سقوط مرگبار کارگر جوان از ساختمان در حال احداث مشهد (۱۶ مهر ۱۴۰۴) دستگیری ۲۵۹ معتاد و مواد فروش در مشهد در هفته فراجا (مهر ۱۴۰۴) لزوم ثبت‌نام دانش‌آموزان ایرانی فاقد مدارک هویتی در اسرع وقت وزیر آموزش و پرورش: امسال بیش از ۱۵۰ هزار کودک در مقطع ابتدایی از تحصیل جا ماندند (۱۶ مهر ۱۴۰۴) ترس‌های اجباری نتایج نهایی کنکور ۱۴۰۴ کی اعلام می‌شود؟ رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد: مشهد باید در موضوعات گردشگری سلامت و فرهنگی، نقش ملی و منطقه‌ای ایفا کند آموزش کمک‌های اولیه به رانندگان باید در صدور گواهینامه الزامی شود ۱۰ درصد ایرانیان کالری لازم را دریافت نمی‌کنند دارورسانی رایگان درب منزل بیماران‌ ام‌اس در سراسر کشور کاهش آمار تصادفات درون‌شهری در خراسان رضوی طی شش‌ماهه نخست ۱۴۰۴ ۷۰ تا ۸۰ درصد نوزادان کم‌وزن، با تغذیه مناسب به منحنی رشد طبیعی بازمی‌گردند اهدای اعضای جوان مرگ مغزی در مشهد به بیماران نیازمند زندگی دوباره بخشید (۱۶ مهر ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی کاهش کیفیت هوا در مشهد (۱۶ مهر ۱۴۰۴) هدف‌گذاری جذب ۵ میلیون گردشگر از عراق | آرامگاه شمس در مهر ۱۴۰۵ بهره‌برداری می‌شود آتش به دامنه دماوند افتاد | نابودی ۸ هکتار پوشش گیاهی به دلیل سهل‌انگاری گردشگران رئیس جدید دانشگاه آزاد اسلامی: فعالیت دانشگاه آزاد بدون هیچ وقفه‌ای ادامه می‌یابد از شیر مادر تا صبحانه مدرسه، مسیر سلامت کودکان ایرانی درباره تربیت فرزندانی قوی اما خسته که نقاب قدرت بر چهره دارند | قوی، اما ترک خورده برگزاری رویداد بین‌المللی خاطره‌نویسی با هدف زنده‌نگه‌داشتن یاد شهدای جنگ ۱۲ روزه + شرایط شرکت در رویداد کمبود بیش از ۸ هزار محیط‌بان در کشور احیای دریاچه ارومیه با جدیت در حال پیگیری است صدور کیفرخواست برای سرنشینان کشتی قاچاق سوخت در هرمزگان | سرنشینان، اتباع ۴ کشور خارجی بودند سالانه حدود ۱۰۰ هزار شکایت در سامانه ۱۳۶ ثبت می‌شود گروگان‌گیری کارشناسان اورژانس توسط همراهان بیمار در ساوه | دلیل درگیری و ضرب‌وشتم چه بود؟ پیگیری خسارات جنگ ۱۲ روزه در مراجع قضایی ایران و خارج از کشور همه مراسمات در کافه‌ها رصد می‌شوند | با هرگونه تخلف و برنامه دور از شئونات فورا برخورد می‌شود برخی دانش‌آموزان مدارس فنی و کارودانش مشهد بدون کتاب هستند | کتاب های جدید هنرستانی ها درگیر چاپ مجدد! پوشش بیش از ۱۱۰ کودک کار خیابانی توسط بهزیستی خراسان رضوی در نیمه اول ۱۴۰۴
سرخط خبرها

سازمان غذا و دارو: هر شکلاتی را نخورید

  • کد خبر: ۳۲۱۵۸۵
  • ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۹
سازمان غذا و دارو: هر شکلاتی را نخورید
رئیس اداره غذا‌های ویژه سازمان غذا و دارو، نسبت به استفاده از روغن‌های جایگزین کره کاکائو در برخی شکلات‌ها هشدار داد.

به گزارش شهرآرانیوز، زهره پوراحمد، با اشاره به اهمیت نوع چربی‌های مورد استفاده در شکلات‌های صنعتی، گفت: کره کاکائو یکی از اصلی‌ترین مواد در تولید شکلات‌های با کیفیت است، اما در برخی محصولات به جای آن از روغن جایگزین کره کاکائو بر پایه روغن پالم استفاده می‌شود که می‌تواند سلامت مصرف کنندگان را به خطر بیاندازد.

وی افزود: کره کاکائو حاوی اسید چرب استئاریک است که تأثیر خنثی بر سطح کلسترول دارد، اما در مقابل روغن‌های جانشین معمولاً شامل اسید‌های چرب لوریک و پالمیتیک هستند که مصرف طولانی‌مدت آنها می‌تواند باعث افزایش کلسترول مضر و ایجاد مشکلات قلبی و عروقی شود

تفاوت کاکائو و شکلات

پوراحمد با اشاره به تفاوت میان کاکائو و شکلات، توضیح داد: کاکائو و شکلات هر دو از دانه‌های درخت کاکائو به دست می‌آیند، اما تفاوت‌های مهمی دارند کاکائو به پودر یا کره‌ای گفته می‌شود که از دانه‌های کاکائو استخراج شده و در دو شکل اصلی وجود دارد، پودر کاکائو که پس از گرفتن چربی دانه‌ها باقی می‌ماند و کره کاکائو که همان چربی طبیعی دانه‌های کاکائو است و در تولید شکلات مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد:، اما شکلات ترکیبی از پودر کاکائو، کره کاکائو، شکر و گاهی شیر است. شکلات انواع مختلفی دارد از جمله شکلات تلخ که درصد بالایی کاکائو و شکر کمتری دارد شکلات شیری که شامل شیر و مقدار بیشتری شکر است و شکلات سفید که از کره کاکائو شیر و شکر تشکیل شده و فاقد پودر کاکائو است.

پوراحمد همچنین گفت: شکلات محصولی است که در آن از کره کاکائو استفاده شده و کالا‌های مرغوب‌تر با کیفیت بهتر و سالم‌تری است و کاکائو یا فرآورده کاکائویی محصولی است که در آن از کره کاکائو استفاده نشده و به جای آن از روغن‌های بر پایه پالم استفاده شده و از کیفیت پایین‌تری برخوردارند.

لزوم آگاهی مصرف‌کنندگان در خرید شکلات

رئیس اداره غذا‌های ویژه سازمان غذا و دارو با تأکید بر اهمیت فرآوری صحیح شکلات‌های صنعتی، تصریح کرد: تولید شکلات با کیفیت بالا نیازمند دانش فنی و تجهیزات مناسب است برخی تولیدکنندگان به دلیل محدودیت‌های فنی یا کاهش هزینه‌ها به استفاده از روغن‌های جایگزین ارزان‌قیمت روی می‌آورند که علاوه بر افت کیفیت محصول می‌تواند سلامت مصرف‌کنندگان را تحت تأثیر قرار دهد.

وی از مصرف‌کنندگان خواست هنگام خرید محصولات شکلاتی به ترکیبات درج‌شده روی بسته‌بندی توجه کنند اگر روی برچسب به جای کره کاکائو از عباراتی مانند روغن نباتی چربی جایگزین CBS یا CBR استفاده شده باشد احتمال استفاده از روغن‌های پالمی بالاست و این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد.

پوراحمد در پایان گفت: شکلات واقعی در دمای بدن به راحتی ذوب می‌شود و بافتی لطیف و یکدست دارد، در حالی که محصولات حاوی روغن‌های جایگزین معمولاً بافتی مومی و سنگین در دهان ایجاد می‌کنند شناخت این تفاوت‌ها و انتخاب محصولات با ترکیبات مناسب می‌تواند به حفظ سلامت مصرف‌کنندگان کمک کند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->