آماده‌باش نیرو‌ها و تجهیزات خدمات شهری مشهد در پی بارش برف (۹ بهمن ۱۴۰۳) درباره راسته بازار مشاغل سنتی در مشهد قدیم | کوچه‌ای که روزگاری «شاه‌عباس» بود پاسخ به چالش‌های شهروندان برای پارک هوشمند توسط مدیرعامل «تات» | پاسخ به حاشیه‌های پارک حاشیه‌ای پیشرفت ۵۵‌درصدی پروژه ماندگار دوران دفاع مقدس، در مشهد | بازسازی معراج شهدا از نیمه گذشت ۲ اثر تاریخی خراسان رضوی در انتظار ثبت جهانی ۲۰ درصد تخفیف و رشد دوبرابری مراکز دریافت عوارض خودرو درباره تخلفاتی که در فرایند معاینه فنی صورت می‌گیرد | تأیید با نقص فنی! قلندر شریف: مشهد در زمینه استقبال از بهار شاخص است | تلاش برای آماده‌سازی ۶۰۰۰ پارکینگ موقت برای نوروز ۱۴۰۴ رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد: طراحی شهری محدوده قلعه وکیل‌آباد ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد هوای کلانشهر مشهد امروز هم آلوده است (۸ بهمن ۱۴۰۳) مشهدالرضا(ع) در تکاپوی میزبانی از زائران نوروزی | پیش‌بینی اسکان ۶۰۰ هزار مسافر و زائر رضوی یادی از مهندس یعقوب دانشدوست معمار مشهدی جلوه‌های خاطره‌انگیز ۴۵ پروژه کلان مشهد مقدس در اولویت شورای شهر و مدیریت شهری+ویدئو تصویب لایحه پیشنهادی شهر مشهد در سی و هفتمین جلسه کمیسیون ماده ۵ جریمه بیش از ۷ هزار خودرو فاقد معاینه‌فنی و دودزا در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ محدوده منفصل توس مشهد روی ریل پیشرفت | طرح تفصیلی محدوده منفصل توس تا سال ۱۴۰۴ به نتیجه خواهد رسید کمبودها و معضلات بهداشتی در شهرک مهرگان مشهد | دردهای مهرگان! هوای کلانشهر مشهد، همچنان آلوده (۷ بهمن ۱۴۰۳) آب مناطقی از قاسم آباد مشهد فردا (یکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳) قطع می‌شود مدیرعامل شرکت بهره‌برداری قطارشهری شهرداری مشهد منصوب شد
سرخط خبرها

۲ اثر تاریخی خراسان رضوی در انتظار ثبت جهانی

  • کد خبر: ۳۱۳۲۰۴
  • ۰۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۵
۲ اثر تاریخی خراسان رضوی در انتظار ثبت جهانی
بنا بر اعلام معاون اداره کل میراث فرهنگی استان، پیشنهاد ثبت جهانی آثار تاریخی آسباد‌های خواف و مساجد تاریخی خراسان رضوی ارائه شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ خراسان رضوی باتوجه قدمت زیادی که دارد برخی آثار تاریخی منحصر به فردی را در خود جای داده است از جمله آسباد‌های خواف و مساجد تاریخی خراسان رضوی که علاوه بر قدمت، معماری منحصر به فردی هم داراست. معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان‌رضوی با بیان این مطلب درباره اقدامات انجام‌شده در قبال آثار تاریخی ماندگار در استان، اظهار کرد: در دو سال گذشته دوبار میزبان شورای عالی ثبت بودیم و کار‌های بسیار خوبی در این راستا انجام شد. ثبت اشیای آستان قدس رضوی، یکی از اقدامات بی‌سابقه‌ای بود که صورت گرفت و در همین راستا رونمایی از لوح‌های ثبتی آستان قدس هم انجام شد.

به گفته احسان زهره‌وندی، ثبت اشیای مربوط به اداره‌کل اوقاف از دیگر اقدامات اداره میراث بوده است و در دو سال گذشته ۱۰۷ اثر منقول، ۴۹ اثر ناملموس، ۲۴ اثر طبیعی و ۷۹ اثر غیرمنقول ثبت شد که از این حیث رتبه اول را در کشور داریم.

او افزود: سال گذشته در موضوع آثار ناملموس، بسیاری از آثار مرتبط با محرم، میراث رضوی در فهرست میراث ناملموس جای گرفت و بسیاری از مقام‌های موسیقی خراسان نیز در میراث فرهنگی ثبت شده‌اند.

تلاش برای گردشگرپذیرشدن قنات قصبه

او درباره ظرفیت‌های آثار استان در حوزه ثبت جهانی گفت: در حال حاضر در حوزه ثبت جهانی قنات قصبه و هفت کاروان‌سرا را داریم که بر روی این دو پروژه‌ها همچنان در حال کار هستیم. در قنات قصبه در موضوع ایجاد زیرساخت‌های لازم برای گردشگرپذیرکردن قنات اقداماتی در دستورکار است و خوشبختانه امسال اقدامات خوبی درراستای ساخت پارکینگ و... در حال انجام است و اکنون طرح‌های مرمت آن هم آماده شده است.

معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان ادامه داد: آسباد‌های منحصر‌به‌فرد ایران که بخش مهمی از آن در خواف است، ظرفیت بسیاری در ثبت جهانی دارد. همچنین مسجد‌های تاریخی استان هم از این ظرفیت برخوردار است و با توجه به اینکه سبک خراسانی در ساخت مساجد قابل اهمیت است، مساجدی از خراسان رضوی پیش‌بینی و پیشنهاد شدند که در فهرست جهانی ثبت شوند.

طرح باغ مفاخر توس تأیید شده است

او با بیان اینکه یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌هایی که پیشرو داریم، پروژه توس است، ابراز کرد: در این راستا طرح ایجاد باغ مفاخر توس به وسعت دو هکتار تهیه و مورد تأیید هم قرارگرفته شده و اعتبارات آن برآورد و پیشنهاد شده تا این اعتبارات برای اجرای پروژه در اختیار قرار بگیرد. همچنین سامان‌دهی مجموعه توس هم از دیگر اولویت‌های ماست که به طور جد پیگیر آن هستیم.

بازنگری حریم باغ خونی و آرامگاه نادرشاه

زهره‌وندی افزود: در سال ۱۴۰۳، ۱۰ حریم را توانستیم بازنگری کنیم. در مشهد بازنگری حریم باغ خونی مشهد و آرامگاه نادرشاه انجام شد. در استان هم بازنگری حریم تپه فرهادگرد، قطب‌الدین حیدر و... از دیگر حریم‌هایی است که در دست انجام است.

او اضافه کرد: یکی از کار‌های مهمی که در کشور به صورت آزمایشی در خراسان‌رضوی در حال انجام است، تهیه نقشه موقعیت مکانی «جی‌آی‌اس» آثار تاریخی است که در این فرایند تمام آثار تاریخی استان پایش می‌شود و به‌عنوان اولین استان در کشور خواهیم بود که نقشه جی‌آی‌اس آثار تاریخی را خواهیم داشت. «رقومی‌سازی» نقشه محوطه‌های تاریخی در قالب برنامه جی‌آی‌اس از مهم‌ترین برنامه‌های میراث فرهنگی استان است که در آن بیش از ۲هزار و ۲۶۰اثر ثبت ملی شده در ۳۴شهرستان استان جانمایی و رقومی می‌شوند.

معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی یادآور شد: همچنین در دو سال گذشته حدود ۲۲ هزار اثر منقول در سامانه جام جای‌گذاری و ۵۱۲ انجمن میراث فرهنگی راه‌اندازی شده و یک پایگاه ملی را به دیگر پایگاه‌ها اضافه کردیم. پایگاه سنگ‌بست به‌عنوان یکی از پایگاه‌های اصلی استان مربوط به دوره غزنوی است که به عنوان پایگاه ملی ثبت شده است. در سال گذشته هفده بنا را به صورت پیمانی، شانزده پروژه امانی و ۷۷ اثر مشارکتی را مرمت کردیم و در سال ۱۴۰۳، چهارده پروژه پیمانی، ۲۹ پروژه امانی و ۴۱ اثر مشارکتی انجام دادیم که در بحث مشارکتی پیشرفت بسیار زیادی داشتیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->