زمان انتشار کارت ورود به جلسه نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد وزیر میراث فرهنگی: ظرفیت گردشگری استان‌های آسیب‌دیده در جنگ، احیا می‌شود صدور هشدار سطح نارنجی برای مشهد و ۱۹ مرکز استان در پی پیش‌بینی خیزش گرد و خاک (۱۶ تیر ۱۴۰۴) چند توصیه‌ از سوی وزارت بهداشت درمورد روزهای گرد و غبار زمان اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان صندوق نفت مشخص شد کشف ۱۱۰ کیلوگرم حشیش در مرز سراوان چگونه از گرمازدگی پیشگیری کنیم؟ پایان مرمت سرای گمرک در بازار وکیل شیراز (۱۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش آمار گردشگری در خلیل‌آباد خراسان‌ رضوی به دلیل عدم روشنایی مناسب اژه‌ای: نظام جمهوری اسلامی ایران قدردان مردم سلحشور و متعهد کشور است مشاهده همزمان ۵ یوزپلنگ آسیایی در پارک ملی توران + فیلم (۱۶ تیر ۱۴۰۴) آغاز ابلاغ اینترنتی دعوتنامه هیئت تجدیدنظر تامین اجتماعی (۱۶ تیرماه ۱۴۰۴) استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش از طریق آزمون استخدامی شهریه مدارس باید با توجه به وضعیت معیشت منطقه‌ای تعیین شود نرخ بلیت قطار از هواپیما سبقت گرفت! ۶ پرونده آثار تاریخی ایلام در مسیر ثبت در فهرست ملی کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۶ تیر ۱۴۰۴) | از شدت گرمای هوا کاسته می‌شود جزئیات جدید درمورد نوبت دوم کنکور (۱۶ تیر ۱۴۰۴) معاون گردشگری: بحران‌های سیاسی و اجتماعی در حوزه مدیریت گردشگری فرصت است نه تهدید! تهیه شناسنامه جزایر خلیج فارس برای حفاظت زیست‌محیطی راهکار‌هایی عملی برای صرفه‌جویی آب در تابستان هنگام استفاده از کولر‌های آبی | هوشمندانه خنک شوید صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش وزش باد (۱۶ تیر ۱۴۰۴) بازنشستگان تأمین‌اجتماعی: زمان پرداخت معوقات فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان را مشخص کنید جزئیات دریافت کارت ورود به جلسه آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه‌دولتی (۱۶ تیر ۱۴۰۴) تسهیلات ویژه برای فرهنگیان آسیب دیده در جنگ ۱۲ روزه چند توصیه بهداشتی در پی خیزش گرد و خاک پیوند قلب با موفقیت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد (۱۶ تیر ۱۴۰۴) درگیری کلان‌شهر تهران با پدیده گرد و غبار تا پایان تابستان ۱۴۰۴ اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به هفت بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا

  • کد خبر: ۳۱۲۵۰۲
  • ۰۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۹
جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا
پزشکان بریتانیایی برای اولین بار تومور مغزی یک بیمار را از طریق حفره چشم خارج کردند.

به گزارش شهرآرانیوز، پزشکان یک تومور مغزی را از طریق یک برش کوچک (۱.۵ سانتی متری) روی پلک خارج کردند.

طی یک آزمایش پزشکی در بریتانیا «روویمبو کاویای» ۴۰ ساله با موفقیت تحت عمل جراحی برداشتن تومور از کاسه چشمش قرار گرفت. کاویا در سال ۲۰۲۳ به تومور مغزی مبتلا شد. پیش از تشخیص این بیماری، او مدت زیادی را با سردرد دست و پنجه نرم می‌کرد. این سردرد‌ها در ماه فوریه سال ۲۰۲۲ تشدید شد و او در ابتدا به دندان درد مشکوک شد.

با این حال، معاینه دندانپزشکی هرگونه مشکل دندانی را رد کرد، که باعث شد او به دنبال مراقبت‌های پزشکی اورژانسی در بیمارستان عمومی لیدز برود. اسکن مغزی کاویا، مننژیوم که یک تومور مغزی شایع است را نشان داد که در نزدیکی ساقه مغز و چشم چپ او قرار داشت.

کاویا می‌گوید: این تشخیص برای من با یک شوک همراه بود. زمان فوق‌العاده پر استرس و طاقت فرسایی بود. درد شدیدی داشتم و مدیریت داروهایم برایم سخت بود.

برداشتن تومور‌ها از طریق روش‌های جراحی موجود دشوار بود. این تومور‌ها در داخل سینوس کاورنوس (cavernous sinus)، ناحیه‌ای چالش‌برانگیز برای دسترسی قرار داشتند.

در آن زمان بود که جراحان تصمیم گرفتند از یک آندوسکوپ که یک لوله انعطاف پذیر با دوربین است، برای برداشتن تومور استفاده کنند.

کاویا می‌گوید: وقتی در مورد جراحی به من گفتند، از آن جا که تومور در حال رشد بود، در مورد جراحی خوشبین بودم. انتخاب این روش برای جراحی بهترین گزینه برای من بود.

جراحانی به رهبری عاصم شیخ (Asim Sheikh) و جیتن پارمار (Jiten Parmar) این روش جراحی کم تهاجمی را انجام دادند. آنها از طریق یک برش کوچک (۱.۵ سانتی متر) روی پلک روویمبو به تومور دسترسی پیدا کردند.

کاویا می‌گوید: من از بهبودی شگفت زده شدم. من فقط دو روز در بیمارستان بودم، بدون عارضه و تورم. الان کاملا احساس خوبی دارم.

اکثر جراحی‌های فعلی تومور مغزی شامل برش‌های بزرگ و برداشتن قسمت‌هایی از جمجمه است که منجر به دوره بهبودی گسترده‌تری می‌شود.

تومور‌های قاعده جمجمه برای برداشتن نیاز به کرانیوتومی باز دارند. این روش منجر به آسیب به بافت‌های اطراف و یک دوره بهبودی طولانی می‌شود.

کارشناسان بیان می‌کنند که این روش آندوسکوپی یک گزینه ایمن‌تر و کم تهاجمی‌تر را فراهم می‌کند.

این روش به ما امکان می‌دهد تا تومور‌ها را بدون باز کردن جمجمه خارج کنیم. شیخ، جراح مغز و اعصاب در بیمارستان‌های آموزشی لیدز می‌گوید: ماهیت کم تهاجمی این روش به طور قابل‌توجهی آسیب را کاهش می‌دهد و بیماران را قادر می‌سازد تا با کمترین جای زخم قابل مشاهده، به شکل سریع‌تری بهبود یابند.

مدل‌سازی سه بُعدی قبل از جراحی

موفقیت این جراحی تا حدی به دلیل برنامه‌ریزی سه بُعدی نوآورانه توسط لیزا فری (Lisa Ferrie)، مهندس زیست پزشکی بود. یک مدل سه بعدی از آناتومی روویمبو ایجاد شد که به جراحان اجازه می‌داد تا این جراحی را از قبل اجرا، تمرین کنند.

فری توضیح داد: ما از اسکن مغز و جمجمه روویمبو برای ایجاد یک مدل شبیه‌سازی شده‌ی سه بعدی استفاده کردیم.

این فناوری به جراحان این امکان را داد تا آناتومی او را با جزئیات مطالعه کنند و با دقت بی‌نظیری برای این عمل آماده شوند. فری در بیانیه مطبوعاتی اضافه کرد که دیدن مدل و دانستن آن در این جراحی پیشگامانه کمک کرده است.

این جراحی موفقیت آمیز، نقطه عطفی در درمان تومور‌های قاعده جمجمه است و پتانسیل بهبود زندگی بیماران مبتلا به تومور‌های قاعده جمجمه را دارد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->