کاهش بی‌سابقه یخ‌های قطبی| زنگ خطر گرمایش زمین و آینده حیات وحش جاذبه‌های ایران در سوئد به نمایش گذاشته شد آزمون شایسته‌یابی‌ تامین اجتماعی + زمان برگزاری و جزئیات معاون گردشگری: شهرداری‌ها در توسعه گردشگری نقش دارند آغاز پرواز هفتگی «هما» از مشهد به مقصد نجف از سه‌شنبه (۳۰ بهمن ۱۴۰۳) سوانح رانندگی در محور‌های خراسان رضوی ۲ کشته و ۱۲ مصدوم برجای گذاشت (۲۷ بهمن ۱۴۰۳) مسافران بندرعباس - مشهد با گزارش نقص فنی اتوبوس از تصادف جلوگیری کردند چالش‌های اجرای طرح «حراج سفر»؛ از کمبود بلیت تا افزایش سفر‌های جاده‌ای تشییع پیکر امیرمحمد خالقی، دانشجوی دانشگاه تهران در خراسان جنوبی دادستان تهران: افراد مظنون در پرونده قتل دانشجوی دانشگاه تهران دستگیر شدند (۲۷ بهمن ۱۴۰۳) سهم ۶۱ درصدی زنان در دانشگاه‌های کشور رئیس‌کل سازمان نظام پرستاری کشور: آمار مهاجرت پرستاران همچنان روندی صعودی دارد | آخرین اخبار از پرداخت حقوق افزایش‌یافته پرستاران عیدی ۳ میلیون تومانی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی توهین‌آمیز است؛ مبلغ آن را افزایش دهید جرم‌گیری دندان را لق نمی‌کند ۸۵۰ نوزاد نارس، در ۹ماهه نخست ۱۴۰۳، از خدمات بانک شیر مشهد بهره‌مند شدند سیگاری‌ها به درمان بیماری‌های لثه کمتر پاسخ می‌دهند دندان‌های شیری به اندازه دندان دائمی دارای اهمیت هستند در صورت فوت زن، چه کسانی از وی ارث می‌برند؟ جزئیات شرایط ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس شبانه‌روزی ثبت بیش از ۱۰۰۰ مورد ابتلا به تب دنگی در کشور، از ابتدای امسال تاکنون (۲۷ بهمن ۱۴۰۳) مسمومیت ۳۸ دانش‌آموز دختر در شاهین‌دژ به دلیل نشت گاز مونوکسیدکربن صدور حکم قصاص عاملان جنایت در شهر بیرم لارستان داوطلبان آزمون‌های سراسری مراقب کانال‌های جعلی سازمان سنجش باشند زمان توزیع کارت آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۴ اعلام شد لزوم ورود جدی وزارتخانه برای تکمیل و تجهیز بیمارستان ابن‌سینای مشهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۲۷ بهمن ۱۴۰۳) | بارش باران تا سه‌شنبه ادامه دارد سرقت با خودرو سرقتی آغاز تست‌های اولیه تراموا چرخ لاستیکی در تهران بررسی ابعاد حادثه قتل دانشجوی دانشگاه تهران، توسط وزیر علوم جزئیات جدید از جنایت در تفرجگاه برفی بولوار نماز مشهد
سرخط خبرها

مقاومت آنتی‌بیوتیکی؛ نتیجه مصرف ناآگاهانه و تجویز نادرست دارو

  • کد خبر: ۳۱۶۳۸۸
  • ۲۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۵
مقاومت آنتی‌بیوتیکی؛ نتیجه مصرف ناآگاهانه و تجویز نادرست دارو
عضو هیئت علمی گروه میکروب‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یکی از مشکلات اصلی در بیماری‌های عفونی را ظهور مقاومت‌های آنتی‌بیوتیکی در پی مصرف نا آگاهانه و تجویز نادرست دارو‌ها عنوان کرد و گفت که این موضوع باعث ازدیاد مقاومت‌های آنتی‌بیوتیکی در باکتری‌ها شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بهاره حاجی‌خانی، دبیر اجرایی ششمین کنگره بین‌المللی باکتری‌شناسی پزشکی ایران روز جمعه در حاشیه اختتامیه این رویداد تخصصی درگفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار علمی ایرنا، به برگزاری این کنگره بعد از ۶ سال اشاره کرد و گفت: ششمین کنگره باکتری‌شناسی بعد از وقفه‌ای چندساله به دلیل کرونا در روز‌های ۲۴ تا ۲۷بهمن ماه امسال در دانشگاه شهید مدرس برگزار شد که پنجمین دوره آن قبل از کرونا در سال ۹۷ بوده است، بنابراین برگزاری ششمین کنگره با هدف ارتقای جایگاه علمی و تقویت ارتباطات در این عرصه در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: حمایت از طرح‌های دانشجویان یکی از برنامه‌هاست، در این کنگره برخی از استادان از انجمن باکتری‌شناسی پژوهانه خود را به طرح‌های برتر اهدا می‌کنند. ما ۶ گرنت نقره‌ای به ارزش ۵۰ میلیون ریال و ۲ گرنت طلایی به ارزش ۳۰۰ میلیون ریال در نظر گرفته‌ایم که با بررسی طرح‌های ارسالی دانشجویان، برگزیدگان مشخص شده و امروز جوایز خود را دریافت کردند. این حمایت با هدف دیده شدن طرح‌ها و ایجاد انگیزه بیشتر برای طرح‌های نوآورانه صورت گرفته و طرح‌های نوآورانه مورد نظر هم طرح‌هایی است که به سمت تولید و نه فقط تولید علم باشد.

عضو هیات علمی گروه میکروب‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: دستاورد این کنگره علمی بودن آن و آگاه‌سازی و انتقال آن به مخاطبان و مطلع شدن از جدیدترین باکتری‌ها و نحوه مراقبت است.

حاجی‌خانی گفت: در کنگره امسال طی سه روز، کارگاه‌های آموزشی مختلفی نظیر نقش پروبیوتیک‌ها در سلامت و بیماری، هوش مصنوعی و تکنیک‌های نوین در تشخیص عفونت‌های باکتریال، عفونت‌های منتقله از آب و غذا، عفونت‌های بیمارستانی، بیماری‌های نوپدید و بازپدید، تجویز منطقی آنتی‌بیوتیک‌ها و مکانیسم‌های مقاومت، عفونت و میکروبیوم در سرطان، باکتریوفاژ‌ها و سلامت و راهبرد‌ها در پیشگیری و درمان عفونت‌های باکتریال برای بررسی مقاومت‌های آنتی‌بیوتیکی با ارائه راهکار‌ها و روش‌های پیشگیری برگزار شد.

وی درباره روش عمده انتقال باکتری‌ها یا میکروب‌ها به مردم گفت: باکتری‌ها موجودات تک‌سلولی هستند که معمولاً چند میکرومتر طول دارند و با هم در جوامع میلیونی به سر می‌برند و اغلب با دید منفی به باکتری نگاه می‌شود، اما بسیاری از آنها مفید هستند. اما عمده عامل انتقال باکتری‌ها از طریق تنفس و دستگاه گوارش است و میزان باکتری‌های مضر که باعث بیماری می‌شوند، از باکتری‌های خوب بیشتر است. زمانی که باکتری‌ها از طریق دهان، چشم، بینی یا بریدگی پوست وارد بدن می‌شوند، عفونت‌های باکتریایی را ایجاد می‌کنند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره تفاوت عفونت باکتریایی با عفونت ویروسی در موجودات تک سلولی گفت: عامل عفونت‌های باکتریایی، موجودات زنده و تک‌سلولی هستند که می‌توانند خود به خود تکثیر و باعث عفونت شوند. همچنین، تعداد باکتری‌هایی که باعث بیماری در افراد می‌شوند، تنها چند نمونه هستند. درحالی‌که عامل عفونت‌های ویروسی، یک ارگانیسم بدون سلول است که برای تکثیر نیاز به آلوده کردن انسان‌ها یا موجودات زنده دیگر دارند. از طرف دیگر، اکثر عفونت‌های باکتریایی را می‌توان با استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها درمان کرد درحالی که تعداد ویروس‌هایی که با دارو درمان می‌شوند، اندک است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->