۲۴ رشته تحصیلی فنی‌وحرفه‌ای به‌روزرسانی شدند آیا می‌توان به نوزادان برای رفع تشنگی آب یا آب جوش داد؟ بازدید وزیر آموزش و پرورش از نمایشگاه کتاب تهران کاهش حدود ۳ درصدی تلفات تصادفات در ۱۴۰۳| خراسان رضوی رتبه سوم مرگ‌بارترین استان‌ها در تصادفات را دارد غذا‌های فوق‌فراوری‌شده خطر مرگ زودرس را افزایش می‌دهند از عشق مجازی تا خودسوزی در لباس عروسی! ثبت‌نام وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی | آیا این وام به همه بازنشستگان تعلق می‌گیرد؟ واریز دیه متوفیان حادثه بندر شهید رجایی به حساب اولیای‌دم، طی ۴۸ ساعت ورود بیش از ۱۷ هزار زائر ایرانی به سرزمین وحی گزارش کمیسیون اصل نود درباره عملکرد صندوق‌های بازنشستگی تأمین اجتماعی و کشوری در انتشار صحیح اطلاعات فعالیت تمام مدارس دولتی و غیردولتی از امروز (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴)، ساعت ۱۳ پایان می‌یابد علائم اختلالات یادگیری در کودکان کدام‌اند؟ ساعات امتحانات نهایی و هماهنگ کشوری تغییر نکرده است فعالیت کودکستان‌ها با تغییر ساعات کار ادارات و مدارس چگونه خواهد بود؟ نوشیدن قهوه بر سلامت کلیوی کدام افراد تأثیر منفی دارد؟ پیش‌بینی بارش‌های رگباری در ۱۴ استان طی امروز و فردا (۲۳ و ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) بهترین غذا برای کودک باید متناسب با سن کودک باشد اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش تعرفه‌های جدید آب ابلاغ شد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) «سنجد» میوه‌ای که جای دارو را می‌گیرد «نفس» جان ۱۵ هزار جنین را نجات داد آیا فوق‌العاده خاص حقوق به بازنشستگان هم تعلق می‌گیرد؟ ۸۵ کودک بی‌سرپرست خراسان رضوی، زیر سایه پرمهر حمایت زوج‌های جوان مشهدی جزئیات تغییر ساعت مدارس اعلام شد+ فیلم رئیس جمهور: حل مشکلات محیط زیست نیازمند یک برنامه جامع است وزیر آموزش و پرورش: هیچ دانش‌آموزی حتی بدون کارت ورود، از امتحان محروم نمی‌شود ساعت فعالیت مدارس تغییر کرد؛ ۶ صبح تا ۱۳ (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) حقی برای زنان خانه‌دار که لازم است بدانید | چه زمانی می‌توان مزد کار‌های خانه را از مرد گرفت؟ اگه از پیشم بری واکنش سازمان نظام پزشکی به «فروش مدرک پزشکی در اینستاگرام» یادی از پرویز شهریاری، چهره ماندگار ریاضی | شهریار اعداد
سرخط خبرها

آیا ورزش برای همه بیماران سرطانی مفید است؟

  • کد خبر: ۳۱۹۴۷۲
  • ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۷
آیا ورزش برای همه بیماران سرطانی مفید است؟
محققان چارچوب جدیدی برای کمک به پزشکان ایجاد کرده‌اند تا به‌طور موثر انواع ورزش‌های مناسب در مراقبت‌های سرطان در زمان‌های مناسب ادغام شود و مزایای آنها برای بیماران به حداکثر و خطرات به حداقل برسند.

به گزارش شهرآرانیوز، در دهه‌های اخیر میزان بروز و شیوع بیماری‌های غیر واگیردار ازجمله سرطان، افزایش یافته و به یکی از چالش‌های مهم در سیستم بهداشتی تبدیل شده است. سرطان بعد از بیماری‌های قلبی و عروقی، دومین علت مرگ‌ومیر در جوامع انسانی محسوب می‌شود و فعالیت بدنی و ورزش یکی از روش‌های پیشگیری و یا درمان سرطان اعلام شدند. 

نتایج تحقیقات نشان می دهد: تمرین ورزشی روزانه می‌تواند تاثیر بسزایی در روند درمان بیماری سرطان داشته باشد و همچنین ورزش با تقویت قوای جسمانی و بهبود عملکرد خواب باعث پیشگیری از خستگی بدن خواهد شد که عارضه اصلی شناخته شده سرطان است و همینطور با کاهش چربی بدن مانع از به‌وجود آمدن سرطان‌های خاص و دیگر بیماری‌ها می‌شود.

انکولوژیست ورزشی در دانشکده حرکت‌شناسی، ورزش و تفریح و دارای کرسی تحقیقات کانادا در زمینه فعالیت بدنی و سرطان، می‌گوید: هدف این است که پزشکان و محققان به ورزش به یک بسته درمانی و نه به‌عنوان یک درمان واحد توجه کنند.

استاد دانشکده پزشکی توانبخشی و استاد کمکی در گروه سرطان‌شناسی کانادا گفت: این مورد به ما کمک می‌کند تا در مورد چگونگی و زمان معرفی ورزش به‌عنوان بخشی از مراقبت از یک فرد، از روی تدبیر عمل کنیم تا آنان بهترین سود را نه تنها از درمان، بلکه از نظر کیفیت زندگی‌شان ببرند.

چارچوب «ورزش در سراسر زنجیره سرطان پس از تشخیص»، اصطلاح کلیدی و روشی ساختاریافته برای نزدیک شدن به نقش متمایز ورزش در مراقبت از سرطان، از درمان تا مداخلات حمایتی، ارائه می‌کند. پیشرفت‌های پزشکی منجر به درمان‌های جدید سرطان همراه با شیمی‌درمانی و پرتودرمانی شده است که به پزشکان گزینه‌های بیشتری در هنگام ارائه برنامه‌های درمانی برای بیماران می‌دهد. با این حال، به این معنی نیست که یافتن ترکیب ایده‌آل از درمان‌ها به‌طور فزاینده‌ای پیچیده است.

مطالعه مروری «تاثیر ورزش در پیشگیری و درمان بیماران مبتلا به سرطان» ارائه شده در هشتمین کنگره بین‌المللی سرطان پستان نشان داد، در سال‌های اخیر شواهدی از تاثیر رژیم‌های غذایی مناسب و فعالیت فیزیکی بر بهبود بیماران مبتلا به سرطان ارائه شده است که تاثیر فعالیت فیزیکی در پیشگیری از بروز تعدادی از سرطان‌ها را به اثبات رسانده است. نتایج تحقیقات مختلفی که در این زمینه منتشر شده نیز نشان داده که ورزش روشی ایمن و موثر در بازتوانی بیماران مبتلا به سرطان خواهد بود و حتی مداخلات کم نیز در بهبود این بیماران موثر بوده است. ورزش در بهبود عوارض درمان‌های سرطان نیز موثر است. انواع مختلفی از تمرینات ورزشی در این بیماران بررسی شده و تمرینات هوازی و قدرتی در کاهش بسیاری از عوارض سرطان و درمان‌های آن موثر بوده و در بهبود کیفیت زندگی بیمار نقش داشته است.

ورزش اغلب جز ضروری در مراقبت از سرطان است، اما مانند دارو، هیچ نسخه واحدی برای همه وجود ندارد و انواع مختلف و شدت ورزش در مراحل مختلف درمان بیمار مناسب است بنابراین پزشکان باید چگونگی تعامل ورزش با سایر درمان‌هایی که بیمار تحت آن قرار می‌گیرد را در نظر بگیرند.

یکی از محققان گفت: در گذشته، ما به درمان سرطان به‌عنوان موردی منحصر‌به‌فرد توجه می‌کردیم؛ بیمار به درمان ادامه می‌داد و سپس آن را متوقف می‌کرد. با چشم‌انداز درمان مدرن برای سرطان، ما گزینه‌های زیادی در دسترس داریم و انکولوژیست‌های بالینی در تلاش هستند تا دریابند که چگونه این گزینه‌ها را تلفیق کنند؛ یعنی کدام یک باید با هم باشند و ترتیب آنها را چگونه قرار دهند.

چارچوبی ایجاد شده گروه تحقیقاتی ۶ دوره کلیدی در مراقبت از سرطان است که ورزش نقش مهمی در آن ایفا می‌کند و شامل قبل، حین و بین درمان و همچنین بلافاصله پس از درمان، در طول بقا و در پایان عمر می‌شود پس از آنکه درمان ناموفق بوده است.

همانطور که محقق تحقیق منتشرشده توضیح داد: چارچوب کنونی، راهنمایی‌هایی را برای گنجاندن ورزش به‌عنوان بخشی از برنامه درمانی و مراقبت اولیه و به‌عنوان بخشی از برنامه بهبودی و مراقبت حمایتی ارائه می‌دهد و دستورالعمل‌ها و سوالات تحقیقاتی آتی را برای انکولوژیست‌های ورزش برجسته می‌کند که باید هنگام تعیین نحوه گنجاندن ورزش در یک برنامه درمانی توجه کنند.

این تصور غلط وجود دارد که ورزش همیشه مفید است و محققان خاطرنشان کردند که که تجویز ورزش ایده‌آل به همان سطح فکری از نظر نوع، مدت و شدت نیاز دارد که تصمیم در مورد دوز مناسب یک دارو برای یک بیمار خاص گرفته می‌شود. به‌عنوان مثال، بیماری که قرار است یک دوره چالش‌برانگیز شیمی درمانی را پشت سر بگذارد، ممکن است با ذخیره هر چه بیشتر انرژی برای درمان بهترین خدمات را دریافت کند.

این چارچوب همچنین می‌تواند به پزشکان کمک کند تا توضیح دهند که مفهوم توصیه‌های ورزشی آنان برای به نتیجه رسیدن بیماران چیست. فکر می‌کنم مردم ارزش اینکه باید فعال باشند را می‌دانند، اما آنان همیشه نمی‌دانند که ورزش چگونه با آنچه در مورد سرطان تجربه می‌کنند، مرتبط است. این چارچوب دقت بسیار بیشتری را امکان‌پذیر کرده است و به پزشکان این اجازه را می‌دهد که نسخه ورزشی مناسب را در زمان مناسب برای بیمار مناسب تهیه کنند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->