۲ کارگاه تولید فرآورده‌های دارویی گیاهی غیر مجاز در مشهد شناسایی و پلمب شد  (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) چرا نان خامه‌ای دشمن درجه یک سلامتی است؟ حمایت ویژه بیمه سلامت از ۲۵۰ بیماری خاص | اعتبار بیش از ۱۲ همتی برای درمان این بیماران پیش‌بینی هواشناسی کشور امروز (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | توده گردوخاک عربی در راه ایران افزایش گردش ویروس کرونا در کشور | در اماکن عمومی ماسک بزنید (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) «عناب» محافظ طبیعی کبد در برابر چربی و التهاب دارو‌های تقلبی و ادعا‌های دروغین درمان با دارو‌های گیاهی طرح چهاربانده کردن جاده مشهد-سرخس به کجا رسید؟ گازگرفتگی ۱۳ زن در سالن آرایشی! قانون حمایت از جوانی جمعیت سد راه کاهش نرخ باروری شد رمزگشایی از معمای مرگ دختر دانشجو، بعد از آشنایی در سایت همسریابی طوفان شدید کرمان باعث آسیب به تأسیسات برق، خاموشی مضاعف و شکستن درختان شد (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) تغییر ساعت کاری مراکز شماره‌گذاری در کشور عامل حادثه جشن نجف‌آباد سابقه مصرف الکل و شیشه دارد کشف نیم کیلوگرم ماده مخدر شیشه از تبعه بیگانه در مرز مهران دختر ۱۸ ساله قربانی جنایت سیاه شد راز فروش نوزاد در بیمارستان لو رفت عامل سرقت از نیسان آبی اعتراف کرد؛ دستبرد به ۱۰ خودرو با شکستن شیشه حکم پرونده عاملان قتل مدیر موقوفه عادل‌شاهی صادر شد پلمب هزار و ۲۱۲ دفتر املاک متخلف در خراسان رضوی (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) برای ۴۰ درصد از راهبران مدارس تراز، در تابستان دوره برگزار خواهد شد تلاش سازمان منابع طبیعی در جهت رفاه جنگلبانان تمهید جدید آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان نیازمند به تحصیل | بیش از ۱۴ هزار تیم یادگیری تشکیل شده است آخرین وضعیت تاثیر معدل در کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد | در سال‌های آینده چه تغییراتی رخ خواهد داد؟ فوت ۲ تکنسین فنی هنگام تعمیر بویینگ ۷۳۷ هواپیمایی وارش (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) دستگیری سرکرده باند سرقت با پابند الکترونیک توسط پلیس مشهد | سرقت با کلت و وینچستر! حجت‌الله ایوبی، «مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بین‌الملل» وزارت میراث‌فرهنگی شد حال وهوای زوج هایی که  شیرخوارگانی را به فرزندخواندگی پذیرفته اند | در آغوش پرمهر خانواده دلیل سرگیجه و سیاهی رفتن چشم چیست؟ ثبت رویداد‌های گردشگری خراسان رضوی در تقویم گردشگری کشور به عدد ۹۷ رسید تولد ۱۵ نوزاد در مأموریت‌های اورژانس ۱۱۵ مشهد، از ابتدای سال تاکنون (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

معضلی به نام پساشرم!

  • کد خبر: ۳۱۶۸۸۴
  • ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۸
معضلی به نام پساشرم!
«پساشرم» به وضعیتی اطلاق می‌شود که افراد نه‌تنها نگران عواقب رفتار‌های اشتباه خود نیستند، بلکه آنها را به عنوان هنجار‌هایی مجاز برای تأمین منافع خود می‌دانند.

چند روز پیش در راه برگشت به خانه، راننده تاکسی اینترنتی سر صحبت را با من باز کرد و از گلایه‌ای صحبت کرد که این روز‌ها در همه جا دیده می‌شود؛ خودخواهی. او تعریف کرد که چند روز پیش خانم نسبتا مسنی با خودرو او تصادف کرده بود. خانم مقصر بود و از قضا هیچ مدرکی همراه خود نداشت.

به همین دلیل به راننده گفته بود که مهمان دارد و از او خواسته بود مبلغ خسارت را برآورد کند تا شب برایش واریز کند. راننده با یک تعمیرگاه تماس می‌گیرد و برآورد خسارت یک میلیون تومان تعیین می‌شود. چون خانم بسیار مؤدب و ظاهرا فرد متشخصی به نظر می‌رسیده، راننده قبول می‌کند که او به خانه برود و خسارت را شب واریز کند. شب می‌گذرد، اما خبری نمی‌شود. فردا راننده با خانم تماس می‌گیرد، اما او زیر بار پرداخت خسارت نمی‌رود و در نهایت پس از کمی بحث، نصف مبلغ توافق‌شده را برای او واریز می‌کند. 

راننده می‌گفت که دیگر با خودش عهد کرده که در چنین موقعیت‌هایی هیچ وقت رعایت حال دیگران را نکند. اگر کمی فکر کنیم، خواهیم دید که این نوع تجربه‌ها برای ما هم زیاد رخ می‌دهند؛ یعنی طرف مقابل قولی می‌دهد و بعد آن را نقض می‌کند. گویی این روز‌ها برخی افراد به چنان خودمحوری رسیده‌اند که تصور می‌کنند همه چیز باید در خدمت آنها باشد و خود را مجاز به زیر پا گذاشتن تمام قواعد اجتماعی می‌دانند تا منافعشان تأمین شود. این موارد تنها مختص تجربیات فردی نیست. 

در موقعیت‌های مختلف، بار‌ها شاهد بوده‌ایم که مثلا کارمندی که با همکارش به اختلاف می‌خورد، خود را مجاز به زیر پا گذاشتن هر قاعده‌ای می‌داند تا او را به اصطلاح سرجایش بنشاند یا افرادی که در معاملات تجاری خود، از ناآگاهی و کم‌اطلاعی طرف مقابل سوءاستفاده می‌کنند تا سود خود را افزایش دهند یا مدیری که عملکردش فاجعه‌بار است، اما سعی می‌کند با آسمان و ریسمان بافتن و بازی با داده‌ها، نشان دهد که نه‌تنها زیرمجموعه‌اش مشکلی ندارند، بلکه وضعیت عالی هم هست. پشت سر هم حرف زدن، خبرچینی و دروغ‌گویی برای تخریب شخصیت دیگران هم این روز‌ها یک رفتار رایج برای برخی افراد شده است. اگر این موارد را کنار هم بگذاریم، متوجه می‌شویم که بخشی از اعضای جامعه ما وارد دوران «پساشرم» شده‌اند. 

«پساشرم» به وضعیتی اطلاق می‌شود که افراد نه‌تنها نگران عواقب رفتار‌های اشتباه خود نیستند، بلکه آنها را به عنوان هنجار‌هایی مجاز برای تأمین منافع خود می‌دانند. زیرپا گذاشتن قواعد اجتماعی یکی از پیامد‌های این رفتارهاست. نتیجه رواج چنین رفتارهایی، افزایش بی‌اعتمادی اجتماعی است. در جامعه‌ای که افراد نتوانند حتی در کوچک‌ترین تعاملات به یکدیگر اعتماد کنند، راه‌های همکاری برای رشد و پیشرفت بسته خواهد شد. 

در نهایت، رفتار‌های خودمحورانه و نقض اعتماد در جامعه، پیامد‌های منفی زیادی به همراه دارد که مهم‌ترین آنها افزایش بی‌اعتمادی است. برای مقابله با این معضل، نیازمند بازسازی فرهنگ اجتماعی و تقویت اصول اخلاقی در روابط فردی و جمعی هستیم. باید مسئولیت‌پذیری و صداقت را در خود و دیگران ترویج و از هر فرصتی برای تقویت اعتماد و احترام متقابل استفاده کنیم. در دنیای امروز، اعتماد پایه‌گذار هر همکاری و پیشرفتی است و تنها با رعایت اخلاقیات و ارزش‌های اجتماعی می‌توانیم به یک جامعه سالم‌تر و پیشرفته‌تر دست یابیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->