مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر مشهد از فعالیت‌های تشکل‌های مردمی حمایت می‌کنند سلیمی: بدون حمایت تشکل‌های مردمی و مردم، فعالیت‌های مدیریت شهری به ثمر نمی‌رسد شهردار مشهد مقدس: نمایشگاه «به توان مردم» موجب هم‌افزایی تشکل‌هایی مردمی است تاکید شهردار مشهد بر لزوم برنامه‌ریزی جامع برای میزبانی شایسته از زائران در دهه آخر صفر آغاز به کار یازدهمین نمایشگاه تخصصی جهیزیه و ملزومات ازدواج| نمایشگاه مشهد، میزبان نام‌های بزرگ لوازم خانگی و جهیزیه (۷ خرداد ۱۴۰۴) سهم مشهدالرضا (ع) از اعتبارات دولتی منطقی نیست فاز اول بوستان ۷۷ هکتاری کرامت مشهد به زودی افتتاح می‌شود میانگین زمان صدور پروانه مرحله اول ساختمانی به ۲۵ روز کاهش یافته است روز عرفه و عید قربان در عربستان اعلام شد رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد مقدس: نقش بانوان در توسعه مدیریت شهری، نقشی مؤثر و مادرانه است ناصحی: اولویت اصلی مدیریت شهری مشهد در بهره‌وری، توسعه حمل‌ونقل عمومی است گلزار شهدای گمنام عرصه میدان شهدا، میزبان اختتامیه سومین جشنواره نورالمبین شهرداری مشهد ثبت یک روز آلوده دیگر در مشهد (۷ خرداد ۱۴۰۴) گلایه رانندگان از بی توجهی به ایمنی مسیرهای عبوری باغون آباد و پیامبراعظم(ص) ۸۷ مشهد | ایمن سازی یا مسدودسازی؛ مسئله این است کسب رتبه اول درآمدی و جذب اعتبارات عمرانی توسط معاونت خدمات شهری مشهد جایگاه اول خدمات شهری مشهد در توسعه زیرساخت، پاکیزگی و درآمدزایی کشور مشهد؛ شهر بدون دست‌فروش سرگردان، با رویکرد نوین مدیریت شهری خدمات شهری، ویترین برتری مشهد در مدیریت شهری کشور حمایت کنگره بین‌المللی امام‌رضا(ع) و علوم روز از دانشجویان نوقلم آلودگی هوا در ۵ منطقه کلانشهر مشهد (۶ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

۲ اثر تاریخی خراسان رضوی در انتظار ثبت جهانی

  • کد خبر: ۳۱۳۲۰۴
  • ۰۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۵
۲ اثر تاریخی خراسان رضوی در انتظار ثبت جهانی
بنا بر اعلام معاون اداره کل میراث فرهنگی استان، پیشنهاد ثبت جهانی آثار تاریخی آسباد‌های خواف و مساجد تاریخی خراسان رضوی ارائه شده است.
طنین همتی
خبرنگار طنین همتی

به گزارش شهرآرانیوز؛ خراسان رضوی باتوجه قدمت زیادی که دارد برخی آثار تاریخی منحصر به فردی را در خود جای داده است از جمله آسباد‌های خواف و مساجد تاریخی خراسان رضوی که علاوه بر قدمت، معماری منحصر به فردی هم داراست. معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان‌رضوی با بیان این مطلب درباره اقدامات انجام‌شده در قبال آثار تاریخی ماندگار در استان، اظهار کرد: در دو سال گذشته دوبار میزبان شورای عالی ثبت بودیم و کار‌های بسیار خوبی در این راستا انجام شد. ثبت اشیای آستان قدس رضوی، یکی از اقدامات بی‌سابقه‌ای بود که صورت گرفت و در همین راستا رونمایی از لوح‌های ثبتی آستان قدس هم انجام شد.

به گفته احسان زهره‌وندی، ثبت اشیای مربوط به اداره‌کل اوقاف از دیگر اقدامات اداره میراث بوده است و در دو سال گذشته ۱۰۷ اثر منقول، ۴۹ اثر ناملموس، ۲۴ اثر طبیعی و ۷۹ اثر غیرمنقول ثبت شد که از این حیث رتبه اول را در کشور داریم.

او افزود: سال گذشته در موضوع آثار ناملموس، بسیاری از آثار مرتبط با محرم، میراث رضوی در فهرست میراث ناملموس جای گرفت و بسیاری از مقام‌های موسیقی خراسان نیز در میراث فرهنگی ثبت شده‌اند.

تلاش برای گردشگرپذیرشدن قنات قصبه

او درباره ظرفیت‌های آثار استان در حوزه ثبت جهانی گفت: در حال حاضر در حوزه ثبت جهانی قنات قصبه و هفت کاروان‌سرا را داریم که بر روی این دو پروژه‌ها همچنان در حال کار هستیم. در قنات قصبه در موضوع ایجاد زیرساخت‌های لازم برای گردشگرپذیرکردن قنات اقداماتی در دستورکار است و خوشبختانه امسال اقدامات خوبی درراستای ساخت پارکینگ و... در حال انجام است و اکنون طرح‌های مرمت آن هم آماده شده است.

معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان ادامه داد: آسباد‌های منحصر‌به‌فرد ایران که بخش مهمی از آن در خواف است، ظرفیت بسیاری در ثبت جهانی دارد. همچنین مسجد‌های تاریخی استان هم از این ظرفیت برخوردار است و با توجه به اینکه سبک خراسانی در ساخت مساجد قابل اهمیت است، مساجدی از خراسان رضوی پیش‌بینی و پیشنهاد شدند که در فهرست جهانی ثبت شوند.

طرح باغ مفاخر توس تأیید شده است

او با بیان اینکه یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌هایی که پیشرو داریم، پروژه توس است، ابراز کرد: در این راستا طرح ایجاد باغ مفاخر توس به وسعت دو هکتار تهیه و مورد تأیید هم قرارگرفته شده و اعتبارات آن برآورد و پیشنهاد شده تا این اعتبارات برای اجرای پروژه در اختیار قرار بگیرد. همچنین سامان‌دهی مجموعه توس هم از دیگر اولویت‌های ماست که به طور جد پیگیر آن هستیم.

بازنگری حریم باغ خونی و آرامگاه نادرشاه

زهره‌وندی افزود: در سال ۱۴۰۳، ۱۰ حریم را توانستیم بازنگری کنیم. در مشهد بازنگری حریم باغ خونی مشهد و آرامگاه نادرشاه انجام شد. در استان هم بازنگری حریم تپه فرهادگرد، قطب‌الدین حیدر و... از دیگر حریم‌هایی است که در دست انجام است.

او اضافه کرد: یکی از کار‌های مهمی که در کشور به صورت آزمایشی در خراسان‌رضوی در حال انجام است، تهیه نقشه موقعیت مکانی «جی‌آی‌اس» آثار تاریخی است که در این فرایند تمام آثار تاریخی استان پایش می‌شود و به‌عنوان اولین استان در کشور خواهیم بود که نقشه جی‌آی‌اس آثار تاریخی را خواهیم داشت. «رقومی‌سازی» نقشه محوطه‌های تاریخی در قالب برنامه جی‌آی‌اس از مهم‌ترین برنامه‌های میراث فرهنگی استان است که در آن بیش از ۲هزار و ۲۶۰اثر ثبت ملی شده در ۳۴شهرستان استان جانمایی و رقومی می‌شوند.

معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی یادآور شد: همچنین در دو سال گذشته حدود ۲۲ هزار اثر منقول در سامانه جام جای‌گذاری و ۵۱۲ انجمن میراث فرهنگی راه‌اندازی شده و یک پایگاه ملی را به دیگر پایگاه‌ها اضافه کردیم. پایگاه سنگ‌بست به‌عنوان یکی از پایگاه‌های اصلی استان مربوط به دوره غزنوی است که به عنوان پایگاه ملی ثبت شده است. در سال گذشته هفده بنا را به صورت پیمانی، شانزده پروژه امانی و ۷۷ اثر مشارکتی را مرمت کردیم و در سال ۱۴۰۳، چهارده پروژه پیمانی، ۲۹ پروژه امانی و ۴۱ اثر مشارکتی انجام دادیم که در بحث مشارکتی پیشرفت بسیار زیادی داشتیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->