فوت پنج نفر در تصادف خونین پژو و پراید در خراسان رضوی + تصاویر (اول اسفند ۱۴۰۳) فوت زن جوان در حادثه تصادف در کاشمر خراسان رضوی | ۳ نفر مصدوم شدند (یکم اسفند ۱۴۰۳) اردوی زیارتی ۱۴۰۰ دانش آموز عشایر در مشهد| وزیر آموزش و پرورش: تحصیل و تهذیب نفس از وظایف اصلی دانش‌آموزان است باغگلی: کتاب و توانایی حل‌مسئله، کلید آینده‌ای روشن است چگونه سقوط وحشتناک هواپیما در تورنتو هیچ کشته‌ای نداد؟ فرمانده انتظامی مشهد منصوب شد آمادگی کامل ناوگان اتوبوس‌رانی خراسان رضوی برای استقبال از زائران نوروز ۱۴۰۴ درباره عوارض خطرناک چای و دم نوش‌های کیسه‌ای واریز عیدی بازنشستگان کشوری (یکم اسفند ۱۴۰۳) آغاز شد + جزئیات حکم اعدام محیط‌بان کرمانی در دیوان عالی کشور نقض شد (یک اسفند ۱۴۰۳) حذف ورزش، تیری به سلامت مردان دو روی سکه جمعیت اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های مختلف کشور از یکم تا چهارم اسفند ۱۴۰۳ چرا مبلغ تصویب‌شده برای پرداخت مطالبات بازنشستگان به خودشان اختصاص داده نشد؟ فوت پسر نوجوان در مشهد بر اثر برق‌گرفتگی دکل‌های فشار قوی برق منجر به بروز سرطان می‌شوند پرستاران در انتظار پرداخت مابه‌التفاوت اضافه‌کاری هستند آیا قاتلان امیرمحمد خالقی تبعه خارجی بودند؟ ۴۰۰ میلیون ریال اقلام دارویی قاچاق و غیرمجاز در نیشابور نابود شد واکسن پنج‌گانه اطفال یا پنتاوالان در مشهد تأمین شد نتایج نهایی تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی ۱۴۰۳ وزارت بهداشت اعلام شد مشاور آموزشی رئیس‌جمهور: بعید می‌دانم روز شنبه تصمیم به تأثیر مثبت معدل در کنکور گرفته شود گذشت مادر از خون پسرش در سایه عنایت ضامن آهو هشدار تلخ کاهش ذخیره آبی سد‌های استان گلستان| ۳ سد مهم خشک شد وجود ۹۰۰ هزار کودک و نوجوان بازمانده از تحصیل در کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، یکم اسفند ۱۴۰۳) | تداوم گرما تا اوایل هفته آینده کاهش ۱۰ درصدی مرگ‌ومیر ناشی از تصادفات در سال ۱۴۰۳ سه هزار و ۷۴۸ پرونده تخلف در حوزه‌های نان و واحد‌های عرضه محصولات کشاورزی در خراسان رضوی تشکیل شد آیا فرانشیز درمانی برای مددجویان کمیته امداد رایگان خواهد شد؟ داروی دیابت، شمشیر دولبه رشد ۱۷ درصدی ورود گردشگران خارجی به مشهد
سرخط خبرها

معضلی به نام پساشرم!

  • کد خبر: ۳۱۶۸۸۴
  • ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۸
معضلی به نام پساشرم!
«پساشرم» به وضعیتی اطلاق می‌شود که افراد نه‌تنها نگران عواقب رفتار‌های اشتباه خود نیستند، بلکه آنها را به عنوان هنجار‌هایی مجاز برای تأمین منافع خود می‌دانند.

چند روز پیش در راه برگشت به خانه، راننده تاکسی اینترنتی سر صحبت را با من باز کرد و از گلایه‌ای صحبت کرد که این روز‌ها در همه جا دیده می‌شود؛ خودخواهی. او تعریف کرد که چند روز پیش خانم نسبتا مسنی با خودرو او تصادف کرده بود. خانم مقصر بود و از قضا هیچ مدرکی همراه خود نداشت.

به همین دلیل به راننده گفته بود که مهمان دارد و از او خواسته بود مبلغ خسارت را برآورد کند تا شب برایش واریز کند. راننده با یک تعمیرگاه تماس می‌گیرد و برآورد خسارت یک میلیون تومان تعیین می‌شود. چون خانم بسیار مؤدب و ظاهرا فرد متشخصی به نظر می‌رسیده، راننده قبول می‌کند که او به خانه برود و خسارت را شب واریز کند. شب می‌گذرد، اما خبری نمی‌شود. فردا راننده با خانم تماس می‌گیرد، اما او زیر بار پرداخت خسارت نمی‌رود و در نهایت پس از کمی بحث، نصف مبلغ توافق‌شده را برای او واریز می‌کند. 

راننده می‌گفت که دیگر با خودش عهد کرده که در چنین موقعیت‌هایی هیچ وقت رعایت حال دیگران را نکند. اگر کمی فکر کنیم، خواهیم دید که این نوع تجربه‌ها برای ما هم زیاد رخ می‌دهند؛ یعنی طرف مقابل قولی می‌دهد و بعد آن را نقض می‌کند. گویی این روز‌ها برخی افراد به چنان خودمحوری رسیده‌اند که تصور می‌کنند همه چیز باید در خدمت آنها باشد و خود را مجاز به زیر پا گذاشتن تمام قواعد اجتماعی می‌دانند تا منافعشان تأمین شود. این موارد تنها مختص تجربیات فردی نیست. 

در موقعیت‌های مختلف، بار‌ها شاهد بوده‌ایم که مثلا کارمندی که با همکارش به اختلاف می‌خورد، خود را مجاز به زیر پا گذاشتن هر قاعده‌ای می‌داند تا او را به اصطلاح سرجایش بنشاند یا افرادی که در معاملات تجاری خود، از ناآگاهی و کم‌اطلاعی طرف مقابل سوءاستفاده می‌کنند تا سود خود را افزایش دهند یا مدیری که عملکردش فاجعه‌بار است، اما سعی می‌کند با آسمان و ریسمان بافتن و بازی با داده‌ها، نشان دهد که نه‌تنها زیرمجموعه‌اش مشکلی ندارند، بلکه وضعیت عالی هم هست. پشت سر هم حرف زدن، خبرچینی و دروغ‌گویی برای تخریب شخصیت دیگران هم این روز‌ها یک رفتار رایج برای برخی افراد شده است. اگر این موارد را کنار هم بگذاریم، متوجه می‌شویم که بخشی از اعضای جامعه ما وارد دوران «پساشرم» شده‌اند. 

«پساشرم» به وضعیتی اطلاق می‌شود که افراد نه‌تنها نگران عواقب رفتار‌های اشتباه خود نیستند، بلکه آنها را به عنوان هنجار‌هایی مجاز برای تأمین منافع خود می‌دانند. زیرپا گذاشتن قواعد اجتماعی یکی از پیامد‌های این رفتارهاست. نتیجه رواج چنین رفتارهایی، افزایش بی‌اعتمادی اجتماعی است. در جامعه‌ای که افراد نتوانند حتی در کوچک‌ترین تعاملات به یکدیگر اعتماد کنند، راه‌های همکاری برای رشد و پیشرفت بسته خواهد شد. 

در نهایت، رفتار‌های خودمحورانه و نقض اعتماد در جامعه، پیامد‌های منفی زیادی به همراه دارد که مهم‌ترین آنها افزایش بی‌اعتمادی است. برای مقابله با این معضل، نیازمند بازسازی فرهنگ اجتماعی و تقویت اصول اخلاقی در روابط فردی و جمعی هستیم. باید مسئولیت‌پذیری و صداقت را در خود و دیگران ترویج و از هر فرصتی برای تقویت اعتماد و احترام متقابل استفاده کنیم. در دنیای امروز، اعتماد پایه‌گذار هر همکاری و پیشرفتی است و تنها با رعایت اخلاقیات و ارزش‌های اجتماعی می‌توانیم به یک جامعه سالم‌تر و پیشرفته‌تر دست یابیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->