سود میلیاردی از قاچاق حشرات! افزایش ۳۰درصدی صادرات پسته خراسان رضوی بیست‌ونهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان در مشهد آغاز شد + فیلم (۸ آبان ۱۴۰۴) بیش از ۵۷ درصد، سهم محصولات غیرنفتی از سبد صادرات سال گذشته | ۸۰ درصد از خط تولید ال۹۰، ایرانی است فروشندگان کالا‌های مرتبط با هالووین، زیر ذره‌بین بازرسی فرمان بازار خودرو به سمت کاهش قیمت چرخید؟ | بررسی قیمت امروز خودروهای داخلی و خارجی (۸ آبان ۱۴۰۴) گل زعفران امروز چقدر قیمت دارد؟ (۸ آبان ۱۴۰۴) | بازار در فاز تعادل و انتظار خریداران سکه‌های پیش‌خرید بخوانند پلمب کافی‌شاپ و کافه‌قلیان متخلف در مشهد (۸ آبان ۱۴۰۴) جزئیات اولین حراج طلای مرکز مبادله در آبان ۱۴۰۴ | فرصت واریز وجه‌الضمان تا ۱۰ آبان‌ماه است سقوط ۲۰۰۰ دلاری قیمت بیت‌کوین (۸ آبان ۱۴۰۴) موبایل ارزان شد (۸ آبان ۱۴۰۴) | توصیه مهم به خریداران مناسب‌ترین روش عرضه خودرو چیست؟ استاندار خراسان رضوی: تسهیلگری، شرط موفقیت بخش خصوصی | استاندارد، راه اعتماد مردم به تولیدات داخلی است دلار در کانال ۱۰۷ هزار تومان در مشهد (۸ آبان ۱۴۰۴)‌ آموزش و هوشمندسازی نقش محوری در تحقق عدالت مالیاتی دارند قیمت طلا در آخرین روز کاری هفته در مشهد چند؟ | سکه گران شد (۸ آبان ۱۴۰۴) روش های تمیز کردن کوله پشتی برای داشتن کوله ای درخشان! نرخ طلای جهانی اعلام شد (۸ آبان ۱۴۰۴) | لبخند دوباره اونس به صعود آیین تجلیل از واحد‌های نمونه استاندارد خراسان رضوی برگزار شد | نظارت بر تولید و صادرات، تسهیل و تسریع می‌شود+ فیلم دو سناریوی بورس پس از صعود به کانال جدید (۸ آبان ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد اعلام شد (۸ آبان ۱۴۰۴) | قیمت صیفی‌جات چقدر است؟ قیمت امروز دینار عراق، ریال سعودی و درهم امارات در مشهد چند؟  میلیون‌ها دلار تتر ایرانی مسدود شد (۸ آبان ۱۴۰۴) رفیق بازی در بازار برنج فعالان اقتصادی، سیاست های ارزی را عامل اتلاف منابع کشور می‌دانند | ارز رانتی پای بابک زنجانی هم به ماجرای بانک آینده و علی انصاری باز شد شمش طلا اولین کالای وارداتی به کشور
سرخط خبرها

موتور رشد صنایع معدنی و فلزی با بازار ارز توافقی روشن می‌شود

  • کد خبر: ۳۱۰۰۴۸
  • ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۷
موتور رشد صنایع معدنی و فلزی با بازار ارز توافقی روشن می‌شود
مدیرعامل مدیکو با بیان اینکه سودآوری ۹ ماهه شرکت‌های فلزی و معدنی تحت تاثیر ناترازی انرژی، سرکوب نرخ ارز و الزام به عرضه با نرخ‌های از پیش تعیین شده و کنترل شده، کاهش یافته، گفت: با راه‌اندازی بازار ارز توافقی، شرکت‌های معدنی می‌توانند بار دیگر به مدار سودآوری بازگردند و نقش خود را در اقتصاد ایفا کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا ابراهیمی، روش‌های متنوع تامین مالی برای شرکت‌های بورسی را ضروری خواند و گفت: شرکت‌ها از دو مسیر دریافت تسهیلات و اوراق مشارکت، اقدام به تامین مالی می‌کنند، از این رو، عرضه‌های اولیه یکی از ابزار‌های مهمی است که می‌تواند تامین مالی مناسبی را برای شرکت‌ها انجام دهد تا از این طریق، شرکت‌ها بتوانند منابع مالی را صرف توسعه کسب و کار و افزایش سرمایه در گردش و ایجاد طرح‌های توسعه‌ای کنند.

آثار عرضه‌های اولیه

او، عرضه‌های اولیه را به دلیل مولفه‌های این نوع تامین مالی، مطلوب دانست و افزود: این نوع عرضه‌ها، ابزار مناسبی بوده و توسعه آن به رونق و توسعه صنایع کمک می‌کند.

ابراهیمی، اظهارات رییس سازمان بورس مبنی بر عرضه اولیه هفتگی شرکت‌ها در زمستان امسال را اتفاقی مثبت برشمرد و گفت: عرضه‌های اولیه، منابع مالی در دست مردم و افراد را به صورت هدفمند به سمت رونق صنعت سوق می‌دهد و به جای رفتار‌های سفته‌بازانه که تاثیر منفی بر اقتصاد دارد، وارد چرخه اقتصادی شده و ارزش افزوده بیشتری خلق می‌کند.

تبعات ناترازی انرژی

مدیر عامل مدیکو در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به تاثیر ناترازی انرژی بر صنایع بورسی توضیح داد: صنایع معدنی و فلزی یکی از مهم‌ترین صنایعی است که تحت تاثیر ناترازی انرژی قرار گرفته است، با توجه به این‌که این صنعت انرژی‌بر بوده و وابستگی بالایی به انرژی دارد و معمولا در اولویت قطعی برق قرار می‌گیرد، ناترازی انرژی آسیب قابل توجهی به این صنایع وارد کرده و قطع بلافاصله انرژی باعث آسیب به تجهیزات این مجموعه‌ها می‌شود و با کاهش تولید، بهای تمام شده افزایش و حاشیه سودآوری کاهش می‌یابد.

او، کاهش ارزآوری این صنایع به عنوان یکی از مهم‌ترین صنایع را از دیگر تبعات ناترازی انرژی برشمرد و اعلام کرد: فولادسازان و سایر شرکت‌های فعال در حوزه صنایع معدنی، که از سال‌ها پیش، به دنبال ایجاد نیروگاه‌های اختصاصی و توسعه شبکه نیروگاه‌های خورشیدی بودند، اکنون ۶۰ تا ۷۰ درصد برق مورد مصرف را خودشان تامین می‌کنند. مدیکو نیز از این قائده مستثنی نیست و با راه‌اندازی نیروگاه سیکل ترکیبی که ظرف یک ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد، ۱۰۰ درصد، نیاز‌ها را پوشش می‌دهد.

سودآوری شرکت‌های معدنی

او در بخش دیگری از صحبت‌هایش، با تاکید بر این که بازده ۹ ماه امسال شرکت‌های فلزی و معدنی تحت تاثیر ناترازی انرژی، سرکوب نرخ ارز و الزام به عرضه با نرخ‌های از پیش تعیین شده و کنترل شده به کاهش سودآوری شرکت‌های معدنی منجر شده، تاکید کرد: با تک‌نرخی شدن ارز و بازار ارز توافقی، شرکت‌های معدنی می‌توانند بار دیگر به مدار سودآوری بازگردند و نقش خود را در اقتصاد ایفا کنند.

مدیر عامل میدکو، با بیان این‌که نرخ شرکت‌های معدنی براساس نرخ جهانی است و بخش عمده‌ای از محصولات آن‌ها صادر می‌شود، توضیح داد: تولید سالانه فولاد، ۳۲ میلیون تن است که بیش از ۱۰ تا ۱۲ میلیون تن مصرف ظاهری کشور نیست درحالی که صادرات آنها با نرخ‌های جهانی است بنابراین اگر فولادسازان ارز را با نرخ توافقی وارد چرخه کنند، سودآوری این صنعت نیز افزایش می‌یابد.

آینده روشن بازار سهام

ابراهیمی در بخش پایانی این گفت‌و‌گو با بیان اینکه آینده بازار سهام رو به رشد است، گفت: آینده بازار سهام تحت تاثیر تغییرات نرخ ارز و آزادسازی این نرخ، مثبت و روشن است چرا که با این اتفاق، ضمن افزایش ارزش دارایی، سودآوری صنایع نیز افزایش می‌یابد.

او اضافه کرد: با اتفاقات رخ داده، صنایع معدنی و فلزی، می‌توانند در بازار رشد بالقوه‌ای داشته باشند و تاثیر مثبت این صنایع در بازار باعث رونق بیشتر بورس می‌شود.

منبع: سنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->