گوشی تاشوِ آیفون به‌زودی عرضه خواهد شد | باکیفیت و البته گران! بسته‌های اینترنت اپراتور همراه ایرانسل تا ۷۰ درصد گران شد! (۱۱ تیر ۱۴۰۴) نامه انجمن تجارت الکترونیک به وزیر ارتباطات درباره محدودیت پلتفرم‌ها مجیک V۵ آنر، باریک‌ترین گوشی تاشوی جهان + مشخصات و قیمت وزیر ارتباطات: اختلالات اینترنت ناشی از حملات خارجی است تحقیقات جدید: آلزایمر ممکن است یک بیماری مغزی نباشد مصوبه جدید دولت: پلتفرم‌های آنلاین طلا باید زیر نظر بورس بروند ماینرهای غیرمجاز، سالانه، بیش از ۲ میلیارد دلار به صنعت برق کشور خسارت می‌زنند آیا رابطه‌ای بین خوردن پنیر و کابوس‌دیدن وجود دارد؟ بازارها و خدمات مالی نوبیتکس به تدریج درحال بازگشایی است خستگی ناشی از هوش مصنوعی چیست و چطور با آن مقابله کنیم؟ مایکروسافت: هوش مصنوعی در تشخیص شرایط پیچیده بهتر از پزشکان عمل می‌کند دانشمندان می‌گویند مغز انسان نور تولید می‌کند کمیسیون اینترنت نصر تهران از دولت خواست از آسیب‌دیدگان دیجیتال جنگ هم حمایت کند سامسونگ: به فعال‌سازی ویژگی ضدسرقت گوشی اهمیت بدهید مجلس استفاده و حمل و خرید و فروش استارلینک را ممنوع کرد نمایشگر آیفون ۱۷ بزرگ‌تر از نمایشگر نسل‌های قبل خواهد بود جزئیات لیست شدن توکن بلوم (Blum) + قیمت و آموزش برداشت قطع اینترنت در جریان جنگ، ۲۴۰۰ مگاوات از بار شبکه برق ایران را کاهش داد انکر درباره خطر انفجار ۵ پاوربانکش هشدار جهانی صادر کرد
سرخط خبرها

شکست هوش مصنوعی دیپ‌سیک در آزمایش‌های ایمنی!

  • کد خبر: ۳۱۴۷۱۳
  • ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۳
شکست هوش مصنوعی دیپ‌سیک در آزمایش‌های ایمنی!
محققان دانشگاه «پنسیلوانیا» و شرکت سیسکو دریافتند مدل هوش مصنوعی DeepSeek R۱ در برابر حملات مرتبط با ایمنی به‌شدت آسیب‌پذیر است و حتی یک تست ایمنی را هم با موفقیت پشت سر نگذاشته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در گزارشی که نخستین بار «Wired» منتشر کرد، مشخص شد DeepSeek نتوانسته هیچ‌یک از ۵۰ پرسش مخرب را که از مجموعه داده «HarmBench» انتخاب شده بودند، مسدود کند. این مجموعه شامل درخواست‌هایی در زمینه جرایم سایبری، انتشار اطلاعات نادرست، فعالیت‌های غیرقانونی و محتوای مضر است.

درحالی‌که دیگر مدل‌های برتر هوش مصنوعی حداقل تا حدی در برابر این حملات مقاومت نشان دادند، DeepSeek کامل شکست خورد. شرکت DeepSeek مدعی است مدل R۱ آن می‌تواند با رقبای بزرگی مانند OpenAI رقابت کند، آن هم با هزینه‌ای بسیار پایین‌تر. البته تردید‌هایی در این زمینه وجود دارد و به نظر می‌رسد هزینه تولید پاسخ‌های این مدل اصلاً پایین نیست.

ظاهراً صرفه‌جویی در هزینه آموزش، بهای سنگینی در امنیت داشته است. بدون هیچ مانعی می‌توان برای انتشار اطلاعات نادرست، آموزش ساخت مواد منفجره یا اجرای دیگر حملات سایبری از این مدل سوءاستفاده کرد.

محققان همچنین پیشتر افشا کردند DeepSeek پایگاه داده بزرگ و غیرایمنی شامل داده‌های داخلی رمزنگاری‌نشده، تاریخچه چت‌ها و اطلاعات بک‌اند (Back-end) را روی سرور‌های خود در دسترس قرار داده بود.

مشکلات امنیتی در مدل‌های هوش مصنوعی

مشکل امنیتی DeepSeek فقط به این شرکت محدود نمی‌شود. مدل متن‌باز Llama ۳.۱ از شرکت متا نیز در همین تست‌ها عملکردی ناامیدکننده داشت و با نرخ ۹۶ درصد در برابر حملات شکست خورد. در مقابل، مدل جدید OpenAI با نام o۱-preview عملکرد بسیار بهتری داشت و فقط در ۲۶ درصد موارد دچار آسیب‌پذیری شد.

«الکس پولیاکوف»، مدیرعامل شرکت «Adversa AI»، در این زمینه گفت: «DeepSeek فقط نمونه‌ای از این حقیقت است که هر مدل هوش مصنوعی قابل هک شدن است؛ فقط مسئله زمان و تلاش است. اگر تیم شما مداوم مدل را از نظر ایمنی بررسی نکند، از قبل آسیب‌پذیر شده‌اید.»

باتوجه‌به اهمیت امنیت و ایمنی در هوش مصنوعی و تأثیرات آن بر کاربران، DeepSeek باید به‌سرعت روی بهبود تدابیر محافظتی خود کار کند. در غیر این صورت، احتمال دارد مدل‌های آن به‌دلیل ضعف ایمنی از بازار کنار گذاشته شوند و اعتماد کاربران و سرمایه‌گذاران را از دست بدهند.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->