ماهیانه ۲۲ کودک در خراسان رضوی به سرطان مبتلا می‌شوند | ۴۰ درصد کودکان سرطانی به‌طور کامل درمان می‌شوند افزایش فعالیت دفاتر ثبت ازدواج همزمان با سالروز ولادت امام عصر (عج) کناره‌گیری مدیر آموزش و پرورش کرمان پس از حادثه واژگونی اتوبوس دانش‌آموزان ابتلای ۱۱۹۷ نفر به کیست هیداتید | مدفوع سگ عامل انتقال بیماری علائم بیماری‌های کبدی در کودکان کدام‌اند؟ زمان پرداخت عیدی مستمری بگیران و بازنشستگان تأمین اجتماعی مشخص شد + مبلغ عیدی جسم و روحتان را با این نوشیدنی جَلا دهید در مورد سنگ لوزه و دردسرهایش چه می دانید؟ علل سردی مداوم پا‌ها و روش‌های بهبود آن آیا افسردگی اشتها را باز می‌کند؟ قیمت بیش از ۴۰۰ قلم داروی تحت پوشش تأمین اجتماعی افزایش پیدا کرد گازگرفتگی در نیشابور ۶ نفر را راهی بیمارستان کرد (۲۳ بهمن ۱۴۰۳) قطعی برق بدون برنامه به مشهد هم رسید| فرماندار مشهد: قطعی برق در کلانشهرها تصمیم مرکزی است اطلاعیه توانیر درباره قطع برق برخی مناطق شهر تهران (۲۳ بهمن ۱۴۰۳) اجرای طرح ترخیص فوق‌العاده وسایل نقلیه توقیفی از فردا (۲۴ بهمن ۱۴۰۳) + جزئیات تشکیل کارگروه رسیدگی به حادثه اتوبوس دانش‌آموزان، در استانداری کرمان مدارس، ادارات و بانک‌های کدام استان‌ها فردا (چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تصادف پراید‌ها در خواف پنج مصدوم بر جای گذاشت (۲۳ بهمن ۱۴۰۳) حفظ سلامت دندان در بارداری، عاملی کلیدی در پیشگیری از زایمان زودرس است صالحی‌امیری: بخش خصوصی موتور محرکه توسعه گردشگری است کشف عامل مشکل حافظه و تمرکز در مبتلایان به کووید طولانی مدت معاون گردشگری: شرایط سفر برای همه مردم فراهم می‌شود صبحانه پُرکالری برای بیماران قلبی چه فایده‌ای دارد؟ دستگیری «تینیو» به  اتهام قتل اهمیت شناخت علائم سینوزیت و روش‌های درمان آن آیا مدارس، ادارات و بانک‌های مشهد و خراسان رضوی فردا (چهارشنبه، ۲۴ بهمن ۱۴۰۳) تعطیل است؟ خراسان رضوی و ۲ استان دیگر کشور زلزله‌خیزترین استان‌ها در هفته گذشته (۲۳ بهمن ۱۴۰۳) آلودگی تجهیزات باشگاه‌های ورزشی بیشتر از سرویس‌های بهداشتی است! آنتی‌بیوتیک، درمان آنفلوانزا نیست استعمال سیگار الکترونیکی در اماکن عمومی «هنگ کنگ» ممنوع می‌شود سینما، بستری برای ارتقای سلامت روان جامعه است
سرخط خبرها

رشد صعودی شاخص تعداد سالمندان کشور، بعد از سال ۱۴۲۰

  • کد خبر: ۳۰۹۰۸۸
  • ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۱
رشد صعودی شاخص تعداد سالمندان کشور، بعد از سال ۱۴۲۰
بررسی‌ها نشان می‌دهد بین سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۴۲۰، افراد در سن کار بیشترین سهم از جمعیت کشور را دارند، اما پس از ۱۴۲۰، کشور با رشد سریع شاخص جمعیت سالمندی رو‌به‌رو خواهد بود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در حال حاضر براساس برآورد‌های مرکز آمار ایران، جمعیت کشورمان ۸۶ میلیون و ۸۴ هزار و ۸۷۴ نفر است. برآورد‌های جمعیتی ارائه شده از سوی برخی کارشناسان نشان می‌دهد که جمعیت کشور تا سال ۱۴۰۰، ۸۴ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر بوده که این مقدار به نسبت سال ۱۳۹۰، (۷۵ میلیون نفر)، حدود ۱/۲۴ درصد رشد داشته است.

بررسی نمودار‌های جمعیتی نشان می‌دهد که جمعیت ایران از سال ۱۳۴۰ به بعد همواره با افزایش چشمگیری همراه بوده، به طوری که از دهه ۱۳۴۰ تا ۱۴۰۰ به ترتیب جمعیت ایران ۲۲/۵، ۲۲/۵، ۲۹/۳، ۴۰/۲، ۵۷/۴، ۶۷/۱، ۷۵/۵، ۸۴/۷ و ۸۴/۷ میلیون نفر بوده است، اما پیش‌بینی‌های کارشناسان و جمعیت‌شناسان نشان می‌دهد که جمعیت کشور سه دهه آینده یعنی ۱۴۳۰ به حدود ۹۳میلیون و ۶۰۰ هزار نفر می‌رسد.

همچنین براساس این پیش‌بینی‌ها، جمعیت ایران در سال ۱۴۱۰ به ۸۹ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر و در ۱۴۲۰ نیز ۹۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر خواهد بود. سهم گروه‌های سنی از جمعیت کشور، یکی از مهمترین شاخصه‌های جمعیتی کشورها است، از این رو کشور‌هایی که ترکیب جمعیتی متنوعی دارند می‌توانند ظرفیت بالقوه‌ای را برای رشد و پیشرفت وتعالی کشور دارا باشند.

پنجره جمعیتی کشور دوره‌ای است که یک‌سوم جمعیت کشور از سنین کار خارج شوند و بیش از دوسوم جمعیت نیز در سنین فعالیت باشند، اما در ایران این دوره از اواخر دهه ۱۳۸۰ آغاز شده و در دهه ۱۴۲۰ نیز به پایان خواهد رسید، پس از پایان این دوره نیز جمعیت سالمندان کشور با افزایش چشمگیری همراه خواهد شد به طوری که در یک دهه بعد یعنی در سال ۱۴۳۰ جمعیت سالمندان کشور به بیش از ۳۰ درصد جمعیت کشور می‌رسد.

بررسی‌های‌های آماری و پیش‌بینی شده نشان می‌دهد که در سال ۱۴۳۰، ۱۶/۳ درصد از جمعیت کشور کهنسال، ۵۳/۸ درصد افراد در سن فعالیت و ۳۰ درصد جمعیت را نیز کودکان و نوجوانان تشکیل می‌دهند. بررسی‌ها نشان می‌دهد بین سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۴۲۰، افراد در سن کار بیشترین سهم از جمعیت کشور را دارند، اما پس از ۱۴۲۰، کشور با رشد سریع سالمندی رو‌به‌رو خواهد بود و موجب تا حدود نیمی از جمعیت کشور در سن کار و تولید باشند و همین عوامل، هزینه‌های بسیاری را به نظام سلامت، بیمه‌ای و بازنشستگی کشور وارد خواهد کرد.

بررسی‌های میانگین تولید و مصرف یک فرد در طول زندگی نیز براساس اطلاعات بانک حهانی، نشان می‌دهد که افراد تا پیش از رسیدگی به سنین اشتغال همواره به عنوان مصرف‌کننده معرفی می‌شوند، اما پس از ورود سه سن ۱۵ سالگی وارد سن فعالیت و به تدریج درآمدزایی می‌شوند و تا اینکه در سن ۲۵ سالگی درآمد آنها بیش از میزان مصرفشان است. براساس همین آمار‌ها این وضعیت تا اواخر دهه ۵۰ سالگی افراد ادامه دارد و با ورود به سنین بازنشستگی و رسیدن به کهنسالی، بار دیگر هزینه‌های جاری افراد روبه افزایش است و درآمد این طیف از جامعه به شدت کاهش می‌یابد.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->