درباره دکتر ناصر قفلی، کارآفرین و خیر مدرسه ساز | درختی بپرور که بار آورد هزینه درمان زنان سرپرست خانوار معسر رایگان می‌شود طرح قاضی مدرسه در ۴۰۰ مدرسه استان خراسان رضوی اجرا شده است واکنش‌ها به پیشنهاد وزیر آموزش و پرورش درباره افزایش سن پذیرش در دانشگاه‌ تربیت معلم خشک‌سالی شدید در هرمزگان | فقط ۲ ماه تا پایان ذخایر سد‌ها باقی مانده است بیش از ۵۰ درصد ایرانیان بزرگسال چاقی و اضافه وزن دارند این توصیه‌ها را هنگام خانه تکانی جدی بگیرید بیماران مبتلا به دیابت با عوارض چشمی از روزه داری اجتناب کنند  برای اولین بار «خدنگ بزرگ» در جنوب دریاچه ارومیه دیده شد طراحی چرخه حمایتی کامل برای کارآفرینی زنان و دانش‌آموزان ارائه خدمات مشاوره‌ای به زائران حرم امام‌رضا(ع) در طرح «افطار تا سحر» رمضان ۱۴۰۳ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۱۴ اسفند ۱۴۰۳) | جو نسبتاً پایدار به همراه افزایش دما در سطح استان تأکید بر اولویت‌ درخت‌داری بر درخت‌کاری در نشست خبری مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی برنامه‌های نوین وزارت آموزش و پرورش برای ارتقای سطح آگاهی زیست‌محیطی دانش‌آموزان فرهنگ نیکوکاری برای جامعه‌ای همدل مصرف ترامادول برای بسیاری از افراد زمینه‌ساز اعتیاد شده است جزئیاتی از پرونده سارق مرموزی که هنگام سرقت‌های سریالی، شوهرش را گم کرد! بازیِ زمان در پرداخت معوقات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان! وزیر آموزش و پرورش: با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام، به زودی شاهد پایان مدارس کانکسی خواهیم بود یک هشدار جدی به روزه‌داران: در مصرف چای زیاده‌روی نکنید تغییر خودسرانه مصرف دارو در ماه رمضان سلامت بیماران را تهدید می‌کند ۶ فعال غیرمجاز ارزی در تهران بازداشت شدند چگونه روزه‌ای سالم و پرانرژی داشته باشیم؟ پیش‌بینی بارش برف و باران در برخی نقاط کشور (۱۴ اسفند ۱۴۰۳) ۹۰ هزار گواهینامه جدید با نشان اهدای عضو صادر شد تشدید بازرسی‌های بهداشتی ویژه ماه رمضان ۱۴۰۳ ارتباط غلظت سرب هوا با مرگ‌ومیر نوزادان نحوه فعالیت رستوران‌های مشهد در ماه رمضان ۱۴۰۳ اعلام شد مه غلیظ و کاهش دید در برخی محور‌های خراسان رضوی (۱۳ اسفند ۱۴۰۳) جزییات جدید از رأی دادگاه دبش؛ ۶۶ سال زندان برای متهم ردیف اول آزار شیطانی دختر ۲۰ ساله توسط مرد تتو آرتیست
سرخط خبرها

اسراف غذا ممنوع!

  • کد خبر: ۳۱۵۷۱
  • ۰۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۵
اسراف غذا ممنوع!
مهدی نیکوئی - پژوهشگر محیط‌زیست
غذا اگر پررنگ‌ترین بخش زندگی ما نباشد، بدون شک یکی از پررنگ‌ترین‌هاست. روزی ۲ یا ۳ وعده غذاخوردن، باعث شده که این بخش از زندگی، بیشترین اثر را بر خود ما و بر محیط‌زیست اطرافمان بگذارد. هر جشن و هر قومی یک غذای مخصوص دارد و حتی ممکن است هر خانواده‌ای به غذایی خاص در دورهمی‌هایش عادت کرده باشد. سبزی‌پلو، قورمه‌سبزی، قیمه، شله‌زرد، شله‌مشهدی، زولبیاوبامیه، آش‌دوغ و بسیاری از غذا‌های دیگر، ما را به‌یاد خاطرات و مناسبت‌های خاصی می‌اندازند. اما ممکن است مدتی باشد که برخی از ما به‌دلیل درگیری‌های فکری یا هر موضوع دیگری، توجه چندانی به اسراف و اتلاف غذای خود نداشته باشیم.
سازمان خواروبار و کشاورزی سازمان ملل (فائو) برآورد کرده است که یک‌سوم از غذای تولیدی جهان اسراف یا اتلاف می‌شود. این رقم به‌معنای ازدست‌رفتن ۱/۳ میلیارد تن غذا در هر سال است. اما زمانی که یک غذا خورده نمی‌شود، فقط خودش نیست که تلف می‌شود، بلکه تمام منابع استفاده‌شده برای تولید آن نیز هدر می‌روند؛ منابعی مانند بذر، آب، کود، آفت‌کش‌ها، سرمایه و نیروی انسانی استفاده شده از آن‌ها. این‌ها سرمایه‌های طبیعی ما و فرزندانمان است که هر روز از بین می‌روند.
فائو برای اجتناب از اسراف و اتلاف مواد غذایی که می‌توانند به‌مصرف ۸۰۰ میلیون قحطی‌زده جهان برسند، ۶ راهکار معرفی می‌کند:
۱- واقع‌بین باشید. از قبل برنامه‌ریزی کنید و اگر قرار است فقط ۵ نفر دور سفره باشید، برای ۵۰ نفر غذا نپزید.
۲- باقی‌مانده غذا را منجمد کنید یا به مهمانان خود بدهید. اگر مهمان داشتید و بیش از حد غذا درست کردید، آن‌ها را تشویق کنید که بخشی از غذای باقی‌مانده را با خود ببرند. آنچه باز هم باقی ماند، بلافاصله در یخچال یا فریزر قرار دهید تا برای روزی دیگر قابل استفاده باشد. به‌طور کلی، غذا نباید بیش از ۲ ساعت در دمای اتاق باقی بماند.
۳- غذای باقی‌مانده را تبدیل به ناهار یا شام روز بعد کنید. در اینترنت می‌توان دستورپخت‌های خلاقانه‌ای برای استفاده از غذا‌های باقی‌مانده پیدا کرد. در حقیقت غذا‌های بسیاری مانند دیزی، تاس‌کباب، خوراک، شله‌مشهدی، فسنجان و کوکو می‌توان در فرهنگ‌ها و کشور‌های مختلف یافت که در گذشته برای جلوگیری از اسراف غذا ابداع شده‌اند. باقی‌مانده میوه، سبزیجات و حتی نان همچنان قابل مصرف هستند و می‌توان غذا‌ها یا دسر‌های دیگری با آن‌ها ساخت. مثلا باقی‌مانده میوه را می‌توان تبدیل به مربا، مارمالاد، لواشک یا میوه خشک کرد. باقی‌مانده غذا‌ها را یا در یخچال و فریزر قرار دهید یا در کوتاه‌ترین زمان ممکن از آن‌ها استفاده کنید.
۴- پیش از پخت غذای جدید، باقی‌مانده‌ها را تمام کنید. تقریبا همه ما ترجیح می‌دهیم که در هر وعده، غذای جدیدی میل کنیم. با این حال، پیش از پخت غذایی جدید، مطمئن شوید که هیچ خوراک آماده و سالمی در خانه نمانده است. حتی اگر به‌دنبال تنوع باشید، باز هم بسیاری از غذا‌های باقی‌مانده را می‌توان به غذایی جدید تبدیل کرد. فقط حواستان باشد که اگر غذای باقی‌مانده را حرارت می‌دهید، دیگر نمی‌توانید آن را در یخچال و فریزر نگهداری کنید.
۵- به افراد اجازه دهید که خودشان بشقابشان را پر کنند. با آنکه پذیرایی از دیگران بسیار لذت‌بخش است، به‌طور دقیق نمی‌توان حدس زد که هر کس چقدر غذا میل دارد. اگر هر فرد، خودش تصمیم بگیرد که چقدر غذا می‌خواهد بخورد، غذای کمتری در بشقاب‌ها باقی خواهد ماند. یک توصیه غذایی به مهمانان: زمانی که غذا به‌صورت سلف‌سرویس ارائه می‌شود، بیش از ظرفیت خود، بشقابتان را پر نکنید!
۶- مواد غذایی بدون استفاده را اهدا کنید. اگر کنسرو‌هایی اضافه، غذا‌هایی خشک و سایر اقلام غیرفاسدشدنی دارید که قابل اهداکردن هستند، خیریه‌های بسیاری از شما استقبال خواهند کرد. در اینترنت می‌توانید خیریه‌های محل خود را پیدا کنید و از آن‌ها درباره تمایلشان به دریافت غذا‌های فاسدنشدنی مازاد خود بپرسید. به‌یاد داشته باشید که غذای مازاد داشتن، یک نعمت و موهبت است؛ آن را تلف نکنید!
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->