۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

مراقب «غذا‌های خانگی ارزان» باشید

  • کد خبر: ۳۲۳۳۲۹
  • ۰۳ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۸
مراقب «غذا‌های خانگی ارزان» باشید
معاون فنی مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت گفت: برخی از این فروشندگان با ادعای عرضه غذای خانگی ارزان مشتری جذب می‌کنند، اما کیفیت و ایمنی این غذا‌ها مشخص نیست.

به گزارش شهرآرانیوز، محسن فرهادی، گفت: طرح ویژه سلامت نوروزی و نظارت بهداشتی در ایام ماه مبارک رمضان از ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ آغاز شده و تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ ادامه خواهد داشت. بر اساس آخرین گزارش‌ها، تاکنون ۹۸۵ هزار و۷۷۶ مورد بازرسی در بخش‌های مختلف انجام شده است.

وی در رابطه با گزارش عملکرد تا پایان روز اول فروردین گفت: بازرسی از مراکز عرضه مواد غذای: اعم از رستوران‌ها، فروشگاه‌های مواد غذایی ۷۱۳ هزار و ۵۵۱ مورد بوده، بازرسی از اماکن عمومی اعم از هتل‌ها، پانسیون‌ها، مراکز گردشگری و آرایشگاه‌ها ۲۷۲ هزار و ۲۲۵ مورد بوده، بازرسی از اماکن بین‌راهی اعم از رستوران‌های بین‌راهی، پمپ بنزین‌ها و مراکز خدمات رفاهی ۱۸ هزار و ۱۹۶۴ مورد بوده است.

فرهادی خاطرنشان کرد: نمونه‌برداری از مواد غذایی، ۱۱ هزار و ۵۰۸ مورد بوده، کنترل کیفیت آب ۵۳ هزار و ۵۰۰ مورد بوده، بازرسی از مراکز اقامتی ۱۱ هزار و ۵۲۴ مورد بوده، اقدامات قانونی و برخورد با متخلفان در اخطار کتبی ۱۱۵ هزار و ۴۵۸ مورد، ارجاع متخلفان به مراجع قضائی هزار و ۴۸۰ مورد، پلمب و تعطیلی اماکن متخلف ۴ هزار و ۳۳۲ مورد و همچنین ۹۴۸ هزار و ۱۹۴۸ مورد کنترل بهداشتی با دستگاه‌های پرتابل برای بررسی پارامتر‌های محیطی مانند دما، رطوبت و کنترل میکروبی سطوح و مواد غذایی انجام شده است.

وی ادامه داد: تعداد نیرو‌های اجرایی طرح برای اجرای این طرح، هزار و ۲۰۰ تیم بازرسی و بیش از ۴ هزار بازرس سیار فعالیت دارند. همچنین حدود هزار نفر در ستاد‌های مرتبط با این طرح مشغول به کار هستند. این طرح با هدف تضمین سلامت شهروندان و مسافران نوروزی در حال اجراست و نظارت‌های بهداشتی به‌صورت مستمر ادامه خواهد داشت.

هشدار درباره مراکز عرضه غذای غیرمجاز در ایام نوروز

معاون فنی مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت گفت: تمام رستوران‌ها، مراکز گردشگری و اماکن بین‌راهی که دارای پروانه کسب معتبر و کارت بهداشت در معرض دید هستند، تحت نظارت مستقیم دستگاه‌های نظارتی ازجمله اتاق اصناف و بازرسان بهداشت قرار دارند. این اماکن، سال‌ها در خدمت مردم بوده و فعالیت قانونی دارند، اما در مقابل، فروشندگان موقت و دوره‌گردان که بدون مجوز رسمی اقدام به عرضه غذا می‌کنند، هیچ‌گونه تاییدیه بهداشتی ندارند. این شامل افرادی که در کنار جاده‌ها، به‌ویژه مسیر‌های شمالی و مناطق تفریحی، غذای خانگی عرضه می‌کنند، از خودرو‌های شخصی (مانند صندوق عقب ماشین) برای فروش غذا استفاده می‌کنند و فاقد پروانه کسب و نظارت بهداشتی هستند، می‌شود.

فرهادی ادامه داد: مسافران از خرید مواد غذایی از دست‌فروشان و مراکز غیرمجاز خودداری کنند؛ چراکه نظارت بهداشتی بر این افراد وجود ندارد و مصرف غذای غیربهداشتی می‌تواند خطرات جدی برای سلامت شما به همراه داشته باشد.

وی افزود: با وجود تلاش مستمر بازرسان بهداشت برای مقابله با فروشندگان غیرمجاز غذا، فعالیت این افراد همچنان چالش‌برانگیز است. بسیاری از این دست‌فروشان، هویت نامشخصی دارند؛ نه کد ملی و نه کد پستی مشخصی، که در صورت بروز مسمومیت غذایی، امکان پیگیری و شناسایی آنها را دشوار می‌کند.

دست‌فروشان این موارد را رعایت نمی‌کنند

معاون فنی مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت در مورد اینکه دست‌فروشان موارد زیادی را رعایت نمی‌کنند، افزود: این افراد تحت نظارت بهداشتی نیستند و سلامت غذاهایشان تأیید نمی‌شود، در صورت مسمومیت غذایی، راهی برای شناسایی و پیگیری آنها وجود ندارد، برخی از این فروشندگان با ادعای عرضه "غذای خانگی ارزان" مشتری جذب می‌کنند، اما کیفیت و ایمنی این غذا‌ها مشخص نیست.

فرهادی خاطرنشان کرد: مردم باید با خودداری از خرید از مراکز غیرمجاز، از سلامت خود و خانواده‌شان محافظت کنند. اگر این فروشندگان مشتری نداشته باشند، طبیعتاً ادامه فعالیت برایشان دشوار خواهد شد.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->