وزیر آموزش و پرورش: هیچ دانش آموزی حتی بدون کارت ورود، از امتحان محروم نمی‌شود ساعت فعالیت مدارس تغییر کرد؛ ۶ صبح تا ۱۳ (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) اگه از پیشم بری واکنش سازمان نظام پزشکی به «فروش مدرک پزشکی در اینستاگرام» یادی از پرویز شهریاری، چهره ماندگار ریاضی | شهریار اعداد سندی بر اصالت تاریخی نام خلیج فارس | نام «دریای پارس» در نسخه کهن قرآن مُتَرجَم نکاتی در مورد آب آشامیدنی فلورایددار خطر آتش‌سوزی زاگرس در فصل گرما! صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) تولد ۳ رأس گوزن زرد در پارک ملی کرخه، از ابتدای سال تاکنون (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار درباره خطرات جبران‌ناپذیر مصرف داروی «زولپیدم» هشدار دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره افزایش ۳برابری موارد مثبت کووید ۱۹ رفع مشکلات حجاج در فرودگاه‌های کشور (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) در شهرستان طرقبه‌شاندیز، روزانه ۱۵۰ تن زباله تولید می‌شود فرستاده ترامپ با نتانیاهو دیدار کرد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۵۰ درصد بازنشستگی‌های ۱۴۰۳، پیش از موعد بود | باید محدودیت سنی برای بازنشستگی سخت و زیان‌آور لحاظ شود جزئیات پرداخت حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی و صدور احکام جدید (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) نماینده مجلس: برای بهبود کیفیت مدارس باید موانع را از مسیر خیرین برداریم سرنوشت ۸ مفقودی انفجار بندر شهید رجایی نامشخص است سطح درگیری تاغزار‌های خراسان رضوی با آفت ملخ کوهاندار به ۱۰۰ هزار هکتار رسید خانه‌های امن بهزیستی برای زنان، چرخه خشونت خانگی را ۴۰ درصد کاهش داده است راهکارهای دولت برای حل مشکل کمبود معلم | چه استان‌هایی بیشترین کسری نیروی آموزش را دارند؟ دستگیری ۴ شکارچی در پارک ملی تندوره خراسان رضوی (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر: غرب به مسئله مبارزه با موادمخدر نگاه سیاسی دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیری استان به ۴۵ درجه خواهد رسید آمار جان‌باختگان تصادفات در سال ۱۴۰۳ کاهش یافت دفتر نتانیاهو ادعا کرد: آزادی «عیدن الکساندر» به لطف سیاست تهاجمی اسرائیل در غزه امکان‌پذیر شد ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از چه‌زمانی آغاز می‌شود؟ گلایه والدین از تداخل ساعت کاری ادارات و مهدکودک‌ها | تکلیف کودکستان‌ها با مصوبه جدید دولت چیست؟ افزایش حقوق سرایداران مدارس واریز خواهد شد
سرخط خبرها

تعیین یک‌چهارم بودجه موردنیاز برای جوان شدن جمعیت ایران

  • کد خبر: ۳۱۸۰۷۳
  • ۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۷
تعیین یک‌چهارم بودجه موردنیاز برای جوان شدن جمعیت ایران
ناظر مجلس در ستاد ملی جمعیت می‌گوید: حداقل ۳۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای مواد قانون جوانی جمعیت بودجه لازم بوده است، اما متاسفانه، کل بودجه‌ای که برای جوانی جمعیت سال آینده در نظر گرفته شده، ۷۹۰۰ میلیارد تومان است.

به گزارش شهرآرانیوز، در بسیاری از کشور‌های جهان، به دلایل مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، نرخ تولد کاهش یافته است. این کاهش جمعیت می‌تواند مشکلات متعددی را به همراه داشته باشد که از جمله آنها می‌توان به کاهش نیروی کار فعال، افزایش هزینه‌های تأمین اجتماعی و درمانی و کاهش رشد اقتصادی اشاره کرد.

با وجود این‌که کاهش جمعیت صرفاً مختص کشور ما نیست و تقریباً همه کشور‌های جهان را درگیر خود کرده، اما کارشناسان می‌گویند روند پیری جمعیت در ایران بسیار سریع‌تر از کشور‌های دیگر در حال رخ دادن است.

براساس اظهارات کارشناسان، اکنون حدود ۱۰ درصد جمعیت کشور سالمند هستند و طبق روال فعلی، تا سال ۱۴۳۰ یک سوم جمعیت کشور ما سالمند خواهند بود. این در حالی است که در کشور فرانسه ۱۲۰ سال طول کشید تا میزان جمعیت سالمند از ۱۰ به ۲۰ درصد برسد؛ در کشور سوئد دو برابر شدن جمعیت سالمندان، ۹۰ سال طول کشید، اما روند دو برابر شدن جمعیت سالمند در کشور ما ۲۰ سال طول خواهد کشید.

ظفرقندی، وزیر بهداشت نسبت به گرفتاری در چاله جمعیتی هشدار داده و اعلام کرده است که "نرخ باروری از ۲.۰۱ در سال ۹۵ به ۱.۶۶ رسیده است و اگر این رقم به ۱.۱ برسد، در چاله و چاه جمعیتی گرفتار خواهیم شد. طبق بررسی‌ها، در سال ۱۴۰۳ برای اولین بار در تاریخ، میزان ولادت در ایران به زیر یک میلیون نفر خواهد رسید که این موضوع بسیار نگران‌کننده است. "

مجلس و دولت، تدوین قانونی تحت عنوان قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را به عنوان راهکاری برای افزایش رغبت خانواده‌ها به فرزندآوری از طریق سیاست‌های تشویقی در عرصه‌های فرهنگی، اقتصادی و... در پیش گرفتند؛ این قانون در آبان‌ماه ۱۴۰۰ نهایی و به همه دستگاه‌ها برای اجرا ابلاغ شد، اما با وجود ارائه این آمار‌های نگران‌کننده جمعیتی، به دلیل ضعف‌های موجود در اجرای قانون جوانی جمعیت، این قانون نتوانست آن طور که انتظار می‌رفت، رشد مثبت جمعیت را تحقق بخشد.

در همین راستا، دکتر فاطمه محمدبیگی؛ ناظر مجلس در ستاد ملی جمعیت از میزان اجرای قانون توسط دولت گلایه و بیان کرد: «طبق محاسبات ما، حداقل ۳۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای مواد قانون جوانی جمعیت بودجه لازم بوده است، اما متاسفانه، کل بودجه‌ای که برای جوانی جمعیت سال آینده در نظر گرفته شده، در جدول متفرقه، ۷۹۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۴ است.»

وی افزود: «متاسفانه به نظر می‌رسد که در سطح اجرا، بسیاری از مسئولین هنوز با چالش جمعیت، آشنا نشده‌اند یا درک مشترکی از این موضوع ندارند یا به اهمیت بحران کاهش رشد جمعیت، واقف نیستند و هنوز در رده‌های تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی، شاهد کم‌کاری، غفلت، بی‌توجهی، نقص و استنکاف در اجرای قانون هستیم. متاسفانه باید اعلام کنم که هر سال وضعیت بدتر از سال قبل می‌شود و بهبودی در این زمینه مشاهده نمی‌شود.»

 نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: «نباید بحران جمعیت نادیده گرفته شود؛ زیرا کاهش رشد جمعیت بزرگترین بحران کشور است. متاسفانه، با توجیه مشکلات اقتصادی، برخی مسئولین می‌خواهند تنها یک پنجم یا یک‌ششم از بودجه را به این موضوعات اختصاص دهند.»

وی درباره دستگاه‌هایی که بیشترین ضعف عملکردی را در زمینه اجرای قانون جوانی جمعیت دارند توضیح داد: بیشترین دستگاه‌هایی که قانون را به طور جدی اجرا نمی‌کنند، مربوط به تخصیص بودجه و اعتبار هستند. ما انتظار داریم که سازمان برنامه و بودجه، که مسئول برنامه‌ریزی برای آینده کشور است، چشم‌انداز‌های آینده را در نظر گرفته و برای آن برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی کند. این سازمان باید بودجه کامل اجرای قانون جمعیت را تخصیص دهد.»

محمدبیگی خاطرنشان کرد که بی‌توجهی به تخصیص اعتبارات مربوط به اجرای قانون، نشان می‌دهد که بسیاری از مسئولین اجرایی ما یا چالش جمعیت را قبول ندارند، یا مفهوم این چالش را برای آینده ایران خطرناک نمی‌بینند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->