راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

مردان ایرانی سراغ پزشک نمی‌روند

  • کد خبر: ۳۱۷۳۸۴
  • ۰۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۶
مردان ایرانی سراغ پزشک نمی‌روند
بررسی‌ها و گزارش‌های پزشکان حاکی از این است که مردان ایرانی، کمتر از آنچه که ضرورت دارد، نزد پزشک می‌روند.

به گزارش شهرآرانیوز، حدود نیمی از جمعیت کشور را مردان تشکیل می‌دهند، بیشترین سهم در گردش چرخ اقتصاد بر دوش مردان است. بنابراین، سلامت مردان برای رشد و توسعه جامعه در تمامی ابعاد آن، از اهمیت زیادی برخوردار است. این در حالی است که بنا به دلایل مختلفی، مردان ایرانی، کمتر از آنچه که نیاز است؛ به سلامت خود اهمیت می‌دهند و کمتر نزد پزشک و انجام معاینه و آزمایش و…، می‌روند.

مطالعات نشان داده است که فقط ۳ درصد مردان ایرانی هیچ عامل خطری در شیوه زندگی خود برای ابتلاء به بیماری‌های مزمن غیرواگیر از قبیل سکته قلبی، مغزی و سرطان‌ها ندارند.

بنا بر اعلام مرکز تحقیقات سلامت مردان و بهداشت باروری، مردان به دلایل متعددی همچون هراس از پزشک و مشغله کاری، کمتر به مراکز بهداشتی مراجعه کرده و علائم بیماری را نادیده می‌گیرند که این مسئله باعث افزایش عوارض بیماری و خطر مرگ و میر در مردان می‌شود.

موضوع خانواده و تأمین نیاز‌های آنها توسط مرد و پدر خانواده، مهم‌ترین نکته قابل تأمل در بی توجهی به مقوله سلامت مردان است. زیرا، پدر خانواده با خود فکر می‌کند اگر قرار باشد برای یک سرماخوردگی ساده حداقل ۵۰۰ هزار تومان هزینه ویزیت پزشک و پول دارو بدهد؛ باید از پول خورد و خوراک خانواده بزند که برای او قابل قبول نیست.

در همین حال، وقتی به روند بیماری‌ها و مرگ و میر‌های ناشی از بیماری‌ها در کشور نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که مردان بیشتر از زنان، هم بیمار می‌شوند؛ هم به دلیل همان بیماری‌ها، فوت می‌کنند.

مرد ایرانی امروز به دلیل ضعف اقتصادی، سلامت فردی را اولویت خود نمی‌داند و هنگامی به پزشک مراجعه می‌کند که زمان طلایی درمان گذشته است و نتیجه می‌شود مصرف بی‌رویه دارو، که همین مسئله هم دربردارنده مشکلات فراوانی است.

به غیر از سرطان پستان که در زنان شیوع بیشتری دارد، سایر سرطان‌ها و بیماری‌ها در مردان شیوع بیشتری دارد و این در حالی است که مردان به علائم بیماری توجه نمی‌کنند و دیرتر به پزشک مراجعه می‌کنند.

مردان، رفتار‌های پر خطر بسیاری همچون تصادفات، مصرف مواد دخانی و مضر و همچنین خشونت، نزاع، تنش و فشار‌های اجتماعی بیشتری را تجربه می‌کنند و در نتیجه آسیب بیشتری به سلامت خود می‌زنند.

در همین حال، روند ابتلاء به بیماری‌های سخت درمان مثل سرطان‌ها نیز در مردان، شایع‌تر از زنان است. اما، برای چکاب و معاینه، کمتر نزد پزشک می‌روند.

مردان در صف اول مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان‌ها، حوادث ترافیکی، حوادث محل کار، نزاع‌ها و دعوای خیابانی و همچنین، در صف اول بیماری‌های روحی و روانی قرار دارند. در مقابل، درصد کمی از مردان، در سنین میانسالی و سالمندی؛ سراغ ورزش و فعالیت فیزیکی می‌روند. کمتر برای معاینات و آزمایش‌های روتین، اقدام می‌کنند و در نهایت؛ عمر کمتری در مقایسه با زنان دارند.

مردان ایرانی، به سلامت خود توجه نمی‌کنند و کمتر، سراغ پزشک می‌روند. در حالی که اگر پدر خانواده بیمار شود، آن خانواده در معرض انواع تهدیدات اقتصادی و اجتماعی قرار می‌گیرد و در نهایت، جامعه آسیب می‌بیند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->