به گزارش شهرآرانیوز، یک مطالعه جدید از دانشگاه متروپولیتن منچستر این ادعا را رد کرده و نشان داده که سیگارهای الکترونیکی حداقل به اندازه سیگارهای معمولی مضر هستند و در برخی موارد حتی خطرناکترند.
دکتر ماکسیم بُویدن، از پژوهشگران این مطالعه، گفت: "امروزه افراد بیشتری از ویپ استفاده میکنند، چون فکر میکنند خیلی مضر نیست، اما یک تحقیق از سال ۲۰۲۳ آغاز شده و هشدارهایی براساس نتایج آن به دست آمده است. "
به گفته وی، نتایج تحقیقات توانست استفاده از سیگارهای الکترونیکی را با احتمال نارسایی برخی ارگانهای بدن، بیماریهای قلبی و مشکلات مغزی مانند زوال عقل ارتباط دهد.
پژوهش مذکور نشان میدهد که استفاده از سیگارهای الکترونیکی همچنین میتواند بر تناسب اندام نیز تأثیر بگذارد.
دکتر فیصل، استاد ارشد فیزیولوژی قلب و تنفس در دانشگاه متروپولیتن منچستر، گفت: «در این مطالعه، گروهی از جوانان را بررسی کردیم و تفاوتهای مهمی در نحوه عملکرد ریههای افرادی که حداقل به مدت دو سال ویپ یا سیگار کشیده بودند، در هنگام ورزش مشاهده کردیم؛ برای مثال سیگاریها و مصرفکنندگان سیگارهای الکترونیکی هنگام استفاده از دوچرخه، سختتر نفس میکشیدند، عضلاتشان سریعتر خسته میشد و به طور کلی تناسب اندام کمتری داشتند.»
محققان میگویند تفاوت واضحی در رفتار افراد مصرف کننده سیگار و ویپ وجود دارد که میتواند استفاده از سیگارهای الکترونیکی را خطرناکتر کند.
ماکسیم بُویدن در این باره میگوید: "سیگاریها معمولاً به فضای باز میروند و سیگار میکشند، و وقتی یک سیگار تمام میشود، باید سیگار دیگری روشن کنند تا ادامه دهند، اما میتوانند ویپ کشیدن را تا مدت بیشتری ادامه میدهند و بسیار سخت است که فرد بداند چند پُک زدهاست. همچنین ضرر دیگر استفاده از سیگارهای الکترونیکی این است که به راحتی میتوانید آن را در مکانهایی که سیگار کشیدن ممکن است کمتر پذیرفته شده باشد، انجام دهید. "
انجمن قلب آمریکا افزایش استفاده از ویپها در میان جوانان را تهدیدی جدی برای سلامت عمومی دانسته و اشاره کرده است که بیشتر سیگارهای الکترونیکی نیکوتین "بسیار اعتیادآوری" دارند که میتواند برای مغز و قلب مضر باشد.
دود ویپ همچنین ممکن است حاوی ماده شیمیایی دیاستیل باشد که به بیماریهای ریه مرتبط است.
منبع: تسنیم