۲ نفر از مفقودان حادثه بندر شهید رجایی شناسایی شدند (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) پوشش بیمه‌ای ۳ خدمت پرتکرار طب ایرانی ۸۰۰ هزار واحد واکسن پنتاوالان در مراکز بهداشتی کشور توزیع شد (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) معاون هماهنگ‌کننده فرماندهی انتظامی خراسان رضوی: سکونتگاه‌های غیررسمی را مجرم‌پرور می‌شناسیم، نه جرم‌خیز فعالیت غیرمجاز آرایشگر‌ها در حوزه زیبایی ثبت حدود ۷۸۲ هزار نفرشب اقامت در خراسان رضوی در دهه کرامت ۱۴۰۴  رقم متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴ چگونه محاسبه می‌شود؟ | جزئیات افزایش ۷۰ درصدی حقوق بازنشستگان نابودی صدها هکتار جنگل در روز، نتیجه بحران آب در کشور مشارکت‌های محلی برای نجات اکوسیستم زاگرس اهمیت دارد زیرساخت‌های فرسوده موجب وقوع سیل، تنها با ۶ میلی‌متر باران شده است! اهدای اعضای جوان مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) باید در آموزش و پرورش نظام مددکاری ایجاد شود زمان ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها اعلام شد ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها فقط به شرط سنجش سلامت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | رگبار باران در برخی نقاط استان وقف ارزشمند معلمان نمونه | اهدای هدایای روز معلم برای ساخت مدرسه بازنشستگان، گرفتار امروز و  فردا شدن واریز حقوق! برای حفاظت از یوزپلنگ، اول باید زیستگاه‌های طبیعی حفظ شوند درباره صدرنشین تخلفات رانندگی در مشهد | توقف بدون تقدم! ۳۵ درصد حوادث کارگاهی خراسان رضوی مربوط به حوزه ساختمانی است تمام غذای کپک‌زده دورریز است ابلاغ دستورالعمل تشدید نظارت بر تبلیغات پزشکی در فضای مجازی گروه‌بندی دانش‌آموزان به قوی و ضعیف از نظر تربیتی غیرقابل قبول است شکارچی سابقه‌دار پارک ملی تندوره خراسان رضوی به یک سال حبس محکوم شد سازمان حفاظت محیط زیست حامی آموزش‌های زیست‌محیطی افزایش سهمیه انسولین برای مشهد گزارش سرزده صدای مردم شهرآرا از شلوغ‌ترین اورژانس مشهد | «عدالتیان» زیر فشار بیمه‌ای برای بلای خودساخته
سرخط خبرها

سازمان غذا و دارو: هر شکلاتی را نخورید

  • کد خبر: ۳۲۱۵۸۵
  • ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۹
سازمان غذا و دارو: هر شکلاتی را نخورید
رئیس اداره غذا‌های ویژه سازمان غذا و دارو، نسبت به استفاده از روغن‌های جایگزین کره کاکائو در برخی شکلات‌ها هشدار داد.

به گزارش شهرآرانیوز، زهره پوراحمد، با اشاره به اهمیت نوع چربی‌های مورد استفاده در شکلات‌های صنعتی، گفت: کره کاکائو یکی از اصلی‌ترین مواد در تولید شکلات‌های با کیفیت است، اما در برخی محصولات به جای آن از روغن جایگزین کره کاکائو بر پایه روغن پالم استفاده می‌شود که می‌تواند سلامت مصرف کنندگان را به خطر بیاندازد.

وی افزود: کره کاکائو حاوی اسید چرب استئاریک است که تأثیر خنثی بر سطح کلسترول دارد، اما در مقابل روغن‌های جانشین معمولاً شامل اسید‌های چرب لوریک و پالمیتیک هستند که مصرف طولانی‌مدت آنها می‌تواند باعث افزایش کلسترول مضر و ایجاد مشکلات قلبی و عروقی شود

تفاوت کاکائو و شکلات

پوراحمد با اشاره به تفاوت میان کاکائو و شکلات، توضیح داد: کاکائو و شکلات هر دو از دانه‌های درخت کاکائو به دست می‌آیند، اما تفاوت‌های مهمی دارند کاکائو به پودر یا کره‌ای گفته می‌شود که از دانه‌های کاکائو استخراج شده و در دو شکل اصلی وجود دارد، پودر کاکائو که پس از گرفتن چربی دانه‌ها باقی می‌ماند و کره کاکائو که همان چربی طبیعی دانه‌های کاکائو است و در تولید شکلات مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد:، اما شکلات ترکیبی از پودر کاکائو، کره کاکائو، شکر و گاهی شیر است. شکلات انواع مختلفی دارد از جمله شکلات تلخ که درصد بالایی کاکائو و شکر کمتری دارد شکلات شیری که شامل شیر و مقدار بیشتری شکر است و شکلات سفید که از کره کاکائو شیر و شکر تشکیل شده و فاقد پودر کاکائو است.

پوراحمد همچنین گفت: شکلات محصولی است که در آن از کره کاکائو استفاده شده و کالا‌های مرغوب‌تر با کیفیت بهتر و سالم‌تری است و کاکائو یا فرآورده کاکائویی محصولی است که در آن از کره کاکائو استفاده نشده و به جای آن از روغن‌های بر پایه پالم استفاده شده و از کیفیت پایین‌تری برخوردارند.

لزوم آگاهی مصرف‌کنندگان در خرید شکلات

رئیس اداره غذا‌های ویژه سازمان غذا و دارو با تأکید بر اهمیت فرآوری صحیح شکلات‌های صنعتی، تصریح کرد: تولید شکلات با کیفیت بالا نیازمند دانش فنی و تجهیزات مناسب است برخی تولیدکنندگان به دلیل محدودیت‌های فنی یا کاهش هزینه‌ها به استفاده از روغن‌های جایگزین ارزان‌قیمت روی می‌آورند که علاوه بر افت کیفیت محصول می‌تواند سلامت مصرف‌کنندگان را تحت تأثیر قرار دهد.

وی از مصرف‌کنندگان خواست هنگام خرید محصولات شکلاتی به ترکیبات درج‌شده روی بسته‌بندی توجه کنند اگر روی برچسب به جای کره کاکائو از عباراتی مانند روغن نباتی چربی جایگزین CBS یا CBR استفاده شده باشد احتمال استفاده از روغن‌های پالمی بالاست و این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد.

پوراحمد در پایان گفت: شکلات واقعی در دمای بدن به راحتی ذوب می‌شود و بافتی لطیف و یکدست دارد، در حالی که محصولات حاوی روغن‌های جایگزین معمولاً بافتی مومی و سنگین در دهان ایجاد می‌کنند شناخت این تفاوت‌ها و انتخاب محصولات با ترکیبات مناسب می‌تواند به حفظ سلامت مصرف‌کنندگان کمک کند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->