بخشش قاتل پای چوبه دار به احترام امام حسین(ع) معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور: با حل مشکل روستا‌ها می‌توانستیم مانع حاشیه‌نشینی در مشهد شویم پایش آنلاین پارک سرخه حصار با ۴۴ دوربین نظارتی دبیر ستاد حقوق بشر: با رویکردی فعال حقوق قربانیان ایرانی را در مجامع بین‌المللی و داخلی پیگیری می‌کنیم خوردن میوه و سبزیجات چه تاثیری در بهتر خوابیدن دارد؟ نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ در موعد مقرر برگزار خواهد شد کووید ۱۹، شایع‌ترین ویروس بیماری‌های تنفسی در خرداد ۱۴۰۴ ارائه بیش از ۱۸ هزار خدمت سلامت به اتباع افغانستانی در مرز دوغارون تایباد استاندار ایلام خبر داد: تردد سالانه ۸ میلیون زائر از مرز مهران «احیای شورای‌عالی تأمین اجتماعی» راهی برای بهبود وضعیت کارگران و بازنشستگان مبلغ شهریه مدارس غیردولتی در سال تحصیلی ۱۴۰۵ - ۱۴۰۴ تعیین شد پرداخت مابه‌التفاوت حقوق فروردین ۱۴۰۴ و ارتقای خدمات درمانی، دو مطالبه مهم بازنشستگان تأمین اجتماعی هشدار تعزیرات حکومتی خراسان رضوی: خرید، فروش و حمل آرد خارج از فرایند‌های تعریف‌شده، جرم و مشمول قانون قاچاق است نکات مهم برای رزرو بلیت هواپیما به نجف در ایام اربعین ۱۴۰۴ – فلای سپهران روایت میلاد حاتمی از حمله اسرائیل به زندان اوین + فایل صوتی «روز تأمین اجتماعی» و راهکار‌های مؤثر برای رفع مشکل ناترازی هزینه و درآمد قتل در شهرستان فیروزه خراسان رضوی؛ دستگیری قاتل فراری در پارک لاله تهران آغاز پروژه مرمت بخشی از گنبد سلطانیه (۲۵ تیر ۱۴۰۴) انهدام باند جابه‌جایی موادمخدر در مشهد (۲۵ تیر ۱۴۰۴) ۲۰ کانال متخلف کنکور به مقامات قضایی ارجاع شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۵ تیر ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا جمعه طرح جدید آموزش و پرورش و کانون پرورش فکری | تولید اسباب‌بازی برای آموزش تاب‌آوری در شرایط بحران رئیس سازمان استعدادهای درخشان: والدین نگران تخلفات احتمالی آزمون تیزهوشان نباشند، پیگیری می‌کنیم باز هم حفر چاه‌های جدید در دشت مشهد برای عبور از بحران آبی صاعقه جان ۲۱ نفر را در هند گرفت چگونه استرس خود را در زمان کنکور مدیریت کنیم؟ ۷ خاصیت جادویی این میوه تابستانی که شما را شگفت‌زده می‌کند کدام فراموشی نشانه ابتلا به آلزایمر است؟ ۱۶۹ ساختمان ناایمن دیگر در مشهد، همچنان فعال!  
سرخط خبرها

جنگل‌های ارسباران پس از ۸ سال ثبت جهانی می‌شوند؟

  • کد خبر: ۳۱۳۴۴۵
  • ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۹
جنگل‌های ارسباران پس از ۸ سال ثبت جهانی می‌شوند؟
پرونده ثبت جهانی جنگل‌های ارسباران در سال ۲۰۱۷ مطرح شد و در طول ۸ سال گذشته تلاش شده است ایراداتی که نمایندگان یونسکو به آن وارد دانسته‌اند، رفع شود.

به گزارش شهرآرانیوز، وحید نواداد، معاون میراث فرهنگی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی از پیگیری مجدد ثبت جهانی جنگل‌های ارسباران در فهرست آثار یونسکو در سال جدید میلادی خبر داد و گفت: پرونده ثبت جهانی جنگل‌های ارسباران در سال ۲۰۱۷ همراه با بافت تاریخی یزد مطرح شد و در طول هشت سال گذشته با بررسی‌ها و رصد‌های کامل نمایندگان یونسکو، ایراداتی به این پرونده گرفته شد که تلاش می‌شود آنها رفع شود.

وی با اشاره به اینکه برای ثبت نهایی پرونده جهانی سازی جنگل‌های ارسباران باید اصلاحات مورد نظر کارشناسان یونسکو به انجام برسد، یادآور شد: در حال حاضر این پرونده از سوی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با جدیت تمام دنبال می‌شود و یکی از اولویت‌های اصلی این مجموعه در سال جدید میلادی به شمار می‌رود.

نواداد منطقه جنگلی ارسباران را نگین تنوع زیستی ایران به لحاظ زیست جانوری، طبیعی و انواع پرنده‌ها دانست و از آن به عنوان یکی از برجسته‌ترین نقاط دارای تنوع زیستی کشور یاد کرد که ثبت جهانی آن می‌تواند آثار و مزیت‌های بسیار فراوان گردشگری و میراث تمدنی و فرهنگی برای ایران اسلامی و آذربایجان تلقی شود.

وی اهمیت ثبت جهانی جنگل‌های ارسباران را بسیار مهم خواند و با تاکید بر اینکه شکوفایی اقتصادی منطقه شمال آذربایجان و کمک به توسعه پایدار و متوازن منطقه یکی از مهمترین آثار ثبت جهانی آثار تاریخی و طبیعی است، ادامه داد: جنگل‌های بکر و زیبای ارسباران در شمال غربی آذربایجان شرقی میان سه رودخانه مهم "ارس"، " ایلگنه‌چای" و " کلیبرچای" واقع شده است که به شماره ۲۰۴ در فهرست میراث طبیعی کشور ثبت شده است.

نواداد وسعت منطقه حفاظت شده ارسباران را بیش از ۸۰ هزار هکتار در کناره‌های جنوبی رود ارس در حوزه شهرستان‌های کلیبر و ورزقان اعلام و اضافه کرد: این منطقه به عنوان ذخیره گاه بیوسفر جهانی به شمار می‌رود که علاوه بر تنوع عظیم گیاهی، عمده‌ترین گونه‌های پرندگان و پستانداران حمایت شده یا کمیاب، چون مارال، شوکا، پلنگ، خرس قهوه‌ای، کل و بز، گربه وحشی و پرندگان حمایت شده‌ای، چون سیاه خروس، قرقاول، دراج، طرلان و سایر پرندگان شکاری و طیف وسیعی از پرندگان کوچک را در خود جای داده است.

وی یکی از مهمترین ایرادات وارده به ثبت جهانی جنگل‌های ارسباران از سوی کارشناسان یونسکو را مربوط به دخالت‌های انسانی دانست و افزود: میزان مداخلات انسانی در این عرصه در سال‌های اخیر بیشتر شده است که باید در این زمینه اقدامات عاجل و فوری و با هماهنگی دستگاه‌های مختلف اجرایی، خدماتی، قضائی و نیز جوامع محلی به انجام برسد.

نواداد با بیان اینکه ارسباران دارای آثار تاریخی ارزشمندی است که مسافران و گردشگران برای بازدید از آن به این منطقه گردشگری و تفریحی سفر می‌کنند، از جمله این بنا‌های تاریخی و کهن "دژ طوماسیاش"، "کلیسای نازینی" و "قلعه بابک" است که هر کدام به لحاظ تمدنی، فرهنگی و تاریخی بسیار مهم و ارزشمند است.

وی ادامه داد: در منطقه کوهستانی ارسباران ییلاق‌های فراوانی وجود دارد که از ویژگی‌ها و خصوصیات ارزنده در این ناحیه به شمار می‌رود؛ حضور این ییلاق‌ها نه تنها این منطقه را برخوردار از مناظری زیبا، چشم‌نواز و تماشایی کرده است، بلکه بستری مناسب و ایده‌آل برای آشنایی با فرهنگ مردم عشایر در این سرزمین ایجاد کرده است.

نواداد گفت: جنگل ارسباران تا پیش از این نام‌های مختلفی را به خود دیده است که در این بین می‌توان به ارسبار، آرازبار، قره داغ یا قراچه داغ اشاره کرد که اساس نام‌گذاری این منطقه روی رودخانه ارس (آراز) و کوه قره‌داغ بوده است.

به گفته وی علاوه بر مناظر زیبا، طبیعت بکر و حیوانات مختلف، ارسباران شاهد تاریخی طولانی است و آثار به جا مانده حکایت از این موضوع دارد، به گونه‌ای که یاقوت حموی حدود هشتصد سال پیش منطقه مذکور را جایی بین آذربایجان و اران معرفی می‌کند که بابک خرمدین در آن علیه معتصم شورش کرد.

منطقه ارسباران (قره داغ) ناحیه کوهستانی وسیعی است در شمال آذربایجان شرقی با وسعت ۱۶۴ هزار هکتار که از این میزان حدود ۱۴۸ هزار هکتار به عنوان جنگل حمایتی و حفاظتی می‌باشد. گونه‌های گیاهی ارسباران شامل بلوط اوری، بلوط سفید، ممرز، کرب، کرکو، کیکم، سرخدار، بارانک، گیلاس وحشی، آردوج، بنه، تیس، ملچ، اوجا، ذغال اخته، قره غات، ال، پر به این منطقه در فصول مختلف سال چهره‌ای رنگین بخشیده است. ارسباران به دلیل شرایط اقلیمی خاص آب و هوایی، دارای بیش از یک هزار گونه گیاهی و ۹۷ گونه چوبی است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->