ویدئو | نماز عید سعید فطر مهاجران افغانستانی در محله گلشهر مشهد ویدئو | دلیل اختلاف افکنی میان مردم ایران و افغانستان از زبان محمدکاظم کاظمی دادگاه عالی طالبان فردا یکشنبه (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) را عید فطر اعلام کرد پژمان‌فر: تشکیل سازمان ملی مهاجرت گامی مؤثر درراستای مدیریت هوشمند مهاجران خارجی است سازمان ملل: محرومیت دختران از تحصیل افغانستان را منزوی‌تر می‌کند عفو بین‌الملل از پاکستان خواست اخراج مهاجران افغانستانی را متوقف کند عراقچی از طرح مشترک ایران و طالبان برای بازگشت مهاجران افغانستانی خبرداد قیمت افغانی به تومان و دلار (سه‌شنبه، ۵ فروردین ۱۴۰۴) قیمت افغانی به تومان و دلار (سه‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳) ساعت کاری سفارت و کنسولگری افغانستان در تهران و مشهد در نوروز ۱۴۰۴ نوروزهای بی‌رنگِ افغانستان قیمت افغانی به تومان (دوشنبه، ۲۷ اسفند ۱۴۰۳) شورای امنیت سازمان ملل نشستی با موضوع افغانستان برگزار می‌کند بقایی در واکنش به مشکلات صدور ویزای ایران برای افغانستانی‌ها: به‌دنبال مدیریت اعطای روادید به متقاضیان در افغانستان هستیم طالبان در واکنش به پیام عراقچی: برقراری روابط خوب با همسایگان اولویت ما نیز است راه آهن خواف ـ هرات؛ کلید طلایی ایران در ترانزیت جهانی ویدئو | همه چیز درباره اهمیت مسیر ریلی خواف-هرات تیم فوتبال ساحلی افغانستان به مصاف ژاپن می‌رود وزارت خارجه طالبان از توافق مرزی تاجیکستان و قرقیزستان استقبال کرد ترامپ: پایگاه بگرام در کنترل چین است طالبان از ثبت ۱۸ میلیون سیمکارت برای شهروندان افغانستان خبر داد
سرخط خبرها

نمایشگاه هنری «حس همسایگی ۲» با مشارکت ایران و افغانستان گشایش یافت

  • کد خبر: ۳۱۳۵۵۹
  • ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۱
نمایشگاه هنری «حس همسایگی ۲» با مشارکت ایران و افغانستان گشایش یافت
نمایشگاه هنری «حس همسایگی ۲» با هدف تقویت روابط فرهنگی و هنری دو کشور همسایه، ایران و افغانستان امروز ۱۰ بهمن ۱۴۰۳آغاز به کار کرد.

سید جلال حسینی، مدیر اجرایی نمایشگاه هنری حس همسایگی ۲ که امروز ۱۰ بهمن ماه در محل هتل نگین مصلی مشهد در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز گفت: این نمایشگاه با همکاری موسسه صدرا و موسسه مهر برگزار شده است. این رویداد به عنوان یک پلتفرم مشترک برای هنرمندان از ایران و افغانستان، فضایی برای نمایش آثار هنری این دو کشور ایجاد کرده است.

وی افزود: در این نمایشگاه، ۲۵ هنرمند از ایران و ۲۵ هنرمند از افغانستان شرکت کرده‌اند و در مجموع، حدود ۱۵۰ اثر هنری به نمایش گذاشته شده است. تمامی آثار ارائه شده در این نمایشگاه کار‌های دستی و هنری هستند که توانمندی‌های هنرمندان را به نمایش می‌گذارند.

حسینی به تنوع آثار حاضر در نمایشگاه اشاره کرد و گفت: آثار نمایش داده شده شامل کار‌های باچرم، حکاکی روی چرم، معرق کاری و سنگ‌تراشی است. همچنین، آثار گلیم بافی از قوچان و تار‌های سنگ‌دستی نیز در این رویداد قرار دارند.

مدیر نمایشگاه ادامه داد: این نمایشگاه برای دومین بار برگزار می‌شود و هدف ما برگزاری نمایشگاه‌های مشابه در سال‌های آینده است. امیدواریم در سال آینده نمایشگاه بعدی را با گستره وسیع‌تری و با حضور کشور‌های دیگر نیز برگزار کنیم.

حسینی در پایان تأکید کرد: هدف اصلی این نمایشگاه، نمایش هنر اصیل ایران و افغانستان به بازدید کنندگان است. ما قصد داریم ظرفیت‌های صنایع دستی این دو کشور را به نمایش بگذاریم تا افراد با بازدید از این نمایشگاه، هنر‌های متفاوت ایران و افغانستان را به‌صورت حضوری مشاهده و درک کنند.

در ادامه حسین امید، هنرمند افغانستانی و فارغ‌التحصیل رشته هنر از دانشگاه هرات، در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما به معرفی آثار هنری خود پرداخت.

وی گفت: کار‌هایی که مشاهده می‌کنید، همه تحت تأثیر جنگ افغانستان قرار گرفته‌اند. سنگ لاجورد، سنگ مرمر صورتی و سنگ کلاه نمونه‌هایی از مصالح طبیعی کشور ما هستند که در این آثار به کار رفته‌اند.

این هنرمند افغانستانی با اشاره به تأثیرات فرهنگی و هنری جنگ بر جامعه افغانستان اظهار داشت: این کار‌ها نمایانگر سهم افغانستان در هنر و فرهنگ جهانی هستند. امیدوارم با تداوم این سنت‌ها و به‌روز‌رسانی آنها، پیام صلح و زیبایی را به دنیا منتقل کنیم.

وی تأکید کرد: من به هنر اسلامی و نوآوری در آن علاقه‌مندم و معتقدم که باید از هر فرصتی برای معرفی قابلیت‌های فرهنگی خود استفاده کنیم.
در ادامه زهرا یکتا، هنرمند ایرانی و یکی از غرفه داران این نمایشگاه در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما، اظهار کرد: نگارگری بر روی سنگ‌های دکوراتیو را به یک شیوه نوآورانه و کاربردی تبدیل کرده‌ام.

وی گفت: بنده با بیش از ۲۵ سال تجربه در زمینه تذهیب، مینیاتور و گل مرغ، در سال‌های اخیر تمرکز خود را بر روی هنر نگارگری بر روی سنگ‌های سرپانتین و دیزی مشهد گذاشته‌ام و با استفاده از رنگ‌های ثابت و قابل شستشو، مجموعه‌ای از آثار مینیاتور‌های ریز را بر روی سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی خلق کرده‌ام.

 یکتا تأکیدکرد: در این هنر بیشتر از هر چیز از میراث فرهنگی و هنری ایران و به ویژه دوره صفویه تأثیر گرفته‌ام.

 وی اشاره داشت: به دنبال اشاعه فرهنگ و هنر ایران به شیوه‌ای مدرن و مطابق با سلیقه جامعه امروز هستم و امیدوارم تا آثارم به عنوان نمادی از هنر غنی ایران در عرصه‌های مختلف شناخته شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->