شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) در یزد به‌دلیل قطع‌بودن آب تعطیل شد انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

تعیین یک‌چهارم بودجه موردنیاز برای جوان شدن جمعیت ایران

  • کد خبر: ۳۱۸۰۷۳
  • ۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۷
تعیین یک‌چهارم بودجه موردنیاز برای جوان شدن جمعیت ایران
ناظر مجلس در ستاد ملی جمعیت می‌گوید: حداقل ۳۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای مواد قانون جوانی جمعیت بودجه لازم بوده است، اما متاسفانه، کل بودجه‌ای که برای جوانی جمعیت سال آینده در نظر گرفته شده، ۷۹۰۰ میلیارد تومان است.

به گزارش شهرآرانیوز، در بسیاری از کشور‌های جهان، به دلایل مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، نرخ تولد کاهش یافته است. این کاهش جمعیت می‌تواند مشکلات متعددی را به همراه داشته باشد که از جمله آنها می‌توان به کاهش نیروی کار فعال، افزایش هزینه‌های تأمین اجتماعی و درمانی و کاهش رشد اقتصادی اشاره کرد.

با وجود این‌که کاهش جمعیت صرفاً مختص کشور ما نیست و تقریباً همه کشور‌های جهان را درگیر خود کرده، اما کارشناسان می‌گویند روند پیری جمعیت در ایران بسیار سریع‌تر از کشور‌های دیگر در حال رخ دادن است.

براساس اظهارات کارشناسان، اکنون حدود ۱۰ درصد جمعیت کشور سالمند هستند و طبق روال فعلی، تا سال ۱۴۳۰ یک سوم جمعیت کشور ما سالمند خواهند بود. این در حالی است که در کشور فرانسه ۱۲۰ سال طول کشید تا میزان جمعیت سالمند از ۱۰ به ۲۰ درصد برسد؛ در کشور سوئد دو برابر شدن جمعیت سالمندان، ۹۰ سال طول کشید، اما روند دو برابر شدن جمعیت سالمند در کشور ما ۲۰ سال طول خواهد کشید.

ظفرقندی، وزیر بهداشت نسبت به گرفتاری در چاله جمعیتی هشدار داده و اعلام کرده است که "نرخ باروری از ۲.۰۱ در سال ۹۵ به ۱.۶۶ رسیده است و اگر این رقم به ۱.۱ برسد، در چاله و چاه جمعیتی گرفتار خواهیم شد. طبق بررسی‌ها، در سال ۱۴۰۳ برای اولین بار در تاریخ، میزان ولادت در ایران به زیر یک میلیون نفر خواهد رسید که این موضوع بسیار نگران‌کننده است. "

مجلس و دولت، تدوین قانونی تحت عنوان قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را به عنوان راهکاری برای افزایش رغبت خانواده‌ها به فرزندآوری از طریق سیاست‌های تشویقی در عرصه‌های فرهنگی، اقتصادی و... در پیش گرفتند؛ این قانون در آبان‌ماه ۱۴۰۰ نهایی و به همه دستگاه‌ها برای اجرا ابلاغ شد، اما با وجود ارائه این آمار‌های نگران‌کننده جمعیتی، به دلیل ضعف‌های موجود در اجرای قانون جوانی جمعیت، این قانون نتوانست آن طور که انتظار می‌رفت، رشد مثبت جمعیت را تحقق بخشد.

در همین راستا، دکتر فاطمه محمدبیگی؛ ناظر مجلس در ستاد ملی جمعیت از میزان اجرای قانون توسط دولت گلایه و بیان کرد: «طبق محاسبات ما، حداقل ۳۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای مواد قانون جوانی جمعیت بودجه لازم بوده است، اما متاسفانه، کل بودجه‌ای که برای جوانی جمعیت سال آینده در نظر گرفته شده، در جدول متفرقه، ۷۹۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۴ است.»

وی افزود: «متاسفانه به نظر می‌رسد که در سطح اجرا، بسیاری از مسئولین هنوز با چالش جمعیت، آشنا نشده‌اند یا درک مشترکی از این موضوع ندارند یا به اهمیت بحران کاهش رشد جمعیت، واقف نیستند و هنوز در رده‌های تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی، شاهد کم‌کاری، غفلت، بی‌توجهی، نقص و استنکاف در اجرای قانون هستیم. متاسفانه باید اعلام کنم که هر سال وضعیت بدتر از سال قبل می‌شود و بهبودی در این زمینه مشاهده نمی‌شود.»

 نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: «نباید بحران جمعیت نادیده گرفته شود؛ زیرا کاهش رشد جمعیت بزرگترین بحران کشور است. متاسفانه، با توجیه مشکلات اقتصادی، برخی مسئولین می‌خواهند تنها یک پنجم یا یک‌ششم از بودجه را به این موضوعات اختصاص دهند.»

وی درباره دستگاه‌هایی که بیشترین ضعف عملکردی را در زمینه اجرای قانون جوانی جمعیت دارند توضیح داد: بیشترین دستگاه‌هایی که قانون را به طور جدی اجرا نمی‌کنند، مربوط به تخصیص بودجه و اعتبار هستند. ما انتظار داریم که سازمان برنامه و بودجه، که مسئول برنامه‌ریزی برای آینده کشور است، چشم‌انداز‌های آینده را در نظر گرفته و برای آن برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی کند. این سازمان باید بودجه کامل اجرای قانون جمعیت را تخصیص دهد.»

محمدبیگی خاطرنشان کرد که بی‌توجهی به تخصیص اعتبارات مربوط به اجرای قانون، نشان می‌دهد که بسیاری از مسئولین اجرایی ما یا چالش جمعیت را قبول ندارند، یا مفهوم این چالش را برای آینده ایران خطرناک نمی‌بینند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->