واژگونی یک وانت در جاده گناباد به قاین ۲ کشته بر جای گذاشت (۱۵ تیر ۱۴۰۴) جاده چالوس یک‌طرفه شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) ابتلا به این بیماری‌ها می‌تواند خطر افسردگی را دو برابر کند پرهیز از ایجاد شوک دمایی در اولین لحظات گرمازدگی هشدار نارنجی هواشناسی برای سه استان کشور صادر شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) تکرار حماسه مدافعان سلامت در جنگ ۱۲ روزه | لزوم بازنگری در سرمایه انسانی حوزه بهداشت استخدام ۲۰۰ عضو هیئت علمی قراردادی در دانشگاه فرهنگیان تصویب شد اعلام جزئیات ترم تابستانی دانشگاه فرهنگیان پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۵ تیر ۱۴۰۴) | رگبار و رعدوبرق در شمال و شمال‌غرب کشور پرواز‌های «هما» از اهواز و شیراز به مقصد دبی برقرار شد هشدار سازمان هواپیمایی: فروش بلیت برای پرواز‌های ساعات شب جعلی و غیرمجاز است بازگشایی فرودگاه شهید مدنی تبریز | نخستین پرواز استانبول انجام شد (۱۴ تیر ۱۴۰۴) + فیلم تأمین قطار‌های فوق‌العاده برای ایام تاسوعا و عاشورای حسینی ۱۴۰۴ فرمول مراقبت از پوست صورت در تابستان برای دادن غذا و نوشیدنی نذری از این ظرف‌ها استفاده نکنید مراقب گرمازدگی در داخل خانه باشید آیا زیاد خوردن لبنیات، کابوس شبانه می‌آورد توصیه‌های تابستانی برای مادران باردار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی (۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴) پروازهای شرکت‌های عربی به ایران از سر گرفته شد ۱۷ مصدوم در حادثه آتش‌سوزی مجتمع تجاری درگهان (۱۳ تیر ۱۴۰۴) هشدار رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران: آثار روانی و اجتماعی جنگ نیازمند توجه و سیاست‌گذاری فوری است ۲۵ استان با تنش آبی مواجه هستند استاد دانشگاه فردوسی مشهد: سران صهیونیستی و آمریکایی شمر و یزید زمان ما هستند تمدید مهلت ثبت اعتراض آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم ویدئو | ازسرگیری پروازها در فرودگاه‌های اصفهان و تبریز ۱۱ کشته در حادثه ریزش ساختمانی در پاکستان نخستین پرواز خارجی در فرودگاه امام خمینی (ره) به زمین نشست (۱۳ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

شناسایی ۱۱۲۶ مورد ابتلا به تب دنگی در کشور (۲۲ اسفند ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۳۲۱۶۵۳
  • ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۸
شناسایی ۱۱۲۶ مورد ابتلا به تب دنگی در کشور (۲۲ اسفند ۱۴۰۳)
از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا تاریخ ۱۹ اسفند ماه بالغ بر ۱۱۲۶ مورد مثبت تب دنگی تشخیص داده شده است و پشه ناقل ویروس تب دنگی در ۹ استان کشور صید شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، بیماری تب دنگی نام یک بیماری تب‌دار ویروسی شبیه آنفلوآنزا است که به دو شکل معمولی (خفیف) و خونریزی دهنده (شدید) بروز می‌کند و به آن تب استخوان‌شکن هم می‌گویند.

این بیماری توسط دو گونه مهم پشه‌های آئدس (آلبوپیکتوس و اجیپتی) به انسان منتقل می‌شود. این پشه‌ها در نزدیکی محل زندگی انسان و در محیط‌های مرطوب رشد می‌کنند. هنگامی‌ که یک پشه، فردی آلوده به ویروس مولد بیماری دانگ را نیش می‌زند، ویروس وارد بدن پشه می‌شود. سپس هنگامی‌که پشه آلوده فرد دیگری را نیش می‌زند، ویروس وارد جریان خون آن فرد می‌شود.

بیش از نیمی از جمعیت جهان در مناطقی زندگی می‌کنند که امکان ابتلابه این بیماری وجود دارد؛ امسال در پی وقوع سیلاب‌‌هایی در امارات، پشه‌ها وارد کشور ما نیز شدند و روز به روز بر تعداد مبتلایان بیماری افزوده شده و پشه‌های آئدس ناقل این بیماری در ایران هم شناسایی شده است.

براساس گزارش نظام مراقبت سندرمیک جاری در کشور از ابتدای سال 1403 تا تاریخ 19 اسفند ماه بالغ بر 1126 مورد مثبت تب دنگی تشخیص داده شده است که تعداد 921 مورد آن در داخل کشور رخ داده است و انتقال محلی محسوب می‌شود و مابقی بیماران در خارج از کشور به بیماری دچار شده‌اند.

طبق اعلام وزارت بهداشت به تسنیم، موارد انتقال محلی 13 مورد در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان و 896 مورد در شهرستان چابهار استان سیستان و بلوچستان و 12 مورد با سابقه سفر به چابهار در سایر استان‌های کشور شناسایی شده است.

در حال حاضر پشه آئدس اجیپتی در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر و پشه آئدس آلبوپیکتوس در استان‌های گیلان، مازندران، اردبیل، آذربایجان شرقی، زنجان و قزوین صید شده است.

علائم ابتلا به تب دنگی چیست؟

4 تا 10 روز بعد از گزش پشه آلوده، بیماری با تب عموماً 40 درجه سانتی‌گراد به صورت ناگهانی شروع شده و سایر علائم مانند سردرد شدید، درد پشت کره چشم، دردهای عضلانی و استخوانی، حالت تهوع، استفراغ و ضایعات پوستی مشابه سرخک ظاهر می‌شود البته در اکثر موارد بیمار بی‌علامت یا کم علامت است.

بیماران چه مدت پس از ابتلا به تب دنگی بهبود می‌یابند؟

اکثر افراد مبتلای به این بیماری طی یک هفته یا بیشتر بهبود می‌یابند. در برخی موارد، علائم بدتر می‌شوند و می‌توانند منجر به علائم تهدیدکننده زندگی از جمله کاهش تعداد پلاکت‌های خون شوند. در فرم شدید بیماری تب دنگی، ممکن است به ریه‌ها، کبد یا قلب آسیب برسد. فشارخون می‌تواند افزایش یابد و باعث شوک و در بعضی موارد مرگ در فرد مبتلای به این بیماری شود.

تب دنگی درمان می‌شود؟

درمان اختصاصی برای تب دنگی وجود ندارد اما پزشک با تجویز داروهایی، علائم بروز یافته در بیماران را درمان می‌کند.

راهکار جلوگیری از ابتلا به تب دنگی چیست؟

مراقب گزش پشه‌ها باشید: پشه‌های آئدس که حامل ویروس‌های عامل بیماری هستند، تا غروب از نظر گزش بسیار فعال هستند. به این منظور در مناطقی که با شیوع بالای تب دنگی مواجه هستند در ساعات غروب از خانه خارج نشوید.

لباس‌های مناسب بپوشید:  هنگامی‌ که به مناطق آلوده به پشه سفر می‌کنید، پوشیدن یک پیراهن آستین‌بلند، شلوار بلند، جوراب و کفش برای پیشگیری از  ابتلای به این بیماری مؤثر است.

از مواد دافع پشه استفاده کنید:  مواد دافع حشرات مانند Permethrin را می‌توان به لباس، کفش، وسیله کمپینگ و یا تخت خود اسپری کرد. شما همچنین می‌توانید لباس‌های آغشته شده به پرمترین را استفاده کنید. برای پوست خود، یک دافع حاوی حداقل 10 درصد ماده DEET استفاده کنید.

زیستگاه پشه را کنترل کنید:  پشه‌هایی که ویروس تب دنگی را حمل می‌کنند معمولاً در اطراف خانه‌ها زندگی می‌کنند و آب‌های راکد و وسایلی مانند تایرهای استفاده‌شده اتومبیل‌ها را برای تخم گذاشتن مورد استفاده قرار می‌دهند. شما می‌توانید جمعیت‌های پشه را با از بین بردن زیستگاه‌هایی که پشه ها تخم خود را در آن می گذارند، کنترل کنید.

زباله‌‌ها را جمع‌آوری کنید:  جمع‌آوری صحیح زباله‌ها که داخل آن‌ها آب جمع می‌شود می‌تواند به کنترل زیستگاه پشه کمک کند. به ویژه آشغال‌هایی که امکان جمع شدن آب در آن‌ها وجود دارد شامل بطری‌ها،کنسروها، تایرهای مستعمل، ظروف پلاستیکی معدوم شود.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->