵/۵، ۸۴/۷ و ۸۴/۷ میلیون نفر بوده است، اما پیش‌بینی‌های کارشناسان و جمعیت‌شناسان نشان می‌دهد که جمعیت کشور سه دهه آینده یعنی ۱۴۳۰ به حدود ۹۳میلیون و ۶۰۰ هزار نفر می‌رسد.

همچنین براساس این پیش‌بینی‌ها، جمعیت ایران در سال ۱۴۱۰ به ۸۹ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر و در ۱۴۲۰ نیز ۹۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر خواهد بود. سهم گروه‌های سنی از جمعیت کشور، یکی از مهمترین شاخصه‌های جمعیتی کشورها است، از این رو کشور‌هایی که ترکیب جمعیتی متنوعی دارند می‌توانند ظرفیت بالقوه‌ای را برای رشد و پیشرفت وتعالی کشور دارا باشند.

پنجره جمعیتی کشور دوره‌ای است که یک‌سوم جمعیت کشور از سنین کار خارج شوند و بیش از دوسوم جمعیت نیز در سنین فعالیت باشند، اما در ایران این دوره از اواخر دهه ۱۳۸۰ آغاز شده و در دهه ۱۴۲۰ نیز به پایان خواهد رسید، پس از پایان این دوره نیز جمعیت سالمندان کشور با افزایش چشمگیری همراه خواهد شد به طوری که در یک دهه بعد یعنی در سال ۱۴۳۰ جمعیت سالمندان کشور به بیش از ۳۰ درصد جمعیت کشور می‌رسد.

بررسی‌های‌های آماری و پیش‌بینی شده نشان می‌دهد که در سال ۱۴۳۰، ۱۶/۳ درصد از جمعیت کشور کهنسال، ۵۳/۸ درصد افراد در سن فعالیت و ۳۰ درصد جمعیت را نیز کودکان و نوجوانان تشکیل می‌دهند. بررسی‌ها نشان می‌دهد بین سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۴۲۰، افراد در سن کار بیشترین سهم از جمعیت کشور را دارند، اما پس از ۱۴۲۰، کشور با رشد سریع سالمندی رو‌به‌رو خواهد بود و موجب تا حدود نیمی از جمعیت کشور در سن کار و تولید باشند و همین عوامل، هزینه‌های بسیاری را به نظام سلامت، بیمه‌ای و بازنشستگی کشور وارد خواهد کرد.

بررسی‌های میانگین تولید و مصرف یک فرد در طول زندگی نیز براساس اطلاعات بانک حهانی، نشان می‌دهد که افراد تا پیش از رسیدگی به سنین اشتغال همواره به عنوان مصرف‌کننده معرفی می‌شوند، اما پس از ورود سه سن ۱۵ سالگی وارد سن فعالیت و به تدریج درآمدزایی می‌شوند و تا اینکه در سن ۲۵ سالگی درآمد آنها بیش از میزان مصرفشان است. براساس همین آمار‌ها این وضعیت تا اواخر دهه ۵۰ سالگی افراد ادامه دارد و با ورود به سنین بازنشستگی و رسیدن به کهنسالی، بار دیگر هزینه‌های جاری افراد روبه افزایش است و درآمد این طیف از جامعه به شدت کاهش می‌یابد.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->