غذای ترحیم، رسمی که مصیبت شده است زلزله‌ای نسبتا شدید اَردکان در استان فارس را لرزاند (۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) آموزش ۷ هزارو ۵۰۰ زوج مشهدی در طرح «باهم» عوارض خطرناک پیرسینگ و سوراخ کردن گوش در آرایشگاه‌ها ثبت مالکیت املاک و اراضی الزامی می‌شود | سامانه «ساغر»، روزنه امید برای حل یک چالش ۱۰۰ ساله «سامانه اشارک» برای خدمات بیمه‌ای ناشنوایان راه‌اندازی شد تمدید یک‌هفته‌ای استفاده از اعتبار طرح یسنا تأمین واکسن «پنتاوالان» در شرایط پایدار است یک قرن افتخارآفرینی علمی در مؤسسه سرم‌سازی رازی از کمبود مدرسه در منطقه تبادکان مشهد تا هنرستانی برای سمپادی ها شرط سنی مقرر در قوانین جاری بازنشستگی تغییر نکرده است  | منتفی شدن افزایش سن بازنشستگی در تأمین اجتماعی به ۶۲ سال پایان شگرد مرموز پیرمرد شامی در  مشهد | باند خانوادگی سرقت، متلاشی شد ماهیت اشیای نورانی ناشناس در آسمان شب خراسان رضوی چه بود؟ آغاز فرایند انتخاب رشته آزمون دکتری ۱۴۰۴ از امروز، یکم اردیبهشت‌ماه پاداش پایان خدمت بازنشستگان ۱۴۰۳ در حال واریز است (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) بازسازی حادثه زورگیری از زن جوان در بزرگراه بعثت با حضور دستگاه قضایی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) | گرمای تابستان در دل بهار یک دیالوگ جنجالی، یک زبان جدید | ریمیکس محمدرضا گلزار و تاثیرات فرهنگی آن محاسبه شهریه مدارس کودک بر اساس دوره آموزشی از مهر تا خرداد تمدید اعتبار کارت‌های هوشمند ملی تا پایان سال ۱۴۰۵ تولد سالانه ۳ تا ۵ هزار نوزاد کم‌شنوا در کشور جزئیات جدید از بیمه تکمیلی بازنشستگان اعلام شد (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) از هر ۱۰۰۰ تولد ۴ نوزاد با شکاف لب متولد می‌شوند یک کشته و ۸۴ مسموم بر اثر مصرف قارچ‌های سمی پیش‌بینی بارش باران و وقوع رعدوبرق در ۱۳ استان طی امروز و فردا (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) چگونه می‌توان موهایی سالم داشت؟ «پنتاوالان» همچنان کمیاب | چشم امید نوزادان ایرانی به دست داروسازان هندی بیش از یک‌سوم جمعیت ایران تا سال ۱۴۳۰ سالمند می‌شوند ایرانی‌ها یک‌چهارم میانگین جهانی لبنیات مصرف می‌کنند
سرخط خبرها

مقاومت آنتی‌بیوتیکی؛ نتیجه مصرف ناآگاهانه و تجویز نادرست دارو

  • کد خبر: ۳۱۶۳۸۸
  • ۲۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۸:۰۵
مقاومت آنتی‌بیوتیکی؛ نتیجه مصرف ناآگاهانه و تجویز نادرست دارو
عضو هیئت علمی گروه میکروب‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یکی از مشکلات اصلی در بیماری‌های عفونی را ظهور مقاومت‌های آنتی‌بیوتیکی در پی مصرف نا آگاهانه و تجویز نادرست دارو‌ها عنوان کرد و گفت که این موضوع باعث ازدیاد مقاومت‌های آنتی‌بیوتیکی در باکتری‌ها شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بهاره حاجی‌خانی، دبیر اجرایی ششمین کنگره بین‌المللی باکتری‌شناسی پزشکی ایران روز جمعه در حاشیه اختتامیه این رویداد تخصصی درگفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار علمی ایرنا، به برگزاری این کنگره بعد از ۶ سال اشاره کرد و گفت: ششمین کنگره باکتری‌شناسی بعد از وقفه‌ای چندساله به دلیل کرونا در روز‌های ۲۴ تا ۲۷بهمن ماه امسال در دانشگاه شهید مدرس برگزار شد که پنجمین دوره آن قبل از کرونا در سال ۹۷ بوده است، بنابراین برگزاری ششمین کنگره با هدف ارتقای جایگاه علمی و تقویت ارتباطات در این عرصه در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: حمایت از طرح‌های دانشجویان یکی از برنامه‌هاست، در این کنگره برخی از استادان از انجمن باکتری‌شناسی پژوهانه خود را به طرح‌های برتر اهدا می‌کنند. ما ۶ گرنت نقره‌ای به ارزش ۵۰ میلیون ریال و ۲ گرنت طلایی به ارزش ۳۰۰ میلیون ریال در نظر گرفته‌ایم که با بررسی طرح‌های ارسالی دانشجویان، برگزیدگان مشخص شده و امروز جوایز خود را دریافت کردند. این حمایت با هدف دیده شدن طرح‌ها و ایجاد انگیزه بیشتر برای طرح‌های نوآورانه صورت گرفته و طرح‌های نوآورانه مورد نظر هم طرح‌هایی است که به سمت تولید و نه فقط تولید علم باشد.

عضو هیات علمی گروه میکروب‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: دستاورد این کنگره علمی بودن آن و آگاه‌سازی و انتقال آن به مخاطبان و مطلع شدن از جدیدترین باکتری‌ها و نحوه مراقبت است.

حاجی‌خانی گفت: در کنگره امسال طی سه روز، کارگاه‌های آموزشی مختلفی نظیر نقش پروبیوتیک‌ها در سلامت و بیماری، هوش مصنوعی و تکنیک‌های نوین در تشخیص عفونت‌های باکتریال، عفونت‌های منتقله از آب و غذا، عفونت‌های بیمارستانی، بیماری‌های نوپدید و بازپدید، تجویز منطقی آنتی‌بیوتیک‌ها و مکانیسم‌های مقاومت، عفونت و میکروبیوم در سرطان، باکتریوفاژ‌ها و سلامت و راهبرد‌ها در پیشگیری و درمان عفونت‌های باکتریال برای بررسی مقاومت‌های آنتی‌بیوتیکی با ارائه راهکار‌ها و روش‌های پیشگیری برگزار شد.

وی درباره روش عمده انتقال باکتری‌ها یا میکروب‌ها به مردم گفت: باکتری‌ها موجودات تک‌سلولی هستند که معمولاً چند میکرومتر طول دارند و با هم در جوامع میلیونی به سر می‌برند و اغلب با دید منفی به باکتری نگاه می‌شود، اما بسیاری از آنها مفید هستند. اما عمده عامل انتقال باکتری‌ها از طریق تنفس و دستگاه گوارش است و میزان باکتری‌های مضر که باعث بیماری می‌شوند، از باکتری‌های خوب بیشتر است. زمانی که باکتری‌ها از طریق دهان، چشم، بینی یا بریدگی پوست وارد بدن می‌شوند، عفونت‌های باکتریایی را ایجاد می‌کنند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره تفاوت عفونت باکتریایی با عفونت ویروسی در موجودات تک سلولی گفت: عامل عفونت‌های باکتریایی، موجودات زنده و تک‌سلولی هستند که می‌توانند خود به خود تکثیر و باعث عفونت شوند. همچنین، تعداد باکتری‌هایی که باعث بیماری در افراد می‌شوند، تنها چند نمونه هستند. درحالی‌که عامل عفونت‌های ویروسی، یک ارگانیسم بدون سلول است که برای تکثیر نیاز به آلوده کردن انسان‌ها یا موجودات زنده دیگر دارند. از طرف دیگر، اکثر عفونت‌های باکتریایی را می‌توان با استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها درمان کرد درحالی که تعداد ویروس‌هایی که با دارو درمان می‌شوند، اندک است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->