غذای ترحیم، رسمی که مصیبت شده است زلزله‌ای نسبتا شدید اَردکان در استان فارس را لرزاند (۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) آموزش ۷ هزارو ۵۰۰ زوج مشهدی در طرح «باهم» عوارض خطرناک پیرسینگ و سوراخ کردن گوش در آرایشگاه‌ها ثبت مالکیت املاک و اراضی الزامی می‌شود | سامانه «ساغر»، روزنه امید برای حل یک چالش ۱۰۰ ساله «سامانه اشارک» برای خدمات بیمه‌ای ناشنوایان راه‌اندازی شد تمدید یک‌هفته‌ای استفاده از اعتبار طرح یسنا تأمین واکسن «پنتاوالان» در شرایط پایدار است یک قرن افتخارآفرینی علمی در مؤسسه سرم‌سازی رازی از کمبود مدرسه در منطقه تبادکان مشهد تا هنرستانی برای سمپادی ها شرط سنی مقرر در قوانین جاری بازنشستگی تغییر نکرده است  | منتفی شدن افزایش سن بازنشستگی در تأمین اجتماعی به ۶۲ سال پایان شگرد مرموز پیرمرد شامی در  مشهد | باند خانوادگی سرقت، متلاشی شد ماهیت اشیای نورانی ناشناس در آسمان شب خراسان رضوی چه بود؟ آغاز فرایند انتخاب رشته آزمون دکتری ۱۴۰۴ از امروز، یکم اردیبهشت‌ماه پاداش پایان خدمت بازنشستگان ۱۴۰۳ در حال واریز است (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) بازسازی حادثه زورگیری از زن جوان در بزرگراه بعثت با حضور دستگاه قضایی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) | گرمای تابستان در دل بهار یک دیالوگ جنجالی، یک زبان جدید | ریمیکس محمدرضا گلزار و تاثیرات فرهنگی آن محاسبه شهریه مدارس کودک بر اساس دوره آموزشی از مهر تا خرداد تمدید اعتبار کارت‌های هوشمند ملی تا پایان سال ۱۴۰۵ تولد سالانه ۳ تا ۵ هزار نوزاد کم‌شنوا در کشور جزئیات جدید از بیمه تکمیلی بازنشستگان اعلام شد (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) از هر ۱۰۰۰ تولد ۴ نوزاد با شکاف لب متولد می‌شوند یک کشته و ۸۴ مسموم بر اثر مصرف قارچ‌های سمی پیش‌بینی بارش باران و وقوع رعدوبرق در ۱۳ استان طی امروز و فردا (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) چگونه می‌توان موهایی سالم داشت؟ «پنتاوالان» همچنان کمیاب | چشم امید نوزادان ایرانی به دست داروسازان هندی بیش از یک‌سوم جمعیت ایران تا سال ۱۴۳۰ سالمند می‌شوند ایرانی‌ها یک‌چهارم میانگین جهانی لبنیات مصرف می‌کنند
سرخط خبرها

مردان ایرانی سراغ پزشک نمی‌روند

  • کد خبر: ۳۱۷۳۸۴
  • ۰۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۶
مردان ایرانی سراغ پزشک نمی‌روند
بررسی‌ها و گزارش‌های پزشکان حاکی از این است که مردان ایرانی، کمتر از آنچه که ضرورت دارد، نزد پزشک می‌روند.

به گزارش شهرآرانیوز، حدود نیمی از جمعیت کشور را مردان تشکیل می‌دهند، بیشترین سهم در گردش چرخ اقتصاد بر دوش مردان است. بنابراین، سلامت مردان برای رشد و توسعه جامعه در تمامی ابعاد آن، از اهمیت زیادی برخوردار است. این در حالی است که بنا به دلایل مختلفی، مردان ایرانی، کمتر از آنچه که نیاز است؛ به سلامت خود اهمیت می‌دهند و کمتر نزد پزشک و انجام معاینه و آزمایش و…، می‌روند.

مطالعات نشان داده است که فقط ۳ درصد مردان ایرانی هیچ عامل خطری در شیوه زندگی خود برای ابتلاء به بیماری‌های مزمن غیرواگیر از قبیل سکته قلبی، مغزی و سرطان‌ها ندارند.

بنا بر اعلام مرکز تحقیقات سلامت مردان و بهداشت باروری، مردان به دلایل متعددی همچون هراس از پزشک و مشغله کاری، کمتر به مراکز بهداشتی مراجعه کرده و علائم بیماری را نادیده می‌گیرند که این مسئله باعث افزایش عوارض بیماری و خطر مرگ و میر در مردان می‌شود.

موضوع خانواده و تأمین نیاز‌های آنها توسط مرد و پدر خانواده، مهم‌ترین نکته قابل تأمل در بی توجهی به مقوله سلامت مردان است. زیرا، پدر خانواده با خود فکر می‌کند اگر قرار باشد برای یک سرماخوردگی ساده حداقل ۵۰۰ هزار تومان هزینه ویزیت پزشک و پول دارو بدهد؛ باید از پول خورد و خوراک خانواده بزند که برای او قابل قبول نیست.

در همین حال، وقتی به روند بیماری‌ها و مرگ و میر‌های ناشی از بیماری‌ها در کشور نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که مردان بیشتر از زنان، هم بیمار می‌شوند؛ هم به دلیل همان بیماری‌ها، فوت می‌کنند.

مرد ایرانی امروز به دلیل ضعف اقتصادی، سلامت فردی را اولویت خود نمی‌داند و هنگامی به پزشک مراجعه می‌کند که زمان طلایی درمان گذشته است و نتیجه می‌شود مصرف بی‌رویه دارو، که همین مسئله هم دربردارنده مشکلات فراوانی است.

به غیر از سرطان پستان که در زنان شیوع بیشتری دارد، سایر سرطان‌ها و بیماری‌ها در مردان شیوع بیشتری دارد و این در حالی است که مردان به علائم بیماری توجه نمی‌کنند و دیرتر به پزشک مراجعه می‌کنند.

مردان، رفتار‌های پر خطر بسیاری همچون تصادفات، مصرف مواد دخانی و مضر و همچنین خشونت، نزاع، تنش و فشار‌های اجتماعی بیشتری را تجربه می‌کنند و در نتیجه آسیب بیشتری به سلامت خود می‌زنند.

در همین حال، روند ابتلاء به بیماری‌های سخت درمان مثل سرطان‌ها نیز در مردان، شایع‌تر از زنان است. اما، برای چکاب و معاینه، کمتر نزد پزشک می‌روند.

مردان در صف اول مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان‌ها، حوادث ترافیکی، حوادث محل کار، نزاع‌ها و دعوای خیابانی و همچنین، در صف اول بیماری‌های روحی و روانی قرار دارند. در مقابل، درصد کمی از مردان، در سنین میانسالی و سالمندی؛ سراغ ورزش و فعالیت فیزیکی می‌روند. کمتر برای معاینات و آزمایش‌های روتین، اقدام می‌کنند و در نهایت؛ عمر کمتری در مقایسه با زنان دارند.

مردان ایرانی، به سلامت خود توجه نمی‌کنند و کمتر، سراغ پزشک می‌روند. در حالی که اگر پدر خانواده بیمار شود، آن خانواده در معرض انواع تهدیدات اقتصادی و اجتماعی قرار می‌گیرد و در نهایت، جامعه آسیب می‌بیند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->