مناطق آزاد سایبری چیست؟ | اینترنت بدون فیلتر برای عده‌ای خاص! کدام برند بیشترین سهم بازار گوشی‌های هوشمند چین در سه‌ماهه‌ی اول ۲۰۲۵ را داشت؟ نتیجه نظرسنجی در بریتانیا: حدود ۷۰ درصد جوانان پس از استفاده از شبکه‌های اجتماعی احساس بدی دارند شعار الکامپ ۱۴۰۴ مشخص شد: «سرمایه‌گذاری هوشمند و توسعه پایدار» انتقال خدمات بانکی و سلامت به بستر سکو‌های داخلی تا سال ۱۴۰۷ اگر هوش مصنوعی را تهدید کنید پاسخ‌های بهتری می‌گیرید سازنده چت‌جی‌پی‌تی به دنبال انقلاب در استفاده از کامپیوتر و گوشی هوشمند اختلال در سایت‌های موبایلی در پی قطعی برق | اپراتورها توانمندی نوسازی ندارند! قطعی پیام‌رسان‌های ایتا و بله برطرف شد (۲ خرداد ۱۴۰۴) خبر‌های جدید از زمان عرضه عینک هوشمند اپل (۲ خرداد ۱۴۰۴) اختلال گسترده در پیام‌رسان‌های ایتا و بله (۲ خرداد ۱۴۰۴) چهار ترفند کاربردی استفاده از ChatGPT برای برنامه‌ریزی سفر‌های ماجراجویانه ناسا: طوفان‌های خورشیدی در روزهای آینده می‌توانند باعث قطعی برق شوند گوگل از حالت دسکتاپ اندروید که با کمک سامسونگ ساخته شده، رونمایی کرد ایلان ماسک معتقد است ربات انسان‌نمای اپتیموس بزرگ‌ترین محصول تاریخ است + ویدئو هشدار دانشمندان: غذاهای ناسالم حتی مغز ما را هم با میکروپلاستیک‌ها پُر می‌کنند کوجیما: بعد از اتمام بازی Physint شاید یک فیلم بسازم! وزیر ارتباطات: توسعه اینترنت 5G در راه است صدور نخستین «سند اعیانی» شرکت‌های دانش‌بنیان در مشهد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) فیزیکدانان می‌گویند ما درباره چگونگی عملکرد جاذبه کاملاً اشتباه می‌کردیم
سرخط خبرها

شکست هوش مصنوعی دیپ‌سیک در آزمایش‌های ایمنی!

  • کد خبر: ۳۱۴۷۱۳
  • ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۳
شکست هوش مصنوعی دیپ‌سیک در آزمایش‌های ایمنی!
محققان دانشگاه «پنسیلوانیا» و شرکت سیسکو دریافتند مدل هوش مصنوعی DeepSeek R۱ در برابر حملات مرتبط با ایمنی به‌شدت آسیب‌پذیر است و حتی یک تست ایمنی را هم با موفقیت پشت سر نگذاشته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در گزارشی که نخستین بار «Wired» منتشر کرد، مشخص شد DeepSeek نتوانسته هیچ‌یک از ۵۰ پرسش مخرب را که از مجموعه داده «HarmBench» انتخاب شده بودند، مسدود کند. این مجموعه شامل درخواست‌هایی در زمینه جرایم سایبری، انتشار اطلاعات نادرست، فعالیت‌های غیرقانونی و محتوای مضر است.

درحالی‌که دیگر مدل‌های برتر هوش مصنوعی حداقل تا حدی در برابر این حملات مقاومت نشان دادند، DeepSeek کامل شکست خورد. شرکت DeepSeek مدعی است مدل R۱ آن می‌تواند با رقبای بزرگی مانند OpenAI رقابت کند، آن هم با هزینه‌ای بسیار پایین‌تر. البته تردید‌هایی در این زمینه وجود دارد و به نظر می‌رسد هزینه تولید پاسخ‌های این مدل اصلاً پایین نیست.

ظاهراً صرفه‌جویی در هزینه آموزش، بهای سنگینی در امنیت داشته است. بدون هیچ مانعی می‌توان برای انتشار اطلاعات نادرست، آموزش ساخت مواد منفجره یا اجرای دیگر حملات سایبری از این مدل سوءاستفاده کرد.

محققان همچنین پیشتر افشا کردند DeepSeek پایگاه داده بزرگ و غیرایمنی شامل داده‌های داخلی رمزنگاری‌نشده، تاریخچه چت‌ها و اطلاعات بک‌اند (Back-end) را روی سرور‌های خود در دسترس قرار داده بود.

مشکلات امنیتی در مدل‌های هوش مصنوعی

مشکل امنیتی DeepSeek فقط به این شرکت محدود نمی‌شود. مدل متن‌باز Llama ۳.۱ از شرکت متا نیز در همین تست‌ها عملکردی ناامیدکننده داشت و با نرخ ۹۶ درصد در برابر حملات شکست خورد. در مقابل، مدل جدید OpenAI با نام o۱-preview عملکرد بسیار بهتری داشت و فقط در ۲۶ درصد موارد دچار آسیب‌پذیری شد.

«الکس پولیاکوف»، مدیرعامل شرکت «Adversa AI»، در این زمینه گفت: «DeepSeek فقط نمونه‌ای از این حقیقت است که هر مدل هوش مصنوعی قابل هک شدن است؛ فقط مسئله زمان و تلاش است. اگر تیم شما مداوم مدل را از نظر ایمنی بررسی نکند، از قبل آسیب‌پذیر شده‌اید.»

باتوجه‌به اهمیت امنیت و ایمنی در هوش مصنوعی و تأثیرات آن بر کاربران، DeepSeek باید به‌سرعت روی بهبود تدابیر محافظتی خود کار کند. در غیر این صورت، احتمال دارد مدل‌های آن به‌دلیل ضعف ایمنی از بازار کنار گذاشته شوند و اعتماد کاربران و سرمایه‌گذاران را از دست بدهند.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->