تاریخ واریز حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ مستمری‌بگیران و بازنشستگان تأمین‌اجتماعی بانک رفاه کارگران و سایر بانک‌ها + جدول درباره ضرورت توجه به قوانین موتورسواری | مانور مرگ روی دوچرخ! آموزش بی کیفیت؛ دانش آموز کم سواد میزان پرداختی دهک‌ها برای بیمه سلامت اعلام شد ۴۱ بیمار جدید مبتلا به هموفیلی در خراسان رضوی شناسایی شدند (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) برنامه‌های ویژه هفته معلم در سراسر کشور اعلام شد بازدید از محوطه‌های تاریخی و موزه‌ها جمعه (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) رایگان شد ایران در آستانه سالخوردگی زودرس اعضای بدن ۱۶۵ بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۸۲۶ فرد نیازمند به عضو پیوند شد (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) ویدئو| قوه قضائیه: حکم اعدام تتلو صادر شده است | هنوز قطعیت آن اعلام نشده است توقیف خودرو‌های متخلف در پارکینگ‌های شخصی دستمزد مقطوع مبنای کسر حق بیمه مشاغل صنوف در سال ۱۴۰۴ اعلام شد معاون آموزش ابتدایی: در اجرای طرح «حامی»، هیچ هزینه‌ای نباید از خانواده‌ها دریافت شود سخنگوی قوه‌قضائیه: حکم پرونده چای دبش در حال اجرا است | ایران به هیچ قدرتی باج نمی‌دهد + فیلم افزایش ۲۹ درصدی اختلالات خلقی در روز‌های آلوده هشدار به بیماران قلبی | مراقب گرمای شب‌ها باشید رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری: امیدواریم در اردیبهشت‌ماه شاهد افزایش حقوق و صدور احکام جدید برای بازنشستگان باشیم آدم ربایی اتباع بیگانه غیرمجاز در مشهد پیش‌بینی بارش برف و باران بهاری در خراسان رضوی و ۱۳ استان دیگر طی امروز و فردا (۲۷ و ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) احکام جدید حقوق بازنشستگان کشوری به همراه متناسب‌سازی صادر می‌شود آغاز سفر‌های کیش برای بازنشستگان کشوری از اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ با خواص بی‌نظیر کرفس آشنا شوید جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول افزایش حقوق به همراه متناسب‌سازی اگر دیسک کمر دارید، این کارها را هرگز انجام ندهید نمک‌های ممنوعه را بشناسید گردوخاک، ۸۲ نفر را در شوش راهی بیمارستان کرد (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) مدارس کدام استان‌ها فردا (چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ در هوای آلوده چه غذاهایی باید مصرف کنیم؟ آماده‌باش مدیریت بحران خراسان رضوی درپی رگبار باران و طوفان در سطح استان | تاکنون حادثه جدی گزارش نشده است (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) طوفان شدید مشهد ۱۷ حادثه را در پی داشت (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) وقوع ۲۸ حادثه در پی طوفان شدید در سبزوار (۲۶ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

سازمان غذا و دارو: هر شکلاتی را نخورید

  • کد خبر: ۳۲۱۵۸۵
  • ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۹
سازمان غذا و دارو: هر شکلاتی را نخورید
رئیس اداره غذا‌های ویژه سازمان غذا و دارو، نسبت به استفاده از روغن‌های جایگزین کره کاکائو در برخی شکلات‌ها هشدار داد.

به گزارش شهرآرانیوز، زهره پوراحمد، با اشاره به اهمیت نوع چربی‌های مورد استفاده در شکلات‌های صنعتی، گفت: کره کاکائو یکی از اصلی‌ترین مواد در تولید شکلات‌های با کیفیت است، اما در برخی محصولات به جای آن از روغن جایگزین کره کاکائو بر پایه روغن پالم استفاده می‌شود که می‌تواند سلامت مصرف کنندگان را به خطر بیاندازد.

وی افزود: کره کاکائو حاوی اسید چرب استئاریک است که تأثیر خنثی بر سطح کلسترول دارد، اما در مقابل روغن‌های جانشین معمولاً شامل اسید‌های چرب لوریک و پالمیتیک هستند که مصرف طولانی‌مدت آنها می‌تواند باعث افزایش کلسترول مضر و ایجاد مشکلات قلبی و عروقی شود

تفاوت کاکائو و شکلات

پوراحمد با اشاره به تفاوت میان کاکائو و شکلات، توضیح داد: کاکائو و شکلات هر دو از دانه‌های درخت کاکائو به دست می‌آیند، اما تفاوت‌های مهمی دارند کاکائو به پودر یا کره‌ای گفته می‌شود که از دانه‌های کاکائو استخراج شده و در دو شکل اصلی وجود دارد، پودر کاکائو که پس از گرفتن چربی دانه‌ها باقی می‌ماند و کره کاکائو که همان چربی طبیعی دانه‌های کاکائو است و در تولید شکلات مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد:، اما شکلات ترکیبی از پودر کاکائو، کره کاکائو، شکر و گاهی شیر است. شکلات انواع مختلفی دارد از جمله شکلات تلخ که درصد بالایی کاکائو و شکر کمتری دارد شکلات شیری که شامل شیر و مقدار بیشتری شکر است و شکلات سفید که از کره کاکائو شیر و شکر تشکیل شده و فاقد پودر کاکائو است.

پوراحمد همچنین گفت: شکلات محصولی است که در آن از کره کاکائو استفاده شده و کالا‌های مرغوب‌تر با کیفیت بهتر و سالم‌تری است و کاکائو یا فرآورده کاکائویی محصولی است که در آن از کره کاکائو استفاده نشده و به جای آن از روغن‌های بر پایه پالم استفاده شده و از کیفیت پایین‌تری برخوردارند.

لزوم آگاهی مصرف‌کنندگان در خرید شکلات

رئیس اداره غذا‌های ویژه سازمان غذا و دارو با تأکید بر اهمیت فرآوری صحیح شکلات‌های صنعتی، تصریح کرد: تولید شکلات با کیفیت بالا نیازمند دانش فنی و تجهیزات مناسب است برخی تولیدکنندگان به دلیل محدودیت‌های فنی یا کاهش هزینه‌ها به استفاده از روغن‌های جایگزین ارزان‌قیمت روی می‌آورند که علاوه بر افت کیفیت محصول می‌تواند سلامت مصرف‌کنندگان را تحت تأثیر قرار دهد.

وی از مصرف‌کنندگان خواست هنگام خرید محصولات شکلاتی به ترکیبات درج‌شده روی بسته‌بندی توجه کنند اگر روی برچسب به جای کره کاکائو از عباراتی مانند روغن نباتی چربی جایگزین CBS یا CBR استفاده شده باشد احتمال استفاده از روغن‌های پالمی بالاست و این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد.

پوراحمد در پایان گفت: شکلات واقعی در دمای بدن به راحتی ذوب می‌شود و بافتی لطیف و یکدست دارد، در حالی که محصولات حاوی روغن‌های جایگزین معمولاً بافتی مومی و سنگین در دهان ایجاد می‌کنند شناخت این تفاوت‌ها و انتخاب محصولات با ترکیبات مناسب می‌تواند به حفظ سلامت مصرف‌کنندگان کمک کند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->