درخواست نبش قبر برای کشف راز مرگ مرد تهرانی در ترکیه میدری: حذف یارانه یا تغییر دهک‌بندی قبل از اعمال به افراد اطلاع داده می‌شود عسلویه روی دور زلزله؛ زمین‌لرزه ششم هم ۴ریشتری بود (۶ مرداد ۱۴۰۴) شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی پساب خروجی «زبرخان» را تعیین تکلیف کند راهکارهایی ساده برای صرفه جویی بیشتر در مصرف آب و مدیریت اقتصادی خانواده توضیحات رئیس کل دادگستری استان تهران درباره درخواست توبه «تتلو» ماده ۲۱۵ آیین نامه راهنمایی و رانندگی به عابران پیاده چه می‌گوید؟ بررسی چند راهکار برای کاهش اثرات زیست‌محیطی فاضلاب‌های شهری نظام تعلیم و تربیت کشور باید با رویکرد آینده‌نگری از چالش‌ها عبور کند تأکید دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش بر ارتقای جایگاه معلمان درخواست وزیر محیط زیست زیمباوه برای گسترش همکاری دوجانبه با ایران آیا خشم به ارث می‌رسد؟ | بررسی عوامل ژنتیکی در بروز عصبانیت آمبولانس وسیله تبلیغات نیست | با متخلفان تا حد «لغو پروانه» برخورد خواهد شد زائران اربعین زمان مواجهه با تشعشعات فرابنفش خورشید را محدود کنند هر آنچه که باید در مورد درد سیاتیک بدانید میانگین سن بازنشستگی در کشور ۵۱ تا ۵۲ سال اعلام شد جانباز جنگ ۱۲ روزه با صهیونیست‌ها در کاشان به شهادت رسید درگیری خونین در یک شرکت خصوصی مشهد قتل خانم مدیرعامل توسط شوهر خیانتکار در جلسه کاری! التماس مادر قاتل از مادر الهه حسین‌نژاد مقابل دادگاه + فیلم (۶ مرداد ۱۴۰۴) طرح ورود خودروهای مسافران خارجی به کشور اجرا می‌شود حمله گروهی گراز‌ها به مزارع کشاورزی خراسان شمالی (۶ مرداد ۱۴۰۴) افزایش ۱۹ درصدی مصدومین ناشی از سگ گزیدگی در مازندران کشف گسترده گونه‌های جانوری قاچاق در عملیات اخیر یگان محیط زیست تهران (۶ مرداد ۱۴۰۴) کشف بیش از ۱۰۰ کیلوگرم مواد مخدر شیشه در نیکشهر تورهای گردشگری صنعتی فریمان، گامی مهم در توسعه اقتصادی خراسان رضوی لزوم تغییر قوانین مشاغل سخت و زیان‌آور و تأکید بر حفظ حقوق کارگران آیا سن بازنشستگی تأمین اجتماعی افزایش یافته است؟
سرخط خبرها

پزشکان در هر نسخه بیش از ۱۰ قلم آزمایش تجویز می‌کنند

  • کد خبر: ۳۱۳۱۵۱
  • ۰۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۵
پزشکان در هر نسخه بیش از ۱۰ قلم آزمایش تجویز می‌کنند
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به تجویز میانگین ۱۰.۵ قلم آزمایش در هر نسخه اظهار کرد: داروخانه‌های بخش خصوصی به‌طور متوسط ماهانه حدود هزار میلیارد تومان از بیمه سلامت مطالبه دارند.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدمهدی ناصحی، با اشاره به اینکه بیمه سلامت ۴۵ میلیون نفر را تحت پوشش دارد، اظهار کرد: بزرگ‌ترین صندوق ما، صندوق روستاییان و عشایر است که بیش از ۲۰ میلیون نفر را شامل می‌شود. همچنین ۵ دهک اول جامعه، یعنی حدود ۹ تا ۱۲ میلیون نفر، به‌صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته‌اند. بخشی از هزینه‌های اتباع نیز با همکاری کمیساریای عالی پناهندگان تأمین می‌شود.

وی افزود: وظایف بیمه سلامت شامل پوشش جمعیتی، خدمات پزشکی و دارویی است، اما اعتبارات این سازمان معمولاً پاسخگوی تمام نیاز‌ها نیست. آنچه در قانون به‌عنوان بودجه این جمعیت تعیین می‌شود، به دلیل محدودیت‌های مالی کشور تخصیص کامل نمی‌یابد. برای تحقق افزایش عمق پوشش بیمه‌ای، بودجه ما در سال جاری باید سه برابر بودجه مصوب می‌بود؛ اما به دلیل مشکلات بودجه‌ای، این امر محقق نشد. بسیاری از مؤسسات و سازمان‌هایی که منابع مالی بهتری دارند، کارکنان خود را از طریق بیمه‌های تکمیلی تحت پوشش قرار می‌دهند تا این کمبود جبران شود.

ناصحی ادامه داد: رشد اعتباری ما در بودجه ۱۴۰۴ حدود ۴۳ تا ۴۶ درصد پیش‌بینی شده است.

وی تأکید کرد: در صورت تجمیع منابع حوزه سلامت در بیمه‌ها و ادغام صندوق‌های بیمه‌ای، خدمات حوزه سلامت به‌صورت کامل‌تری ارائه خواهد شد و نیازی به بیمه‌های تکمیلی نخواهد بود. ما در برخی بخش‌های صندوق صعب‌العلاج این تجمیع را انجام داده‌ایم و معتقدیم هزینه‌های بیماری‌هایی که فشار مالی شدیدی به بیماران وارد می‌کنند، در صورت مدیریت و پیگیری صحیح، باید به‌صورت صد درصد توسط بیمه‌ها پوشش داده شود. البته در حال حاضر با این هدف فاصله داریم.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت تصریح کرد: صندوق صعب‌العلاج ۱۰۷ بیماری را تحت پوشش قرار می‌دهد که بخش عمده هزینه‌های این صندوق به بیماران سرطانی اختصاص دارد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: بیمه سلامت از یک سال و نیم گذشته با ورود به حوزه پیشگیری، ساختار خود را تغییر داده و معاونت پیشگیری تشکیل شده است تا از بروز بیماری در افراد جلوگیری شود. اجرای برنامه پزشکی خانواده به‌صورت سراسری نیز از اولویت‌های دولت است و بیمه سلامت به‌عنوان خریدار خدمت و ناظر، وظایف مشخصی در این زمینه بر عهده دارد.

ناصحی با اشاره به مطالبات داروخانه‌ها گفت: مطالبات داروخانه‌های خصوصی از بیمه سلامت ماهانه حدود هزار میلیارد تومان است که این مطالبات تا پایان آبان‌ماه پرداخت شده است. در مجموع، حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان به بخش‌های دولتی و خصوصی در کشور تخصیص داده می‌شود.

وی افزود: پرداخت مابه‌التفاوت ارز دارو بر عهده سازمان هدفمندسازی یارانه‌هاست و ارتباطی با بیمه سلامت ندارد. اگر داروخانه‌ها در این زمینه با تأخیر مواجه هستند، منابع مالی مربوطه در اختیار ما نیست.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت درباره پوشش بیمه‌ای دارو‌هایی که با افزایش قیمت مواجه شده‌اند، توضیح داد: بیمه‌ها در بخش سرپایی ۷۰ درصد هزینه‌های دارویی را پوشش می‌دهند. همچنین دارو‌های بیماران خاص در برخی موارد تا ۱۰۰ درصد تحت پوشش قرار می‌گیرد. دارو‌های افزایش‌یافته قیمت به‌تدریج به سامانه‌ها اضافه می‌شوند، اما هنوز تمامی این دارو‌ها مشمول بیمه نشده‌اند. بخشی از افزایش هزینه‌ها نیز تنها با تخصیص منابع بیشتر از سوی سازمان برنامه‌وبودجه قابل جبران است.

وی درباره بیماران مبتلا به اس‌ام‌ای گفت: داروی "ریسدیپلام" برای این بیماران در داخل کشور تولید شده و تا ۷۰ درصد هزینه آن از محل صندوق بیماری‌های صعب‌العلاج پوشش داده می‌شود. تاکنون ۸۰۰ بیمار در سامانه بیمه سلامت ثبت شده‌اند و ۲۰۰ بیمار دیگر نیز در حال ثبت‌نام هستند.

ناصحی در پایان به موضوع تجویز دارو و آزمایشات اشاره کرد و گفت: به‌طور میانگین، در هر نسخه پزشکان ۱۰.۵ قلم آزمایش نوشته می‌شود که این آمار در تهران به ۱۵ قلم می‌رسد. برای مدیریت این مسئله، باید اقدامات تشویقی و فرهنگ‌سازی مناسبی انجام شود.

منبع: سلامت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->