نخستین پرواز مشهد به کویته؛ گامی مؤثر در توسعه روابط ایران و پاکستان آخرین وضعیت تردد و تصادفات در مسیر‌های منتهی به مرز‌های خروجی اربعین مصدومیت ۹ نفر در تصادف شبانه در محور نیشابور - مشهد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) ۳۰ مصدوم در پی خروج قطار از ریل در مسیر کرمان _ زرند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) مأمور پلیس آستانه اشرفیه در درگیری با قاتل مسلح به شهادت رسید (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) قطار تهران - کرمان از ریل خارج شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت‌جام خسارت نداشت (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت جام را لرزاند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۴ شرور تهران با شلیک پلیس دستگیر شدند زلزله تهران را لرزاند | واکنش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به اعلام نشدن زمین لرزه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) کلثوم اکبری قاتل ۱۱ شوهر در دادگاه | ماجرای قتل‌ها چه بود؟ نوروفیدبک برای چه کسانی مناسب است - 5 متخصص زبده نوروفیدبک قوچان، خنک‌ترین شهر ایران در بامداد امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) غرب استان تهران لرزید (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) تسکین درد‌های معده و روده با این دانه تابستانی استفاده از دم‍پایی در پیاده روی اربعین مناسب نیست هشدار وزارت بهداشت نسبت به مخاطرات تابش مستقیم نور خورشید شرایط دریافت مستمری توسط بازماندگان + نحوه محاسبه میزان مستمری تمامی امتحانات علوم پزشکی دانشگاه آزاد حضوری شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: شهادت حق شهید کاظمی بود و حیف بود که این مقام نصیب او نشود ۷ زائر ایرانی در تصادف ون با تریلی در ناصریه عراق مصدوم شدند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۵۷۰۰ مجروح در جنگ اخیر | وزیر بهداشت خواستار پیگیری بین‌المللی جنایات رژیم صهیونیستی شد شروع اعزام‌های حج عمره از ابتدای شهریور | حضور پررنگ بانوان در لیست زائران وزیر آموزش و پرورش: بازنشستگان ۱۴۰۳ در اولویت پرداخت پاداش قرار دارند | پیگیری قرارداد کار معین معلمان خرید خدمات بیشترین علت نیاز زائران به امدادرسانی در پیاده‌روی اربعین، تصادفات جاده‌ای است پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دما در شمال و غرب کشور سازمان هواپیمایی کشوری درباره‌ی تهیه بلیت پرواز‌های اربعین اطلاعیه صادر کرد آیا شیرین‌کننده‌های غذایی، بلوغ را در کودکان تسریع می‌کنند؟ چگونه احساس تشنگی را در پیاده‌روی اربعین کاهش دهیم؟
سرخط خبرها

اسراف غذا ممنوع!

  • کد خبر: ۳۱۵۷۱
  • ۰۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۵
اسراف غذا ممنوع!
مهدی نیکوئی - پژوهشگر محیط‌زیست
غذا اگر پررنگ‌ترین بخش زندگی ما نباشد، بدون شک یکی از پررنگ‌ترین‌هاست. روزی ۲ یا ۳ وعده غذاخوردن، باعث شده که این بخش از زندگی، بیشترین اثر را بر خود ما و بر محیط‌زیست اطرافمان بگذارد. هر جشن و هر قومی یک غذای مخصوص دارد و حتی ممکن است هر خانواده‌ای به غذایی خاص در دورهمی‌هایش عادت کرده باشد. سبزی‌پلو، قورمه‌سبزی، قیمه، شله‌زرد، شله‌مشهدی، زولبیاوبامیه، آش‌دوغ و بسیاری از غذا‌های دیگر، ما را به‌یاد خاطرات و مناسبت‌های خاصی می‌اندازند. اما ممکن است مدتی باشد که برخی از ما به‌دلیل درگیری‌های فکری یا هر موضوع دیگری، توجه چندانی به اسراف و اتلاف غذای خود نداشته باشیم.
سازمان خواروبار و کشاورزی سازمان ملل (فائو) برآورد کرده است که یک‌سوم از غذای تولیدی جهان اسراف یا اتلاف می‌شود. این رقم به‌معنای ازدست‌رفتن ۱/۳ میلیارد تن غذا در هر سال است. اما زمانی که یک غذا خورده نمی‌شود، فقط خودش نیست که تلف می‌شود، بلکه تمام منابع استفاده‌شده برای تولید آن نیز هدر می‌روند؛ منابعی مانند بذر، آب، کود، آفت‌کش‌ها، سرمایه و نیروی انسانی استفاده شده از آن‌ها. این‌ها سرمایه‌های طبیعی ما و فرزندانمان است که هر روز از بین می‌روند.
فائو برای اجتناب از اسراف و اتلاف مواد غذایی که می‌توانند به‌مصرف ۸۰۰ میلیون قحطی‌زده جهان برسند، ۶ راهکار معرفی می‌کند:
۱- واقع‌بین باشید. از قبل برنامه‌ریزی کنید و اگر قرار است فقط ۵ نفر دور سفره باشید، برای ۵۰ نفر غذا نپزید.
۲- باقی‌مانده غذا را منجمد کنید یا به مهمانان خود بدهید. اگر مهمان داشتید و بیش از حد غذا درست کردید، آن‌ها را تشویق کنید که بخشی از غذای باقی‌مانده را با خود ببرند. آنچه باز هم باقی ماند، بلافاصله در یخچال یا فریزر قرار دهید تا برای روزی دیگر قابل استفاده باشد. به‌طور کلی، غذا نباید بیش از ۲ ساعت در دمای اتاق باقی بماند.
۳- غذای باقی‌مانده را تبدیل به ناهار یا شام روز بعد کنید. در اینترنت می‌توان دستورپخت‌های خلاقانه‌ای برای استفاده از غذا‌های باقی‌مانده پیدا کرد. در حقیقت غذا‌های بسیاری مانند دیزی، تاس‌کباب، خوراک، شله‌مشهدی، فسنجان و کوکو می‌توان در فرهنگ‌ها و کشور‌های مختلف یافت که در گذشته برای جلوگیری از اسراف غذا ابداع شده‌اند. باقی‌مانده میوه، سبزیجات و حتی نان همچنان قابل مصرف هستند و می‌توان غذا‌ها یا دسر‌های دیگری با آن‌ها ساخت. مثلا باقی‌مانده میوه را می‌توان تبدیل به مربا، مارمالاد، لواشک یا میوه خشک کرد. باقی‌مانده غذا‌ها را یا در یخچال و فریزر قرار دهید یا در کوتاه‌ترین زمان ممکن از آن‌ها استفاده کنید.
۴- پیش از پخت غذای جدید، باقی‌مانده‌ها را تمام کنید. تقریبا همه ما ترجیح می‌دهیم که در هر وعده، غذای جدیدی میل کنیم. با این حال، پیش از پخت غذایی جدید، مطمئن شوید که هیچ خوراک آماده و سالمی در خانه نمانده است. حتی اگر به‌دنبال تنوع باشید، باز هم بسیاری از غذا‌های باقی‌مانده را می‌توان به غذایی جدید تبدیل کرد. فقط حواستان باشد که اگر غذای باقی‌مانده را حرارت می‌دهید، دیگر نمی‌توانید آن را در یخچال و فریزر نگهداری کنید.
۵- به افراد اجازه دهید که خودشان بشقابشان را پر کنند. با آنکه پذیرایی از دیگران بسیار لذت‌بخش است، به‌طور دقیق نمی‌توان حدس زد که هر کس چقدر غذا میل دارد. اگر هر فرد، خودش تصمیم بگیرد که چقدر غذا می‌خواهد بخورد، غذای کمتری در بشقاب‌ها باقی خواهد ماند. یک توصیه غذایی به مهمانان: زمانی که غذا به‌صورت سلف‌سرویس ارائه می‌شود، بیش از ظرفیت خود، بشقابتان را پر نکنید!
۶- مواد غذایی بدون استفاده را اهدا کنید. اگر کنسرو‌هایی اضافه، غذا‌هایی خشک و سایر اقلام غیرفاسدشدنی دارید که قابل اهداکردن هستند، خیریه‌های بسیاری از شما استقبال خواهند کرد. در اینترنت می‌توانید خیریه‌های محل خود را پیدا کنید و از آن‌ها درباره تمایلشان به دریافت غذا‌های فاسدنشدنی مازاد خود بپرسید. به‌یاد داشته باشید که غذای مازاد داشتن، یک نعمت و موهبت است؛ آن را تلف نکنید!
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->