به گزارش شهرآرانیوز، در آستانه فرارسیدن پیک زیارتی نوروز ۱۴۰۴، مانور خدمت ۱۴ دستگاه اجرایی عضو ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی صبح امروز (جمعه ۲۴ اسفند ۱۴۰۳) با حضور غلامحسین مظفری استاندار خراسان رضوی، محمدرضا قلندرشریف شهردار مشهد، مصطفی فیضی قائممقام تولیت آستان قدس رضوی، سیدجواد موسوی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی و جمعی از معاونان استاندار، مسئولان استانی و مدیران شهری در تالار همایشهای موزه بزرگ خراسان برگزار شد.
آیین الحاق ۲۳ دستگاه خودروی مدل ۲۰۲۴ به ناوگان امدادی هلال احمر استان به همراه آمادهباش تمرینی همه خادمان قرارگاه خدمات سفر خراسان رضوی از دیگر برنامههای این مراسم بود. در حاشیه برگزاری این رویداد نیز فرمانداران چند شهرستان بزرگ از طریق ارتباط زنده، جزئیات امکانات خود برای پذیرایی از زائران نوروزی را تشریح کردند.
سیدجواد موسوی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی، در ابتدای این مراسم با تأکید بر آمادگی کامل همه دستگاههای اجرایی در آستانه آغاز رسمی پیک زیارتی نوروز ۱۴۰۴ اظهار کرد: در این مراسم، آغاز رسمی مانور خدمترسانی به زائران و مجاوران در ایام نوروز اعلام شد. این ایام، یادآور تحول و آغاز دوباره است و چه افتخاری از این بالاتر که ما نقشی در خدمت به زائران و مجاوران آقا علیبنموسیالرضا(ع) داشته باشیم.
وی افزود: استان خراسان رضوی و شهر مشهد نهتنها به عنوان یکی از مقاصد اصلی گردشگری در ایران اسلامی بلکه به عنوان پایتخت معنوی جهان اسلام، میزبان میلیونها زائر و مجاوری خواهد بود که در ایام پرفیض نوروز و شبهای قدر، خود را به بارگاه منور حضرت رضا (ع) میرسانند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در این ایام نوروز و در این شبهای قدر که حجم مهمانان امام رئوف (ع) چندبرابر میشود، مسئولیت متولیان ستاد اجرایی خدمات سفر استان نیز دوچندان خواهد بود. حملونقل، بهداشت، تأمین کالاهای اساسی، اسکان و رفاه عمومی و امور انتظامی و امنیتی از جمله سرفصلهایی است که در این ایام برای هرکدام از آنها، برنامه دقیق عملیاتی تعریف شده است.
وی ادامه داد: تلاش ما این است که با هماهنگی همه متولیان امر، فضایی پرنشاط ایجاد کنیم. در این شهر که خطهای از بهشت است، خدمترسانی به زائران این بارگاه افتخاری است که باید با تمام توان در این مسیر کوشش کرد. هماهنگی برای این برنامهها در واقع از خیلی قبل، یعنی آبانماه و حتی تابستان امسال آغاز شد و امیدواریم با همگرایی همه، در این مأموریت خطیر سربلند باشیم.
حجتالاسلام علی عسکری، معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استاندار خراسان رضوی هم با بیان اینکه نخستین بار بحث کارگروه ملی زیارت در تاریخ ۸ آبان ۱۳۸۸ به تصویب رسید تا ترویج فرهنگ رضوی و گسترش زیرساختهای زیارت در مقیاس ملی را در دستورکار قرار دهد، گفت: بیش از ۸۰ درصد از زائران مشهدالرضا(ع) با خودروهای شخصی به شهر ما مشرف خواهند شد. به همین دلیل، متأسفانه باید اذعان کرد که هنوز هم کمبودها در حوزه زیرساختی وجود دارد و از منازل بینراهی گرفته تا زیرساختهای اسکان و اقامت در داخل شهر باید گسترش پیدا کند.
وی بیان کرد: پیشنهاد رسمی ما این است که مشهد به منطقه ویژه گردشگری و زیارت تبدیل شود. برای تحقق این پیشنهاد، ما نیازمند زیرساختهایی هستیم؛ از جمله همین بحث احصای آمار دقیق زائران و شمارش مهمانان پیکهای زیارتی که تا به امروز به شکل تقریبی درباره آن اعلام نظر میشد، اما در سایه تفاهمنامه همکاری میان استانداری خراسان رضوی و مرکز آمار ایران که اخیراً منعقد شده است، این امیدواری وجود دارد که تعداد مهمانان مشهدالرضا(ع) به شکل دقیق قابلمحاسبه باشد.