هزینه سفر کربلا دوباره گران شد برف محور درگز - قوچان در خراسان رضوی را لغزنده کرد | مه گرفتگی در جاده مشهد -کلات (۸بهمن ۱۴۰۳) ساخت ریزتراشه دانش‌بنیان برای احیای حس شنوایی ناشنوایان مصرف دخانیات در بین دختران ۱۳۳ درصد افزایش یافت سرانه فضای آموزشی در حاشیه شهر مشهد ۱.۹ مترمربع است هشدار پلیس راهور: در ۴۸ ساعت آینده، از سفر غیرضروری پرهیز کنید آزادی ۹ زندانی جرائم غیرعمد تایبادی در قالب پویش نذر هشتم امانت داری کلامی چیست و چطور می توانیم رازنگه دار باشیم؟ | رمز رازداری علت کاهش قابل توجه حقوق بازنشستگان بهزیستی چه بود؟ افزایش بی‌رویه قیمت دارو | شوک دارویی به بیماران بازگرداندن بیش از نیم میلیون تبعه غیرمجاز افغانستانی از مرز دوغارون طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ برنامه عملیاتی جدید وزارت آموزش و پرورش برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی مصرف سیگار و مواد دخانی، میزان باروری زنان را کاهش می‌دهد معرفی ورزش‌های مفید برای مبتلایان به دیابت استرداد متهم به کلاهبرداری ۴۶ میلیاردی به کشور تعداد دانشجویان مسموم دانشگاه فرهنگیان پیشوا به ۱۰۱ نفر رسید (۸ بهمن ۱۴۰۳) درخواست بازنشستگان تأمین اجتماعی برای پرداخت هرچه سریع‌تر معوقات متناسب‌سازی | جامعه بازنشستگان تاب‌آوری این گرانی‌ها را ندارد تهیه اطلس آسیب‌های اجتماعی در دستور کار وزارت آموزش و پرورش پرونده میلیاردی مهریه در شورای حل اختلاف مشهد به سازش ختم شد دادستان کل کشور در مشهد مطرح کرد: تسهیل پذیرش وثایق در راستای کاهش جمعیت کیفری | ارسال لایحه نحوه برگزاری تجمعات به معاونت حقوقی قوه قضاییه هزینه درمان اعتیاد زنان نیازمند رایگان شد تیراندازی با سلاح جنگی در یک قهوه‌خانه در میدان هفت تیر تهران (۸ بهمن ۱۴۰۳) تعرفه‌های جدید ثبت ازدواج و طلاق اعلام شد پزشکان در هر نسخه بیش از ۱۰ قلم آزمایش تجویز می‌کنند جوان مرگ مغزی به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۸ بهمن ۱۴۰۳) معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی: در نوروز ۱۴۰۴، ماندگاری زائر در مشهد بیشتر از سال‌های گذشته خواهد بود شرایط جدید صدور گواهینامه رانندگی اعلام شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۸ بهمن ۱۴۰۳) | تقویت سامانه ناپایدار و بارش برف و باران طی فردا درگیری بر سر شرط‌بندی، منجر به قتل زن جوان شد چطور بفهمیم در مرحله پیش‌دیابت هستیم؟ مصوبه مجلس درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان به مجمع تشخیص ارسال شد (۸ بهمن ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

اسراف غذا ممنوع!

  • کد خبر: ۳۱۵۷۱
  • ۰۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۵
اسراف غذا ممنوع!
مهدی نیکوئی - پژوهشگر محیط‌زیست
غذا اگر پررنگ‌ترین بخش زندگی ما نباشد، بدون شک یکی از پررنگ‌ترین‌هاست. روزی ۲ یا ۳ وعده غذاخوردن، باعث شده که این بخش از زندگی، بیشترین اثر را بر خود ما و بر محیط‌زیست اطرافمان بگذارد. هر جشن و هر قومی یک غذای مخصوص دارد و حتی ممکن است هر خانواده‌ای به غذایی خاص در دورهمی‌هایش عادت کرده باشد. سبزی‌پلو، قورمه‌سبزی، قیمه، شله‌زرد، شله‌مشهدی، زولبیاوبامیه، آش‌دوغ و بسیاری از غذا‌های دیگر، ما را به‌یاد خاطرات و مناسبت‌های خاصی می‌اندازند. اما ممکن است مدتی باشد که برخی از ما به‌دلیل درگیری‌های فکری یا هر موضوع دیگری، توجه چندانی به اسراف و اتلاف غذای خود نداشته باشیم.
سازمان خواروبار و کشاورزی سازمان ملل (فائو) برآورد کرده است که یک‌سوم از غذای تولیدی جهان اسراف یا اتلاف می‌شود. این رقم به‌معنای ازدست‌رفتن ۱/۳ میلیارد تن غذا در هر سال است. اما زمانی که یک غذا خورده نمی‌شود، فقط خودش نیست که تلف می‌شود، بلکه تمام منابع استفاده‌شده برای تولید آن نیز هدر می‌روند؛ منابعی مانند بذر، آب، کود، آفت‌کش‌ها، سرمایه و نیروی انسانی استفاده شده از آن‌ها. این‌ها سرمایه‌های طبیعی ما و فرزندانمان است که هر روز از بین می‌روند.
فائو برای اجتناب از اسراف و اتلاف مواد غذایی که می‌توانند به‌مصرف ۸۰۰ میلیون قحطی‌زده جهان برسند، ۶ راهکار معرفی می‌کند:
۱- واقع‌بین باشید. از قبل برنامه‌ریزی کنید و اگر قرار است فقط ۵ نفر دور سفره باشید، برای ۵۰ نفر غذا نپزید.
۲- باقی‌مانده غذا را منجمد کنید یا به مهمانان خود بدهید. اگر مهمان داشتید و بیش از حد غذا درست کردید، آن‌ها را تشویق کنید که بخشی از غذای باقی‌مانده را با خود ببرند. آنچه باز هم باقی ماند، بلافاصله در یخچال یا فریزر قرار دهید تا برای روزی دیگر قابل استفاده باشد. به‌طور کلی، غذا نباید بیش از ۲ ساعت در دمای اتاق باقی بماند.
۳- غذای باقی‌مانده را تبدیل به ناهار یا شام روز بعد کنید. در اینترنت می‌توان دستورپخت‌های خلاقانه‌ای برای استفاده از غذا‌های باقی‌مانده پیدا کرد. در حقیقت غذا‌های بسیاری مانند دیزی، تاس‌کباب، خوراک، شله‌مشهدی، فسنجان و کوکو می‌توان در فرهنگ‌ها و کشور‌های مختلف یافت که در گذشته برای جلوگیری از اسراف غذا ابداع شده‌اند. باقی‌مانده میوه، سبزیجات و حتی نان همچنان قابل مصرف هستند و می‌توان غذا‌ها یا دسر‌های دیگری با آن‌ها ساخت. مثلا باقی‌مانده میوه را می‌توان تبدیل به مربا، مارمالاد، لواشک یا میوه خشک کرد. باقی‌مانده غذا‌ها را یا در یخچال و فریزر قرار دهید یا در کوتاه‌ترین زمان ممکن از آن‌ها استفاده کنید.
۴- پیش از پخت غذای جدید، باقی‌مانده‌ها را تمام کنید. تقریبا همه ما ترجیح می‌دهیم که در هر وعده، غذای جدیدی میل کنیم. با این حال، پیش از پخت غذایی جدید، مطمئن شوید که هیچ خوراک آماده و سالمی در خانه نمانده است. حتی اگر به‌دنبال تنوع باشید، باز هم بسیاری از غذا‌های باقی‌مانده را می‌توان به غذایی جدید تبدیل کرد. فقط حواستان باشد که اگر غذای باقی‌مانده را حرارت می‌دهید، دیگر نمی‌توانید آن را در یخچال و فریزر نگهداری کنید.
۵- به افراد اجازه دهید که خودشان بشقابشان را پر کنند. با آنکه پذیرایی از دیگران بسیار لذت‌بخش است، به‌طور دقیق نمی‌توان حدس زد که هر کس چقدر غذا میل دارد. اگر هر فرد، خودش تصمیم بگیرد که چقدر غذا می‌خواهد بخورد، غذای کمتری در بشقاب‌ها باقی خواهد ماند. یک توصیه غذایی به مهمانان: زمانی که غذا به‌صورت سلف‌سرویس ارائه می‌شود، بیش از ظرفیت خود، بشقابتان را پر نکنید!
۶- مواد غذایی بدون استفاده را اهدا کنید. اگر کنسرو‌هایی اضافه، غذا‌هایی خشک و سایر اقلام غیرفاسدشدنی دارید که قابل اهداکردن هستند، خیریه‌های بسیاری از شما استقبال خواهند کرد. در اینترنت می‌توانید خیریه‌های محل خود را پیدا کنید و از آن‌ها درباره تمایلشان به دریافت غذا‌های فاسدنشدنی مازاد خود بپرسید. به‌یاد داشته باشید که غذای مازاد داشتن، یک نعمت و موهبت است؛ آن را تلف نکنید!
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->