زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) جست‌و‌جو‌های آنلاین ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۳؛ پژواکی از بحران‌ها و آرزو‌های یک ملت
سرخط خبرها

کرونا و آنفلوانزا، شایع‌ترین بیماری‌های تنفسی در کشور (۷ اسفند ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۳۱۸۴۹۵
  • ۰۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۶
کرونا و آنفلوانزا، شایع‌ترین بیماری‌های تنفسی در کشور (۷ اسفند ۱۴۰۳)
نتایج رصد و پایش ویروس‌های در گردش بیماری‌های حاد تنفسی نشان دهنده آن است که ویروس‌های خانواده کرونا ویروس با ۱۰.۶ درصد، ویروس‌های آنفلوانزا و رینوویروس‌ها با ۸ درصد و RSV با ۶.۲ درصد در رأس ویروس‌های در گردش در کشور است.

به گزارش شهرآرانیوز، شیوع ویروس‌های تنفسی در فصول سرد سال، یکی از چالش‌های بزرگ بهداشت عمومی در بسیاری از نقاط جهان است. در این ایام، به دلیل کاهش دما و افزایش تجمع افراد در فضا‌های بسته، شرایط برای انتقال سریع و گسترده ویروس‌ها مهیا می‌شود. 

یکی از مهم‌ترین این ویروس‌ها، ویروس‌های سرماخوردگی و آنفلوانزا هستند. این ویروس‌ها عمدتاً از طریق قطرات تنفسی در هوا منتقل شده و می‌توانند موجب بیماری‌های شدید تنفسی شوند.

وزارت بهداشت رصد و پایش ویروس‌های در گردش بیماری‌های حاد تنفسی را در دانشگاه‌های منتخب علوم پزشکی تهران، ایران، شهید بهشتی و هرمزگان از مردادماه سال ۱۴۰۲ شروع کرده است؛ در بهمن ماه سال جاری، تعداد ۱۱۳ نمونه از نظر ۲۱ عامل بیماری‌زای تنفسی، تحت آزمایش قرار گرفته‌اند. نتایج نشان دهنده آن است که ویروس‌های خانواده کرونا ویروس با ۱۰.۶ درصد، ویروس‌های آنفلوانزا و رینوویروس‌ها (ویروس‌های سرماخوردگی) با ۸ درصد و RSV (ویروس سین‌سیشیال تنفسی) با ۶.۲ درصد در رأس ویروس‌های در گردش است.

راه‌های پیشگیری از ابتلا به ویروس‌های تنفسی

رعایت بهداشت دست‌ها

شستن مرتب دست‌ها با آب و صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانیه یکی از مهم‌ترین روش‌های پیشگیری از انتقال ویروس‌هاست. در صورتی که دسترسی به آب و صابون امکان‌پذیر نباشد، استفاده از ضدعفونی‌کننده‌های الکلی نیز موثر است.

استفاده از ماسک

استفاده از ماسک، به ویژه در مکان‌های شلوغ و هنگام بیمار بودن، می‌تواند به شدت از انتشار ویروس‌ها جلوگیری کند.

تهویه مناسب فضا‌ها

در فصول سرد، افراد معمولاً بیشتر وقت خود را در فضا‌های بسته می‌گذرانند. مطالعات نشان داده‌اند که تهویه مناسب فضا‌های داخلی، با کاهش تراکم ویروس‌ها در هوا، می‌تواند به پیشگیری از شیوع بیماری‌های تنفسی کمک کند. توصیه می‌شود که در مکان‌های عمومی و حتی در خانه‌ها، در صورت امکان پنجره‌ها را باز نگه دارید و از سیستم‌های تهویه مطبوع استفاده کنید.

رعایت فاصله اجتماعی

یکی از توصیه‌های کلیدی به ویژه در زمان شیوع آنفلوانزا و سایر ویروس‌های تنفسی، رعایت فاصله حداقل یک متری از افراد دیگر است. تحقیقات نشان داده‌اند که ویروس‌های تنفسی عمدتاً از طریق قطرات تنفسی که هنگام صحبت کردن، عطسه یا سرفه به هوا منتقل می‌شوند، انتشار می‌یابند. فاصله اجتماعی کمک می‌کند تا احتمال تماس با این قطرات به حداقل برسد.

تقویت سیستم ایمنی بدن

یکی دیگر از راه‌های موثر پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های ویروسی، تقویت سیستم ایمنی بدن است. مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین C (مانند مرکبات، فلفل دلمه‌ای، و کلم بروکلی) و ویتامین D (از طریق نور خورشید و مواد غذایی مانند ماهی چرب) می‌تواند به افزایش توان دفاعی بدن در برابر ویروس‌ها کمک کند. همچنین، خواب کافی و کاهش استرس نیز از عوامل مهم برای حفظ سیستم ایمنی سالم هستند.

سرفه و عطسه به شیوه صحیح

سرفه و عطسه باید در داخل یک دستمال کاغذی یا داخل آرنج انجام شود تا از پخش ویروس‌ها در هوا جلوگیری شود. پس از استفاده از دستمال، آن را فوراً دور بیندازید و دست‌های خود را بشویید. این کار به کاهش آلودگی و انتقال ویروس‌ها کمک می‌کند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->