۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

کرونا و آنفلوانزا، شایع‌ترین بیماری‌های تنفسی در کشور (۷ اسفند ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۳۱۸۴۹۵
  • ۰۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۶
کرونا و آنفلوانزا، شایع‌ترین بیماری‌های تنفسی در کشور (۷ اسفند ۱۴۰۳)
نتایج رصد و پایش ویروس‌های در گردش بیماری‌های حاد تنفسی نشان دهنده آن است که ویروس‌های خانواده کرونا ویروس با ۱۰.۶ درصد، ویروس‌های آنفلوانزا و رینوویروس‌ها با ۸ درصد و RSV با ۶.۲ درصد در رأس ویروس‌های در گردش در کشور است.

به گزارش شهرآرانیوز، شیوع ویروس‌های تنفسی در فصول سرد سال، یکی از چالش‌های بزرگ بهداشت عمومی در بسیاری از نقاط جهان است. در این ایام، به دلیل کاهش دما و افزایش تجمع افراد در فضا‌های بسته، شرایط برای انتقال سریع و گسترده ویروس‌ها مهیا می‌شود. 

یکی از مهم‌ترین این ویروس‌ها، ویروس‌های سرماخوردگی و آنفلوانزا هستند. این ویروس‌ها عمدتاً از طریق قطرات تنفسی در هوا منتقل شده و می‌توانند موجب بیماری‌های شدید تنفسی شوند.

وزارت بهداشت رصد و پایش ویروس‌های در گردش بیماری‌های حاد تنفسی را در دانشگاه‌های منتخب علوم پزشکی تهران، ایران، شهید بهشتی و هرمزگان از مردادماه سال ۱۴۰۲ شروع کرده است؛ در بهمن ماه سال جاری، تعداد ۱۱۳ نمونه از نظر ۲۱ عامل بیماری‌زای تنفسی، تحت آزمایش قرار گرفته‌اند. نتایج نشان دهنده آن است که ویروس‌های خانواده کرونا ویروس با ۱۰.۶ درصد، ویروس‌های آنفلوانزا و رینوویروس‌ها (ویروس‌های سرماخوردگی) با ۸ درصد و RSV (ویروس سین‌سیشیال تنفسی) با ۶.۲ درصد در رأس ویروس‌های در گردش است.

راه‌های پیشگیری از ابتلا به ویروس‌های تنفسی

رعایت بهداشت دست‌ها

شستن مرتب دست‌ها با آب و صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانیه یکی از مهم‌ترین روش‌های پیشگیری از انتقال ویروس‌هاست. در صورتی که دسترسی به آب و صابون امکان‌پذیر نباشد، استفاده از ضدعفونی‌کننده‌های الکلی نیز موثر است.

استفاده از ماسک

استفاده از ماسک، به ویژه در مکان‌های شلوغ و هنگام بیمار بودن، می‌تواند به شدت از انتشار ویروس‌ها جلوگیری کند.

تهویه مناسب فضا‌ها

در فصول سرد، افراد معمولاً بیشتر وقت خود را در فضا‌های بسته می‌گذرانند. مطالعات نشان داده‌اند که تهویه مناسب فضا‌های داخلی، با کاهش تراکم ویروس‌ها در هوا، می‌تواند به پیشگیری از شیوع بیماری‌های تنفسی کمک کند. توصیه می‌شود که در مکان‌های عمومی و حتی در خانه‌ها، در صورت امکان پنجره‌ها را باز نگه دارید و از سیستم‌های تهویه مطبوع استفاده کنید.

رعایت فاصله اجتماعی

یکی از توصیه‌های کلیدی به ویژه در زمان شیوع آنفلوانزا و سایر ویروس‌های تنفسی، رعایت فاصله حداقل یک متری از افراد دیگر است. تحقیقات نشان داده‌اند که ویروس‌های تنفسی عمدتاً از طریق قطرات تنفسی که هنگام صحبت کردن، عطسه یا سرفه به هوا منتقل می‌شوند، انتشار می‌یابند. فاصله اجتماعی کمک می‌کند تا احتمال تماس با این قطرات به حداقل برسد.

تقویت سیستم ایمنی بدن

یکی دیگر از راه‌های موثر پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های ویروسی، تقویت سیستم ایمنی بدن است. مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین C (مانند مرکبات، فلفل دلمه‌ای، و کلم بروکلی) و ویتامین D (از طریق نور خورشید و مواد غذایی مانند ماهی چرب) می‌تواند به افزایش توان دفاعی بدن در برابر ویروس‌ها کمک کند. همچنین، خواب کافی و کاهش استرس نیز از عوامل مهم برای حفظ سیستم ایمنی سالم هستند.

سرفه و عطسه به شیوه صحیح

سرفه و عطسه باید در داخل یک دستمال کاغذی یا داخل آرنج انجام شود تا از پخش ویروس‌ها در هوا جلوگیری شود. پس از استفاده از دستمال، آن را فوراً دور بیندازید و دست‌های خود را بشویید. این کار به کاهش آلودگی و انتقال ویروس‌ها کمک می‌کند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->