پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم گرما تا روز‌های پایانی هفته ساعت شروع کلاس‌های مدارس تغییر کرد + جزئیات ۲۴ رشته تحصیلی فنی‌وحرفه‌ای به‌روزرسانی شدند آیا می‌توان به نوزادان برای رفع تشنگی آب یا آب جوش داد؟ بازدید وزیر آموزش و پرورش از نمایشگاه کتاب تهران کاهش حدود ۳ درصدی تلفات تصادفات در ۱۴۰۳| خراسان رضوی رتبه سوم مرگ‌بارترین استان‌ها در تصادفات را دارد غذا‌های فوق‌فراوری‌شده خطر مرگ زودرس را افزایش می‌دهند از عشق مجازی تا خودسوزی در لباس عروسی! ثبت‌نام وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی | آیا این وام به همه بازنشستگان تعلق می‌گیرد؟ واریز دیه متوفیان حادثه بندر شهید رجایی به حساب اولیای‌دم، طی ۴۸ ساعت ورود بیش از ۱۷ هزار زائر ایرانی به سرزمین وحی گزارش کمیسیون اصل نود درباره عملکرد صندوق‌های بازنشستگی تأمین اجتماعی و کشوری در انتشار صحیح اطلاعات فعالیت تمام مدارس دولتی و غیردولتی از امروز (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴)، ساعت ۱۳ پایان می‌یابد علائم اختلالات یادگیری در کودکان کدام‌اند؟ ساعات امتحانات نهایی و هماهنگ کشوری تغییر نکرده است فعالیت کودکستان‌ها با تغییر ساعات کار ادارات و مدارس چگونه خواهد بود؟ نوشیدن قهوه بر سلامت کلیوی کدام افراد تأثیر منفی دارد؟ پیش‌بینی بارش‌های رگباری در ۱۴ استان طی امروز و فردا (۲۳ و ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) بهترین غذا برای کودک باید متناسب با سن کودک باشد اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش تعرفه‌های جدید آب ابلاغ شد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) «سنجد» میوه‌ای که جای دارو را می‌گیرد «نفس» جان ۱۵ هزار جنین را نجات داد آیا فوق‌العاده خاص حقوق به بازنشستگان هم تعلق می‌گیرد؟ ۸۵ کودک بی‌سرپرست خراسان رضوی، زیر سایه پرمهر حمایت زوج‌های جوان مشهدی جزئیات تغییر ساعت مدارس اعلام شد+ فیلم رئیس جمهور: حل مشکلات محیط زیست نیازمند یک برنامه جامع است وزیر آموزش و پرورش: هیچ دانش‌آموزی حتی بدون کارت ورود، از امتحان محروم نمی‌شود ساعت فعالیت مدارس تغییر کرد؛ ۶ صبح تا ۱۳ (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) حقی برای زنان خانه‌دار که لازم است بدانید | چه زمانی می‌توان مزد کار‌های خانه را از مرد گرفت؟ اگه از پیشم بری
سرخط خبرها

آیا فرزندآوری در سن بالا خطرناک است؟

  • کد خبر: ۳۰۹۲۷۱
  • ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۸
آیا فرزندآوری در سن بالا خطرناک است؟
فوق تخصص زنان و زایمان گفت: با رعایت نکات درمانی و بهداشتی فرزندآوری دچار مشکل نخواهد شد.

به گزارش شهرآرانیوز، فرناز مشیری گفت: امروزه به دلیل مشکلات اقتصادی و معیشتی سن ازدواج بالا رفته است. وقتی افراد در سن بالا ازدواج می‌کنند ترس این را دارند که اگر بچه‌دار شوند ممکن است فرزندشان دچار معلولیت باشد. البته این اتفاق قابل درمان و جلوگیری است، اما در آقایان با سن بالا امکان تولد فرزند معلول بیشتر است.

وی ادامه داد: بر خلاف باور عام، در جامعه کنونی حدود ۸۰ درصد کودکانی که دچار معلولیت و مبتلا به سندروم داون هستند، از مادران زیر ۳۵ سال متولد شده‌اند؛ بنابراین افرادی که در سنین بالا ازدواج می‌کنند، تصور نکنند که اگر من بخواهم بچه‌دار شوم فرزندم دچار معلولیت می‌شود. به هیچ عنوان این حرف صحت ندارد.

فوق تخصص زنان و زایمان اذعان کرد: ازدواج در سنین بالا برای مادر خطری ندارد، اما ممکن است نسبت به بانوانی که در سنین پایین‌تر باردار شده‌اند برخی عوارض در بارداری ظاهر شود؛ یعنی ممکن است دیابت بارداری یا برخی ناهنجاری‌ها در مادر بیشتر شود. این موضوع در آقایان برعکس است یعنی اگر آقا سن بالای ۴۰ سال داشته باشد ممکن است جنین دچار اتیسم، سندروم ژنتیکی و معلولیت‌های مغزی را دچار شود.

مشکلاتی که سن بالای آقایان برای جنین ایجاد می‌کند

وی مطرح کرد: سندروم ژنتیکی نمی‌تواند مادرزادی باشد همچنین هر بیماری مادرزادی نمی‌تواند مبتلا به سندروم ژنتیکی باشد. سندروم ژنتیکی مجموعه‌ای از اختلالات است که به دلیل تغییرات ژنتیکی در ژنوم فرد ایجاد شده و تغییرات به صورت ارثی یا اتفاقی و تصادفی در زمان تشکیل جنین اتفاق افتد. سندروم‌های ژنتیکی می‌توانند در تمامی سنین کودک ظاهر شده و تأثیرات مختلفی روی سلامت و توانایی فرد داشته باشند. اکثر این نوع از کودکان دارای پدر‌هایی بودند که بالای ۴۰ سال سن داشتند.

مشیری افزود: کودکانی که دچار سندروم ژنتیکی می‌شوند با انواع ناهنجاری قلبی، مغزی، دست و پا رو به رو هستند. با هیچ نوع از غربالگری شناسایی این نوع کودکان امکان پذیر نیست؛ بنابراین سن بالا برای اسپرم‌ها مناسب نبوده و ناهنجاری ایجاد می‌کند. این در صورتی است که اگر سن مادر بالا باشد ممکن است تعداد تخمک مادر کمتر و بارداری دیرتر اتفاق بیفتد، اما ناهنجاری در آن کودک توسط مادر وجود نخواهد داشت.

مادر باید به چه نکاتی توجه کند

فوق تخصص زنان و زایمان گفت: مادر در هنگام بارداری مهم نیست در چه سنی باشد باید نکاتی را برای سلامتی خود رعایت کند. مادر باید از لحاظ کم خونی، کلسیم، پوکی استخوان و سلامت دندان مراقبت کند و از پزشک مشورت گیرد. همچنین استفاده از برخی دارو‌ها توسط مادر خطری برای جنین ایجاد نمی‌کند، گاهی مادر پنج هفته باردار بوده و نمی‌دانسته و قرص خاصی را مصرف کرده است. اگر مادری داروی تیروئید مصرف کند با اضافه کردن یک دوز بیشتر با توجه به دستور پزشک به راحتی می‌تواند به بارداری ادامه داده و با کمی مراقبت بیشتر مشکلات تیروئید مادر روی درک مغزی کودک تأثیر نگذارد.

آزمایش ژنتیک برای داشتن فرزندی سالم

مشیری اظهار داشت: برای خانواده‌هایی که سابقه تولد چند کودک معلول را دارند یک نکته مهم وجود دارد، برای مثال یک خانم وقتی شاهد است که خواهرزاده یا برادرزاده‌اش حتی فرزند خودش دارای یک معلولیت ژنتیکی است اگر برای بارداری دوم یا اول خود می‌خواهد اقدام به فرزندآوری کند باید به پزشک مراجعه کند؛ و اگر پزشک تشخیص داد جنین به ناهنجاری مبتلا است برای برطرف شدن ناهنجاری‌ها به جنین شناس مراجعه کند و جنین شناس جنینی را که بالاترین کیفیت را دارد در بدن مادر پرورش دهد. این کار در اوایل بارداری امکان‌پذیر است.

وی خاطر نشان کرد: کسانی که در خانواده یک سری نارسایی در فرزندانشان وجود دارد باید مشاوره ژنتیک را قبل از اینکه بخواهند اقدام به بارداری کنند انجام دهند تا مشکلی برای فرزند اول یا فرزند‌های بعدی ایجاد نشود.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->