پلیس مشهد در تعقیب جانیان اینستاگرامی | این ۲ قاتل مسلح را شناسایی کنید + تصاویر گوشی‌قاپ‌های خشن در دام پلیس مشهد | اعتراف به ۴۰ فقره سرقت با شگرد‌های مختلف کسب مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی توسط دانش‌آموز زنجانی نجات جان مسافر مشهدی از آبشار دوزین استان گلستان(۲۷ تیر ۱۴۰۴) انتشار اسامی رژلب‌ها و برق لب‌های غیرمجاز در بازار لوازم آرایشی آبادان گرم‌ترین شهر جهان شد آتش به جان طبیعت حفاظت شده ایلام افتاد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) شهادت ۳ هم‌وطن در حادثه تیراندازی در خمین (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکورهای تجربی، هنر و زبان‌های خارجی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات واکنش آموزش‌وپرورش به شایعه افشای سوالات آزمون تیزهوشان و نمونه‌ دولتی پرونده کنکورهای دو نوبته بسته شد پایان سرخک و سرخجه در ایران؛ تأیید رسمی تا سال ۲۰۲۳ کنکور ۱۴۰۴ در آرامش برگزار شد | شروع ترم نوورودها به تعویق افتاد ۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

شناسایی ۱۱۲۶ مورد ابتلا به تب دنگی در کشور (۲۲ اسفند ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۳۲۱۶۵۳
  • ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۸
شناسایی ۱۱۲۶ مورد ابتلا به تب دنگی در کشور (۲۲ اسفند ۱۴۰۳)
از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا تاریخ ۱۹ اسفند ماه بالغ بر ۱۱۲۶ مورد مثبت تب دنگی تشخیص داده شده است و پشه ناقل ویروس تب دنگی در ۹ استان کشور صید شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، بیماری تب دنگی نام یک بیماری تب‌دار ویروسی شبیه آنفلوآنزا است که به دو شکل معمولی (خفیف) و خونریزی دهنده (شدید) بروز می‌کند و به آن تب استخوان‌شکن هم می‌گویند.

این بیماری توسط دو گونه مهم پشه‌های آئدس (آلبوپیکتوس و اجیپتی) به انسان منتقل می‌شود. این پشه‌ها در نزدیکی محل زندگی انسان و در محیط‌های مرطوب رشد می‌کنند. هنگامی‌ که یک پشه، فردی آلوده به ویروس مولد بیماری دانگ را نیش می‌زند، ویروس وارد بدن پشه می‌شود. سپس هنگامی‌که پشه آلوده فرد دیگری را نیش می‌زند، ویروس وارد جریان خون آن فرد می‌شود.

بیش از نیمی از جمعیت جهان در مناطقی زندگی می‌کنند که امکان ابتلابه این بیماری وجود دارد؛ امسال در پی وقوع سیلاب‌‌هایی در امارات، پشه‌ها وارد کشور ما نیز شدند و روز به روز بر تعداد مبتلایان بیماری افزوده شده و پشه‌های آئدس ناقل این بیماری در ایران هم شناسایی شده است.

براساس گزارش نظام مراقبت سندرمیک جاری در کشور از ابتدای سال 1403 تا تاریخ 19 اسفند ماه بالغ بر 1126 مورد مثبت تب دنگی تشخیص داده شده است که تعداد 921 مورد آن در داخل کشور رخ داده است و انتقال محلی محسوب می‌شود و مابقی بیماران در خارج از کشور به بیماری دچار شده‌اند.

طبق اعلام وزارت بهداشت به تسنیم، موارد انتقال محلی 13 مورد در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان و 896 مورد در شهرستان چابهار استان سیستان و بلوچستان و 12 مورد با سابقه سفر به چابهار در سایر استان‌های کشور شناسایی شده است.

در حال حاضر پشه آئدس اجیپتی در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر و پشه آئدس آلبوپیکتوس در استان‌های گیلان، مازندران، اردبیل، آذربایجان شرقی، زنجان و قزوین صید شده است.

علائم ابتلا به تب دنگی چیست؟

4 تا 10 روز بعد از گزش پشه آلوده، بیماری با تب عموماً 40 درجه سانتی‌گراد به صورت ناگهانی شروع شده و سایر علائم مانند سردرد شدید، درد پشت کره چشم، دردهای عضلانی و استخوانی، حالت تهوع، استفراغ و ضایعات پوستی مشابه سرخک ظاهر می‌شود البته در اکثر موارد بیمار بی‌علامت یا کم علامت است.

بیماران چه مدت پس از ابتلا به تب دنگی بهبود می‌یابند؟

اکثر افراد مبتلای به این بیماری طی یک هفته یا بیشتر بهبود می‌یابند. در برخی موارد، علائم بدتر می‌شوند و می‌توانند منجر به علائم تهدیدکننده زندگی از جمله کاهش تعداد پلاکت‌های خون شوند. در فرم شدید بیماری تب دنگی، ممکن است به ریه‌ها، کبد یا قلب آسیب برسد. فشارخون می‌تواند افزایش یابد و باعث شوک و در بعضی موارد مرگ در فرد مبتلای به این بیماری شود.

تب دنگی درمان می‌شود؟

درمان اختصاصی برای تب دنگی وجود ندارد اما پزشک با تجویز داروهایی، علائم بروز یافته در بیماران را درمان می‌کند.

راهکار جلوگیری از ابتلا به تب دنگی چیست؟

مراقب گزش پشه‌ها باشید: پشه‌های آئدس که حامل ویروس‌های عامل بیماری هستند، تا غروب از نظر گزش بسیار فعال هستند. به این منظور در مناطقی که با شیوع بالای تب دنگی مواجه هستند در ساعات غروب از خانه خارج نشوید.

لباس‌های مناسب بپوشید:  هنگامی‌ که به مناطق آلوده به پشه سفر می‌کنید، پوشیدن یک پیراهن آستین‌بلند، شلوار بلند، جوراب و کفش برای پیشگیری از  ابتلای به این بیماری مؤثر است.

از مواد دافع پشه استفاده کنید:  مواد دافع حشرات مانند Permethrin را می‌توان به لباس، کفش، وسیله کمپینگ و یا تخت خود اسپری کرد. شما همچنین می‌توانید لباس‌های آغشته شده به پرمترین را استفاده کنید. برای پوست خود، یک دافع حاوی حداقل 10 درصد ماده DEET استفاده کنید.

زیستگاه پشه را کنترل کنید:  پشه‌هایی که ویروس تب دنگی را حمل می‌کنند معمولاً در اطراف خانه‌ها زندگی می‌کنند و آب‌های راکد و وسایلی مانند تایرهای استفاده‌شده اتومبیل‌ها را برای تخم گذاشتن مورد استفاده قرار می‌دهند. شما می‌توانید جمعیت‌های پشه را با از بین بردن زیستگاه‌هایی که پشه ها تخم خود را در آن می گذارند، کنترل کنید.

زباله‌‌ها را جمع‌آوری کنید:  جمع‌آوری صحیح زباله‌ها که داخل آن‌ها آب جمع می‌شود می‌تواند به کنترل زیستگاه پشه کمک کند. به ویژه آشغال‌هایی که امکان جمع شدن آب در آن‌ها وجود دارد شامل بطری‌ها،کنسروها، تایرهای مستعمل، ظروف پلاستیکی معدوم شود.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->