صفحه نخست روزنامه‌های کشور - چهارشنبه ۱ اسفند ۱۴۰۳ رقابت ۵ ستاره سینما برای دریافت جایزه بهترین بازیگر مرد اسکار ۲۰۲۵ پخش فیلم ساعت ۶ صبح مهران مدیری در شبکه نمایش خانگی + زمان اکران آنلاین رقابت شش کارگردان بزرگ برای فتح جایزه اسکار ۲۰۲۵ آیا برنامه مهمونی ایرج طهماسب در نوروز ۱۴۰۴ پخش می‌شود؟ + عکس اتصال دو نیمه تابلوی «مانه» پس از ۱۵۰ سال در گالری ملی لندن محمود گبرلو: فیلم‌هایی مشابه «قاتل و وحشی» در جمهوری اسلامی ساخته و پخش شده است کنسرت‌های خوانندگان پاپ در اسفندماه ۱۴۰۳ + عکس وقتی هنر مرز نمی‌شناسد | گزارشی از اجرای نمایش شارمالی گل در پردیس تئاتر مستقل مشهد تجلیل از مریم نشیبا در جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی آموزش داستان‌نویسی | شاه‌ماهی‌های دریاچه‌های خالی (بخش اول) حضور تام کروز با مأموریت غیرممکن در جشنواره کن ۲۰۲۵ نقش‌آفرینی ایزابلا روسلینی در سریال جدید رایان مورفی اعضای شورای سیاست‌گذاری تئاتر حوزه هنری خراسان رضوی انتخاب شدند بازیگران تازه‌نفس سینمای ایران که در جشنواره چهل‌وسوم فیلم فجر حضور داشتند تلاش برای شناخت سخن فردوسی | درباره شرح های منتشرشده از شاهنامه الناز شاکردوست در فیلم کج پیله، مردپوش شد! کنسرت خیرخواهانه سهراب پاکزاد، خواننده پاپ
سرخط خبرها

جعفری دهقی: هدف جشنواره حکیم فردوسی، افزایش علاقه جوانان به فرهنگ ایران است

  • کد خبر: ۳۱۶۶۲۶
  • ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۸
جعفری دهقی: هدف جشنواره حکیم فردوسی، افزایش علاقه جوانان به فرهنگ ایران است
دبیر علمی و داور جشنواره مجازی حکیم ابوالقاسم فردوسی، هدف از برگزاری این جشنواره را افزایش پیوند‌های فرهنگی جوانان با مفاخر ایرانی دانست و گفت که عشق به این سرزمین و فرهنگ آن می‌تواند بسیاری مشکلات اقتصادی و علمی را حل کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمود جعفری دهقی درباره علت برگزاری این جشنواره گفت: فکر اولیه این جشنواره حدود یک سال پیش توسط یکی از همکاران دانشجوی من که در مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی مشغول به کار است، مطرح شد. ما با امکاناتی که در اختیار داریم تصمیم گرفتیم هر سال مراسمی را برای پنج نفر از مفاخر بزرگ این سرزمین برگزار کنیم.

وی هدف اصلی این جشنواره را جلب توجه و ارتباط جوانان و نوجوانان با فرهنگ و ادب ایران دانست و افزود: در شرایط کنونی با وجود مشکلات مختلف، جوانان به دلایل متفاوت از مدرسه و کلاس‌های آموزشی دور شده‌اند و توجه کمتری به مفاخر و فرهنگ ایرانی دارند. هدف ما از برگزاری این جشنواره، معرفی بزرگان به جوانان است تا بتوانیم توجه آنها را به فرهنگ غنی این سرزمین جلب کنیم.

استاد گروه زبان‌شناسی و زبان‌های باستانی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران اضافه کرد: برای هرکدام از این شخصیت‌ها، کار‌های فراوانی باید انجام شود. مثلا آثار بزرگان ادب فارسی مانند فردوسی، مولوی، حافظ، سعدی، عطار و نظامی باید به‌درستی معرفی و در مورد آنها پژوهش شود. تنها چاپ دیوان شعر این بزرگواران کافی نیست، این آثار ظرفیت‌های عظیمی دارند که به کمک امکانات موجود، در سطح جهانی معرفی می‌شوند.

وی با بیان این که دیوان شمس مولوی و مثنوی معنوی، یکی از پرفروش‌ترین آثار در آمریکا است، اظهار داشت: شاهنامه فردوسی، نیز یکی از بزرگترین حماسه‌های تاریخ بشر است، در مقایسه با آثار دیگر نویسندگان کلاسیک جهان؛ مانند هومر، در رتبه بالاتری قرار دارد. با برگزاری این جشنواره می‌خواهیم به جوانان نشان دهیم این مفاخر فقط مختص ایران نیستند، بلکه در سطح جهانی شناخته‌شده‌اند.

جعفری دهقی گفت: من به عنوان دبیر جشنواره و داور آن همراه با همکارانم، مانند دکتر بهمن نامور مطلق و دیگر افرادی که همگی با اشتیاق و یکدل همکاری کرده‌اند، توانستیم این جشنواره را اجرا کنیم. البته در این راه، حمایت‌های مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی نیز تاثیر زیادی داشت.

دبیر جشنواره مجازی حکیم ابوالقاسم فردوسی با توجه به گستردگی شرکت‌کنندگان در این جشنواره اظهار داشت: شرکت‌کنندگان از اقصی نقاط ایران، حتی از سیستان و بلوچستان و مناطق دورافتاده، آثار خود را ارسال کرده‌اند، داوران ما نیز از افراد برجسته در حوزه کاری خود هستند.

این استاد دانشگاه، با تاکید بر لزوم توجه به پایه‌های فرهنگی جامعه گفت: اگر می‌خواهیم در زمینه‌های مختلف علمی، اقتصادی و اجتماعی پیشرفت کنیم، باید اولویت‌مان را به تقویت پایه‌های فرهنگی خود اختصاص دهیم. یک جوان ایرانی که به فرهنگ این سرزمین علاقه و تعلق نداشته باشد، نمی‌تواند به صورت موثر در حوزه‌های اقتصادی و علمی کار کند. در واقع، عشق به این سرزمین و فرهنگ آن می‌تواند بسیاری مشکلات اقتصادی و علمی را حل کند.

جعفری دهقی با برشمردن مشکلات فرهنگی در فضای مجازی اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که در فضای مجازی و تولید محتوای فرهنگی وجود دارد، کمبود محتوا به زبان فارسی در این حوزه است. ما نیاز داریم که تولید محتوا در زمینه فرهنگ ایران افزایش یابد. در این راستا، دستاورد‌های جشنواره می‌تواند به صورت دیجیتالی منتشر شود تا در اختیار مخاطبان قرار گیرد. همینطور، این مساله نیازمند ساماندهی و قانون‌گذاری است تا موسسات فرهنگی فعال در زمینه شاهنامه‌پژوهی و دیگر آثار ادبی، به صورت منسجم‌تری به فعالیت خود ادامه دهند.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد این جشنواره به ایجاد انگیزه و تشویق بیشتر برای جوانان در زمینه فرهنگ ایرانی کمک کند.

جشنواره مجازی حکیم ابوالقاسم فردوسی با هدف ترویج و پاسداشت زبان و ادبیات فارسی، به ویژه شاهنامه فردوسی، در فضای مجازی، در رشته‌های مختلفی از جمله شاهنامه‌خوانی، نقالی، تصویرسازی و متون مکتوب میزبان آثار علاقه‌مندان بوده و اختتامیه این جشنواره امروز (شنبه ۲۷ بهمن) در تالار سنگلج برگزار می‌شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->