به گزارش شهرآرانیوز؛ از ۹ سال پیش، عملیات افزودن ۴ بخش جدید در بیمارستان ابن سینای مشهد با ظرفیت ۱۶۰تخت آغاز شده، اما به دلیل نبود اعتبارات کافی هنوز این پروژه به سرانجام نرسیده است. همین امر تراکم سایر بخشهای موجود این بیمارستان را بیشتر کرده است. این یکی از مهمترین موضوعاتی بود که در بازدید نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی از تنها مرکز اعصاب و روان شرق کشور از سوی متولیان بیمارستان مطرح شد.
«پوشش بیمهای بیماران روان فقط ۵۶ روز در سال»، «عدم پذیرش بیمارانی که بهبود یافتهاند از سوی خانوادهها و بهزیستی» و... از دیگر معضلات این مرکز بود که در این بازدید مطرح شد و در نهایت حجتالاسلاموالمسلمین نصرالله پژمانفر از لزوم اقدام جدی وزارتخانه برای تکمیل و تجهیز کمبودهای این مرکز صحبت کرد.
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در حاشیه این بازدید و در جمع خبرنگاران، با اشاره به اینکه بیمارستان ابنسینا تنها مرکز اعصاب و روان در شرق کشور است، اظهار کرد: در این بیمارستان حجم درخور توجهی بیمار حتی از سایر استانها پذیرش میشوند، زیرا از لحاظ قانونی نمیتوانند پذیرش نداشته باشند. ضمن اینکه مشکل زیرساخت (اسکان و تخت) نیز دارند.
او ادامه داد: به طور معمول باید حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد مرکز اشغال شود، اما امروز مشاهده کردیم که اتاقهایی که باید چهار یا پنج تخت داشته باشند، گاهی تا دوازده تخت در آن قرار دارد. در صورتی که این بیماران دچار اختلالات روانی بوده و نیاز به آرامش بیشتری دارند. همچنین بیمارستان از نظر امکانات وضعیت مناسبی ندارد.
پژمانفر اضافه کرد: بخشی از این مجموعه، مرمت و بازسازی شده، اما بخشهایی نیز باقیمانده است که این امر دیگر مسئله استان نیست و باید وزارتخانه فکری به حال آن کند، زیرا از سراسر کشور در اینجا پذیرش میشوند؛ بنابراین باید وزارتخانه بهطور جدی برای تکمیل و تجهیز آن اقدام کند. ضمن اینکه در برخی مسائل خلأ قانونی و البته خلأ زیرساختی وجود دارد که باید برای آن فکری کرد و حتما با وزیر، مسئولان بیمارستان و دانشگاه علوم پزشکی مشهد جلساتی در این زمینه خواهیم داشت و برنامهریزی را اعلام میکنیم.
او در نشستی که پس از بازدید برگزار شد، بیان کرد: برخی مسائل این بیمارستان زیرساختی است. مرمت و بازسازی این بیمارستان باید در اولویت دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار بگیرد. مسائل دیگری نیز بود که ناشی از ضعفهای قانونی است که باید از طریق دولت به صورت لایحه در اختیار مجلس قرار بگیرد که پس از آن مجلس به سرعت این موضوع را به نتیجه برساند.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: جمعبندی مسائل این بیمارستان با صورتجلسه باید برای ما حتی بهطور غیررسمی ارسال شود که بدانیم باید چه کارهایی انجام شود و حتما این جلسه پیگیری خواهد شد.
رئیس بیمارستان ابنسینا و دکتر حجازی مشهد نیز در حاشیه این مراسم و بازدید از بخشهای نیمهکاره این بیمارستان، اظهار کرد: برخی از بخشهای بیمارستان در طرح تحول سال ۹۵ بازسازی شده، اما بازسازی یکسری از بخشها به دلیل نبود اعتبار باقی مانده است که این امر همت جدی در سطح ملی را میطلبد.
علیاکبری درباره ظرفیت بخشهای رها شده و نیمهتمام این مرکز، بیان کرد: این مجموعه شامل چهار بخش با ظرفیت هر کدام چهل تخت است که مجموع آنها ۱۶۰ تخت میشود و اعتباری برای بازسازی آنها نداشتیم بنابراین تختهای این بخشها را به سالنهای دیگر منتقل کردیم که این امر منجر به تراکم بیشتر آن بخشها شده است. اکبری در نشستی که پس از پایان بازدید برگزار شد، بیان کرد: مجموع تختهای بیمارستان ابنسینا و حجازی نهصد تخت است که جمعیتی بالغ بر ۱۴ میلیون نفر (در چند استان) را پوشش میدهد. ضمن اینکه نهصد نفر نیروی انسانی نیز داریم که از این نظر کمبودی نداریم، اما در حوزه نیروهای خدماتی مشکل داریم.
او با بیان اینکه در سال گذشته ۱۲ هزار بیمار در این مرکز بستری شدهاند، افزود: چالش مهم این بیمارستان کمبود تخت بیمارستانی است؛ اما کمبود فضای آموزشی و درمانگاهی، فرسودگی زیرساخت انرژی، هزینههای سربار بیماران، کمبود تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی و ... از دیگر مشکلات این بیمارستان محسوب میشود.
او با بیان اینکه در حوزه کمبودها، این بیمارستان در اولویت اول دانشگاه علوم پزشکی قرار ندارد، اضافه کرد: متأسفانه هنوز به چشم یک مرکز نگهداری به ابنسینا نگاه میشود، در حالی که این بیمارستان یک مرکز درمانی است.
او پذیرشنکردن برخی بیماران درمانشده را از سوی بهزیستی و خانوادههایشان مشکل دیگر این بیمارستان خواند و گفت: اکنون سینفر از این افراد درمان شده و دستور قضایی داریم که باید به بهزیستی منتقل شوند، اما بهزیستی این افراد را نمیپذیرد و دلیلی که بیان میکند این است که فضا ندارد؛ بنابراین این افراد با وجود اینکه بهبود یافتهاند به بیمارستان حجازی منتقل شدهاند. مشکل بعدی این است که بیشتر خانوادهها برای تحویل بیمار به این مرکز مراجعه نمیکنند و باید با صرف هزینه و امکانات بیمار را به شهرستان منتقل کنیم.
اکبری درباره پوشش بیمهای برای بیماران دچار اختلالات روانی، افزود: متأسفانه بیمهها بستری این بیماران را تا ۵۶ روز در سال تقبل میکنند و بیشتر از این مدت در ویزیت و بستری بهصورت آزاد محاسبه میشود.