به گزارش شهرآرانیوز، عضو هیئتعلمی و سرپرست گروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: سلامت دهان و دندان بخش مهمی از سلامت عمومی است که در کیفیت زندگی افراد جامعه به ویژه کودکان نقش چشمگیری دارد و پیشگیری از پوسیدگی دندانی از هزینههای زیاد درمانی و مشکلات دندانهای شیری و دائمی در سنین پایین جلوگیری مینماید.
دکتر صابر بابازاده با اشاره به برگزاری کارگروه استانی برنامه سلامت دهان و دندان و اتخاذ تصمیم مشترک جهت اجرای موفق طرح وارنیش فلوراید خاطر نشان کرد: در همین راستا تعداد ۳۶۰ نفر از مربیان بهداشت مدارس مشهد در قالب دو گروه و طی دو جلسه دو ساعته جهت انجام صحیح واصولی وارنیش فلوراید تراپی آموزش دیده و هماهنگی لازم جهت آغاز همزمان طرح در ۲۱ شهرستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد از ۱۵ آبانماه انجام شد.
وی تصریح کرد: استفاده از وارنیش فلوراید به عنوان یک روش پیشگیری در افزایش مقاومت دندانها و کاهش پوسیدگی بسیار موثر است، بنابراین، پس از آموزش، معاینه و تکمیل پرونده دندانپزشکی برای کودک، وارنیش فلوراید وارنیش فلوراید بوسیله برس یک بار مصرف بر روی دندانهای کودک مالیده میشود که استفاده از آن آسان و بدون درد است و باعث تجربه دندانپزشکی خوشایندی برای کودک میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه این ماده چسبنده است و پس از جذب فلوراید با گذشت زمان ۲۴ ساعت از سطح دندان پاک میشود، خاطرنشان کرد: قبل از انجام وارنیش فلوراید، کودک باید دندانهای خود را مسواک زده باشد. بنابراین در روزی که قرار است وارنیش فلوراید زده شود و از طرف مدرسه اعلام میشود، کودک مسواک و خمیردندان خود را به همراه داشته باشد.
دکتر بابازاده تاکید کرد: پس از انجام وارنیش فلوراید، کودک باید تا پایان آن روز، از نوشیدنیها و غذاهای خنک و ولرم (غیر داغ)، خوراکیهای نرم و غیر چسبنده استفاده کند تا وارنیش فلوراید بتواند مدت بیشتری بر روی دندانها باقی بماند و اثرگذاری لازم در کاهش پوسیدگی را داشته باشد
وی ادامه داد: کودک تا صبح روز بعد نباید از مسواک و نخ دندان استفاده نماید تا وارنیش فلوراید فرصت بیشتری جهت تماس با دندان داشته باشد و جهت اثر بخشی این ماده، لازم است حداقل دو بار در سال از وارنیش فلوراید برای کودک استفاده شود.