واکنش تند آمریکا و اتحادیه اروپا به رزمایش نظامی چین در اطراف تایوان عراقچی: گزینه نظامی علیه ایران وجود ندارد | ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نیست واکنش سازمان ملل در پی تهدیدات ترامپ علیه ایران درخواست مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای سفر به ایران تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران | صنعت پهپادی هدف تحریم جلوگیری حشد شعبی از ورود تروریست‌ها از سوریه به عراق پزشکیان به‌زودی عازم باکو می‌شود روسیه برای ایجاد گفت‌وگوی سازنده میان ایران و آمریکا اعلام آمادگی کرد شمار شهدای غزه به بیش از ۵۰ هزار شهید از آغاز جنگ افزایش یافت (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) ادعای رژیم صهیونیستی درباره ترور یکی از مسئولان حزب الله (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پزشکیان: مصمم هستیم همه توافقات خود با عراق را عملیاتی کنیم ترامپ برای دانشگاه‌های حامی فلسطین خط و نشان کشید شکایت ایران از آمریکا به شورای امنیت + فیلم بازخوانی ماجرای یوم الله ۱۲ فروردین و آغاز ممتازترین مردم سالاری دینی عراقچی: حمایت از مقاومت ادامه دارد تأکید مهاجرانی بر پاسداشت اهمیت مردم در حکمرانی بیش از ۲۰ حمله هوایی آمریکا به استان‌های صنعا و صعده یمن قطر و رژیم صهیونیستی در رزمایش یونان شرکت کردند (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) انگلیس: ما همراه با شرکای اروپایی خود برای مقابله با روسیه و دفاع از امنیت خودمان گام برمی‌داریم روز جمهوری اسلامی ایران؛ روز پیروزی ملت پیام استاندار خراسان رضوی به مناسبت ۱۲ فروردین ماه روز جمهوری اسلامی برگزاری مراسم تشییع پیکر دو پلیس فداکار کلانتری شهید رجایی مشهد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) ترامپ شرط توقف حملات به یمن را اعلام کرد لاریجانی: اگر آمریکا اشتباه کند، ایران به سمت سلاح هسته‌ای می‌رود اطلاعیه سپاه درباره توقیف دو نفتکش متخلف در خلیج فارس سخنگوی دولت: با متخلفان حادثه واژگونی اتوبوس کرمان - مشهد برخورد می‌شود عراقچی: اجازه نمی‌دهیم کسی با زبان زور با ما صحبت کند گفت‌وگوی تلفنی پزشکیان با رئیس‌جمهور ترکمنستان
سرخط خبرها

عراقچی: مبحث جدید «دیپلماسی استانی» را در وزارت خارجه آغاز کردیم

  • کد خبر: ۳۱۷۷۵۰
  • ۰۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۹
عراقچی: مبحث جدید «دیپلماسی استانی» را در وزارت خارجه آغاز کردیم
وزیر امور خارجه از برنامه جدید این وزارتخانه در قالب «دیپلماسی استانی» خبر داد و گفت: در این طرح، استان‌های مرزی مأموریت می‌یابند تا با کشور‌های همسایه تعاملات دیپلماتیک برقرار کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، «سید عباس عراقچی» در ضیافت شام استانداری خراسان رضوی به مناسبت برگزاری مسابقات جودو جام کشور‌های اکو در مشهد افزود: مبحث جدیدی در وزارت خارجه به نام دیپلماسی استانی آغاز شده است و بنا داریم همه استان‌هایی که مرز مشترک با کشور‌های همسایه دارند با استان‌های همجوار در آن سوی مرز تعاملات و رفت و آمد‌های دیپلماتیک برقرار کنند.

وی گفت: در این چارچوب استان‌های مرزی، مسایل مرزی و مشکلات مربوط به قاچاق، گذرگاه‌های مرزی و تردد کالا و مسافر را خودشان حل و فصل می‌کنند، این رویکرد هم باری از دوش تهران بر خواهد داشت و هم شکوفایی را برای استان‌ها به ارمغان خواهد آورد.

وزیر امور خارجه ادامه داد: قرار است پس از ماه مبارک رمضان با حضور سفرا و سرکنسول‌های ایران در کشور‌های اطراف مانند ترکمنستان و افغانستان، سمینار منطقه‌ای وزارت امور خارجه در مشهد برگزار شود.

عراقچی افزود: مقرر شده است تا در چهار گوشه کشور و چهار استان مرزی این سمینار برگزار شود که این اقدام با استقبال رییس حمهوری نیز مواجه شده است.

وی همچنین با ابراز خرسندی از تبدیل مشهد به یک شهر بین المللی اظهار کرد: استان‌ها و شهر‌های مهم ما باید ظرفیت‌های بین المللی پیدا کنند، تعاملات بین المللی برقرار کنند و میزبان رویداد‌های بین المللی باشند؛ از این مسیر استان‌ها و کشور منفعت بیشتری خواهند بود.

تقدیر عراقچی از میزبانی شایسته مشهد از وزرای خارجه کشور‌های عضو اکو

وزیر امور خارجه با ابراز خرسندی از میزبانی شایسته مشهد از وزرای خارجه کشور‌های عضو اکو در اجلاس ۲ ماه قبل یادآور شد: این تجربه و برگزاری اجلاس این چنینی در مشهد تجربه بسیار موفقی بود و همه میهمانان ما راضی بودند.

عراقچی بهره مندی میهمانان خارجی مشهد از زیارت حضرت رضا (ع) را امتیاز ویژه این شهر دانست و گفت: در اجلاس یاد شده، وزرای خارجه عضو اکو با احترام و معنویتی خاص در حرم مطهر رضوی حضور پیدا می‌کردند.

وی ادامه داد: قدم نخست برای تداوم این مسیر با برگزاری رقابت‌های جودو جام کشور‌های عضو اکو برداشته شد و گام بعدی برگزاری اجلاس وزرای عضو اکو در مشهد است که در آینده برگزار خواهد شد.

عراقچی اضافه کرد: این رویداد‌ها مشهد را به محلی برای برگزاری همایش‌ها و کنفرانس‌های منطقه‌ای تبدیل می‌کند و حتی می‌توان در دیگر مناطق نیز رویداد‌های فرهنگی، ورزشی و حتی سیاسی بین کشور‌ها را با استفاده از ظرفیت میزبانی دیگر شهر‌ها برگزار کرد.

دبیر کل سازمان اقتصادی اکو: مشهد در حال تبدیل شدن به نزدیک‌ترین شریک ماست

دبیر کل سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) نیز در این نشست گفت: ایران برای ما یک عضو جدا نشدنی و حساس در سازمان اکو است و در این کشور، مشهد در حال تبدیل شدن به نزدیک‌ترین شریک ماست.

«اسد مجیدخان» افزود: همان طور که وزیر خارجه ایران در این نشست اشاره کرد، برگزاری اجلاس وزرای خارجه اکو در مشهد موفقیت آمیز بود و اکنون بیانیه مشهد به عنوان بیانیه پایانی آن اجلاس بخشی از اسناد اکو است.

وی ادامه داد: امروز سفری به منطقه ویژه اقتصادی سرخس داشتم و از نزدیک حمل و نقل و ترانزیت کالا از طریق ریل و جاده در منطقه را مشاهده کردم، همچنین توانستیم با فعالان اقتصادی و جامعه بازرگانان استان گفت‌و‌گو کرده و از چالش‌ها و مشکلات حمل و نقل مطلع شویم.

دبیر کل اکو گفت: امیدوارم در سفر بعدی خود به مشهد در ماه «می» یا «ژوئن» که برای برگزاری سیزدهمین اجلاس وزرای عضو اکو خواهد بود مسایل و چالش‌های یاد شده در حوزه حمل و نقل را مورد بررسی قرار دهیم.

مجیدخان به پیشنهاد استاندار خراسان رضوی برای تشکیل مرکزی در مشهد برای برگزاری مسابقات جودو جام اکو اشاره کرد و افزود: از میزبانی جاری و اقدامات غلامحسین مظفری در خصوص مسابقات اکو سپاسگزارم و ایجاد مرکز یاد شده را با اعضای اکو در میان خواهم گذاشت.

وی ادامه داد: از این که دیروز توانستم از مرکز نوآوری و فناوری شهرداری و جوانان فعال در این حوزه دیدن کنم به شدت انرژی گرفتم.

دبیر کل اکو گفت: این سازمان به جوانان و ارتباط گرفتن با آنها به اندازه کافی توجه نداشته است و امیدواریم با همکاری مشهد و استانداری خراسان رضوی با به کارگیری فناوری اطلاعات اقداماتی در این راستا انجام شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->