روایت عراقچی از طرح پیشنهادی ایران به اروپا | راهی برای حرکت به جلو وجود دارد اعمال فشار آمریکا برای جلوگیری از تصویب قطعنامه ایران، روسیه و چین قطعنامه شورای امنیت درباره غزه بازهم توسط آمریکا وتو شد | الجزایر: مردم غزه ما را ببخشید(۲۷ شهریور ۱۴۰۴) اعتراف ارتش اسرائیل به هلاکت ۴ نظامی خود در غزه سردار رادان: دشمن صهیونیستی در جنگ ۱۲ روزه دچار اشتباه استراتژیک شده بود حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی + فیلم و عکس (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) رئیس جمهور: شهریار، شاعر زندگی بود ایروانی: ایران به حمایت از مردم سوریه ادامه خواهد داد | هرگونه تلاش برای تحمیل تجزیه سوریه، غیرقابل قبول است شورای امنیت سازمان ملل فردا جمعه درباره قطعنامه علیه ایران رای‌گیری می‌کند (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) حمله انتحاری داعش در پاکستان ۴ کشته برجای گذاشت (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) القسام: غزه به گورستان نظامیان اسرائیلی تبدیل خواهد شد ماکرون: فعال‌سازی مکانیسم ماشه علیه ایران قطعی است ترامپ: با تصمیم لندن برای شناسایی کشور مستقل فلسطین مخالفم | از پوتین ناامید شدم حملۀ پهپادی اوکراین به به تاسیسات نفتی گازپروم در «باشقیرستان» روسیه + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) ماجرای دیده‌شدن شی نورانی در آسمان تهران، سمنان، مشهد و استان‌های خراسان چه بود؟ + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) حمله پهپادی یمن به اراضی اشغالی + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) حمله اسرائیل به جنوب لبنان + فیلم و عکس (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) مشاهده شی نورانی در آسمان تهران، سمنان، مشهد و استان های خراسان + فیلم و عکس (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) عملیات استشهادی در مرز فلسطین اشغالی با اردن + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) عبدالملک الحوثی: کشورهای اسلامی از حمله اسرائیل به قطر درس بگیرند | نسل‌کشی در غزه با بمب‌های آمریکا، انگلیس و آلمان صورت می‌گیرد اجساد نظامیان کشته شده میان روسیه و اوکراین مبادله شدند+ فیلم گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عربستان سعودی پرونده هسته‌ای ایران، محور رایزنی تلفنی عبدالعاطی و ویتکاف تقوی‌نژاد: بازطراحی ساختار سازمانی از مهم‌ترین اهداف کوچک‌سازی دولت است آینده نظام بازنشستگی در گرو تجمیع ساختارها و اصلاح بنگاه‌داری زیان‌ده جلسه فوق العاده هیئت دولت تشکیل شد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) سراج: سیاسی کاری شورای حقوق بشر کار اشتباهی است
سرخط خبرها

اخلاق، جانمایه انقلاب

  • کد خبر: ۳۱۵۷۱۴
  • ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۵
اخلاق، جانمایه انقلاب
انقلاب اگر اخلاقی نبود به نتیجه نمی‌رسید. در اولین قدم فرومی‌ماند چه رسد که بخواهد یک نظام را فرو بریزد.

بی‌اخلاق، انسان یک کالبد بی‌روح است هرچند نفس می‌کشد و راه می‌رود. بی‌اخلاق دین‌دار به روح دین راه نمی‌یابد و اعمالش به زیست مومنانه نمی‌انجامد.

این فقط رابطه انسان - اخلاق نیست که در نسبت جامعه - اخلاق و حتی انقلاب - اخلاق هم همین قاعده حاکم است. بر همین اساس می‌توان گفت، انقلاب اگر اخلاقی نبود به نتیجه نمی‌رسید. در اولین قدم فرومی‌ماند چه رسد که بخواهد یک نظام را فرو بریزد. آن هم نظامی که برای خود شناسنامه ۲ هزار‌و‌۵۰۰ ساله قائل بود. 

اگر بداخلاقی وجه غالب جریان می‌شد، مغلوب اراده و قوه قاهره طاغوت می‌شدیم. انقلاب، اما بر مدار اخلاق به پیروزی رسید. حواریون حضرت روح‌ا... اخلاقی‌ترین مردان زمان بودند.

انقلاب، در کنار امام، بهشتی را داشت که به صراحتی مؤمنانه هر کژیی را راست می‌کرد. از نا‌بجاگویی حتی در‌باره افرادی که نابجا بودند هم پرهیز می‌داد. جلو خبرسازی و آمارافزایی از شهدا را می‌گرفت. حرمت پهلوی را هم نمی‌گذاشت، بی‌حق شکسته شود. اولین مدافع مخالفانِ خود بود.

ماجرای تعریف ناظر به ظرفیت‌ها در عین نقد او از دشمنانش هم زبانزد است. درکنار امام، مطهری بود که ناحق را به تندترین زبان نقد می‌کرد ولو با نیت حق بیان شده باشد. او فقط بر تحریف‌های عاشورا، فریاد نمی‌زد که بر تحریف زمان خود هم می‌شورید. امام انقلاب و حواریونش به اخلاق پایبند و نسبت به حدود و ثغور جریانات، غیور بودند.

در حقیقت علتِ موجده انقلاب اخلاق بود و قطعا علتِ مبقیه و نگهدارنده انقلاب هم باید از همان جنس باشد. ما امروز هم به منطق بهشتی و مطهری نیاز داریم نه کسانی که در حق مخالف، هر تهمت و دروغی را روا می‌دارند. نه کسانی که دفع حداکثری را جایگزینِ جذب حداکثری می‌کنند و می‌کوشند تا زورشان می‌رسد افراد را از قطار انقلاب پیاده کنند. نه کسانی که به شیوه مباهته برای از میدان به در کردن رقیب هر ناصوابی را به نیت صواب بر زبان می‌آورند.

این رفتار با انقلاب و منهج حضرت روح‌ا... و خلفِ صالحش که بر جذب حداکثری و دفع حداقلی تأکید دارد بیگانه است. منطق انقلاب، اخلاق و صداقت و صراحت بود. امروزه، اما با هزار تأسف برخی‌ها بدون توجه به اولی و دومی رسیده‌اند به سومی. به‌صراحت زبان به گفته‌هایی باز می‌کنند که با منطق و مکتبِ انقلاب هزاران فرسنگ فاصله دارد.

باز نمی‌خواهم کلمات را برای بیانِ برخی گفته‌ها، شمار کنم که حروف را خسته می‌کند. نمی‌خواهم ضمیری بیافرینم که، چون فلش فردی و سخنی را نشان کند. این محدود‌سازی حوزه نقد و دغدغه‌مندی است. می‌خواهم بگویم با بدگویی به جای خوبی نمی‌رسیم. با خوب‌گویی مؤمنانه می‌توانیم راه بر بدی ببندیم.

پس برای حراست از انقلاب عزیز و ایرانِ عظیم، اخلاقی، سنجیده و در راهبرد جذب حداکثری رهبر فرزانه انقلاب اقدام کنیم. دافعه باید به قدر ضرورت و جذب به اندازه توان باشد. هیچ‌کس نباید در بازگشت به مدار انقلاب با در بسته روبه‌رو شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->